Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Coronavirus is begonnen aan najaarsoffensief, aantal besmettingen neemt razendsnel toe

Duitsland scherpt maatregelen aan
Joop

'Hang bij speech Zelenski de vlag van de EU op in de Tweede Kamer'

  •  
30-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
627 keer bekeken
  •  
kee jole trtr

Het komt niet vaak voor maar Peter Kee, politiek duider van BNNVARA, en Francisco van Jole van Joop.nl, blijken het zo waar eens te zijn. Althans, over een enkel onderwerp: de vleestaks. Volgens Van Jole is het onvermijdelijk dat die uiteindelijk ingevoerd gaat worden en laat het door De Telegraaf verwoordde kabaal alleen maar zien dat de sector een zeer actieve lobby heeft. Kee is het daarmee eens. Hij vergelijkt het met de commotie over de inkrimping van de veestapel vorig jaar. "Daarvan weet ook iedereen dat die er moet komen."

Daarna praten de twee over de positie van Hugo de Jonge. Die weigert naar de Kamer te komen om uitleg te geven over zijn whatsapp-sessies rond pandemieprofiteur Sywert van Lienden. Kee legt uit hoe de Kamer hem daar mogelijk via een listige omweg toch toe kan dwingen. Van Jole stelt dat de positie van De Jonge wel eens in gevaar kan komen omdat uit de jongste onthullingen het beeld naar voren komt dat de minister wist dat hij dubieus handelde en de schade daarvan al tevoren probeerde te beperken.

Tot slot gaat het over de toespraak van de Oekraïense president Zelenski in het parlement. Kee vertelt hoe voorzitter Vera Bergkamp onhandig opereerde door Rutte aanvankelijk uit te sluiten. Van Jole vindt het een prima gelegenheid om in de Kamer eindelijk de vlag van de Europese Unie op te hangen, net als dat in de meeste andere landen het geval is. In de Eerste Kamer wordt in ieder geval wel onderzocht hoe de blauwe vlag met gele sterren opgehangen kan worden. "Dan hebben we straks de situatie dat de EU-vlag wel in de Eerste maar niet in de Tweede Kamer hangt."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Radio-Head
Radio-Head31 mrt. 2022 - 6:45

Europese Vlag, tuurlijk omdat we trots mogen zijn op onze integere, samen staan we sterk, voor onze vrienden en elkaar moraal. Heute,(dag in dag uit) https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:5387514/mmsi:311000627/imo:9750713/vessel:RUDOLF%20SAMOYLOVICH (Overigens zijn er ook nu nog steeds dagelijks volgepropte gammele bootjes, aangejaagd door niets ontziende mensensmokkelaars,die vanaf de Noord Franse kust de oversteek wagen naar de UK, dit onder toeziend oog van de Josephine Baker vererende Franse President)

Frans Akkermans
Frans Akkermans30 mrt. 2022 - 18:54

De discussie over inkrimping van de veestapel duurt nu al zo'n veertig jaar. Uit de tijd van Braks als Minister van L&V. Wat is de term 'onvermijdelijk' dan nog waard? Overigens ben ik het eens met de wens dat die EU-vlag daar best mag hangen in de TK. Ben benieuwd of Z. morgen nog op een of andere manier verwijst naar dat referendum in 2016 over dat associatieverdag. Of naar het feit dat ook in Nederland vrienden van Poetin in het parlement vertegenwoordigd zijn. Wanneer gaan we die lui openlijk uitmaken voor 'landverrader'? Ik wacht een opinie af in dit opzicht van Han van der Horst over de parallellen met de jaren dertig. Wie waren toen de 'Hiddema's'? De lui die het te gortig vonden ?

wittecisnoot
wittecisnoot30 mrt. 2022 - 17:17

Beter nog: ik kan nog een prima gezant namens de EU: Guy Verhofstadt. Die heeft immers met Hans van Baalen de beste band met dit land. Het lijkt me duidelijk dat het Oekrainse volk eens een excuses, of minimaal uitleg kan geven voor die speech in 2014: "Er komt iedere week een nieuwe EU-delegatie hierheen tot jullie de strijd hebben gewonnen". Van Baalen vult hem aan: "We blijven bij jullie". Natuurlijk zat dit duo weer snel in het vliegtuig naar huis en weer laat de EU de Oekraïne in de steek. Wat sancties voor het eigen geweten en wat wapens maar geen hulp met het vuile werk. van Baalen is overleden maar Verhofstadt heeft maar één geldige reden om het Oekraïense volk niet te woord te staan: als de man nu in een schuttersputje zit om tegen de Russen de vechten. Maar woorden zullen wel weer goedkoper zijn dan daden....

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 mrt. 2022 - 16:46

Krijgen de mensen er dan ook gratis vitamine B12 tabletten bij? Of moeten de laagste inkomens daar ook zelf voor opdraaien. Zo kunnen alleen mensen redeneren die geen vlees eten noch nodig schijnen te hebben of het evengoed wel kunnen betalen. Met een paar bonen ben je er echt niet. Ik heb zo langzamerhand het idee dat we in Noord Korea wonen. Het geld gaat zelfs naar de boeren heb ik begrepen. Dus laat die lobby maar zitten, die hebben ze helemaal niet nodig. Die zitten al in de 2e Kamer en op andere plaatsen in de maatschappij.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 apr. 2022 - 10:03

Alleen veganisten moeten B12 bijslikken.

Arbeider10
Arbeider1030 mrt. 2022 - 15:56

Biefstuksocialisme. Kee en Van Jole zijn het eens. Zoals de ''progressieve'' heren het altijd eens zijn. Hoogste wat accentverschillen voor de bühne. Alleen de rijke helft van Nederland mag nog (echte) biefstuk kunnen eten. Paupers kunnen dat met vleestaks straks niet meer betalen ook al sparen ze er nog langer voor door dan ze nu al doen. Zelfde verhaal voor vliegtaks. De kloof tussen de arme en rijke helft wordt almaar groter.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 apr. 2022 - 10:02

Alleen veganisten moeten B12 bijslikken.