Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hanke Bruins Slot naar Buitenlandse Zaken, Hugo de Jonge verantwoordelijk voor de verkiezingen

  •  
04-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1368 keer bekeken
  •  
hankebruinsslot

Door het vertrek van Wopke Hoekstra vinden er enkele verschuivingen plaats binnen het kabinet. Nu de voormalige Shell-medewerker zich in Brussel wil gaan bezighouden met klimaat, volgt Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) hem op als minister van Buitenlandse Zaken. “De komende periode streef ik ernaar het goede werk dat Wopke Hoekstra heeft neergezet, voort te zetten”, schrijft Bruins Slot op X. Het is onduidelijk wat ze daarmee bedoelt.

Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge neemt de portefeuille van Bruins Slot over. Totdat er een nieuw kabinet aantreedt, krijgt De Jonge zo de mogelijkheid om nog 327 nieuwe plannen te ontvouwen. Hij wordt ook politiek verantwoordelijk voor de verkiezingen. “Het kabinet is demissionair, dus is het niet logisch om iemand van buiten te vragen”, aldus de nieuwe CDA-leider Henri Bontenbal. Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) wordt demissionair vicepremier namens het CDA.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.