Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Harde clash Kee & Van Jole over Rutte-interview: 'Schaam je!'

  •  
28-09-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3660 keer bekeken
  •  

Kee & Van Jole komen deze week te spreken over het interview bij Op1 met Mark Rutte afgelopen maandagavond. Van Jole noemt het interview een afschuwelijke ervaring. "Ik heb geleerd dat een talkshow bestaat uit een combinatie van informatie en amusement. Beide ontbraken."

Kee, parlementair journalist bij Op1 en nauw betrokken bij het interview, reageert als door een wesp gestoken. "Jij bent de enige in Nederland die er zo naar heeft gekeken". Van Jole stelt dat het Rutte geen moment moeilijk werd gemaakt, dat hem nergens het vuur aan de schenen werd geldt. Kee vindt dat je het interview niet zo moet beoordelen. "Het begint er mee dat je je afvraagt wat zo iemand in een interview kwijt wil." Waarop attaqueert met "Nee, het begint er mee dat je je als redactie afvraagt wat je met zo'n interview wil bereiken."

Daarvoor spraken de twee onder meer over de transgenderwet. Kee legt uit hoe die wet eigenlijk heel goed past bij het liberalisme van de VVD. "Je beslist zelf over je eigen lichaam. De wet is ook een intitiatief van VVD'er Sander Dekker. Maar nu is er commotie over uitgebroken en verandert de VVD van standpunt."

Ook de omgang met Forum voor Democratie komt ter sprake. Twee bewindslieden overwegen aangifte te doen tegen een FvD-Kamerlid dat een nepfoto verspreidde met een hakenkruisvlag. Van Jole heeft zijn twijfels bij de aangifte. "Wat ga je doen als Justitie de zaak seponeert of als hij vrij wordt gesproken?" Hij ziet meer in een cordon sanitaire.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.