Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hamburg bedreigd door extreem giftige rookwolken

  •  
09-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1903 keer bekeken
  •  

In de Duitse havenstad Hamburg komt bij een brand in opslagloodsen een volgens de brandweer "extreem giftige" wolk vrij die over de stad trekt. Inwoners moeten deuren en ramen gesloten houden. Ook moeten luchtverversingssystemen en air conditioning uitgeschakeld worden. Een lokale zender meldt dat er bij de brand waterstofsulfide lekt, een zeer gevaarlijke giftige stof die ruikt naar rotte eieren. De stof kan bij lage concentraties al de ogen aantasten maar ook het zenuwstelsel verlammen. Brandweerlieden die de brand bestrijden kunnen dat alleen maar doen met persluchtmaskers.

De brandweer waarschuwt voor het gevaar van rookgassen en chemische stoffen in de lucht. De dikke rookwolken die bij de brand vrijkomen drijven over het centrum van de stad. "Het stadscentrum van Hamburg is volledig verduisterd", zegt een woordvoerder van de Hamburgse brandweer tegen het Duitse persbureau DPA.

De brand brak zondagochtend uit in de noordelijke havenstad bij een vrachtwagenparkeerplaats. Er klinken explosies en het treinverkeer is omgeleid.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.