Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hachchi wil liever geen wachtgeld gebruiken

  •  
25-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
Voortzetting begroting Defensie

© 2015-11-12 15:25:11 DEN HAAG - D66-kamerlid Wassila Hachchi tijdens de voortzetting van de behandeling van de begroting van Defensie in de Tweede Kamer. ANP BART MAAT

Voormalig D66-Kamerlid Wassila Hachchi heeft zich voorgenomen geen wachtgeld te gebruiken, tenzij het niet anders kan. Hachchi is vorige week naar New York vertrokken om voor de campagne van Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton te gaan werken. Zij geeft aan van het wachtgeld af te zien, zodra zij een arbeidscontract heeft. Dat meldt het AD.
Ook laat Hachchi weten de commotie rond haar vertrek te betreuren. Sinds zij vrijwillig uit de Tweede Kamer is vertrokken, zijn er een hoop complottheorieën rondom haar plotse vertrek ontstaan. Ook is er kritiek op haar besluit om het wachtgeld te gebruiken (zie onderstaande tweet).
De voormalige D66’er heeft maandag contact opgenomen met de partij om te laten weten dat zij goed aangekomen is in New York, ondanks een hondenbeet die zij onlangs heeft opgelopen. Het wachtgeld waar iedereen publiekelijk over speculeert is een regeling waar elk Kamerlid recht op heeft, ook bij vrijwillig vertrek. Wel komt er een sollicitatieplicht bij kijken.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.