Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hasna El Maroudi en rapper Gikkels over racisme: 'Tijd dat we massaal opstaan'

  •  
13-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
“De jonge zwarte generatie in Nederland pikt het niet langer meer. We moeten rekening houden met meer demonstraties en dat het uit de hand kan lopen.” Dat zei Antoin Deul, voorzitter van NINSEE (‘het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis), begin deze week.
Moeten we ons zorgen maken? En wat wil die jongere generatie en misschien wel belangrijker: hoe kunnen we samen iets aan die onvrede doen? Aan tafel bij Sportzomer op Radio 1: Gideon Everduim aka rapper Gikkels en Hasna El Maroudi, journaliste en columniste bij Joop.nl.
Je kan wel elke keer praten over racisme, maar wat doe je in je dagelijks leven om racisme te bevechten? Wat doe je wanneer je onrecht ziet? Sta je op, op je werk of denk je aan je salaris? Het wordt tijd dat we met zijn allen massaal gaan opstaan. Individueel. En gewoon dat je zelf er wat mee gaat doen en niet gaat wachten op een discussie.
"Je kan wel elke keer praten over racisme, maar wat doe je in je dagelijks leven om racisme te bevechten? Wat doe je wanneer je onrecht ziet? Sta je op, op je werk of denk je aan je salaris? Het wordt tijd dat we met zijn allen massaal gaan opstaan. Individueel. En gewoon dat je zelf er wat mee gaat doen en niet gaat wachten op een discussie."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.