Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Harry en Meghan betrokken bij 'bijna catastrofale' paparazzi-jacht die doet denken aan ongeluk prinses Diana

  •  
17-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1367 keer bekeken
  •  
000_32ZQ9PK

De Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan zijn dinsdag betrokken geraakt bij een "bijna catastrofale" achtervolging terwijl ze werden gevolgd door paparazzi in New York. Dat heeft een woordvoerder van het paar laten weten. Het voorval roept herinneringen op aan Harry’s moeder, prinses Diana, die na een achtervolging door paparazzi bij een auto-ongeluk in Parijs om het leven kwam.

De woordvoerder liet weten: “Deze meedogenloze achtervolging, die meer dan twee uur duurde, resulteerde in meerdere bijna-botsingen waarbij andere bestuurders op de weg, voetgangers en twee New Yorkse agenten betrokken waren.

Volgens de woordvoerder gaat het zijn van een publiek figuur inderdaad “gepaard met een zekere mate van interesse van het publiek,” maar worden alle grenzen overschreden wanneer de veiligheid in het geding is. Ook roept hij media op de beelden van de achtervolging niet te gebruiken:

"Verspreiding van deze beelden, gezien de manier waarop ze zijn verkregen, moedigt een zeer opdringerige praktijk aan die gevaarlijk is voor alle betrokkenen."

Het Britse tabloid Daily Mail had woensdagochtend enige tijd foto's van de achtervolging op de website staan. Die zijn inmiddels verwijderd.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.