Joop

Heb je het goede nieuws al gehoord?

  •  
03-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Op 13 september vieren we feest; de zon zal voor iedereen weer gaan schijnen
Heb je ’t al gehoord? Nederland is uit de recessie. Door wat gegoochel met cijfers staan we er toch beter voor dan gedacht. Niettemin is het consumentenvertrouwen nog altijd historisch laag en moet Den Haag een recordbedrag van twintig miljard bezuinigen. Maar niet getreurd, want Geert Wilders geeft u weer hoop en het kwartje van Kok terug. Je hoort het goed: de benzineaccijns uit 1991 wordt teruggedraaid, dus tanken wordt weer goedkoper. Het volk krijgt eindelijk gerechtigheid!
Inderdaad, de deal is simpel. Stem op 12 september op de PVV en je staat voortaan met een brede glimlach aan de pomp. Gooi ‘m maar vol, want die elf eurocent per liter levert bakken met voordeel op. Geld besparen door het uit te geven, een eeuwenoude formule. Lekker CO2 uitpuffen op de A2, met dank aan ome Geert. Raampjes naar beneden, bumper tegen bumper, op naar een betere toekomst.
Zo simpel ligt het helaas niet. Want wie denkt bij de PVV in de prijzen te vallen, moet eens gaan shoppen bij de VVD. Ook daar louter goed nieuws. Mark en de zijnen schaffen de forensentaks gewoon weer af. Het Lenteakkoord — of was het de Kunduzcoalitie? — ligt ons en Mark nog vers in het geheugen, maar die samenwerking was alleen uit noodzaak geboren. Inmiddels is alles koek en ei. We hoeven toch geen belasting te betalen over onze reiskostenvergoeding. Want: dat strookt niet met de VVD-idealen, aldus de premier.
Het blijft pret bij de VVD, want voor ouders en huiseigenaren zit er ook van alles in de pijpleiding. Kinderopvang wordt gewoon weer betaald door de overheid. En als het aan Mark ligt blijft de hypotheekrenteaftrek behouden. Wat dat is weet niemand precies, maar het komt erop neer dat mensen die geld hebben (en dus een huis) minder geld kwijt zijn.
Ach, zelfs socialisten, liberaal-democraten, creatievelingen, groenen en Artsen zonder Grenzen gaan er louter op vooruit. De SP pompt drie miljard in de economie. D66 investeert flink in onderwijs, cultuur en natuur. GroenLinks brengt de ontwikkelingshulp weer naar het oude niveau (zeshonderd miljoen extra).
Kortom, voor iedereen gaat de zon weer schijnen. Zelfs de ouderenpartij 50PLUS zorgt ervoor dat de babyboomers die het zo zwaar te verduren hebben gehad, gewoon op hun 65ste kunnen stoppen met werken. En dan zijn we ook nog eens wereldkampioen robotvoetbal! Het kan niet op met Nederland.
Maar als we op 13 september uit een roes wakker worden na een nacht drinken op Onze Grote Overwinning, zal de kater hevig zijn. Langzamerhand wordt duidelijk dat beleid geen effect heeft, beloftes loze kreten zijn, banen niet voor het oprapen liggen, benzine toch geld kost en een miljard nog steeds negen nullen heeft. Je wordt wakker en ruikt de koffie. En die shit ruikt slecht.
Maar niet getreurd: je krijgt je kwartje terug.

Meer over:

politiek, opinie,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

jonh16144
jonh161443 jul. 2012 - 17:28

Ik zie liever 12 september als bijltjesdag. De dag dat we afrekenen met de corrupte kliek, de schijnheilige hypocrieten en de graaiende landsverraders. Maar ik weet haast zeker dat de uitslag weer teleurstellend zal zijn.

3 Reacties
adriek
adriek3 jul. 2012 - 17:28

Ja Jonh, maar wat is het toch jammer dat je bij de verkiezingen niet kunt stemmen op degenen die je perse niet in de kamer terug wilt zien... (Zou wel mooi zijn: een stem met een groen, en een met een rood potlood...)

msj_meijerink
msj_meijerink3 jul. 2012 - 17:28

Noem namen, want aan dit soort vage tekst heb ik niets!

rvonk2
rvonk23 jul. 2012 - 17:28

Dus niet stemmen op iedereen die afgelopen tien jaar heeft geregeerd? Dan kun je niet stemmen op: PVV, CDA, VVD, D66, CU en de PvdA. Dat wordt dus GroenLinks of de SP!