Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hackers bombarderen BabyTV opnieuw met Russische propaganda

  •  
17-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1161 keer bekeken
  •  
ANP-493589181

Hackers hebben de uitzending van kinderzender BabyTV woensdag voor de tweede keer in korte tijd overgenomen. Dertien minuten lang was zeer gewelddadige Russische propaganda te zien. Dat meldt NU.nl dat ook de eerste hack opmerkte.

De uitzending van BabyTV werd woensdag rond 14.12 uur onderbroken. Vervolgens was hetzelfde Russische propagandafilmpje te zien dat op 28 maart ook al was uitgezonden op de zender. Dit keer werd de uitzending echter voor langere tijd overgenomen. De propaganda was ruim dertien minuten zichtbaar op de kinderzender. Met bomaanslagen en steden die volledig in puin liggen, waren de beelden ook aanzienlijk gewelddadiger.

Na de eerste hack op BabyTV lieten tv-aanbieders weten maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. Ook KPN en de distributeur van BabyTV zeiden stappen genomen te hebben naar aanleiding van het incident zodat het niet meer voor kon komen.

De Russische propaganda is deze keer niet door KPN doorgegeven. “We hebben inderdaad maatregelen genomen en die werken gelukkig”, aldus een woordvoerder van het telecombedrijf. Klanten van Ziggo konden de Russische propaganda wel zien.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.