Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Snoeiharde grappen over Trump én de pers bij White House Correspondents Dinner

  •  
29-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
micellewolf
The White House Correspondents Dinner is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij aanwezige politici en pers op komische wijze ‘geroosterd’ worden door de komiek van dienst. Dit jaar was dat Michelle Wolf, bekend van onder meer the Daily Show. Haar harde grappen over Trump, zijn kabinet en perschef Sarah Sanders onttrokken regelmatig geschokte geluiden aan het publiek. Aanwezige Republikeinse politici spraken er achteraf schande van. Maar haar hardste oordeel bewaarde ze voor de aanwezige pers, die ze ervan beschuldigde in Trump een monster geschapen te hebben waar ze nu van profiteerden.
De Amerikaanse president was zelf niet aanwezig, evenals veel schrijvende pers en de beroemdheden die het evenement van oudsher bijwoonden. Trump verklaart al sinds zijn campagne in staat van oorlog te zijn met de ‘fake news media’ die hij continu beschuldigt van liegen als er weer eens een onwelgevallig feit over zijn beleid, gedrag of het FBI-onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen naar buiten komt. De beroemdheden laten het vooral afweten omdat – in tegenstelling tot de situatie onder de Obama’s – associatie met Trump geenszins goede PR is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.