Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Happy lockdown en de beste wensen voor je luchtwegen’

  •  
29-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elfietromp
Druktemaker Elfie Tromp zet de voordelen van de coronacrisis op een rijtje: “Door corona hoef je niet meer te netwerken, want de economie raakt toch in het slop: er komen geen betere banen vrij. Vrijmibo’s zijn ook verleden tijd, dus je hoeft jezelf ook geen lillende lever meer te zuipen om niet onder te doen voor je collega’s. En je hoeft ook niet meer naar verplichte kerstborrels met goedkope hoofdpijnwijn en gênante karaoke’s. En die gluiperige metoo-baas? Die kan je niet meer betasten als je thuiswerkt. En als hij het toch probeert als je toch een keer op de zaak bent, dan kun je hem wijzen op de anderhalvemetermaatregel zonder te vrezen voor je baan.”
“En natuurlijk het beste: je kunt thuiswerken in je vuile onderbroek of je lubberige pyjamabroek en je hoeft geen knellende schoenen meer aan om de klant te ontmoeten, want die ziet via het scherm alleen je bovenlijf. Dus lieve mensen, laten we er het beste van maken. Bij deze wens ik je niet een gelukkig nieuwjaar of een fijne vakantie, maar een happy lockdown en de beste wensen voor je luchtwegen.”
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

Greendutch
Greendutch30 sep. 2020 - 11:09

scherp verwoorde weergave van wat (vnl vrouwen denk ik) mensen thuis denken maar op het werk en elders anders doen. hè hè, eindelijk iemand die een andere kant laat horen. het zou goed zijn als er eens wat meer goede woorden, rustige taal, optimistische uitspraken zouden te horen zijn. al die weerstand, woede, afkeer doen geen goed aan deze periode. waarom doen zoveel mensen dingen tegen hun zin? het dagelijks leven schijnt erg moeilijk te zijn. wat zijn 'vrijmibo 's?

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden29 sep. 2020 - 14:27

Als je dit soort dingen laat voordragen door Marcel van Roosmalen dan klinkt het een stuk beter, maar die heeft zich wijselijk verstopt tn dat plantje daarachter.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland29 sep. 2020 - 13:59

Mogelijk moeten we straks blij zijn als we snotteren https://www.scientias.nl/kan-het-verkoudheidsvirus-voorkomen-dat-je-besmet-raakt-met-het-coronavirus/ [Coronavirus De bevindingen uit de studie suggereren dus van wel. En dat is heel interessant. “Het werk stelt ons in staat om beter te voorspellen hoe respiratoire virussen zich verspreiden en om nieuwe manieren te vinden om virussen te bestrijden als we geen vaccins hebben,” zegt Foxman. En dat biedt mogelijk hoop voor onze strijd tegen het coronavirus. “Voor de griep hebben we al een veilige en effectieve preventieve maatregel, namelijk de jaarlijkse griepprik,” gaat Foxman verder. “Bovendien beschikken we over hele effectieve antivirale middelen. Onze bevindingen hebben dan ook meer implicaties voor de behandeling van virussen als we nog niet over zulke vaccins of behandelmethoden beschikken. Uit onze studie blijkt dat verkoudheid beschermt tegen de griep doordat het een brede antivirale afweerreactie – de aanmaak van interferon – in ons lichaam op gang brengt. De stimulatie van deze reactie kan mogelijk dezelfde impact hebben op andere virussen, zoals SARS-CoV-2.”]