Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

'Bevolking snakt naar toekomstvisie'

Grote zorgen over gevolgen voor MKB
Joop

Hand in hand tegen homogeweld na gruwelijke mishandeling homostel

  •  
03-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
pechtold2
Afgelopen weekend werd een homostel in Arnhem mishandeld na een avondje stappen, omdat ze hand in hand liepen. Bij de gruwelijke mishandeling werden hun tanden met een betonschaar uit de mond geslagen. Het stel van 31 en 35 jaar liep over de Nelson Mandelabrug in Arnhem toen een groep van tussen de 6 en 8 jongeren voorbij fietste en hen begon uit te schelden. Inmiddels zijn twee verdachten opgepakt, een jongen van veertien uit Arnhem en een 20-jarige man uit Gennep.
De verschrikkelijke mishandeling is weliswaar een incident, maar homofoob geweld is de afgelopen jaren flink toegenomen. Het COC schrijft nu in een brandbrief aan het kabinet dat actie noodzakelijk is. “Het is ongelofelijk dat je wordt afgetuigd omdat je van elkaar houdt en hand in hand loopt”, aldus Tanja Ineke, voorzitter van het COC. In de afgelopen jaren is het aantal aangiften van geweld tegen homo’s toegenomen van 400 in 2009 naar bijna 1600 in 2015. Belangrijk om aan te stippen: slechts negen daders zijn veroordeeld. Het COC pleit er dan ook voor dat er prestatieafspraken komen tussen politie en justitie. Ook moet er wat het COC betreft meer aandacht komen voor geweld tegen homo’s op de politieacademie.
Komende zaterdag wordt in Arnhem actie gevoerd voor de twee mannen: horeca in Arnhem roepen op om samen te komen op het Jansplein in Arnhem en hand in hand te staan. In aanloop daarnaartoe wordt op sociale media al een hand-in-hand actie gevoerd. Barbara Barend en Daan Verhoeven roepen op om hand in hand op de foto te gaan. Domien van 3FM en Alexander Pechtold doen vast mee.

Meer over:

nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (159)

blues boy
blues boy4 apr. 2017 - 6:59

Hand in hand kameraden.

Jojan2
Jojan24 apr. 2017 - 1:24

De kliek van professioneel verontwaardigden springt er weer boven op, in de uitzending van Pauw bleek dat het nog allemaal niet duidelijk is hoe het is ontstaan, hoe vaak gebeuren vergelijkbare geweldplegingen eigenlijk per uitgaansavond, en moet het hele land daar dan overheen rollen? Misschien even afkikken van de heilige verontwaardiging, en de feiten afwachten, zover die aantoonbaar zijn.

bojo2
bojo23 apr. 2017 - 21:50

Tja wat moet ik hier nou van maken? kan helaas alleen maar met het volgende verhaal komen: Het is de fout die politici altijd maken: ze wekken de valse veronderstelling dat onze door vele eeuwen heen zwaar bevochten seculiere, liberale waarden automatisch overdrachtelijk zouden zijn. Alsof een kwartet 14- tot 16-jarige daders op drie hoog achter in Arnhem naar NOS en NU kijken om Pechtold hand in hand te zien lopen met Koolmees en dan denken: 'Verdomd ja, zó doen we dat hier in dit seculiere land, waar liberale rechten voor ieder individu gelden ondanks hun afkomst, geaardheid of geslacht. We hadden die jongens gewoon met rust moeten laten'. Alsof ze zichzelf vervolgens gaan bevragen: 'Waarom heb ik zo'n hekel aan homo's? Waarom háát ik ze zo? Welke aspecten van mijn opvoeding liggen hieraan ten grondslag? Waar zitten de knelpunten in mijn cultuur die mijn acceptatie van homo's in de weg zitten? Of zitten er soms rotte appels in het mandje van mijn religie, waaraan ik een vals gevoel van morele superioriteit ontleen die mij dermate verheven maakt boven zondige medemensen, dat ik hen fysieke schade mag aandoen?' En wát was ik eigenlijk om vier uur 's nachts met een betonschaar van plan?' Nee. Dat denken ze echt niet. De enige die Pechtolds persmomentje zien, zijn mensen die het in meerderheid toch al met 'm eens waren. Lekker veilig. Lekker verbindend. En net exhibitionistisch genoeg om sociale druk op cynici te zetten: 'Niet zo populistisch uit de onderbuik reageren, we komen nu toch in actie tegen homohaat?'

3 Reacties
Zandb
Zandb4 apr. 2017 - 6:00

bojo Je kan natuurlijk ook net doen of er niets bijzonders is gebeurd.

Ton in het Veld
Ton in het Veld4 apr. 2017 - 6:04

Bij ons op het werk hebben sommige mensen de foto verspreid. Ik denk wel dat het sommigen aan het denken zet. Het is een kleine handeling met een klein effect. Wat mij heel erg verwonderd is de verontwaardiging die deze actie van Pechtold en Koolmees oproept, je moet hieronder de reacties maar eens lezen. Dat slaat echt helemaal nergens op.

omaoeverloos
omaoeverloos4 apr. 2017 - 6:39

"Je kan natuurlijk ook net doen of er niets bijzonders is gebeurd. " Er is natuulijk ook niets bijzonders gebeurd. In het uitgaansleven worden wekelijks tientallen mensen geslagen, dit komt nooit verder dan pagina 10 van het plaatelijke suffertje.

Evert Baptist - sjomp
Evert Baptist - sjomp3 apr. 2017 - 21:28

Als iemand zijn hele leven wordt opgevoed met het idee dat varkens haram zijn maar dat homosexuelen daar nog onder staan dan krijg je dit dus.

1 Reactie
Zandb
Zandb4 apr. 2017 - 6:02

Evert Nou, dan moesten we er maar eens gauw voor zorgen, dat mensen niet zo opgevoed worden.

Hannes82
Hannes823 apr. 2017 - 21:13

Dweilen met de kraan open, zolang we alles maar moeten kunnen vinden onder het mom van vrijheid van geloof. De intolerante, agressieve opstelling van veel moslims jegens andersdenkenden, homo's en vrouwen is simpelweg een gigantisch probleem (aan het worden) in Nederland, Europa, tja waar niet eigenlijk. Er is natuurlijk een rechtstreeks verband tussen de groeiende populatie moslims en toenemend geweld tegen homo's, maar laten we ons in alle politiek correcte bochten wringen om die olifant niet te benoemen. Verdere discussie over dit onderwerp is totaal zinloos als dit niet wordt onderkend. Punt.

2 Reacties
Ton in het Veld
Ton in het Veld4 apr. 2017 - 6:08

"Er is natuurlijk een rechtstreeks verband tussen de groeiende populatie moslims en toenemend geweld tegen homo’s" Hannes82, de populatie moslims in ons land groeit al heel lang niet meer, neemt mogelijk zelfs iets af. http://nos.nl/artikel/2149734-aantal-moslims-in-nederland-blijft-al-jaren-constant.html

Hannes82
Hannes827 apr. 2017 - 5:06

Ton, daar zijn de meningen over verdeeld. Het is namelijk moeilijk te meten, omdat dit niet geregistreerd staat. Volgens het cbs. Laat ik het voor nu dan relatief groeiende populatie moslims noemen tov de overige bevolking. Op het moment dat de moslim populatie bepaalde kritische​ massa's bereikt in een samenleving, zijn er maar weinig plekken op de wereld waar het er gezelliger op wordt voor niet-moslims. Helaas is dit een gegeven.

Jantje68
Jantje683 apr. 2017 - 21:10

Hier even de 'feiten' van vandaag: Volgens een discussie in "Dit is de dag" in een discussie met Baudet beweert strafrechtadvocaat Sidney Smeets dat het kul is dat dit voornamelijk een integratie probleem is. http://www.nporadio1.nl/.../402718-strenger-straffen-bij... Dan het NOS Journaal. Volgens "Netwerk Roze in Blauw". Blijkt wel degelijk voornamelijk een Marokkanenprobleem te zijn http://nos.nl/uitzending/23629-nos-journaal.html Dan ook nog ff EenVandaag die komen tot de conclusie uit eigen onderzoek dat het voornamelijk om Marokkanen gaat maar het landelijk COC ontkent dit weer op basis van onderzoek aantal jaren geleden wat weer volgens NRC verkeerd geïnterpreteerd wordt. http://binnenland.eenvandaag.nl/.../homohaat_in_nederland

1 Reactie
Zandb
Zandb4 apr. 2017 - 6:09

jan En wat zou dit met integratie te maken hebben, dan? Je hebt wel meer mensen die zich niet aan de wet houden. Dat zijn dan allemaal "niet-geïntegreerden"?

OlavM
OlavM3 apr. 2017 - 21:04

Mishandeling van wie dan ook is al een strafbaar feit. Het zou vreemd zijn om een specifiek strafverzwarende modaliteit in te voeren: hogere straf als de motivatie met homo- of transgenderhaat te maken zou hebben.Bovendien bestaat al een strafmaximumstraf van drie jaar bij heel eenvoudige mishandeling. (Strafmaxima worden hoger als de gevolgen ernstiger zijn: zie de artikelen 300 Sr e.v.). Het gaat er natuurlijk vooral om meer prioriteit, zowel bij de politie (b.v. de pakkans proberen te vergroten) als in het onderwijsveld, te geven aan dit fenomeen. Behalve dat gestreefd kan worden naar hogere feitelijk door de rechter op te leggen straffen -waarbij het de vraag is in hoeverre dat echt afschrikwekkend zou werken-, zullen taak- en/of leerstraffen in de zin van goede informatieverschaffing en contact met slachtoffers daarnaast kunnen helpen.

Maxim2
Maxim23 apr. 2017 - 20:44

Aan solidariteit heeft niemand ene moer. Aan stille tochten, lawaaidemonstraties en het tonen van afgrijzen evenmin. Voorlichting en hele zware straffen. Dan leer je je handjes thuis te houden. Zolang er nauwelijks consequencies zijn er het tuig elkaar dekt zal dit blijven gebeuren. Langszaam passen de autochtone burgers wel aan aan het gespuis. Tuurlijk vermeld Joop niets over de afkomst van de daders, maar in het interview met de slachtoffers wordt heel duidelijk gemaakt dat het Marokkanen betrof. En zolang we maar blijven doen alsof dat er niet toe doet, blijft dit doorgaan.

3 Reacties
Maxim2
Maxim23 apr. 2017 - 20:45

en het tuig elkaar dekt...

Ton in het Veld
Ton in het Veld4 apr. 2017 - 6:13

De politie had niets over de afkomst van de daders bekend gemaakt. Het NOS journaal wel, maar was daarbij volledig uitgegaan van de verklaringen van de slachtoffers. Dat de een door een klap met een betonschaar zijn tanden heeft verloren klopt ook niet. De dader heeft de afdruk van zie tanden in zijn vuist staan. Hij had met zijn blote handen geslagen. Volgens de advocaat van een dader zijn de daders een gemêleerde groep van jongens van Hollandse en allochtone afkomst, en was macho-gedrag de drijfveer. Maar we zullen het snel horen, nog even geduld.

Zandb
Zandb4 apr. 2017 - 6:21

Maxim Op het moment dat Joop dit bericht plaatste was het nog niet bekend, dat de daders van Marokkaanse afkomst zijn. Verder zijn er geen gevolgen omdat, blijkbaar, daders niet gepakt worden en/of omdat niet bewezen kan worden, dat de verdachten werkelijk schuldig zijn. Dat is een probleem dat altijd bestaat. Dat "tuig" "tuig" is, want van Marokkaanse afkomst, dat lijkt me nogal discriminerend. Dat "tuig" anders redeneert dan "autochtonen, die fatsoenlijk zijn", nog meer. "Het is nu heel duidelijk dat het Marokkanen betreft:", zegt u. En dat maakt deze zaak "natuurlijk" dan in eens veel erger. Vooral als we - zie Pechtold, zie Pauw, zie Joop, zie de reacties van mensen - net doen alsof het er niet toe doet, dat de daders Marokkanen zijn. Meneer: Dat de daders Marokkanen zijn, dat speelt absoluut en helaas mee en dat is erg. Maar om daar dan bv het strafrecht op aan te passen, dat zou wel een heel verkeerde vorm van "integreren" zijn.

OlavM
OlavM3 apr. 2017 - 20:38

Wat mij steeds irriteert is, dat vaak gedaan wordt alsof het mishandelen en bedreigen van homoseksuelen en transgenders vooral een Marokkanen- of islamitisch probleem betreft, wat natuurlijk prima in de rechts-populistische agenda past. "Potenrammen" wordt zelfs vaker door "autochtone" jongeren gedaan. Dit heeft allemaal natuurlijk veel met angst en onwetendheid te maken. Vooral de hardnekkige ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid, de sekse-specifieke beperkende rollen die daarbij zouden behoren, de normering van seksueel gedrag in omlijnde kaders, enz., veroorzaken de ellendige onderdrukking van talloze mogelijke -in de tijd soms veranderende- gevoelsmogelijkheden en uitingen daarvan. https://stellingchecker.nl/fact/de-grootste-dreiging-voor-homo-s-komt-niet-door-migranten-maar-van-witte-mannen-op-het-platteland/check-ewoud-8df4

Haastig
Haastig3 apr. 2017 - 18:49

Toch wel fijn dat de toename hier beperkt is gebleven van 400 naar 600. Het COC is volgens de NOS is wat minder positief en spreekt over een toename van 400 naar 1600 in 2015. http://nos.nl/artikel/2166310-coc-stuurt-brief-aan-informateur-over-homogeweld.html

1 Reactie
Redactie Joop
Redactie Joop3 apr. 2017 - 19:10

Gecorrigeerd. Dank.

Rara4
Rara43 apr. 2017 - 17:39

Hier het verhaal van de slachtoffers over de daders (14! Jaar) http://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/homostel-zwaar-toegetakeld-met-betonschaar/ Niet normaal in deze tijd. Het lijkt wel of de daders uit een andere wereld komen.

3 Reacties
Windowjan
Windowjan3 apr. 2017 - 19:08

Rara, Dit is helemaal gewoon voor de daders. Ik kan het mis hebben, toch denk ik dat de ouders van de daders dit niet afkeuren.

Voice of Reason
Voice of Reason3 apr. 2017 - 19:54

De islamitische wereld.

Ton in het Veld
Ton in het Veld4 apr. 2017 - 6:17

"Ik kan het mis hebben, toch denk ik dat de ouders van de daders dit niet afkeuren." Dat zal wel kloppen meestal, als de ouders drinken, drinken de kinderen, als de ouders roken, roken de kinderen, als de ouders vaak geweld gebruiken, doen de kinderen dat ook. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Kinderen kopiëren heel veel van hun ouders en andere volwassenen in hun buurt.

Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 15:27

Montferland hand in hand tegen homohaat http://www.regio8.nl/montferland-hand-in-hand-tegen-homohaat/content/item?954500

Irons
Irons3 apr. 2017 - 15:26

Wat een ontzettend genante vertoning. De schaamte voorbij. Blij dat ik niet op deze paljassen heb gestemd.

5 Reacties
Haastig
Haastig3 apr. 2017 - 21:38

Waarom een gênante vertoning? Als de komende tijd iedereen van gelijke sekse hand in hand zou lopen zou de boodschap helder zijn. Ook als ze het buiten het binnenhof zouden doen, op alle uren van de dag. Als iedereen dat zou doen, dan zou tuig niet weten waar ze moesten beginnen. Er is wel een waar woord: daar is moed voor nodig. Dezelfde moed die homo's dagelijks moeten opbrengen. De waarheid is dat de meesten van ons die moed niet durven of willen opnemen; dat terwijl we het recht aan onze zijde zouden hebben. Ik vind het confronterend dat ik (ernstig) twijfel aan mijn lef om deel te nemen aan een dergelijke actie, op een dergelijk tijdstip of rond dergelijke groepen opgeschoten jongens. En dat met het recht aan mijn zijde. Mensen hebben tegen de wet in met meer risico (succesvol) verzet gepleegd. Ik vrees dat ik niet tot die helden zou behoren. Helaas, realiseer ik me -in tegenstelling tot sommigen- ook de betrekkelijkheid van de wet: de wet beschermd je niet of nauwelijks. De wet kan hooguit achteraf daders (tijdelijk) oppakken. Ik vind dit wél een goede actie!

Minoes2
Minoes24 apr. 2017 - 3:04

Haastig Het ziet er zo onwennig uit dat het haast in het tegendeel verkeert. Schoenmaker blijf bij je leest zou ik zeggen. Als er iemand de macht hadden en heeft iets te veranderen aan toenemend geweld dan zijn het wel de politici zelf. Ik zou het prettig vinden als alle homoseksuelen en lesbiennes eens met de andere sekse hand in hand gingen lopen uit solidariteit met geweld tegen vrouwen. Lopen ze er over honderd jaar nog...als er niets verandert.... Voor mij is geweld geweld en een mens een mens, ik discrimineer daar niet in als je het niet erg vindt. Daar worden wij bij voortduren op gewezen toch?

Minoes2
Minoes24 apr. 2017 - 3:05

hadden en hebben...

Haastig
Haastig4 apr. 2017 - 19:51

Minoes 4 april 2017 at 05:04 "Ik zou het prettig vinden als alle homoseksuelen en lesbiennes eens met de andere sekse hand in hand gingen lopen uit solidariteit met geweld tegen vrouwen." Ik snap je logica niet? Lesbische vrouwen moeten hand in hand gaan lopen met een man om zo steun te betuigen aan vrouwen die door hun man in elkaar gemept worden? Misschien moeten ze dan juist niet hand in hand lopen om de vrouwen die ondedrukt worden door hun/een man te laten zien dat je hen steunt in "samen sta je alleen sterk". Enfin, je logica ontgaat me. "Voor mij is geweld geweld en een mens een mens, ik discrimineer daar niet in als je het niet erg vindt." Waarom zo bozig? Vind je me discrimineren omdat ik geweld op grond van discriminatie veroordeel? Ook hier ontgaat me je boodschap.

Irons
Irons4 apr. 2017 - 21:44

@Haastig Het is een gênante vertoning omdat het opportunisme en effectbejag er vanaf druipt. Waarom zou het trouwens helpen als mannen nu massaal hand in hand gaan lopen die dat normaal gesproken nooit zouden doen? Dit leidt alleen maar tot heel hard uitlachen door de groep (potentiele) daders die dit vermoedelijk slechts als alweer een toonbeeld van onze slapheid zien. Ze lachen erom, en eerlijk gezegd begrijp ik dat ook. Net zoals die idioten die in rokjes gingen lopen na 'Keulen', dat zal ook al zo'n enorme indruk hebben gemaakt...... Men toont hiermee alleen maar aan totaal niet te begrijpen wat voor een mentaliteit en instelling dit soort agressors drijft. En dat is eigenlijk heel beangstigend ook nog.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer23 apr. 2017 - 15:22

Dit was overigens niet het enige geval van homogeweld afgelopen weekend. Ook in Eindhoven zijn 2 jongens om hun geaardheid mishandeld. http://www.omroepbrabant.nl/?news/263327872/Ook+in+Eindhoven+twee+homos+mishandeld,+18-jarige+verdachte+opgepakt.aspx

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd3 apr. 2017 - 14:42

Twee politici maken een statement in reactie op homogeweld. Dat is prijzenswaardig. Jammer dat meteen zoveel mensen commentaar hebben. Het is ook nooit goed: als politici niets doen of te laat reageren, krijgen ze kritiek, en als ze wél iets doen óók. Wat doe jij zélf eigenlijk om homofobie en homofoob geweld tegen te gaan? Misschien is het beter om jezelf die vraag te stellen en in actie te komen in je eigen omgeving, dan politici te bekritiseren op internet!

7 Reacties
Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 15:15

Ik ben het helemaal met je eens, eerlijk gezegd.

Irons
Irons3 apr. 2017 - 15:32

Sorry hoor, maar dit staat toch gelijk aan 'niets doen'? Wordt het hiermee veiliger voor homo's? Het zou gewoon lachwekkend zijn als het niet zo ontzettend genant was. Wat ik er zelf aan doe: mijn nageslacht fatsoenlijk opvoeden met de tolerante waarden en normen van onze grondwet als uitgangspunt. Dat doe ik. Zouden de ouders van dat tuig ook moeten doen. En waar ze dat niet doen, dan zouden Pechtold en companen moeten zorgdragen voor wetgeving (en handhaving daarvan) die dat afdwingt.

Jantje68
Jantje683 apr. 2017 - 15:45

Het is een KERNTAAK van de overheid burgers te beschermen tegen geweld en op te treden. De overheid laat het op een aantal gebieden af weten in de uitvoering en moet gewoon concrete maatregelen nemen. Dit soort acties zijn alleen maar bedoeld het probleem te verdoezelen en te veralgemeniseren. Ik kan als burger een heleboel doen maar niet op het gebied van misdaad en geweld dat ligt toch echt bij de overheid. Of wil je dat iedereen met een pistool rond gaat lopen?

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus3 apr. 2017 - 16:50

> Wat doe jij zélf eigenlijk om homofobie en homofoob geweld tegen te gaan? @ Eerlijkgezegd - ik ben vandaag hand in hand met mijn collega in ons kantoor koffie gaan halen. En dat hebben we getwitterd. Deug ik nu? Ben ik nu empatisch - zoals Jessias het graag heeft? Gratuite statements van politici heeft niemand wat aan. Los het eens op? Ga het beestje eens bij de naam noemen! Zijn er op dit moment sub-culturen dat wat moeite hebben met homo's! Is het er eentje? Vast niet. Laten we de grootste van dit moment nemen.... Het enige wat je er aan kan doen - scholing scholing scholing.... Leraren worden daarin onvoldoende ondersteund. Zijn voornamelijk vrijwilligers die scholen afgaan. Waarom wordt het niet in de moskee besproken? Waarom zijn er geen leidende figuren uit de Marokkaanse gemeenschap die hand in hand lopen? U zal het liefst de afschuw in verbondenheid laten blijken - of weet ik het welk jargon precies verantwoord klinkt. Maar het is een lege huls.

Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 18:49

Behoorlijk gratuit, wat je hier doet, Gluteus. Volgens je eigen zeggen heeft niemand er wat aan, waarom doe je het dan? Omdat je een mening hebt en die wilt uitdragen? Zo hebben andere mensen ook een mening en willen die uitdragen, en zo hebben we allemaal meningen, en meningen leiden tot daden of veranderd gedrag. Misschien iets minder gratuit nu?

Sonic2
Sonic23 apr. 2017 - 20:02

@ Eerlijkgezegd Ook deze site heeft last van PVV/ FvD sympathisanten die de gruwelijke mishandeling van een homo stel uitbuiten voor hun eigen politieke gewin. Je zult ze niet horen over de mishandeling van een vluchteling in Engeland. Het gaat natuurlijk alleen hierover. Pechtold neemt gewoon uitstekend stelling tegen het geweld. Of een homo nu door een moslim of door geen moslim in elkaar gemept wordt, maakt niet zoveel uit.

thunderbird2
thunderbird23 apr. 2017 - 21:48

Sonic : "Je zult ze niet horen over de mishandeling van een vluchteling in Engeland." Van een paar daders daarvan zijn foto's geplaatst, daar hoor je idd niemand meer over.

Alan B'Stard
Alan B'Stard3 apr. 2017 - 14:36

Mooi om te zien dat velen dit nieuws gebruiken als stok om een andere hond mee te slaan......

LaBou
LaBou 3 apr. 2017 - 13:58

"Gemeentes willen homo’s op homo-ontmoetingsplekken weren" Een artikel iets verderop bij Joop. Misschien kan Pechtold beter eerst daarop reageren.

6 Reacties
Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 15:14

Ik geloof dat Pechtold al meer dan 10 jaar geen bestuurder meer is van een gemeente.

Minoes2
Minoes24 apr. 2017 - 3:29

Ik wil niet veel zeggen maar tot voor kort, weet niet of het nog zo is, werd seks in het openbaar door heteroseksuelen ook niet toegestaan, was strafbaar, ging in tegen de openbare orde/ zede. Ik heb daar geen moeite mee, ze kunnen overal terecht ook thuis zoals heteroseksuelen dat ook kunnen. Ik ben hier eens gaan wandelen in het bos met mijn kleinkind, kwam daar ook ergens terecht, midden in een bos dat voor iedereen toegankelijk was. Wat je daar tegenkwam dat wil je niet weten. Ik noem het voor het gemak maar even aan milieuvervuiling. Ook was ik op dat moment niet graag iemand 'tegen het lijf' gelopen. Sorry dus dat ik daar geen enkel probleem mee heb. Noem mij ouderwets, interesseert mij niet. Homo of hetero maakt me niet uit. Ik ga niet automatisch mee in kuddegeest noch in kudde-gedrag. Ik heb ook nooit een emmer ijskoud water over mijn hoofd gegooid.

Minoes2
Minoes24 apr. 2017 - 3:32

leeggegooid....

Ton in het Veld
Ton in het Veld4 apr. 2017 - 6:19

"Ik heb ook nooit een emmer ijskoud water over mijn hoofd gegooid" Dan hoor je bij die 99,99% die dat ook nog nooit heeft gedaan. Misschien toch iets meer kuddegeest in jou dan je dacht.

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 apr. 2017 - 12:02

" Ik heb ook nooit een emmer ijskoud water over mijn hoofd gegooid." Ik wel, toen het electrisch weer eens was afgesloten en we alleen kopud konden douchen. Maar ik ben toch geen voorstander van het verrichten van seksuele handelingen in de openbare ruimte.

Minoes2
Minoes24 apr. 2017 - 12:57

Ton in het Veld Het zit wel diep he? En jij vast iemand die het met de andere, laat me schappelijk zijn, 98% gedeeld heeft op face-book of Twitter. Dit omdat je het zo verdomde leuk vond en er graag goed op wilde staan.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 apr. 2017 - 13:32

Ook symbolische handelingen zijn de moeite waard.

6 Reacties
Dunya2
Dunya23 apr. 2017 - 16:25

Precies. Ik zie het Rutte, Buma en Wilders niet doen. Als verwacht.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 apr. 2017 - 18:54

Begrijp me goed Dunya, ik ben geen lid van Wilders' fanclub, maar voor hem is het wellicht wat lastiger om iemand te vinden die zijn hand wil vasthouden. Maar dat Buma maar ook de refos een kans om hun afkeer van geweld te tonen hebben laten passeren vind ik jammer. Een gebaar zegt meer dan woorden.

Haastig
Haastig3 apr. 2017 - 22:14

Dunya 3 april 2017 at 18:25 "Ik zie het Rutte, Buma en Wilders niet doen. Als verwacht." Bij Rutte is het hoe dan ook gezeik nietwaar, niet goed als hij niet handje vasthoud, niet goed als hij het wel zou doen. http://www.joop.nl/nieuws/de-sterke-vrouw-achter-mark-rutte Ik zie het overigens Kuzu ook niet doen. Ook bij Asscher, Klaver, Segers, vd Staaij en Roemer heb ik het gemist. Zelfs bij Krol gemist, al denk ik dat die het eerder, net als de knullen in het nieuws zou doen op het moment dat het er toe doet: als hij met z'n liefde na stappen naar huis gaat.

Dunya2
Dunya24 apr. 2017 - 7:31

Hebben jullie de foto van Asscher en Dijsselbloem hand in hand niet gezien?

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 apr. 2017 - 10:38

Nu wel, mooie foto.

Haastig
Haastig4 apr. 2017 - 20:05

Dunya 4 april 2017 at 09:31 "Hebben jullie de foto van Asscher en Dijsselbloem" Nee, die had ik niet gezien, bedankt. Wat Danielle zegt :-)

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer23 apr. 2017 - 13:29

Homogeweld verdient een extra zware straf, net als in de VS. Dat heeft daar veel geholpen met het indammen ervan.

3 Reacties
Jan Vries
Jan Vries3 apr. 2017 - 15:03

Naast straffen de jongens EN hun ouders bij COC een meerdaagse cursus laten volgen. Ik denk dat geweld tegen homo's dan danig minder wordt.

Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 15:36

"Dat heeft daar veel geholpen met het indammen ervan." Niet alle Amerikanen zijn daar gevoelig voor. Derde homo politicus met dood bedreigd door Donald Trump fans. http://holebi.info/phpnews/kortnews.php?action=fullnews&id=15613

Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 15:37

"Ik denk dat geweld tegen homo’s dan danig minder wordt." Of gewoon een weekje meedraaien, bardienst, koffieschenken

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer23 apr. 2017 - 13:26

Haha, Pechtold hand in hand over het Binnenhof voor het oog van camera en politie. Dapper hoor. Doe dat s'avonds in 1 van de Haagse volksbuurten.

3 Reacties
Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 15:40

Het is niet de bedoeling om dapper te zijn, dat maak jij ervan. Wij zijn niet allemaal dapper. Bedoeling is om solidariteit met homo's te tonen, en je kan veel doen, ook als je niet dapper bent.

Sachs
Sachs3 apr. 2017 - 16:19

Mogen we die eer aan u laten? Zet hem op zaterdag en doe uw naam eer aan.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer23 apr. 2017 - 21:10

@ Sachs Volgens mij gaat dit onderwerp niet over joden.

Meta Foor3
Meta Foor33 apr. 2017 - 13:14

nu graag nog Kuzu en Ozturk, Rutte en Elias, Thieme en Gaus, Roemer en Klaver .... dan pas ga ik geloven in de goede intenties van de regering

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 apr. 2017 - 13:43

Thieme en Gaus? Niet erg logisch. Leuke mevrouw uit CU misschien? SGP is een beetje noeilijk.

Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 13:48

Er zit maar een persoon van die je noemt in de regering.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*3 apr. 2017 - 12:40

Een mooi gebaar van deze bekende en onbekende Nederlanders, via sociale media, wat mij betreft. Love wins over hate.

2 Reacties
MijnMening3
MijnMening33 apr. 2017 - 13:25

''Een mooi gebaar van deze bekende en onbekende Nederlanders, via sociale media, wat mij betreft. Love wins over hate.'' Prachtig. En na allemaal een traantje van ontroering te hebben weggepinkt zwelgend in onze eigen goedheid en betrokkenheid willen we graag snel weer terug naar business as usual. Maar het statement is gemaakt: #allemannenhandinhand. Daar deden we het toch voor. Dat zal ze leren!

Voice of Reason
Voice of Reason3 apr. 2017 - 13:55

"Love wins over hate." Dit zet jij bij iedere reactie, maar de echte wereld zit helaas anders in elkaar. De 'love' die Pechtold heeft laten zien heeft de tanden van die arme man niet terug gezet, en die 'love' heeft de daders ook niet te pakken gekregen.

mees.
mees.3 apr. 2017 - 12:40

Voor velen die onder bovenstaand bericht gereageerd hebben met een zeer bewuste bedoeling van ophitserij en zeker niet oplossingsgericht..... Degenen die zich aangesproken mogen voelen snappen zelf wel waarom. Lees het volgende eens en laat dat goed op je inwerken en ga je schamen "Het zoveelste voorbeeld van hoe (ALT) Rechts naar LHBT 'rechten' kijkt. Homo's zijn alleen nuttig als slachtoffer en anti-Moslim munitie.'" Sydney Smeets

Entiteit
Entiteit3 apr. 2017 - 12:05

Ik geloof dat die Wouter Koolmees homo was. Waarom zegt hij niks? Hij is toch ook volksvertegenwoordiger? Altijd maar dat 'showy' getaleer hoe betrokken je bent. En Mark Rutte, waar is hij? Die zien we weer niet. Hij is wéér de vader des vaderlands die nooit thuis is. Die op vrijdag bij Het Gesprek met de Minister President zegt dat hij het 'vreselijk' vindt. Dat is dagen later.

1 Reactie
Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 15:12

"Ik geloof dat die Wouter Koolmees homo was. Waarom zegt hij niks? " Een beeld zegt soms meer dan 100 woorden.

Jaacob52
Jaacob523 apr. 2017 - 12:00

De daders hebben zich intussen gemeld. Ik hoop dat het niet blijft bij een extra lesje over burgerschap en discriminatie. Ouders of personen zelf laten opdraaien voor de tandarts/ziekenhuiskosten, smartengeld, justitie ingrijpen wegens zware mishandeling enz enz. Dat heeft allemaal met links of rechts, allochtoon of autochtoon niets te maken. Wat doen kinderen van 14 jaar trouwens nog zo laat op straat?

3 Reacties
thunderbird2
thunderbird23 apr. 2017 - 13:15

met een betonschaar.

MijnMening3
MijnMening33 apr. 2017 - 13:15

''Wat doen kinderen van 14 jaar trouwens nog zo laat op straat?'' Met een betonschaar? Die maakten zich klaar om aan het werk te gaan.

Jantje68
Jantje683 apr. 2017 - 13:19

Ze zijn allemaal minderjarig. Dus op last van bureau HALT een middag je schoffelen bij de gemeente waar ze overigens dan ongestraft gewoon niet op komen dagen.

menage
menage3 apr. 2017 - 11:40

Nee, de advertentie van Rutte, dat was zeker duidelijk rechtse actiegericht stuk politiek. Hou toch op dat het "links" is, rechts doet dat net zo hard.

Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 11:37

jan En hoe gaan we die mensen dan aanpakken? Je bent in Nederland onschuldig tot je bewezen de wet hebt overtreden. En dan word je berecht, zoals dat in het recht geregeld is. Je wordt dan bijvoorbeeld veroordeeld omdat je geweld gebruikt tegen homo's. Maar niet omdat je je geen onderdeel van de samenleving zou voelen. Als de daders meer mensen hebben lastig gevallen, heb je helamaal niets aan "waarschijnlijkheid", helaas.

RobSon2
RobSon23 apr. 2017 - 11:30

En nu op deze manier, zonder pers, na 22.00u door de Tarwewijk lopen, in plaats van op het binnenhof.

Bert Vlierman
Bert Vlierman3 apr. 2017 - 10:56

Jan1234, je begrijpt het niet zo goed, Jan. Het zogenoemde 'potenrammen' door jongens die trots zijn op hun joods-christelijke tradities komt nog altijd veel voor op de Bible Belt. Hetzelfde geldt voor andere vormen van sexueel geweld. Ook bij defensie en politie hebben openlijk homosexuelen het vaak buitengewoon moeilijk. Het is niet kenmerkend voor Marokkanen. Het is kenmerkend voor conservatieve rechtse heren. Hard aanpakken, zeker. En veel meer inzetten op vervolging. Dat dat niet gebeurt, is het gevolg van rechts beleid. Het is lullig maar het is niet anders.

harry6
harry63 apr. 2017 - 10:51

Daar zullen de homofoben van schrikken hoor! Pechthold die hand in hand gaat lopen. Net zo,n zwakke actie als die kerels die een rokje aan trokken, voor iets dergelijks. In plaats daarvan, zou er een diepgravend onderzoek moeten komen, waar precies de homofobie vandaan komt, en dan ook echt benoemen en daar ook passende matregels tegen nemen.

4 Reacties
Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 13:53

Harry Welke passende maatregelen? U bedoelt toch niet dat zoiets verboden moet worden........

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd3 apr. 2017 - 14:34

Het gaat er niet om dat de homofoben schrikken. Het gaat erom dat we met zo veel mogelijk mensen duidelijk maken dat we geweld tegen homo's niet pikken. Dat homoseksualiteit normaal is. Het is geen keuze: óf we maken een statement door hand in hand te lopen óf we starten een diepgravend onderzoek naar de oorsprong van homofobie. Het een sluit het ander niet uit!

Engineer2
Engineer23 apr. 2017 - 15:25

Zandbergen: u heeft weer werkelijk waar de hele thread volgereageerd met dezelfde reactie. Iedere keer weer met wat andere woorden. Dit doet u wel vaker bij dit soort onderwerpen. Dat helpt de discussie ook 0,0 vooruit. En niemand reageert op uw uitlokkende vragen dus houdt daar gewoon mee op?

Zandb
Zandb4 apr. 2017 - 6:39

Engineer Als ik iets verkeerd doe, maak dat dan vooral duidelijk. Dat ik de discussie niet verder help, dat mag zo zijn want andere mensen bepalen wat ze met mijn reacties doen; niet ik. Bent u nu niet benieuwd naar de, dan wel effectieve plannen van Harry? En lijkt het u niet verstandig om te laten zien, dat Harry gewoon uit de nek kletst? Of laat u liever Harry's frame onaangeroerd omdat u dat beter uitkomt?

rbakels
rbakels3 apr. 2017 - 10:37

Op een conferentie in Duitsland raakte ik in gesprek met een Rus, en ik weet niet meer hoe het kwam, maar op een gegeven moment kwamen we op het homofobe beleid van Poetin. Doodleuk legde hij me uit dat de meeste Russen tegen homo's zijn, en dat het dan "logisch" is dat Poetin ze volgt. Verder riep hij dat homoseksualiteit tegennatuurlijk is. Ik was te verbouwereerd om nog te reageren, maar de werkelijkheid is natuurlijk juist het tegendeel: een deel van de mensheid voelt zich aangetrokken tot hetzelfde geslacht - wat niet altijd een pretje is, gezien zulke incidenten.

Jan_P
Jan_P3 apr. 2017 - 10:36

Ik wordt misselijk van dit soort gratuite gebaren! Laat Pechtold eens met voorstellen komen die hout snijden. Als 14 jarigen dit soort gedrag vertonen weet je waar het probleem vandaan komt: bij de opvoeding. Veel te vaak wordt de oplossing gezocht in het onderwijs, maar daar is dit gedrag niet te corrigeren. Dit probleem dient echt bij de bron aangepakt te worden.

2 Reacties
Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 13:12

Ik vind hier een stuk boze tekst schrijven behoorlijk gratuit

Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 13:57

Jan_P U zegt: "Laat Pechtold eens met voorstellen komen die hout snijden." Lijkt het u geen goed voorstel, dat Pechtold een wetsvoorstel indient, dat het mishandelen van mensen (homo's) strafbaar stelt?

Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 10:32

"Och daar komt de symboliek van links weer." Hoe toon jij solidariteit met de homo's?

rbakels
rbakels3 apr. 2017 - 10:32

Het schijnt dat de grootste homohaters zelf worstelen met homoseksuele gevoelens en nog niet "uit de kast zijn gekomen". Een gek idee misschien maar het zou iedereen duidelijk moeten zijn dat je te kijk staat als homo als je geweld pleegt tegen homo's. dat zal ze leren!

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 apr. 2017 - 13:40

Pseudo-wetenschappelijke lariekoek onder andere in de wereld gebracht door Sigmund Freud. Er is niet heel veel onder zoek gedaan naar de " homophobia-as-repressed-homosexuality hypothesis." Maar in het onderzoek dat gedaan is zie bv MacInnis & Hodson (2013) is geen empirische ondersteuning gevonden voor deze hypothese.

Jantje68
Jantje683 apr. 2017 - 15:50

Dat is zeker waar maar dat geldt niet in deze situatie. Het geschetste beeld van hangjongeren die zich misdragen blijft niet beperkt tot homo's. Kan me niet voor stellen dat die zelfde nacht ook niet anderen zijn uitgescholden. Gewoon tuig

Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 10:29

Er worden elke week wel een paar homo's in elkaar geslagen, en dat is vreselijk. Mijn zoon is homo, ik zou het vreselijk vinden als hem zoiets zou overkomen. Maar wat is er veranderd dit weekend is dat het NOS journaal er iedere keer uitgebreid mee opende, en iedere keer de vermoedelijke etniciteit expliciet benoemde? Dat kan toch alleen maar een beleidswijziging zijn? Er zijn ook vragen. Spraken de vermoedelijke Marokkanen Nederlands? Ik geloof van wel, want er was sprake van schelden. Maar zeker weet ik dat niet. En dan nog iets, waarom hebben jongeren om 4 uur 's nachts een betonschaar bij zich? Een betonschaar van een behoorlijk kaliber, daar loop je niet per ongeluk mee rond. Het is opvallend.

Liempt
Liempt3 apr. 2017 - 10:10

Ja leuk, hand in hand op het Binnenhof of straks onder toeziend oog van toeschouwers en camera's op het Jansplein. Probeer dat eens gewoon met z'n tweetjes in een willekeurige probleemwijk...

3 Reacties
Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 13:15

Ze doen het zo dat het hele land het kan zien, en daarna gaan beide heren weer zonder beveiliging naar huis. Wat heb jij vandaag gedaan om je solidariteit tov homo's te betonen?

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd3 apr. 2017 - 14:39

Deze twee politici maken een statement, voor de camera's, zodat heel Nederland het kan zien. En in plaats van dat u uw waardering uit daarvoor, hadden ze dat van u op een andere plek moeten doen. Wees blij dát ze iets doen!

Liempt
Liempt3 apr. 2017 - 18:29

Ahja, symbool politiek en dan blij zijn dat ze iets doen...het zal wel.

Tom Meijer
Tom Meijer3 apr. 2017 - 10:08

Opeens wordt rechts wakker en wat gebeurt? Het ligt niet aan hen maar aan links. Over wegkijken gesproken. Ik word misselijk van dat gedrag. Het is altijd rechts geweest dat niets met homo's op had. Het is ook altijd rechts geweest dat geweld gebruikte en/of goedpraatte.

13 Reacties
Piet van Vliet
Piet van Vliet3 apr. 2017 - 11:50

Tuurlijk het ligt altijd aan rechts, dit is ook weer de schuld van Wilders natuurlijk. Feit is de daders waren niet rechts maar the usual suspects, dus je kan het spinnen hoe je wilt maar dit is allerminst de schuld van 'rechts'

Cliff Clavin
Cliff Clavin3 apr. 2017 - 12:11

Klopt, Tom - voor zover ik her en der heb gekeken, door de jaren heen, heeft politiek rechts nooit iets op gehad met homo's, lesbiennes, en andere minderheidsgroepen in het seksuele bereik. Die gemeenschappen kunnen onveranderlijk rekenen op hoon, spot, genegeerd worden, en nul belangstelling voor hulp en raad, vanuit de rechterhoek; in Trumps Amerika speelde de onverzoenlijke haat van de Republikeinen jegens de minderheden ook een rol bij de verkiezingen. Rechts houdt alleen van homo's (en vrouwen) als ze agressie ondervinden van Nederlanders van allochtone afkomst. Rechts is ook uitzonderlijk dom: het laat zich namelijk permanent in de kaarten kijken, en het heeft een lerend vermogen van nul. Dag mag ons vertrouwen voor de toekomst geven. (Ha, hier ligt een aardige paradox voor ons: rechts beroept zich altijd op de 'survival of the fittest', in politiek-economisch opzicht. Wat neerkomt op het misbruik van Darwins inzichten. Volgens mijn theorie, die van de afwezigheid van leervermogen bij rechts, mogen wij er gevoeglijk van uitgaan dat die mensen t.z.t. in aantal het onderspit zullen delven. Maar dan zullen wij, de goeden dus, die figuren hun hobbies ernstig moeten intomen: de verslaving aan wapengeweld, aan geld, en aan de zucht naar milieuvervuilende hobbies. We komen er wel, is mijn hoop.)

thunderbird2
thunderbird23 apr. 2017 - 13:17

met een betonschaar.

thunderbird2
thunderbird23 apr. 2017 - 13:19

Ik meen mij toch duidelijk te herinneren dat Fortuijn dit probleem (als homo niet meer over straat kunnen na een paar decennia tolerantie) benoemde. Je praat dus weer eens onzin Tom.

Robbie338
Robbie3383 apr. 2017 - 13:39

Eeehh Cliff, Kun je dan een paar linkjes geven, waar je dan 'even' gekeken hebt, want ik kan ze niet vinden.

Voice of Reason
Voice of Reason3 apr. 2017 - 14:17

"Opeens wordt rechts wakker en wat gebeurt? " Rechts is al heel lang wakker, rechts waarschuwt hier al jaren voor. Je kunt rechts nu wel de schuld geven, en claimen dat rechts geweld altijd gebruikte en/of goedpraatte (en links dan niet?). Maar dat lost het probleem toch niet op.

Sachs
Sachs3 apr. 2017 - 16:37

@ Tom Waarbij nog aangetekend dat de christelijk-rechtse partijen homofilie afwijzen als in strijd met hun geloof – zoals overigens ook door sommige islamitische facties wordt beleden. Ziedaar de altijd aanwezige onderlaag in de samenleving waarop dit soort uitwassen kan voortbestaan.

korheiden2
korheiden23 apr. 2017 - 17:16

@TomMeijer : twee homoseksuele mannen zijn mishandeld door lichtgetinte jongeren. Pechtold en Koolmees lopen hand in hand over het Binnenhof. Wat heeft dit met rechts of links te maken, vraag ik mij af.

Maxim2
Maxim23 apr. 2017 - 20:56

@Cliff Clavin "De afwezigheid van leervermogen bij rechts" En "Maar dan zullen wij, de goeden dus, die figuren hun hobbies ernstig moeten intomen: " really dude, echt? Wow wist niet dat er nog mensen waren die zo zelfingenomen zijn. Trouwens ik heb nog liever een burgeroorlog dan mensen als jezelf aan de macht te laten. Sjeezus wat een gevaarlijke domheid.

Voice of Reason
Voice of Reason3 apr. 2017 - 21:26

"Rechts is ook uitzonderlijk dom: het laat zich namelijk permanent in de kaarten kijken, en het heeft een lerend vermogen van nul." Wat een generaliserende onzin weer van jou. Een tijdje terug was er nog wel eens een fractie van logica in je reacties te ontdekken maar de laatste tijd ben je zelfs dat kwijt.

omaoeverloos
omaoeverloos4 apr. 2017 - 6:47

"Het ligt niet aan hen maar aan links." Ook onder arbeiders is homofobie altijd al een groot problem geweest. "Rooie Rinus" is wellicht iets minder tolerant als dat U denkt.

Cliff Clavin
Cliff Clavin4 apr. 2017 - 11:30

@ Maxim (22:56u) - hier spreekt de Dude: je hebt liever een burgeroorlog dan dat bij wet de vervuiling van onze leefomgevingen grondig ingetoomd wordt? je geeft me met deze opmerking gelijk, al zul je dat zelf niet inzien. Laat dit dan toch een leerpuntje voor je zijn, Maxim. (Alzo sprak de Dude, dankjewel.)

Jo4Hanna
Jo4Hanna4 apr. 2017 - 22:26

Tom - eens

Jan Vries
Jan Vries3 apr. 2017 - 10:07

Op het binnenhof wat een kunst. Heel goedkoop.

1 Reactie
Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 11:41

Jan U hebt een beter plan, begrijp ik: laat horen.

Tom Meijer
Tom Meijer3 apr. 2017 - 10:03

Links? Wegkijken? Zooi toch op man, hoe haal je het in je hoofd. Als er één deel van de samenleving wegkijkt dan is het rechts en uiteraard de politie die dit nauwelijks serieus neemt.

Voice of Reason
Voice of Reason3 apr. 2017 - 9:54

Het zou beter zijn als Pechtold zijn politieke macht gebruikt om de groep daders eens stevig aan te pakken. Daar heeft de homoseksuele gemeenschap veel meer aan dan aan deze symboolpolitiek. Even snel hand in hand een foto laten maken in het binnenhof kan iedereen en het maakt geen verschil. Ben benieuwd of Pechtold ook een uur hand in hand door de schilderswijk durft te lopen.

8 Reacties
Sonic2
Sonic23 apr. 2017 - 11:38

Ik zie Baudet en Wilders alleen maar wat twitteren. Wilders bereikte helemaal niets in de gedoogconstructie. Als er iemand gebruik maakt van symbool politiek dan is het radicaal rechts was. Begin eerst eens met de zwaktes van iedereen te benoemen. En niet alleen de zwaktes benoemen van de mensen waarvan het je uitkomt.

Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 11:41

Voice Kom eens met voorstel..... Moet Pechtold misschien voorstellen dat het strafbaar gesteld wordt, dat je homo's in elkaar slaat?

Voice of Reason
Voice of Reason3 apr. 2017 - 14:06

@ Zandb, ik citeer het artikel. " In de afgelopen jaren is het aantal aangiften van geweld tegen homo’s toegenomen van 400 in 2009 naar bijna 600 in 2015. Belangrijk om aan te stippen: slechts negen daders zijn veroordeeld" Daar ligt een groot deel van de oplossing verborgen, meer politie inzet naar dit soort zaken, en als de politie ze pakt, de straffen hoger. Net als een zeer groot deel van de Nederlanders ben ik sowieso voorstander van hogere straffen in het algemeen, niet alleen bij dit soort vergrijpen.

Voice of Reason
Voice of Reason3 apr. 2017 - 15:36

@Sonic Wilders twittert dan wel veel, maar wat hij op twitter gooit daar staat hij achter in de kamer. Pechtold laat zich nu hand in hand fotograferen, maar het zal Wilders zijn die de homo's in bescherming wil nemen, door de groep daders harder aan te pakken. Pechtold zal het niet voor de homo's opnemen maar zeggen dat Wilders discrimineert.

Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 15:52

Voice Als slechts negen daders gepakt zijn, en de problemen nemen serieus toe, dan moet de politie de prioriteiten anders stellen. Dan helpt "de daders die niet gepakt worden harder aanpakken" natuurlijk niet. Juist de laatste jaren is er m.n. door de VVD nogal veel tijd geld en moeite verkwist om allerlei onduidelijke reorganisaties door te voeren en om een ondeugdelijk computer- en communicatiesysteem in te voeren. Om dan Pechtold "symboolpolitiek" te verwijten, terwijl de voor het beleid verantwoordelijke partijen misschien wel helemaal niet reageren en de PVV alleen maar weer de allochtonenkaart trekt en maar liefst aankondigt "dat er vragen gesteld gaan worden"........

Voice of Reason
Voice of Reason3 apr. 2017 - 18:36

"en de PVV alleen maar weer de allochtonenkaart trekt en maar liefst aankondigt “dat er vragen gesteld gaan worden”…….." Dat is uiteindelijk toch meer dan hand in hand op een foto en er verder geen woord aan vuil maken.

Reza2
Reza23 apr. 2017 - 19:14

@Zandb: (Zandb in reactie op Voice) "Als slechts negen daders gepakt zijn, en de problemen nemen serieus toe, dan moet de politie de prioriteiten anders stellen. " Voice heeft het over "9 daders veroordeeld". Ik ga er voorzichtig van uit dat er meer dan 9 zijn opgepakt. Het resultaat valt dan sowieso tegen. En uiteraard trekt Wilders de allochtonenkaart. Mogelijk zit de oorzaak wel in de culturele achtergrond van de daders (betonschaar??). Dat we in NL al genoeg roomblanke homo-haters hebben wil niet zeggen dat je er extra culturele problemen bij moet willen.

Zandb
Zandb4 apr. 2017 - 6:50

Voice Gelukkig dan maar dat u in "vragen stellen" een teken ziet, dat de PVV werkelijk van plan is om een positieve bijdrage te leveren. Reza Inderdaad; als er verdachten zijn opgepakt moet er ook nog bewezen worden dat ze schuldig zijn en dat is ook weer een groot probleem. Daar valt op zich niet zo veel aan te doen, helaas. En dat speelt niet alleen in zaken als deze. U hebt gelijk, dat als je moslims in het land toelaat, dat je de kans op dit soort ontsporingen vergroot. Het grote probleem echter, waar u lichtjes over heen stapt, is dat je niet weet welke moslim dan welke misdaad gaat plegen (ook nog eens OMDAT die moslim is!) en welke moslim dat dan niet doet. M.a.w.: Je moet discriminerend denken - jij bent moslim dus jij mag er niet in - en dat laat onze rechtsstaat gelukkig nog steeds niet toe. Want in feite denken mensen die dat voorstellen - de PVV bv - op dezelfde wijze als (misschien?) deze moslimjongens: "Jullie zijn homo, dus jullie deugen niet" versus "Jullie zijn moslim dus jullie deugen niet".

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai3 apr. 2017 - 9:52

Zou tegen de heer Pechtold willen zeggen zo durft heel NL het, over het binnenhof hand in hand te wandelen, wees een echte homo/held en loop zo door de Schilderswijk dat is pakweg10 minuutjes van het Binnenhof. De politiek kijkt hierna gewoon weer weg. Het is een soort van symbool politiek waar de slachtoffers geen enkele hulp/houvast aan hebben. Gewoon knoerthard aanpakken maar dat is natuurlijk moeilijk, je zou zo maar een groep domme, onopgeleide, onopgevoede, kansarme, randdebielen stigmatiseren en dat willen we natuurlijk niet.

4 Reacties
Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 11:44

Inderdaad Hans We moeten het niet langer toestaan dat er homo's in elkaar worden geslagen; we moeten eindelijk eens bij wet vastleggen, dat je geen homo's in elkaar slaat! We hebben genoeg van die "symboolpolitiek!" Gewoon knoerthard aanpakken maar dat is natuurlijk moeilijk, je zou zo maar een groep domme, onopgeleide, onopgevoede, kansarme, randdebielen stigmatiseren en dat willen we natuurlijk niet.

Eerlijkgezegd
Eerlijkgezegd3 apr. 2017 - 14:36

Het is allang verboden om wie dan ook in elkaar te slaan. Dus ook homo's mag je niet in elkaar slaan. Het gaat niet om de wet, het gaat om de moraal van het land: in Nederland mag je openlijk homo zijn en daar zijn we trots op!

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai3 apr. 2017 - 15:35

Ja daar zegt u zowat geachte @Zandb 3 april 2017 at 13:44. Het is natuurlijk lastig om de daders te benoemen we kunnen beter gaan muggenziften over het wel en wee van de symboolpolitiek, en deze domme, onopgeleide, onopgevoede, kansarme, randdebielen stigmatiseren en dat willen we natuurlijk niet. Hoop oprecht dat nadenkt over wie u de maat neemt. Het zal je kind zijn wat niet meer veilig over straat kan lopen vanwege zijn of haar geaardheid. Het gaat natuurlijk om de afschuwelijke gedragingen van een kleine minderheid maar begrijp niet dat u daar nog een vorm van "begrip" voor op wilt brengen voor dat tuig.

Zandb
Zandb4 apr. 2017 - 7:04

Hans Nou geen rare dingen gaan beweren omdat u met uw woorden om de oren wordt geslagen. Wat u symboolpolitiek noemt, dat is een vorm van realistische politiek; er zijn namelijk niet zo heel veel mogelijkheden om hier even snel wat aan te doen. Neem ik het dan voor de daders op, als ik u daarmee confronteer? Wat een onzin. De daders zijn gepakt en ik hoop dat ze de juiste straf krijgen en vooral dat ze er van leren. Zoals ik hoop dat elke misdaad diegene(n) die verantwoordelijk is(zijn) aanpakt. En ik hoop vooral dat verstandige mensen voor een goed rechtssysteem zorgen, dat zeker niet op de emoties drijft, die u hier ten toon stelt.

Minoes2
Minoes23 apr. 2017 - 9:50

D66 ten voeten uit als het maar vooral aandacht trekt, Pechtold kan niet zonder. Ik heb een goede vriendin en wij hebben dat wel vaker gedaan en ook een knuffel geven onderweg is ons niet vreemd, met steevast de opmerking; zo dadelijk denken ze dat we lesbisch zijn maakt ons niet uit,.... Maar dit politiek uitgebuit van iedere maatschappelijke scheet vind ik bijna gênant worden.....

5 Reacties
Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 11:46

Minoes U hebt liever dat er geen aandacht aan besteed wordt? Of moet dat op een andere manier? Pechtold meent er niets van, dat hij het erg vindt, dat homo's zo zwaar zijn mishandeld?

Harba Lorifa
Harba Lorifa3 apr. 2017 - 18:46

Zandb. Wat dacht je van de daders opsporen en voor het gerecht brengen. Onze politici zouden bijvoorbeeld eens kunnen kiezen voor meer blauw op straat.

Minoes2
Minoes24 apr. 2017 - 2:37

Zand Ondanks alle bijdragen die ik heb geschreven denk jij dat ik dit bedoel? Niemand die zo vaak en veel bij de gasten aan tafel zit hier en je kent ze nog niet? Politiek moet doen waar ze voor bedoeld is, geweld aanpakken!

Zandb
Zandb4 apr. 2017 - 7:12

Minoes U heeft het over Pechtold. En bv niet over de mensen die helemaal niets doen. U twijfelt - waarom? - aan de integriteit van Pechtold. De politiek is er niet om "geweld aan te pakken". Dat moeten de politie en de rechterlijk. De politiek moet een verstandig rechtssysteem bedenken en de middelen vrijmaken om te kunnen handhaven. Daar moet u niet Pechtold op aankijken maar veel meer de VVD. Ik vind D66 bij uitstek een partij die daar verstandige dingen over beweert. Even snel wat gaan regelen, dat zit er echt niet in.

Minoes2
Minoes24 apr. 2017 - 13:00

Zand. Je weet verdomde goed dat ik daarin niet afwijk met mijn bijdrage in wat jij zegt. Misschoen kun je ter ondersteuning van je bijdrage meteen het hele wetboek toevoegen. Anders begrijp ik natuurlijk niets van wat je zegt ;)

[verwijderd]
[verwijderd]3 apr. 2017 - 9:33

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
Piet van Vliet
Piet van Vliet3 apr. 2017 - 10:56

Nee wat dat speelt Wilders in de kaart..

Voice of Reason
Voice of Reason3 apr. 2017 - 11:07

ja

Evert Baptist - sjomp
Evert Baptist - sjomp3 apr. 2017 - 11:08

Dat is nu eenmaal zonneklaar, bij religie.

Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 11:24

En wat wilt u dan aan die statistieken af gaan lezen; wie als potentiële potenrammer dan maar een preventief samenlevingsverbod moet krijgen?

kingnelis
kingnelis3 apr. 2017 - 9:28

Een in incident? Het is bijna wekelijks. Wegkijken of goedpraten heeft niet gewerkt

1 Reactie
Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 11:27

Er zijn ook elke week incidenten met als oorzaak "drank" of "drugs". Daar kijken we op dezelfde manier van "weg".

Adriaan5
Adriaan53 apr. 2017 - 9:05

Zwakke actie van Pechtold. Het verbaal afkeuren helpt niet. Dit soort tuig laat zich niet stoppen. Zwaar, maar dan ook heel zwaar straffen is de enige oplossing.

3 Reacties
Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 10:31

Het is helemaal geen zwakke actie, het is solidariteit tonen. Hoe toon jij je solidariteit? Door Pechtold af te keuren? Over de straf kun je ook debatteren, maar dat laat enige tijd op zich wachten, we moeten eerst maar eens een regering krijgen.

Cave Canem
Cave Canem3 apr. 2017 - 10:35

Nee hoor, zwaar straffen helpt niet zet Han van der Horst hier altijd. En wie zou dat wijsgerige orakel durven tegen te spreken?

Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 11:32

Adriaan Normale burgers blijft weinig over dan "verbaal afkeuren". Zwaar straffen helpt misschien, als we de daders te pakken krijgen. Helaas worden veel zaken zwaar bestraft maar lost dat de ellende die die zaken veroorzaken niet opgelost.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon3 apr. 2017 - 9:00

Volgens geruchten maken vanmiddag de lijsttrekkers van VVD-CDA-D66-GL een statement door in YMCA-outfit op te treden.

jantje
jantje3 apr. 2017 - 8:52

Wat doen die lui zo laat op pad met een betonschaar bij zich? Kan niet anders of het zijn ook nog fietsendieven.. Want met zo'n schaar knip je zo de kettingsloten stuk. Van mij mag er wel een gedegen onderzoek naar gedaan worden.. Niet alleen kijken wat ze het Homostel hebben aangedaan..

4 Reacties
Hjs2
Hjs23 apr. 2017 - 9:48

Ja eh hallo, we kunnen natuurlijk ons sleuteltje kwijtraken en dan moeten we ons eigen slot kunnen openen. En die man viel zelf met zijn zijn mond op onze schaar, bah zat helemaal onder het bloed, hij kan een rekening verwachten voor het reiningen...

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 apr. 2017 - 10:04

fietsendieven was ook wat ik dacht. Openbare geweldpleging biedt meer kansen . Helaas volgen er ook hier weining veroordelingen.

Tom Meijer
Tom Meijer3 apr. 2017 - 10:04

Inderdaad, dat vroeg ik mij ook direct af.

Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 11:39

Heren Inderdaad heel erg lastig maar in een rechtsstaat moet je bewijzen dat iemand de wet overtreedt. En zelfs dan menen bepaalde mensen - ik noem een Wilders - dat zoiets niet normaal is, dat je dan veroordeeld wordt.

Piet van Vliet
Piet van Vliet3 apr. 2017 - 8:32

Zo dat zet zoden aan de dijk, maar niet heus. Alsof dit tuig zich daar ook maar iets van aantrekt, alleen keihard straffen helpt.

5 Reacties
Ton in het Veld
Ton in het Veld3 apr. 2017 - 10:36

Het zet zeker zoden aan de dijk, behalve dat homo's deze solidariteit als een hart onder de riem ervaren, geeft het ook aan dat ze niet alleen staan. Wij Nederlanders kunnen elkaar op deze manier vertellen dat we dit niet toe laten. Dat zal helpen. Er worden regelmatig homo's in elkaar geslagen, en vaak lopen de omstanders weg. Dit soort acties kan ervoor zorgen dat omstanders zich door elkaar gesteund voelen en werkelijk durven in te grijpen. Alles wat een ander doet om te helpen afkeuren, zoals jij doet, dat zet geen zoden aan de dijk, dat is mopperen bij de koffie, en dat doen we al jaren, en daar is werkelijk niemand van onder de indruk.

Zandb
Zandb3 apr. 2017 - 11:52

Piet Dan zal je "dat tuig" toch echt als daders te pakken moeten zien te krijgen. Gelukkig lijkt dat hier het geval. Maar dan zijn we er nog niet want ze worden volgens het recht behandeld; de rechter kan niet naar willekeur straffen. Dus kon de straf wel eens anders uitvallen, dan u graag zou zien. Afgezien nog van de vraag of dat strenger straffen wel zou helpen, vraag ik me ook af, wat dat dan precies inhoudt, dat streng straffen. In Nederland straffen we in het algemeen streng. Zoals u aan de formulering kan zien, is dat dus een zeer relatief begrip, dat ook nog eens van individu tot individu verschilt.

Voice of Reason
Voice of Reason3 apr. 2017 - 20:08

"Het zet zeker zoden aan de dijk, behalve dat homo’s deze solidariteit als een hart onder de riem ervaren, geeft het ook aan dat ze niet alleen staan" Een hart onder de riem en een betonschaar op je plaat kun je nu niet echt tegen elkaar afstrepen. Sommige mensen gebruiken homo nog als scheldwoord maar het overgrote deel van Nederland heeft werkelijk geen enkel probleem met homoseksualiteit. Het groeiende geweld tegen homoseksuelen komt uit een bepaalde hoek, de homo-gemeenschap heeft er véél meer aan als we dat met zijn allen erkennen en er iets aan doen.

Zandb
Zandb4 apr. 2017 - 7:16

Voice Hier zijn we het alleemaal wel over eens: "Het groeiende geweld tegen homoseksuelen komt uit een bepaalde hoek, de homo-gemeenschap heeft er véél meer aan als we dat met zijn allen erkennen en er iets aan doen." Laten we dus "erkennen" en "er wat aan doen". Maar hoe gaan we "erkennen" en "wat" gaan (kunnen) we er dan aan doen (binnen onze democratische rechtsstaat)? Helaas lees ik daar dan weer niets over.

Voice of Reason
Voice of Reason4 apr. 2017 - 9:06

Ten eerste, ophouden te pretenderen dat alle moslims zielige slachtoffertjes zijn die alleen maar liefde en vrede over de aarde willen verspreiden (erkennen) Oplossen is harder aanpakken, thee en stageplaatsen helpen niet. Harder straffen, ook op financieel gebied. Ik vind dat kinderbijslag moet vervallen als het kind (14 jaar oud) een ernstige misdaad begaat. Dan zullen de ouders ook wakker worden.