Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Hang bij speech Zelenski de vlag van de EU op in de Tweede Kamer'

  •  
30-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
712 keer bekeken
  •  
kee jole trtr

Het komt niet vaak voor maar Peter Kee, politiek duider van BNNVARA, en Francisco van Jole van Joop.nl, blijken het zo waar eens te zijn. Althans, over een enkel onderwerp: de vleestaks. Volgens Van Jole is het onvermijdelijk dat die uiteindelijk ingevoerd gaat worden en laat het door De Telegraaf verwoordde kabaal alleen maar zien dat de sector een zeer actieve lobby heeft. Kee is het daarmee eens. Hij vergelijkt het met de commotie over de inkrimping van de veestapel vorig jaar. "Daarvan weet ook iedereen dat die er moet komen."

Daarna praten de twee over de positie van Hugo de Jonge. Die weigert naar de Kamer te komen om uitleg te geven over zijn whatsapp-sessies rond pandemieprofiteur Sywert van Lienden. Kee legt uit hoe de Kamer hem daar mogelijk via een listige omweg toch toe kan dwingen. Van Jole stelt dat de positie van De Jonge wel eens in gevaar kan komen omdat uit de jongste onthullingen het beeld naar voren komt dat de minister wist dat hij dubieus handelde en de schade daarvan al tevoren probeerde te beperken.

Tot slot gaat het over de toespraak van de Oekraïense president Zelenski in het parlement. Kee vertelt hoe voorzitter Vera Bergkamp onhandig opereerde door Rutte aanvankelijk uit te sluiten. Van Jole vindt het een prima gelegenheid om in de Kamer eindelijk de vlag van de Europese Unie op te hangen, net als dat in de meeste andere landen het geval is. In de Eerste Kamer wordt in ieder geval wel onderzocht hoe de blauwe vlag met gele sterren opgehangen kan worden. "Dan hebben we straks de situatie dat de EU-vlag wel in de Eerste maar niet in de Tweede Kamer hangt."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.