Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hé, een islamitisch protestlied

  •  
15-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
thegame_300.jpg
'Grootste rockster' uit de islamitische wereld maakt vrolijke song tegen beledigende cartoon- en filmrellen
‘It’s a game’ is een protestlied tegen het beledigen van religies maar ook tegen de fanatici die daarmee aan de haal gaan. Sami Yusuf is een Brits-Iraans-Azerbeidzjaanse zanger die in 2005 door Time werd uitgeroepen tot de ‘grootste rockster uit de islamitische wereld. Yusuf roept in het woensdag verschenen reli-nummer op tot wederzijds respect tussen religies en niet in te gaan op provocaties van enkelingen: It’s a game. Yusuf kreeg het idee oorspronkelijk in 2007 na publicatie van de Deense cartoons. Naar aanleiding van de filmrellen deze zomer besloot hij het alsnog uit te brengen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos15 okt. 2012 - 7:52

Lyrics: http://www.islamiclyrics.net/sami-yusuf/its-a-game/ Het blijft gewoon een reli-lied voor ingewijden. Verder prima. Maar alles blijft draaien om godsdienst. De spanning draaide nu juist om godsdienstige versus niet-godsdienstige opvattingen. Die niet-godsdienstige opvattingen, dat blijft moeilijk voor godsdienstigen. Atheisten mag je blijkbaar wel kwetsen.

Gelijkhebber
Gelijkhebber15 okt. 2012 - 7:52

Oh, oh, wat is dat toch met die Islam. Nu ook een filmpje over meisjes die onderwijs willen.

Dehnus
Dehnus15 okt. 2012 - 7:52

Goedbedoeld, maar niet mijn soort muziek.

QuosEgo
QuosEgo15 okt. 2012 - 7:52

Ahmadinejad die als een cartoonfiguurtje onder een regenboog een serenade brengt over de wereldvrede en interreligieus respect. Meesterlijke satire. Ook natuurlijk hoe de salafisten hier vredelievend samenlopen met de sjiieten.

[verwijderd]
[verwijderd]15 okt. 2012 - 7:52

Ach, dat gezeur om een paar tekeningetjes, waar maken ze zich toch zo druk over. Ik bemerk tot mijn genoegen dat het vertroetelen van de Islam bij de PvdA wat naar de achtergrond is verdwenen. Logisch ook, aangezien de filosofie van de Islam natuurlijk totaal niet aansluit bij de socialistische danwel de sociaaldemocratische wereldvisie. En wat gebeurt: De PvdA wordt niet langer gezien als een wereldvreemde allochtonenpartij, maar als een partij die opkomt voor de belangen van de gewone man en ze worden, na een fantastische campagne, zowaar bijna de grootste partij. Ik hoop dat het een wake-up call is voor alle dwaallichten en feliciteer Samson met zijn goede keuze.

1 Reactie
ThomasWagenaar
ThomasWagenaar15 okt. 2012 - 7:52

Wat u stelt is noch gebeurd, noch plausibel. Tenzij dit natuurlijk sarcasme was!