Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Harry Potter-fans maken spectaculaire Voldemort-film

  •  
15-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Harry-Potter-Voldemort-fan-film-812112
Krap drie dagen waren ervoor nodig om ruim 4,5 miljoen kijkers te bereiken. De film ‘ Voldemort: Origins of the Heir ‘ werd door fans gemaakt en vertelt het verhaal van de schurk uit de weergaloos populaire boeken en films van Harry Potter, geschreven door J.K. Rowling.
De film werd gemaakt door regisseur Gianmaria Pezzato en producent Stefano Prestia. Het project was bijna niet van de grond gekomen, want nadat de twee via Kickstarter 15.000 euro ophaalden voor hun film, kwam filmstudio Warner Bros in actie om de niet-geautoriseerde Voldemort-film te stoppen. Pas nadat de Italianen duidelijk maakten dat het echt om een eerbetoon van fans ging en ze er geen winst mee wilden maken, gaf de Warner Bros toestemming.
De makers kwamen op het idee voor de film nadat ze het zesde boek van Harry Potter-serie lazen, Harry Potter en de halfbloed prins. Ze vroegen zich af wat er precies was gebeurt waardoor Voldemort uitgroeide tot de slechterik die de fans kennen uit de verhalen. Het resultaat is in zijn geheel gratis te zien op YouTube.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar