Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Halloween 2020

  •  
31-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
image0

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 nov. 2020 - 7:22

Wij doen niet aan Halloween en niet aan Sint Maarten.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 nov. 2020 - 13:26

Waar ik vandaan kom St Maarten wel. Met wat aanpassingen en voldoende afstand houden kan St Maarten gewoon doorgaan.

Petra Privacy
Petra Privacy1 nov. 2020 - 9:57

Als Keltische vertel ik ook dit jaar weer over het historische besef dat Halloween een commercieel feest is en meer niet. Miljoenen mensen vieren nog steeds de jaarfeesten. Dat zijn altijd veranderingen in de natuur. De correcte benaming is dan ook Samhain. Daardoor kan je 'innerlijk contact' maken met mensen die er niet meer zijn. Om elkaar te troosten, voor het behouden van herinneringen en het beleven van emoties. Samhain is ook het feest van het nieuwe jaar, daar waar de natuur weer verder beweegt op weg naar het licht. De jaarfeesten vieren heeft als voordeel, dat het accent gaat naar het licht in de donkere maanden van het jaar. Een vorm van troost, rust en ruimte om te beleven hoe dit jaar was, wat je los mag laten en wat je mee gaat nemen.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin2 nov. 2020 - 7:21

Petra Privacy Mooi gezegd!

Thuru
Thuru1 nov. 2020 - 6:19

Haloween vind ik 3x niets. Waarom zou je sint Maarten wat tot onze cultuur hoort en traditie inwisselen voor haloween. Haloween gewoon lekker in Amerika enzo houden.

beterlezen.nl
beterlezen.nl31 okt. 2020 - 20:09

Geen idee waar het over gaat.

1 Reactie
Frans Kwakman
Frans Kwakman1 nov. 2020 - 21:21

Het gaat over een traditie waarbij kinderen langs de deuren gaan. Met halloween gaat het om verklede mensen, zelfs de bankemployee kan een heks zijn. Het heeft iets griezeligs en alle horror op TV komt uit die hoek. Alleen haloween is overgewaaid uit de States, is definitief geen oude traditie hier. In delen van Nederland is er op 11 november St Maarten. Er komen kinderen langs de deur, ze zingen een liedje en krijgen als dank snoep of iets gezonds zoals een appel. Het is de gewoonte een lampion te dragen, soms een uitgeholde suikerbiet. In mijn buitenwijk is het heel rustig, vaak maar 10 of 20 kleintjes, altijd onder begeleiding van een ouder, soms meer ouders dankinderen. Maar in andere wijken komen soms wel 200 kinderen langs. Dus vergeet niet jouw inkopen te doen hoewel ik vrees dat ook dit genoegen ons dit jaar aan de neus voorbij zal gaan.

Goverman
Goverman31 okt. 2020 - 20:08

Met een beetje creativiteit kun je wel wat verzinnen. Wij hadden een snoepglijbaan van een meter of twee lang (een stuk versierde regenpijp) en aan het einde een griezelige opvangbak. Ging hartstikke goed en we hadden nog best wat aanloop en dus blije kinderen :-)

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland31 okt. 2020 - 16:51

wij doen aan sint maarten hoor

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 nov. 2020 - 22:50

Groningen?

Frans Kwakman
Frans Kwakman31 okt. 2020 - 13:49

Een St. Maarten liedje, de nederlandse versie van het overgewaaide halloween: Hier woont een rijkman, die veel geven kan etc, met als alternatief :Hier woont een kikkerbil, die niets geven wil.