Joop

Hackers snoeren Paul Wilders de mond

  •  
26-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
paul-wilders-penw-300px.jpg
Politieke website van Geerts broer gesaboteerd
De website die Paul Wilders, broer van PVV-leider Geert Wilders, bijhoudt over politiek is deze week na een DDoS-aanval offline gegaan.
Waarom de aanval op Dutchpolitics.net precies heeft plaatsgevonden, kan Paul Wilders niet zeggen, zo meldt Bright.nl. Wilders’ weblog is wel nog te bereiken via het domein Dutchpolitics.org. Wilders heeft zich meermaals negatief uitgelaten over de politieke standpunten van zijn broer, dus is het vermoeden dat de hackers PVV-sympathieën hebben.
RTEmagicC_paul-wilders-penw-300px.jpg
Na alle aanvallen op zijn site overweegt Paul Wilders om te stoppen met zijn weblog over politiek.
Als dit nog vaker gebeurt, geef ik de pijp wellicht aan Maarten. Deze site is voor mij een bijkomstigheid. Het is niet mijn levenswerk.
Lees meer bij Bright. Bekijk het eerdere P&W-optreden hier.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

bobbono
bobbono26 feb. 2010 - 11:17

Kun je zien hoeveel vrijheid Geert en zijn aanhangers geven aan mensen die anders denken dan zij! Best wel eng om te bedenken dat de intimidatie ook zo 'onschuldig' begon door extreem rechts in Duitsland voordat ze echt aan de macht waren. Hoe gaat de Partij voor de Voddentax dan met zijn macht om?

kolle1311
kolle131126 feb. 2010 - 11:17

Moedige man!

mees.
mees.26 feb. 2010 - 11:17

Gewoon doorgaan Paul Wilders en je niet laten lamleggen door de achterban van de PVV

Klaas2
Klaas226 feb. 2010 - 11:17

Het hacken van websites geniet geen prioriteit bij de politie. Vandaar dat ze bijna nooit worden gepakt, van daar ook dat ze onvoorzichtig zijn, en vaak vanuit hun eigen zolderkamertje werken. Anders is dit bij professionele hackers die (bijvoorbeeld) voor de maffia werken, maar die geen die site niet platleggen, behalve als ze er voor worden betaald. Maar ik neem (nog) niet aan dat de strijd in dat stadium van escalatie verkeert dat de maffia wordt ingeschakeld.

wowiemina
wowiemina26 feb. 2010 - 11:17

De rechter kant der samenleving tracht den linkschen kerk de mond te snoeren middels censuur praktijken? :-o

mpillich
mpillich26 feb. 2010 - 11:17

Ik wil niet kinderachtig zijn, maar is die kop niet erg suggestief? Paul Wilders geeft zelf aan dat hij niet weet wie zijn site heeft platgelegd. Het is wel erg kort door de bocht om de schuld meteen bij 'PVV-hackers' te leggen.

1 Reactie
polderjongetje
polderjongetje26 feb. 2010 - 11:17

Hmm. Inderdaad moet je altijd zorgvuldig blijven voordat je iemand of zelfs ook maar een hele groep ergens van beschuldigt zonder dat daar enig bewijs voor is. Ik zou willen dat iedereen zich aan dat principe hield...

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2010 - 11:17

Ik hoop dat hij doorgaat met deze website. Op de website trof ik het volgende aan over PVV-kandidaatsraadslid Paul ter Linden: - quote - Tegen Gay.nl zou hij hebben gezegd dat je hiv-besmette mannen herkenbaar zou moeten maken door ze te brandmerken boven hun geslachtsdeel. Volgens de datingsite Gay.nl zou Ter Linden hebben gezegd: ?Het kan misschien wel hard klinken, maar waarom kunnen ze ze niet 'brandmerken' of iets dergelijks? Dat zal al heel veel nieuwe besmettingen voorkomen.? Ook de volgende uitspraak wordt hem door Gay.nl toegeschreven: ?Nederland is nu te tolerant. Als je boven het geslachtsdeel een tatoeage ziet, kun je meteen zien of hij oneerlijk is geweest. Dat is een harde opmerking maar zo denk ik er gewoon over.? Paul ter Linden laat via een PVV-woordvoerder weten dat hij de bewuste uitspraken nooit zo heeft gedaan. De gewraakte passage is inmiddels van de website van Gay.nl verwijderd. - einde quote- En nog stemmen mensen op zulke, mijns inziens, randdebielen.

2 Reacties
ReneeO
ReneeO26 feb. 2010 - 11:17

"En nog stemmen mensen op zulke, mijns inziens, randdebielen." Mijn idee, @Mic. Was ook nieuwsgierig genoeg om even een kijkje op zijn website te nemen en las het stuk over het brandmerken van homoseksuelen ook met afgrijzen. Maar uiteraard was het weer niet zo gezegd...

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 feb. 2010 - 11:17

Wie zijn hier de randdebielen? Degenen die dit type uitspraken doen, of degenen die uitspraken verwijderd hebben?

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2010 - 11:17

veel lof hier voor de broer van wilders. ook hier merk ik weer dat bij veel joop reageerders het doel blijkbaar de middelen heiligt: publiciteit voor familieleden van politici is goed als het doel "goed" is, namelijk het bestrijden van wilders. ik vraag me af of aandacht voor de criminele broer van Obama (als die bestaat) evenveel lof zou krijgen. net zo bij de weigering van Willem Alexander om een wet over de doodstraf te tekenen, of het mogelijke saboteren door ambtenaren van een eventuele wilders regering. Principes heb je echt als je ze ook verdedigt als het even niet zo goed uitkomt. Anders ben je in mijn visie geen haar beter dan het kwaad dat je zegt te bestrijden, je bent dan gewoon een grote opportunist

1 Reactie
daniel565
daniel56526 feb. 2010 - 11:17

"ook hier merk ik weer dat bij veel joop reageerders het doel blijkbaar de middelen heiligt" Dat is omdat ze de stommiteit begaan te geloven dat er één absolute waarheid is en dat zij die in pacht hebben. De mensheid is nog helemaal niets veranderd, en ja dit kan alleen maar misgaan. Overigens wel komisch de meesten van hen cultuurrelativisten zijn, maar wat hun eigen cultuur betreft en de variaties daarop zijn ze niet in staat tot relativeren. Op die manier wordt Obama en God en snapt niemand in Nederland nog wat überhaupt de reden is waarom ze in Amerika de dingen op een andere manier geregeld hebben dan hier.

[verwijderd]
[verwijderd]26 feb. 2010 - 11:17

DDos aanvallen zijn niet het werk van hackers. Iedere lul kan dat, het is de meestvoorkomende en minst creatieve manier van aanvallen. Daarbij, welke politieke kleur je ook hebt, zoiets hoor je niet te doen. Anderzijnds, een ruim politie onderzoek voor een DDos aanvalletje op een politieke site? Ik denk dat andere misdrijven de prioriteit genieten.

1 Reactie
olavl
olavl26 feb. 2010 - 11:17

Het woord "hacker" wordt te pas en te onpas gebruikt. Vooral te onpas. http://catb.org/jargon/html/H/hacker.html