Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hand in hand tegen homogeweld na gruwelijke mishandeling homostel

  •  
03-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
210 keer bekeken
  •  
pechtold2
Afgelopen weekend werd een homostel in Arnhem mishandeld na een avondje stappen, omdat ze hand in hand liepen. Bij de gruwelijke mishandeling werden hun tanden met een betonschaar uit de mond geslagen. Het stel van 31 en 35 jaar liep over de Nelson Mandelabrug in Arnhem toen een groep van tussen de 6 en 8 jongeren voorbij fietste en hen begon uit te schelden. Inmiddels zijn twee verdachten opgepakt, een jongen van veertien uit Arnhem en een 20-jarige man uit Gennep.
De verschrikkelijke mishandeling is weliswaar een incident, maar homofoob geweld is de afgelopen jaren flink toegenomen. Het COC schrijft nu in een brandbrief aan het kabinet dat actie noodzakelijk is. “Het is ongelofelijk dat je wordt afgetuigd omdat je van elkaar houdt en hand in hand loopt”, aldus Tanja Ineke, voorzitter van het COC. In de afgelopen jaren is het aantal aangiften van geweld tegen homo’s toegenomen van 400 in 2009 naar bijna 1600 in 2015. Belangrijk om aan te stippen: slechts negen daders zijn veroordeeld. Het COC pleit er dan ook voor dat er prestatieafspraken komen tussen politie en justitie. Ook moet er wat het COC betreft meer aandacht komen voor geweld tegen homo’s op de politieacademie.
Komende zaterdag wordt in Arnhem actie gevoerd voor de twee mannen: horeca in Arnhem roepen op om samen te komen op het Jansplein in Arnhem en hand in hand te staan. In aanloop daarnaartoe wordt op sociale media al een hand-in-hand actie gevoerd. Barbara Barend en Daan Verhoeven roepen op om hand in hand op de foto te gaan. Domien van 3FM en Alexander Pechtold doen vast mee.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.