Joop

Snoeiharde grappen over Trump én de pers bij White House Correspondents Dinner

  •    •  
29-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
micellewolf
The White House Correspondents Dinner is een jaarlijks terugkerend fenomeen waarbij aanwezige politici en pers op komische wijze ‘geroosterd’ worden door de komiek van dienst. Dit jaar was dat Michelle Wolf, bekend van onder meer the Daily Show. Haar harde grappen over Trump, zijn kabinet en perschef Sarah Sanders onttrokken regelmatig geschokte geluiden aan het publiek. Aanwezige Republikeinse politici spraken er achteraf schande van. Maar haar hardste oordeel bewaarde ze voor de aanwezige pers, die ze ervan beschuldigde in Trump een monster geschapen te hebben waar ze nu van profiteerden.
De Amerikaanse president was zelf niet aanwezig, evenals veel schrijvende pers en de beroemdheden die het evenement van oudsher bijwoonden. Trump verklaart al sinds zijn campagne in staat van oorlog te zijn met de ‘fake news media’ die hij continu beschuldigt van liegen als er weer eens een onwelgevallig feit over zijn beleid, gedrag of het FBI-onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen naar buiten komt. De beroemdheden laten het vooral afweten omdat – in tegenstelling tot de situatie onder de Obama’s – associatie met Trump geenszins goede PR is.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde8 mei 2018 - 15:21

Ik vind het niet grappig, is dat erg?

petra9
petra91 mei 2018 - 16:51

Het zijn maar woorden, wat maakt het uit! Moet kunnen, maar ook niet jammeren als je zelf aan de beurt komt.

JStokx
JStokx30 apr. 2018 - 9:48

Ondertussen heeft de White House Correspondents Association zich gedistantieerd van de act van Wolf.

1 Reactie
HM van der Meulen
HM van der Meulen30 apr. 2018 - 11:13

Lafaards.

Bernie2
Bernie230 apr. 2018 - 6:38

Natuurlijk overschrijdt Wolf hier morele grenzen, dat doe je niet zo en is contraproductief. Toch was elk woord raak en haar spreekbeurt satire van de bovenste plank. Trump en handlangers hebben het er qua beledigen van invaliden, oorlogshelden, kleurlingen, racisme en vrouwen dan ook wel naar gemaakt en zich op Wolf genoemde punten botweg goed in de nesten gewerkt. Een rioolpresident verdient rioolsatire. Hadden wij maar iets vergelijkbaars in Nederland. Een echte roast dan. Zo eentje die zich niet laat weglakken en een man als Rutte zich echt op elk desgevraagd moment wél herinnert .... Tof filmpje.

4 Reacties
Davy ????
Davy ????30 apr. 2018 - 7:31

@Bernie Waren het echt van beledigingen of voelden mensen zich beledigd? Nogal een verschil, gezien mensen tegenwoordig om het minste of geringste zich beledigd voelen.

Bernie2
Bernie230 apr. 2018 - 8:52

Davy, ik heb in het filmpje geen beledigingen gezien. Wel zware satire van het kaliber dat elke wereldburger dagelijks krijgt aangereikt door Trump en consorten zelf. En waarmee de geplaagden door kritische en goed oplettende comedians op allerlei VS tv-kanalen dan ook regelmatig geconfronteerd worden. Wat dat betreft niets nieuws.. De kwestie is of binnen de setting van een journalistiek gebeuren het doel de middelen heiligt, lijkt mij van niet. Verder voelen veel politieke smeerpijpen overal ter wereld, dus ook in Nederland, zich inderdaad opvallend snel beledigd. Jammer.

Kobalt2
Kobalt230 apr. 2018 - 8:58

In 2011 roaste Obama Trump tijdens het The White House Correspondents Dinner en maakte een grap over Trump als president. Wie het laatst lacht....

Davy ????
Davy ????30 apr. 2018 - 9:34

@Bernie Ik doelde op deze opmerking: "Trump en handlangers hebben het er qua beledigen van invaliden, oorlogshelden, kleurlingen, racisme en vrouwen dan ook wel naar gemaakt" Zeg niet dat er geen beledigingen zijn geweest maar er wordt tegenwoordig erg overdreven en gevoelig gereageerd. Ik heb ook niets tegen satire. Zag vandaag een post dat mensen boos waren omdat een meisje een Chinese jurk aan had aangedaan naar prom, is rasisctisch want cultural appropriation. Gelukkig kreeg ze ook veel support.

Edwin8
Edwin829 apr. 2018 - 23:44

De een ziet het als grappige avond om de President even lekker af te serveren. (wat wekelijks ook al gebeurt in verschillende comedyshows) Anderen zien het wellicht anders. Je kan je afvragen, wat is wijsheid? Best boeiende opinie in de WaPo. https://www.washingtonpost.com/lifestyle/style/for-the-sake-of-journalism-stop-the-white-house-correspondents-dinner/2018/04/29/e2cb780c-4962-11e8-9072-f6d4bc32f223_story.html?noredirect=on&utm_term=.c00d06ea1c2e Geef je Trump niet geweldig veel ammunitie waarmee hij hij zijn campagne voor 2020 weer lekker kan opstoken?

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen30 apr. 2018 - 9:29

Dat zegt deze vrouw dan ook. De media creëerde het monster en verdienen er nu aan. Zo houden ze elkaar in stand.

Nick the Stripper
Nick the Stripper29 apr. 2018 - 23:34

Dat een vulgaire regering als die van Trump een vulgaire stand-up oplevert, dat ligt wel een beetje voor de hand. Het neemt niet weg dat die correspondenten om te beginnen nooit zo'n ons-kent-ons-evenement op touw had moeten zetten met - naast journalisten - politici, lobbyisten, celebrities en ander vips in de zaal. Het is prima dat parlementair journalisten een jaarlijks diner organiseren - maar laat het dan (satirisch danwel serieus) gaan over de vrije nieuwsgaring, die overal ter wereld onder druk staat. Schuldigen daaraan zijn mensen als Sarah Huckabee Sanders, Kellyanne Conway en Reince Priebus: waarom zet je dat soort structurele leugenaars en persvijanden in hemelsnaam op je gastenlijst?

quatsch
quatsch29 apr. 2018 - 21:30

De rechtse van God los, narcistische, publieks geile, seksistische, egoistische, in een ander tijdperk levende vrouwen aanrandende laaggeletterde opa Trump, die het tot president van Amerika heeft geschopt, daar moet je geen woorden aan vuil maken. Alles is namelijk te veel eer voor die man.

EricU
EricU29 apr. 2018 - 15:55

Ik vind die White House Correspondents Dinner altijd wel leuk. Maar de tijden veranderen, en er worden hier mensen beledigd, groepen beledigd, niet respectvol omgegaan met medemensen... ik weet niet... kan dit nog wel anno 2018?

Phil2
Phil229 apr. 2018 - 15:50

Mee eens. Maar kranten als de NYT hebben zich al schuldig verklaard aan het vanwege de oplagecijfers veel aandacht besteden aan "Never a dull moment" Donald Trump, en dat ze hem daarmee in het zadel hebben gehesen. Je vraagt je zelfs af of het constante gehamer van CNN op Trump hem eigenlijk niet juist populairder maakt. Zeker nu die credit neemt voor het feit dat Kim overstag is.

OlavM
OlavM29 apr. 2018 - 15:23

“The president of the United States is the one pussy you are not allowed to grap.” :)

1 Reactie
OlavM
OlavM29 apr. 2018 - 15:23

Herstel: "grap" = grab.

Ver Bazing
Ver Bazing29 apr. 2018 - 11:08

Het zal wel aan het gehoor van een 'oude knar' liggen, maar ik heb er geen f...k van verstaan (helaas). Daarom heb ik maar op de gezichtsutdrukkingen van het publiek gelet, maar helaas voor een niet-Amerikaan wist ik ook niet welk 'boekdeel' bij wie hoorde, Dus of het snoeiharde grappen waren ...?? Alleen de laatste boodschap aan de verzemelde pers over het 'monster' dat zij zelf geschapen hebben het volgende: ik lees dagelijks de online versies van The New York Times, de Washington Post en CNN en ik kan met die slotopmerking in zoverre meegaan dat je van een Obama -ik noem zo maar iemand- als pers nooit echt een 'monster' had kunnen maken. Wat maar wil zeggen .... ("lock him up"?).