Joop

Heftig spotje voor de klimaattop in Kopenhagen

  •  
04-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
demo300.png
Wie beschermt de toekomst?

Meer over:

nieuws, groen,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Zoltar
Zoltar4 nov. 2009 - 21:44

Dit is, naar mijn mening, precies waar de wereld aan ten onder gaat. Mensen willen niet meer nadenken over complexe zaken, en erger nog, er zijn schijnbaar steeds minder mensen die de moeite willen nemen om complexe zaken uit te leggen. Wat overblijft is zwaar op emotie spelen, door zowel links en rechts, zodat de mensheid langzaam in woede en onwetendheid in het moeras kan zakken. Het internet biedt de mensheid ongekende mogelijkheden om informatie te delen en te vergaren, maar moet na decennia TV hangen weer leren om iets te grijpen, in plaats van passief te ontvangen.

MarcusLucas
MarcusLucas4 nov. 2009 - 21:44

Mooi spotje hoor.

TheoRichel
TheoRichel4 nov. 2009 - 21:44

Wat een dom spotje, 'stop climate change', willen ze een ijstijd tegenhouden? De opwarming hoeven ze in ieder geval niet tegen te houden. Dat kan niet, ondermeer omdat de temperatuur op aarde in de afgelopen 10 jaar niet meer is gestegen. De concentratie CO2 is dat wel, dus blijkbaar heeft CO2 maar een zeer minimaal effect op de temperatuur. Het gruwelijke is dat is alle aandacht voor dit non-probleem ten koste gaat van de probl;emen in het hier en nu: honger, miljoenen kinderen die aan malaria doodgaan.... en ondertussen maken groenen zich zorgen over of er over 50 jaar nog wel ijsberen zijn.

1 Reactie
TheoRichel
TheoRichel4 nov. 2009 - 21:44

Ik begrijp dat ik dat stapeltje studies aan onze kant alleen maar wat hoef op te dikken met oude kranten, want op de kwaliteit wordt niet gelet. Jammer dat de boodschap in dat filmpje (dat ik inderdaad zelf heb gemaakt) dat het in de wetenschap om kwaliteit gaat en niet om kwantiteit niet aan je besteed is.

Marie-Claire2
Marie-Claire24 nov. 2009 - 21:44

Temperatuur niet gestegen? het KNMI (en een heleboel wetenschappers trouwens) denkt daar anders over. De temperatuur is wel gestegen - niet in de laatste tien, wel in de laatste dertig jaar - en dat lijkt nog door ons te komen ook. Zie: http://www.knmi.nl/klimaatscenarios/waarnemingen/monitoring_temperature.php

1 Reactie
TheoRichel
TheoRichel4 nov. 2009 - 21:44

Beste Marie Claire, Die link werkt niet, maar ik vermoed dat-ie leidt naar een pagina waar klimaatscenario's staan, en dat betreft dan verwachtingen, geen echte metingen. Het is waar dat men 10 jaar geleden verwachtte dat de temperatuur door zou stijgen, maar dat heeft-ie dus niet gedaan. Zie ook http://www.klimatosoof.nl/timmermansrepliek .Daar bevestigen drie wetenschappers wat ik hier zeg. Je zou ook Science kunnen raadplegen van 2 okt 2009. p 28: What happened to global warming'?