Joop

‘Heeft Jaap van Dissel wel een baard?’

  •  
30-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Druktemaker Pieter Derks buigt zich deze week over de Haagse obsessie met beeldvorming. Zo blijkt uit openbaar gemaakte stukken dat het campagneteam van Sigrid Kaag alles uit de kast trok om een documentaire over de D66-leider bij te sturen. “Het allermooiste detail is dat ze nergens een autogordel droeg en dat de documentairemakers toen twee bedrijfjes hebben gevraagd of er met nabewerking nog een gordel in te shoppen was.”
“Ik vraag me natuurlijk wel meteen af hoelang onze politici al gebruikmaken van special effects. Had Ollongren wel een papiertje in haar hand met ‘Omtzigt functie elders’ of heeft een andere partij dat erin geshopt? Heeft Jaap van Dissel wel een baard of zijn al die beelden nabewerkt om zijn privacy te beschermen? Loopt Kees van der Staaij eigenlijk altijd in een leren string en monteert de SGP daar standaard een pak overheen? Bestaat Mark Rutte eigenlijk wel? Zoveel vragen…”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Déjà vu
Déjà vu30 jun. 2021 - 23:18

Pieter Derks, ik ben boos op jou! Het beeld van Kees van der Staaij in een leren string laat me namelijk niet meer los. Ik ben bekeerd .

Zapata
Zapata30 jun. 2021 - 14:08

Daar gaat het niet om heer Derks. Het gaat er om dat D66 de publieke omroep inzet voor haar campagne onder het mom van een documentaire. Het lijkt me toch dat de publieke omroep niet het verlengstuk mag zijn van een politieke partij. Anders gaat het wel heel sterk op Berlusconisme lijken.

5 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot30 jun. 2021 - 19:00

'Het gaat er om dat D66 de publieke omroep inzet voor haar campagne' Wake up. Dit gebeurt dagelijks. Dat er bij WNL voortdurend rechtse politici aan tafel zitten is ook niet voor de objectieve nieuwsgaring. Alle omroepen doen dit voortdurend. Zo'n autogordel, who cares. Er zijn in Den Haag wel belangrijker zaken om je druk om te maken.

Zapata
Zapata30 jun. 2021 - 20:53

Joe al zou het per minuut gebeuren. Dat maakt het nog niet juist. Het gaat niet om een autogordel maar het gebruiken van de publieke omroep als het verlengstuk van je partij. Omdat je de macht hebt om dat te doen. En dat keur jij goed Joe omdat anderen dat ook doen? Shame on you Joe.

Joe Speedboot
Joe Speedboot1 jul. 2021 - 6:31

'En dat keur jij goed Joe ' Dat schrijf ik niet. Ik constateer slechts dat het voortdurend gebeurt, en dat ik het in dit geval niet iets vind om me druk over te maken. Omroepen laten voortdurend gekleurde meninkjes horen. WNL is een VVD promo, EO is reli en ga zo maar door. Het is een illusie te denken dat je ooit objectieve tv te zien zult krijgen. Hoe streng je de regels ook maakt. 'Shame on you Joe.' Neem jezelf de maat ipv anderen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 jul. 2021 - 6:55

Zapata Eens.

Zapata
Zapata1 jul. 2021 - 16:33

Het is iets waar je jezelf enorm druk om moet maken. D66 die op sleutelposities allerhande medestanders en partijleden naar binnen schuift bij een heel machtig medium. En datzelfde medium gebruikt om goed te scoren bij de verkiezingen. Je bent zeker een fan van Berlusconi?