Joop

Heftig. Sinds 'Sandy Hook' 100 mensen omgekomen bij schietpartijen VS

  •  
22-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Huff300.png
Actieve tegenbeweging lijkt te zijn opgestaan die het wapenbeleid niet langer tolereert ... Sterren eisen strengere wapenwetgeving
Een week na de bloedige schietpartij in de staat Connecticut, waarbij 26 mensen vermoord werden door de 20-jarige Adam Lanza, zijn er alweer 100 doden gevallen door verschillende schietpartijen in het land. Dat meldt Huffington Post. De online nieuwssite heeft op de openingspagina een originele manier gevonden om alle incidenten in kaart te brengen:
Bij eerdere schietincidenten werd de discussie over wapenbezit in de VS consequent de kop ingedrukt door de voorstanders. Maar in Amerika lijkt nu een actieve tegenbeweging opgestaan te zijn die het wapenbeleid niet langer tolereert. In een filmpje roepen sterren op om iets te doen tegen het huidige wetgeving. Via de website Demand A Plan kunnen burgers politici oproepen om in actie te komen. De campagne is opgezet door de burgemeester van New York, Michael Bloomberg.
HuffingtonPostKop2

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

Tom Meijer
Tom Meijer22 dec. 2012 - 18:59

Prima, het is de hoogste tijd dat voorstanders van het terugdringen van het wapenbezit zich krachtiger uitspreken. Dit zou een beginnetje moeten zijn, het mag best wel wat ruiger door het tonen van beelden van slachtoffers. Na de hypocriete en diep immorele toespraak van het NRA-opperhoofd is dit bescheiden tegenwicht wel het minste wat gedaan moet worden. Ik denk dat als men dit doorzet dat het een lang en taai gevecht gaat worden. Het zou explicieter moeten zijn.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij22 dec. 2012 - 18:59

Als ze nu niet doorzetten lukt het nooit meer. Tientallen doden sinds Columbine was niet genoeg. Gebruik nu het sentiment van 20 dode kleine kinderen. Zie ook dit uitstekende filmpje over de verbijsterende toespraak van Lapierre (nou ja, eigenlijk verkooppraat om zijn 9 miljoen salaris eruit te halen), het opperhoofd van de NRA. http://www.huffingtonpost.com/2012/12/22/lawrence-odonnell-nra-lapierre_n_2349965.html

Grozny
Grozny22 dec. 2012 - 18:59

In de VS hebben ze een alomvattend criminaliteitsplan nodig. Alleen een strengere wapenwetgeving zinloos, pure symboolpolitiek. Er zijn ongeveer 350 miljoen vuurwapens in de VS, inclusief miljoenen illegale wapens, die ze nu niet eens van de straat kunnen krijgen. UCLA Prof die de wapenwetgeving in de vs kort uitlegd http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TIAxafRMVBg

lembeck
lembeck22 dec. 2012 - 18:59

De V.S . van Amerika: http://www.youtube.com/watch?v=sxe-OXrmQhM Zoiets schaf je helaas niet een/twee/drie af. Dit is echt ingebakken. Dat het volslagen onzinnig is, zien wij wel. Mensen daar lang niet allemaal. Goede oproep van de filmsterren.

MichelReiziger
MichelReiziger22 dec. 2012 - 18:59

De VS (niet Amerika) heeft veel weg vsn Yemen...maar dan met betere infrastructuur.

4 Reacties
JanB2
JanB222 dec. 2012 - 18:59

maar dan met betere infrastructuur Niet lang meer. Land in verval.

JanB2
JanB222 dec. 2012 - 18:59

het NRA-opperhoofd Ontzettende creep. Zou er niet graag mijn minderjarige dochter tijdelijk aan toevertrouwen (zo'n type lijkt het me).

Tom Meijer
Tom Meijer22 dec. 2012 - 18:59

"betere infrastructuur" Weet je dat wel zeker? Heel vaak hopeloos ouderwets en vaak vervallen hoor.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen22 dec. 2012 - 18:59

In Duitsland worden er per inwoner meer kinderen op scholen doodgeschoten dan in de VS, dus de vergelijking met Jemen is wat vergezoht (letterlijk).

[verwijderd]
[verwijderd]22 dec. 2012 - 18:59

Er bestaan al sinds jaar en dag actieve tegenbewegingen die tegen het het wapenbeleid zijn. Amerikanen zijn echter nu niet bepaald makke lammetjes die zomaar hun rechten opgeven, zeker niet het recht om wapens te bezitten en te dragen. Dat ligt daar nogal gevoelig. Degenen die, ook hier op joop.nl, een aanleiding zien om weer eens een strijd te beginnen tegen wapenbezit .... vergeet het maar. Het wordt een verloren strijd. De boodschap dat het enige effectieve middel tegen een gewapende slechterik een gewapende goeierd is, is gezien het feit dat er enkele honderden miljoenen particuliere wapens in omloop zijn misschien nog wel de beste optie. Begint een idioot eenmaal om zich heen te schieten kan hij tenminste worden gestopt en niet zoals nu gebruikelijk dat zo'n meneer alle tijd krijgt zijn magazijnen leeg te schieten. Hoeveel nabestaanden van de slachtoffers van onberekenbare psychopaten, denk aan de recente gebeurtenis in Alphen aan de Rijn, zouden niet gewild hebben dat er een gewapend iemand de moordpartij bij aanvang had kunnen stoppen?

2 Reacties
Marsman2
Marsman222 dec. 2012 - 18:59

"De boodschap dat het enige effectieve middel tegen een gewapende slechterik een gewapende goeierd is, is gezien het feit dat er enkele honderden miljoenen particuliere wapens in omloop zijn misschien nog wel de beste optie. (...) Hoeveel nabestaanden van de slachtoffers van onberekenbare psychopaten, denk aan de recente gebeurtenis in Alphen aan de Rijn, zouden niet gewild hebben dat er een gewapend iemand de moordpartij bij aanvang had kunnen stoppen?" Waarde heer Berthold, Het afgelopen uur ben ik druk doende geweest voor jou een link te vinden. Maar helaas, het is me niet gelukt. Waarom weet ik niet, maar op 'uitzending gemist' komt de info niet boven water... mogelijk omdat het een ingelaste uitzending was naar aanleiding van de schietpartij in Newtown, die niet in het reguliere programma was opgenomen? Hoe dan ook... het zit zo: ergens de afgelopen week (vermoedelijk donderdag) zag ik op NL2 een docu over een overlevende van de massaslachting op de Virginia Tech-universiteit (16-4-'07). Tweeëndertig doden! Een van de jongens die het overleefd had (na een zéér lange revalidatie!) werd in deze docu gevolgd in zijn persoonlijke strijd tegen de zéér 'merkwaardige' vuurwapenwetten in de USA. Welnu, ergens in deze docu werden onderzoeksfilmpjes vertoond. Gefilmde onderzoeken in gecontroleerde testsituaties naar hoe bewapende mensen reageren als er onverwacht een schutter totaal onverwacht een ruimte binnenkomt en zijn wapen leeg schiet op de aanwezige (bewapende!!!) massa. Dat was niet mals! De meeste mensen in die ruimtes waren te verbouwereerd om überhaupt hun wapen te trekken. Diegene die wel de tegenwoordigheid van geest hadden lukte het meestal niet hun wapen te tevoorschijn te halen - het bleef steken achter hun kleding en dergelijke. Diegene die dat wel lukte hun wapen te trekken kregen het niet voor elkaar een schot op de schutter te lossen. Wat zij echter wel raakten waren hun medemensen in die ruimte! Keer op keer!!! (de wapens in deze tests waren een soort paintgunpistolen die op een echt pistool leken) Wat nu, Bethold?

Marsman2
Marsman222 dec. 2012 - 18:59

PS: voor de volledigheid... niemand raakte de schutter in die tests die werden getoond!

Miesje3
Miesje322 dec. 2012 - 18:59

Elke keer als ik in Los Angels ben verbaast het me wat je daar allemaal op de lokale tv zenders hoort en ziet. Wat daar in een week allemaal gebeurt, is wat er in Nederland in een jaar nog niet plaatsvindt. Kinderen of onschuldige mensen die op straat per ongeluk door kogels van een bende worden geraakt, liggen ze daar al niet meer wakker van, althans zolang het maar geen blanke is natuurlijk, maar dan nog is dat nieuws al snel weer op de achtergrond. Of even een middelvinger naar een asociale automobilist kun je maar beter uit je hoofd laten want voor dat je het weet vliegen er kogels naar je hoofd. Er heerst daar toch een bepaalde angst, je weet niet wat je van een ander kan verwachten. De rijke mensen zitten totaal geïsoleerd in speciale beveiligde wijken en doen eigenlijk of er niks aan de hand is.. maar de krantenkoppen brengen hele andere berichten over dood en verderf door de regio in de meest bizarre situaties die de beste scenarioschrijver niet even kan verzinnen. En zo is het elke dag weer een verassing hoeveel mensen en op wat voor manier er daar aan hun einde komen, en dat is nog maar in Los Angeles. Uiteindelijk zal je wat aan de mentaliteit van de Amerikanen moeten doen, maar eigenlijk is dat hopeloos, als je alle wapens weg haalt in dat land gaan ze er met een zwaard lopen zwaaien.. of wat dan ook. Ze zijn daar kompleet paranoïde naar elkaar toe. Niemand vertrouwd er niemand, alle hoffelijkheid die je ontvangt is in weze nep, de enige reden waarom ze daar hoofelijk tegen je zijn is als ze het idee hebben dat ze geld aan je kunnen verdienen. Eigenlijk is Amerika een kruidvat dat elk moment kan ontploffen met die verschillende soorten mensen die elkaar daar in de weg lopen.. en met het vooruitzicht van een steeds slechter wordende economie zet ik mijn geld niet op een afzwakking van de wapenwet... maar we hebben President Obama nog, het is aan hem of er wat gebeurt, maar veel zal het niet uitmaken, het zal ze alleen maar nóg meer paranoïde maken. God bless America, maar voorlopig nog even niet dus!

1 Reactie
Fransss en Vrij
Fransss en Vrij22 dec. 2012 - 18:59

[ als je alle wapens weg haalt in dat land gaan ze er met een zwaard lopen zwaaien.. ] Ja, maar daar krijg je geen 28 mensen mee dood. Wel met een mitrailleur met een trommel met 100 hoge snelheid kogels die zodra ze het lichaam raken direct fragmenteren voor extra grote schade. Er was ook nog een chinees die met een mes een school binnenging. 22 gewonden en sommigen zwaar, maar geen doden.