Joop

Haatcampagne tegen Sylvana Simons neemt groteske vormen aan

  •  
21-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
sick
Racistisch Nederland laat zich weer eens kennen op Facebook. Een facebookevent genaamd ‘DE Sylvana Simons Uitzwaaidag’ gedateerd op 6 december en met als locatie een Zak van Sinterklaas in Veenendaal, heeft op het moment van schrijven bijna 8000 deelnemers en 11.000 geïnteresseerden. Op de facebookpagina laten talloze mensen hun onderbuik leeglopen en worden de meest vreselijke teksten, schaamteloos onder eigen naam, aan Simons gericht. Opvallend genoeg gaan de meeste haatcomments niet over haar recente politieke debuut voor DENK, maar over haar strijd tegen de omstreden traditie van Zwarte Piet.
De haatpagina is inmiddels door verschillende mensen gerapporteerd, maar volgens Facebook zijn racistische pestcampagnes tegen zwarte vrouwen met een mening niet in strijd met de richtlijnen. Gelukkig zijn er ook veel mensen die zich op de pagina uitspreken tegen haat, racisme en online intimidatie.
WhatsApp-Image-20160521
Afbeelding: screenshot Facebook
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (219)

Onzin2
Onzin226 nov. 2016 - 14:00

Laatst is alles rasistich ik heb respect voor iedereen behalve voor haar dit met praat maar wat. Ga je eigen feesten verpesten. Man oh man vreselijk gezeik dit. En haar uitspraak "allee witte mensen zijn medeplichtig met het onderdrukken van zwarte mensen" wat is dit dan, rasisme toch? Of is dat onzin? Of kan rasisme alleen maar door blanke mensen worde befoeeebd doeii

Ratelaar2
Ratelaar228 mei 2016 - 11:52

Tja, welkom in het publieke domein. Ondanks de troep en bagger die uitgestort wordt over Simons denk ik wel dat ze dat best had zien aankomen. Mevrouw Simons en de rest van DENK zijn gelijk aan de PVV voor wat betreft populisme en stigmatisering. Mevrouw Simons heeft voor de gelegenheid zelfs de haren geblondeerd. Maar goed laat ze allen lekker verontwaardigd zijn. Dat is inherent aan extremisme. DENK, dacht het niet!

ronald8
ronald827 mei 2016 - 8:55

Iedere vorm van racisme is verwerpelijk en iedereen die zich in een "debat" racistisch uitlaat verliest zijn/haar krediet en waardigheid. Ook iedereen die een debat doodslaat met de racismekaart zou hetzelfde moeten ondergaan. Het probleem met de "debatten" is dat zij niet alleen worden gevoerd via de flanken (de extremen zijn natuurlijk veel interessanter voor de media dan genuanceerde mensen), maar ook, en dit is in het geval van Simons wel heel duidelijk, dat het debat in handen is van mensen met zeer beperkte intellectuele capaciteiten. Simons heeft zichzelf de woede van de andere (even zozeer beperkte zielen) op de hals gehaald. De domheid regeert. Alles beschouwd leidt het allemaal erg af van de werkelijke problematiek. Ja er is racisme, maar die vindt plaats onder iedere groep evenveel. Minderheden hebben (vanwege het aantal contactmomenten) logischerwijze meer last dan de meerderheid. Pas wanneer de mens onder ogen wil zien wie hij werkelijk is lost het zich op. Feit is dat de bevolkingssamenstelling van Nederland verandert en dat het nieuwe deel haar deel opeist en het oude deel zich bedreigd voelt. Deze spanningen zullen toenemen. Wat mij hoop geeft is wat vorige week in de Volkskrant werd geschreven door een Moslim en geschiedenis professor over de rol van de Islam in Nederland. Maar over genuanceerde artikelen met inhoud wordt natuurlijk niet zo lekker geschreven als over een boze Sylvana en de boze reacties.

diest2
diest226 mei 2016 - 10:32

Zouden de heren van Denk en Sylvana zich realiseren dat, zij met hun campagne de tegenstellingen alleen maar groter maken? Ik veroordeel absoluut alle haat/laster. Maar we gaan een kant op waarbij we onze eigen Nederlandse cultuur in een bodemloze put zien verdwijnen. Er wordt ons iets opgelegd, door een aantal "allesweters" die ons helaas een groot deel van onze cultuur willen afnemen. Het is ook onbegrijpelijk: in Nederland is een man en vrouw gelijk. Bij Denk is dat absoluut niet het geval. Maar zodra je er iets van zegt, word je al bijna aangeklaagd wegens discriminatie. Vandaag vroeg ik een tweetal jongens - hier geboren, maar trots op hun buitenlandse afkomst en dubbele paspoort- waarom ze al die zooi gewoon op de straat gooien in het park, terwijl er een bak naast de bank staat. Of ik een klap op mijn Nederlandse bek wilde hebben en schreeuwden: "wacht maar totdat wij het hier voor het zeggen hebben, vuile racist en hoerenloper " Dat verontrust mij in hevige mate. Ik ken vanuit mijn werk heel veel "allochtone"( afschuwelijk woord trouwens) jongelui, met wie ik een uitgesproken goede band heb en die wij, (ik en zij mij) ,wederzijds respecteren. Laten we dus gezamenlijk die kleine groep die het ook voor de grote groep verpest aanpakken en vooral vanuit de "gemeenschappen" zelf! Misschien dat, we dan in vrede naast elkaar kunnen blijven leven? En wat de politiek betreft en dat geldt voor heel veel partijen; word eens wat menselijker en warmer in uw benadering en standpunten. Dat drijft de mensen minder uiteen!

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online27 mei 2016 - 10:34

Dat verhaal hoor jij en de rest van Nederland over Geert Wilders te vertellen.

Phil2
Phil225 mei 2016 - 11:25

Eens te meer reden om Zwarte Piet bij de vuilnis te zetten, en de grootste propageerders van dit rare fenomeen evenzo. Ik geloof dat deze hele affaire nog niet opgepikt is door de buitenlandse media, maar als ze hier lucht van krijgen staat dit zgn. tolerante NL wel heel erg te kakken.

Mikeoak
Mikeoak24 mei 2016 - 14:09

Haatcampagne? Volgens mij heeft Sylvana de kunst bij Trump afgekeken. Volkomen achterlijke dingen zeggen zoals holocaust ontkenning en persvrijheid in Turkije. Vervolgens in allerlei praatprogramma's het slachtoffer uithangen. Kunnen we gewoon even terug naar de inhoud van wat Sylvana zegt. Volgens mij ben je dan in 2 minuten klaar.

Robert Rooij
Robert Rooij23 mei 2016 - 18:31

Eigenlijk hoort de komkommertijd al bijna aan te breken, maar ik vrees dat dit de discussie van komende zomer gaat worden... Gelukkig zijn er ook nog EK-voetbal en de Olympische Spelen... :-)

x2
x223 mei 2016 - 17:32

ingebakken racisme is weer wakker gemaakt.weet iemand hoe het komt. is niet prettig voor beide partijen.niet gezond voor de racist die genezen moet worden. en niet gezond voor de gediscrimineerde. racisme hoort bij westen wereld.een voorbeeld irakse gevangenen die zijn gekleineerd erop gepist geslagen door amerikanen.dit was humoor.de humoor westen is racisme.

x2
x223 mei 2016 - 17:08

17k mensen wil Sylvana Simons "uitzwaaien" op 6 december. Is dat dan die Nederlandse waarden uitdragen? ja dat is net de normen en waarden waar deze facist racisten trots op zijn. die sinterklaas een kinderfeest noemen en achteraf met zulke racisme komen. walgelijk de ingebakken racisme in dit land.

x2
x223 mei 2016 - 16:53

mening ?.racisme is al een breed gedragen stand punt ,mening in nederland. laat de hekse ketel maar weer eens koken.ik vraag me af waar menswaardigheid begint bij deze racisten. zwartepiet enz door de strot van mensen willen duwen.en mening willen opleggen bij mensen die anders zijn en denken.

Serge Barthel
Serge Barthel23 mei 2016 - 15:23

Eerlijk gezegd vind ik het positief om te horen dat Facebook niet gelijk ingrijpt bij racisme en belediging. Niet dat ik deze zaken goedkeur, maar er is ook nog zoiets als vrijheid van meningsuiting. En meningen moeten kunnen botsen, ook hard en onbeschoft als het moet. Ik zit regelmatig op Engelse en Amerikaanse delen van Facebook. Daar hoef je maar een half woord te zeggen of een moderator zit op je nek. Iedere discussie die ook maar een klein beetje over controversiële onderwerpen gaat, wordt al snel stopgezet. Als ik dan de moderators vraag waarom, komen ze met allerlei vage verhalen over Facebook en de Amerikaanse wetgeving, dat ze al snel klachten krijgen van allerlei politiek correcte anti-trollen, dat ze geen leden willen verliezen, etc. Maar gezien in Nederland Facebook hele andere regels er op na houdt, denk ik dat de Engelsen en Amerikanen uit hun nek kletsen en zich wat aan laten praten. Het einde van het verhaal is dat er in zo een context eigenlijk over bijna niets te discussiëren valt. Als wij deze normen over zouden nemen, zou dat onze democratisch rechtstaat ernstig inperken. Zonder benoemen en maatschappelijk debat zullen problemen blijven dooretteren en zijn verstandige mensen, die ook meedebatteren, niet meer in staat een goede analyse te maken, werkbare opties te verkennen, compromissen of zelfs consensus te bereiken. Erger nog: ik wordt beroofd van mijn recht om naar mijn tegenstanders te luisteren. Laten er dan een aantal trollen tussenzitten. Daar weet ik wel raad mee. Gewoon rustig terug ouwehoeren. à la Socrates. Goh, wat zeg je nou, hoe kom je daar bij? probeer het maar, je wint altijd. Frappant dat er juist een Engels spreekwoord bestaat dat zegt: 'Sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me'. Met andere woorden: iets wat mensen zeggen kan nooit serieuze schade aanrichten. Wanneer mensen elkaar fysiek te lijf gaan, is dat een hele andere zaak. Willen wij censuur in Nederland? Willen wij politieke correctheid? Ik ben lid van een linkse partij, maar ik ben stellig tegen deze ouderwetse dwangbuizen. Ik ben blij dat iedereen publiekelijk zijn verbale emmer afval op straat kan kieperen. Ik weet van wie de rotzooi is en ik kan de persoon er op aanspreken. Beter dat ik het zie dan dat het onder de grond wordt gemoffeld, zoals jarenlang gebeurd is. Waarom elkaar beschermen tegen woorden? Zijn mensen met een zwarte huidskleur dan zo onmondig dat zij niet van zich af kunnen bijten als zij beledigd worden? Is het veronderstellen dat een groep volwassen mensen weerloos en verbaal verlamd is, niet nog erger dan discriminatie? Mijn mening is: zolang iemand in de gelegenheid is om iets terug te zeggen - in zijn eigen gekozen woorden - mag je tegen die persoon alles zeggen wat je wilt. Ook beledigen mag. Wat niet mag is de wet overtreden. Zoals: dreigen iemand op te komen zoeken en zijn botten te breken. De grens ligt daar waar woorden direct aanzetten tot geweld. Maar die grens is heel ruim, en binnen die grens kunnen we best een flink robbertje met elkaar vechten. Dus: Wees geen mietje! Geef van repliek!

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович23 mei 2016 - 14:10

Racisme is altijd fout. Maarrrrrr Sylvana Simons best aangevallen worden op haar standpunten en hypocrisie. Wel een hele sterke mening tegen zwarte piet, maar over de Armeense genocide geen mening. Ook over dictator Erdogan heeft ze geen mening. Tja met zulke pijnlijke standpunten kun je kritiek verwachten. Maar deze kritiek mag naar mijn mening nooit racistisch zijn, maar moet over haar standpunten gaan.

jesseklaver
jesseklaver23 mei 2016 - 12:42

wanneer leren witte mannen het nou eens af. over 20 jaar is de witte man in minderheid in dit land, gedraag je zo!

7 Reacties
Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович23 mei 2016 - 13:55

is dan alles beter?

Zandb
Zandb23 mei 2016 - 15:25

Welnee, rare tekens, natuurlijk is dan niet "alles" - is wel veel hoor! - beter. Het is voor een meerderheid in een land namelijk veel moeilijker om niet te discrimineren dan dat dat voor een minderheid het geval is, denk ik. Als je boven alle partijen gaat staan maakt het natuurlijk geen snars uit wie discrimineert en wie gediscrimineerd wordt. Als je betrokkene bent, maakt dat wel heel veel uit!

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович23 mei 2016 - 16:10

@Zandb erg naïve gedachten Groepen zoeken elkaar op. Ook gekleurde mensen discrimineren. Dus het is nooit uit te bannen.

Zandb
Zandb23 mei 2016 - 21:27

Rare tekens; leest u mijn reactie nog eens en begrijp wat ik zeg: Als de witte man in de minderheid is zal die gediscrimineerd worden omdat het voor een meerderheid moeilijk is om niet te discrimineren. Het wordt er dus niet beter van, denk ik, als de witte man in de minderheid is.

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович24 mei 2016 - 13:55

@Zandb Als ik kijk welke landen/volkeren/culturen wereldwijd in de huidige tijd het best etisch handelen dan. Dan gaat Nederland er niet opvooruit als we ons door andere groepen laten regeren. Muv Boedisten, er is nog geen oorlog in de naam van het boedisme gevoerd.

slopsma
slopsma24 mei 2016 - 15:56

jesseklaver 23 mei 2016 at 14:42 wanneer leren witte mannen het nou eens af. over 20 jaar is de witte man in minderheid Voor die tijd is het allang knokken geworden mijnheer. die oorlog hangt al in de lucht, als je naar landen als Zweden en Frankrijk, en Belgie kijkt. Trouwens ik zie het hier ook gebeuren. de eerste pogingen om burgerwachten te vormen zijn al achter de rug, en ja natuurlijk lukt dat niet in 1 keer, maar dat is bijna onvermijdelijk. Met dank aan links!

jahoor2
jahoor224 mei 2016 - 19:27

@jesse lekkere domme witte mannen reactie. @slopsma vooral niet nadenken maar knokken. en natuurlijk weer links de schuld geven.

Visvijver2
Visvijver223 mei 2016 - 10:53

De lange armen van de Hufterigheid, zal ik het maar noemen, vaak verwoord door de vast stamtafelgasten van de Geenstijl- en Powned-fora, waarbij eerstgenoemde inmiddels is verworden tot een propaganda-kanaal voor alles ter rechterzijde van de PVV. Ze zijn degenen die alles weten van 'trial by media'; een foto en een slogan zijn daarbij krachtiger dat zoiets saais als argumenten en nuances. En als je bij die club in het verkeerde hokje past (Gutmensch, wegkijker, Linksmensch, kopvod; het taalgebruik is beperkt en stevig) dan ben je 'free game'. En dat alles anoniem. Het spijt me dat de hufters mevrouw Simons hebben ''gevonden'' en zullen niet stoppen met modder smijten tot ze een ander doelwit hebben gevonden. Ik ben het totaal niet eens met DENK, maar het spijt me dat het debat in Nederland door toedoen van simpele en haatdragende zielen zo laag wordt ingezet.

HenkieJa
HenkieJa23 mei 2016 - 10:29

Gelukkig is links niet van hetzelfde laken een pak, en wordt Wilders nooit bedreigd of worden er nooit irrelevante argumenten tegen hem gebruikt!

JanB2
JanB223 mei 2016 - 4:24

Tja je moest eens weten wat Wilders al jarenlang over zich heen krijgt! Two wrongs don't make it right. Bovendien gaat Wilders wel wat verder in zijn uitspraken dan Simons.

slopsma
slopsma22 mei 2016 - 20:03

Tja je moest eens weten wat Wilders al jarenlang over zich heen krijgt! Dat is de tol, die je zal moeten betalen voor bepaalde keuzes. Persoonlijk vind ik Simons maar een lichtgewicht die vanzelf door de mand valt, en maak ik er weinig woorden verder aan vuil, behalve dat ik graag haar mening wil horen over het koloniale en slavernij verleden van Turkije.

2 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen23 mei 2016 - 9:01

Dat politieke uitspraken reacties oproepen is te verwachten, maar waarom aanvaarden we dat daarvoor alle normen van fatsoen en innerlijke beschaving overboord worden gegooid?

mulligan
mulligan26 mei 2016 - 23:28

Ja slopsma? Is het koloniale verleden van een ver land voor u interessanter dan het koloniale verleden en heden van uw eigen land? Vraagt u zich niet af waarom dat is? Of weet u al dat u alleen dan de stok vindt waarmee u de hond wilt slaan: door blind te zijn voor alle stokken die in eigen richting wijzen.

L.Brusselman
L.Brusselman22 mei 2016 - 19:05

Voor mij als buitenstaander lijkt social media op een groot naargeestig kippenhok,als er een een andere begint te pikken heb je kans dat het hele hok zich tegen die ene kip keert. Buiten dat doet het ook denken aan een klein gristelijk dorp waar ieder elkaar kent en in de gaten houdt.

Jos Ter Horst
Jos Ter Horst22 mei 2016 - 18:32

Wat een land. Gisteren in honderden steden over de hele wereld protestmarsen tegen Monsanto - wij hebben het er niet over, met geen woord. In Frankrijk al anderhalve maand in honderden steden continu protesten tegen steeds onrechtvaardiger arbeidsbeleid - wij hebben het er niet over. Amerika zoekt oorlog met China, Rusland en Zuid-Amerika, wij hebben het er niet over. Waar hebben we het dan wel over? Over zwarte Piet, dat Sylvana Simons niet mag zeggen dat dat een symbool van slavernij is en dat ze daarom maar dood moet of oprotten. Wát een land.

5 Reacties
slopsma
slopsma22 mei 2016 - 20:45

Jos Ter Horst 22 mei 2016 at 20:32 In Frankrijk al anderhalve maand in honderden steden continu protesten tegen steeds onrechtvaardiger arbeidsbeleid ik zou dit anders noemen. Grof links geweld, zou ik het noemen. But hey, what else is new?

Common Sense
Common Sense22 mei 2016 - 21:02

Monsanto staat op het punt overgenomen te worden door Bayer voor 56 miljard euro. Lijkt me dat die wel wat anders te doen hebben dan zich druk te maken over slecht geïnformeerde activisten.

Common Sense
Common Sense22 mei 2016 - 21:06

Amerika zoekt oorlog met China, Rusland en Zuid-Amerika, wij hebben het er niet over. Nee, want het is ook niet zo. China doet zijn best een Amerika te worden en betreedt daarbij de rechten van haar buurlanden met voeten. Venezuela is ondanks een gigantische olievoorraad aan de bedelstaf door links wanbeleid en houdt nu mega legeroefeningen tegen de vijand van buitenaf die dat veroorzaakt zou hebben. En Rusland, ach ja, Rusland. Moet ik dat nog uitleggen?

JanB2
JanB223 mei 2016 - 4:31

Wát een land. Zeg dat wel. Nederland gaat aan benepenheid ten onder.

x2
x223 mei 2016 - 17:15

de intolorante beestachtige ziekelijke mentaliteit heeft het druk met minderheiden buitenlanders klieren.dat scoort in de pers ,u vraagt wij draaien media.

[verwijderd]
[verwijderd]22 mei 2016 - 16:48

--- Dit bericht is verwijderd —

5 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens22 mei 2016 - 18:08

@ Timwitten Simons vertelt gewoon haar mening. En sommigen kunnen daar blijkbaar niet tegen. Beginnen een website met de bedoeling zoveel mogelijk haat zaaiende en racistische teksten te plaatsen. Het is verstandiger degene die de website zijn begonnen en diegenen die dat de racistische en haat zaaiende teksten plaatsen te vervolgen. Dat zijn namelijk de mensen die in juridische zin iets misdaan hebben.

Ben Joop
Ben Joop22 mei 2016 - 19:38

Volgens mij doet u dat nu zelf.

Benillup
Benillup22 mei 2016 - 20:04

Nee Daan, ze naait de boel op met onzinnige kretologie. Mijn halve fammilie is van Surinaamse afkomst merendeel is 70 jaar en ouder en weet je wat die ervan vinden, BULSHIT. Kunnen zich er totaal niet in vinden niet over zwarte piet en ook niet over de slaven. En de jongere generatie in de fammilie ook niet.

DaanOuwens
DaanOuwens22 mei 2016 - 20:29

@ Benillup Het feit dat jouw familie een andere mening heeft wil niet zeggen dat Simons ongelijk heeft. Een grote groep mensen vindt zwarte piet wel een probleem, geen bullshit dus. Ze hoeft toch niet voor iedereen te spreken die zijn roots in Suriname heeft. Lijkt mij ook onmogelijk.

DeKist
DeKist23 mei 2016 - 10:10

Nee hoor Daan, dat vindt een grote groep helemaal niet. Het gaat om een minderheid in voornamelijk de randstad en een groep oikofoben. Als je leugens nodig hebt om je mening te onderbouwen wordt het dan niet eens tijd kritisch naar je eigen mening te kijken?

Maarten Heemskerk
Maarten Heemskerk22 mei 2016 - 13:47

die 2 dingen zijn totaal verschillend, iemand of dat nu pak em beet simmons is een dom wicht vinden is geen racisme noch gericht tegen zwarte vrouwen in het algemeen, als simons een blanke man was dan was ze nog net zo dom Op reactie van dit bericht * “ Helaas is dat bij onze donkere medemens niet zo die worden op een ander plank gemeet heb ik opgemerkt de laatste tijden. Wanner een donker persoon in media bekend Nederland zijn mening uit of het mee een bent of niet. Word 9 van de 10 keer helemaal ten volste uitgescholden en niet allen hij/zij maar ook andere donkere volken die er helemaal niet mee te maken hebben. ” Met reacties als dit (Laat ze lekker oprotten en in Afrika gaan wonen) nadruk op ze Of iets weer met kanker zwarten of kut negers of weer iets met vies volk. Terwijl er maar een persoon met een toevallig een donkere huidskleur een mening heeft. Er is een heel andere meetplank bij donkere mensen in het algemeen ze worden bijna nooit op de individu benaderd maar als een heel zogenaamde “ras”. v.b hiervan is een anti zwarte piet manifist specifiek uit aAmsterdam zegt wat over zwarte piet, op internet is het niet gelijk van wat is hij/zij dit. Het gelijk zwarten dit, negers dat en neemt het extremere vormen als apen dit, lage IQ dat, Afrika als land is zogenaamd onderontwikkeld ( de onwetendheid is heel hoog) etc. En dit is precies waar sylvanna simmons nu ook te maken heeft het niet allen haar maar ook andere zwarte vrouwen die hier helemaal niks mee te maken hebben.

1 Reactie
Samarkand
Samarkand22 mei 2016 - 15:54

Geen idee wat je probeert te zeggen, sorry.

rechtdoorzee
rechtdoorzee22 mei 2016 - 13:13

Tja voor politici of aspirant politici is het nog steeds zo: Wie wind zaait zal storm oogsten

Benillup
Benillup22 mei 2016 - 13:06

Wie met vuur speelt kan zijn vingers branden

rechtdoorzee
rechtdoorzee22 mei 2016 - 12:54

@L.Brusselman Wat is de relatie tussen Israel en het onderwerp? Het lijkt mij dat u een (haat)campagne tegen Israel voert, uw goed recht ,maar bent u dan niet net als de Sylvana criticasters?

Common Sense
Common Sense22 mei 2016 - 12:04

Is het nu echt nodig jouw Israel haat-bagger off topic over ons uit te storten?

arno consu
arno consu22 mei 2016 - 11:46

Gelet op de jarenlange AZP campagne met demonstraties en zelfs inzet van provocerende zwarte panters bij de optocht van een kinderfeest geven bovenstaande aantallen aan dat het met 'racistisch Nederland' reuze meevalt. Maak onderscheid tussen grappenmakers en racisten en je krijgt weer een ander getal. Deze lage aantallen bewijzen in ieder geval het ongelijk van de AZP brigade en aanhang. De echte Sinterklaasvierder heeft zich niet laten provoceren tot wensgedrag maar heeft inzicht behouden op het onderscheid tussen een zelfgedefineerde vorm en de daadwerkelijke definitie van racisme. Een bepaalde groep wentelt zich met bovenstaande aantallen echter evengoed nog in de aandacht en het medelijden dat bij de slachtoffer rol hoort. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke keus.

8 Reacties
Patrick Faas
Patrick Faas22 mei 2016 - 13:11

"Maak onderscheid tussen grappenmakers en racisten" Niet nodig, want een racistische grap is in eerste instantie racisme. Dat wil niet zeggen dat een racistische grap niet komisch kan zijn, dat kan best, maar dat doet er pas in tweede instantie toe. De meeste racistische "grappen" zijn trouwens helemaal niet geestig, maar stupide herhalingen van stereotypische clichés, zoals bijvoorbeeld iemand "Zwarte Piet" noemen, omdat die persoon een donkere huidskleur heeft.

DaanOuwens
DaanOuwens22 mei 2016 - 14:58

Ik zie geen slachtofferrol. Dat zit vooral in jouw hoofd. Ik zie wel boosheid en schaamte. Schaamte omdat een grote groep autochtone inwoners van dit land het beste omschreven kan worden als domme racisten. Aangezien dit ook mijn land is schaam ik mij daarvoor. Boosheid omdat dit soort hufterig gedrag niet in een normale samenleving toehoort.

Nagus
Nagus22 mei 2016 - 16:46

Daan Ouwens: "Schaamte omdat een grote groep autochtone inwoners van dit land het beste omschreven kan worden als domme racisten". En een grote groep Marokkanen, Turken, Surinamers zijn eveneens grote racisten. De mens is in zijn oorsprong nu eenmaal een racist. Racisme betekent in mijn ogen onderscheid maken. Dat kan naar huidskleur, maar ook naar andere dingen. Vriendjespolitiek is er ook een vorm van. Ik, als blanke heb daardoor ook al verschillende baantjes en huizen aan me voorbij zien gaan. Daarnaast worden ook mensen met een mooi uiterlijk, goede gezondheid etc. bevoordeeld. Sylvana is daar een van. Hoeveel mensen vinden niet dat zij voorgetrokken is.

DaanOuwens
DaanOuwens22 mei 2016 - 18:12

@ Nagus Racisme betekent in mijn ogen onderscheid maken Racisme betekent niet onderscheid maken. Racisme betekent iemand veroordelen op ras kenmerken. Racisme kan daardoor nooit iets zijn dat te rechtvaardigen is. Dat maakt dat je rest van je betoog kant nog wal raakt.

Buzzer
Buzzer22 mei 2016 - 19:11

@DaanOuwens En u heeft nog niet meegekregen dat er slechts 1 menselijk ras is?

Ben Joop
Ben Joop22 mei 2016 - 19:40

huilie huilie

arno consu
arno consu22 mei 2016 - 19:41

Hr. Faas, ik heb het over grappenmakers en racisten. U heeft het over racistische grappen. Hr. Ouwens, Beetje essentieel in het Sinterklaas verhaal is de verwijzing naar racisme. Daar is het allemaal mee begonnen. Dus was u ook zo boos toen niets vermoedende Sinterklaasvierders inclusief hun kinderen door de AZP met 'Black Panters' geprovoceerd en weggezet werden als vierders van een racistisch feest? Was u toen ook zo verontwaardigd? En heeft u zich toen ook geschaamd?

Ben Joop
Ben Joop22 mei 2016 - 19:51

"Een bepaalde groep wentelt zich met bovenstaande aantallen echter evengoed nog in de aandacht en het medelijden dat bij de slachtoffer rol hoort." Heeft u het specifiek over PVVers over meer in het algemeen over de boze blanke racistische en rancuneuze nederlander?

OpiniePaultje
OpiniePaultje22 mei 2016 - 11:25

Goed, nou is DENK ook niet mijn favoriete partij. Maar de manier waarop Silvana Simons door de (rechtse) pers is aangepakt is echt onbehoorlijk. In een democratie heeft iedereen het recht zich aan te sluiten bij de politieke beweging van zijn of haar keuze. Zelfs als dat de anti-Islam haatbeweging van Wilders is en zelfs als dat het Erdogan vehikel DENK is.

4 Reacties
truusbeek2
truusbeek222 mei 2016 - 13:57

Klopt maar dan mag er toch krititiek worden geuit, deden en doen we met Wilders cs en dat doen we met DENK cs en dus ook met mevrouw Simons.Zolang het niet racistisch is is er niets mis mee. Mevrouw Simons cs gingen er in ZP discussie ook hard in, dus wie zet of zette de toon.

Buzzer
Buzzer22 mei 2016 - 14:34

Ze heeft het er met haar lakeien gedrag ook wel een naar gemaakt dacht ik zo?

Ben Joop
Ben Joop22 mei 2016 - 19:48

Truusbeek, een dikke stropop. Het gaat hier juist over de racistische bagger. Klaarblijkelijk heeft u de behoefte om daar een dikke maar aan vast te plakken die het voorafgaande bagataliseert. Ga u gewoon schamen, dit soort reacties noemen we wegkijken of goedpraterij . Verwerpelijk en totaal off-topic. Het is een discussietactiek van laffe leugenaars die de werkelijkheid proberen te verdoezelen.

truusbeek2
truusbeek223 mei 2016 - 11:45

""Zolang het NIET racistisch is is er niets mis mee"""". Ben Joop Lijkt mij duidelijk als u daar wat anders in wilt zien dan is dat uw probleem. Als een politicus niet tegen kritiek kan over door hem of haar ingenomen visie dan ben je je stem niet waard

Andreas Cappen
Andreas Cappen22 mei 2016 - 11:06

Dat wordt regelmatig gevraagd en het staat u ook volkomen vrij om dit aan politici te vragen. Maar Israel ligt 4000 km van Nederland en de meeste mensen zijn helemaal niet ge-interesseerd in dat locale conflictje.

Frank Straathoff
Frank Straathoff22 mei 2016 - 10:18

Kritiek hebben op de standpunten van iemand die toevallig ook een donkere huidskleur heeft, staat voor velen hier gelijk aan racisme. Simpele zielen. Zouden deze mensen dan niet doorhebben dat zij juist het onderscheid maken op huidskleur en daarmee juist cultiveren wat zij menen te bestrijden? Ik vind Sylvana een naieve en opportunistische dame. Ben ik nu een racist omdat ik dat vind en ik blank ben en zij niet?

16 Reacties
Nailles
Nailles22 mei 2016 - 11:01

De werkelijkheid is dat links vaak onbewust gewoon is om in geval van mensen met een kleurtje de noodzaak te voelen hen in bescherming te moeten nemen oo grond van een door hen veronderstelde kwetsbaarheid. Een vorm van racisme dus, ook wel knuffelracisme genoemd, wat door vele en toenemend aantal mensen met een kleurtje als nog ondraaglijker en verwerpelijker wordt ervaren dan het "gewone" racisme. Een gekleurd persoon wat zich hieraan openlijk onttrekt door zeer welbespraakt, zelfstandig, en krachtig optreden, en dan bovendien zich ook nog eens kritisch tegen linkse ideeën uit, en daarnaast harde kritiek heeft op niet-westerse issues, zal geen grotere linkse toorn over zich kunnen afroepen. Daar kan bijvoorbeeld Ayaan Hirsi Ali over meespreken.

Ryder
Ryder22 mei 2016 - 11:18

Nee natuurlijk niet en dat weet je zelf ook. Dit item gaat niet over kritiek op iemand maar over iemand uitkotsen, beledigen, dood wensen, kortom alles wat je zelf ook niet over je heen wilt hebben.

richarrd
richarrd22 mei 2016 - 11:26

U bent misschien geen racist, maar u bent misschien toch wel een kwast van een vent. Ik bedoel, in wat voor wereld zouden we leven als iedereen elkaar continue op elkaars tekortkomingen wijst? U kunt ook proberen iets positiefs te zeggen over iemand, dan vrolijkt de wereld daar wel van op.

Donostia2
Donostia222 mei 2016 - 11:41

Het wordt nog wat ingewikkelder. Het woord campagne duidt op een achterliggende strategie, een organisatievorm. Schromelijk overdreven aanduiding van wat er aan de hand is. Ik ben me namelijk niet bewust van welke georganiseerde feedback dan ook op mevrouw Simons. Een facebook pagina is geen "haatcampagne", hoogstens een plek waar mensen hun afkeer kwijt kunnen. Daarnaast is er natuurlijk wel sprake van het oud Hollandsche spreekwoord: "Wie wind zaait zal storm oogsten". Zo werkt dat nou eenmaal.

Patrick Faas
Patrick Faas22 mei 2016 - 11:48

Op 6 december verlaten Sint en zijn Pieten het land, dus een uitzwaaidag voor Simons op die dag impliceert dat zij een Zwarte Piet is. Had u dat niet begrepen? We hebben het aldus over racistische pesterij op basis van huidskleur en niet over kritiek op de daden of woorden van een vrouw die toevallig gekleurd is. Ik vermoed dat u zich expres van de domme houdt en veinst de actie totaal niet begrepen te hebben. U moet zelf weten hoe u zich profileert, maar vanuit uw (gekozen) positie van onbegrip is het allicht zeer ongepast anderen “simpele zielen” te noemen.

Nagus
Nagus22 mei 2016 - 12:35

Geheel mee eens. Het moet niet zo worden dat je geen weerwoord meer mag geven, alleen maar vanwege huidskleur. Het is toch te gek voor woorden dat ik als blanke geen mening mag hebben over Sylvana zonder dat ik racist ben, maar wel over Rutte. Geldt dat andersom dan ook? Ik mag toch hopen van niet.

Nagus
Nagus22 mei 2016 - 12:37

Schelden vind ik overigens onnodig. Helaas komt dat echter in alle bevolkingsgroepen voor, niet alleen bij blanken.

truusbeek2
truusbeek222 mei 2016 - 14:00

Ryder goh ken ik dat niet over LPF en PVV politici? nu zou het opeens niet mogen vertel waarom niet?

truusbeek2
truusbeek222 mei 2016 - 14:04

In haar haat naar witte mannen was ze in het verleden ook zeer opportunistisch.

hugo bergveen
hugo bergveen22 mei 2016 - 14:09

Frank, vind je dit niet een beetje gezocht? Je mag van Sylvana of welke politicus/-ca denken wat je wilt en je mag daar zelfs rond voor uitkomen. Het gaat er hier om dat sommigen het nodig vinden om dat 'er rond voor uitkomen' te verstoppen onder teksten die die nog niet zo heel lang geleden gewoon onbeschoft en asociaal werden gevonden. Het verbaast me dat zoveel mensen op deze site er begrip voor hebben, in plaats van dit maatschappelijke spelbederf onvoorwaardelijk te veroordelen.

Legalblond
Legalblond22 mei 2016 - 16:24

Ik ben het helemaal met je eens. Het is reageren vanuit de onderbuik, zonder ook maar even na te denken. En vaak is dat juist het verwijt dat deze onderbuik-schreeuwers maken tegen hun tegenstanders.

Frank Straathoff
Frank Straathoff22 mei 2016 - 16:29

@goudvis Lol Mij eerst een kwast van een vent noemen en vervolgens pleiten voor een wereld waarin niet iedereen elkaar op zijn tekortkomingen wenst. Volg je het zelf nog?

Frank Straathoff
Frank Straathoff22 mei 2016 - 16:34

@ryder Dus geen racisme volgens jou. Prima, maar heb je de eerste zin van dit artikel gelezen? "Racistisch Nederland...". Ergo, kritiek op een persoon met een donkere huidskleur wordt door velen a priori en onterecht in de racisitische hoek geduid, en dat op zich is een sluimerende vorm van racisme.

richarrd
richarrd22 mei 2016 - 18:30

Frank Straathoff Mijn negatieve reactie is een reactie op uw negatieve reactie. Als ik positief had gereageerd op uw negatieve reactie dan zou ik het uiten van negatieve reactie's juist aanmoedigen, dat zou u wel willen denk ik, maar daar trap ik niet in. Als u positieve reactie's wilt, dan moet u er zelf eerst maar mee beginnen.

Zandb
Zandb23 mei 2016 - 12:00

Frank; ik verbaas me oprecht dat u blijkbaar niet veel verschil ziet tussen "een genuanceerd oordeel" - noem het kritiek - en "ongenuanceerde van dik hout zaagt men planken reacties". Uw vraag vind ik dan ook suggestief: "Ik vind Sylvana een naïeve en opportunistische dame. Ben ik nu een racist omdat ik dat vind en ik blank ben en zij niet?". U doet zichzelf geweld aan door u op één lijn te stellen met reacties die ook niet door uw beugel kunnen, lijkt mij.

x2
x223 mei 2016 - 17:03

Nee natuurlijk niet en dat weet je zelf ook. Dit item gaat niet over kritiek op iemand maar over iemand uitkotsen, beledigen, dood wensen, kortom alles wat je zelf ook niet over je heen wilt hebben. blijkbaar moet je er tegen kunnen in deze verharde maatschapij. buitenlanders moeten er tegen kunnen anders om is het niet waar natuurlijk. al bet niet aanstaat moet je maar oprotten wat ook graag willen, zielig heel deze mentaliteit.moet genezen worden door doktoren.niet door politicie. racist is een lief wordje waar ze trots op zijn tegenwoordig. schijt en kots eens terug kijk4n

[verwijderd]
[verwijderd]22 mei 2016 - 9:51

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Buzzer
Buzzer22 mei 2016 - 14:36

Dat valt best wel mee, iedereen mag in Nederland overal zijn mening over geven, onafhankelijk welke kleur je hebt. Of dan iedereen het met die mening eens is, is weer wat anders.

voxpopuli2
voxpopuli222 mei 2016 - 8:57

Dat gefaalde zwarte Pieten gedoe , wat inmiddels afgeserveerd is door de rechter zal altijd aan haar blijven kleven. Uiteraard zal er een plan achter zitten op basis van de allang heersende wens van de herstelbetalingen die straks een politieke vorm zou kunnen krijgen in de eenvrouwsfractie Simons. Met haar gedrag en miskend talent gedoe is samenwerking een uitdaging ..

6 Reacties
richarrd
richarrd22 mei 2016 - 11:40

Omdat Sylvana Simons haar mening heeft geuit over zwarte Piet zal haar dat altijd blijven achtervolgen. In dat geval hebben Nederlandse groeperingen op slinkse en clandestiene wijze de vrijheid van meningsuiting de nek omgedraaid. Mensen kunnen niet meer veilig hun mening uiten terwijl dat volgens de wet wel zou moeten kunnen. Wees een held en probeer iemands bewering met woorden te weerleggen in plaats van uit angst voor een mening iemands mond te snoeren. Wees geen bangerik, en ga gewoon inhoudelijk op een stelling in, maar dat durft u gewoon niet. U voorkomt liever dat iemand zijn of haar mening überhaupt uit, om een confrontatie op de inhoud te voorkomen.

Buzzer
Buzzer22 mei 2016 - 14:40

@Go Udvis Ik ben het met Voxpopuli eens, ze heeft zich met dat gedoe onsterfelijk belachelijk gemaakt en daarmee volkomen ongeloofwaardig, een ongeloofwaardigheid die ze nu doorzet bij Denk door direct al geen mening over een genocide te hebben.

hugo bergveen
hugo bergveen22 mei 2016 - 16:57

@buzzer en vox Iemand framen met toekomstige herstelbetalingen voegt niets toe aan welk debat ook, en als we het over ongeloofwaardigheid hebben kan ik nog wel een aardig rijtje politici opnoemen, en dat van alle richtingen. Jullie vinden dat Sylvana zich belachelijk heeft gemaakt en dat is jullie goed recht, maar ik denk dat een heleboel mensen daar heel anders over denken. We zullen zien of Denk de verkiezingen haalt zonder uiteen te vallen en of ze de kiesdrempel halen, maar laten we wel proberen het debat een beetje zindelijk te houden.

Buzzer
Buzzer22 mei 2016 - 19:15

@hugo bergveen Hier houden we debat toch behoorlijk zindelijk, geen verwensingen of wat dan ook, wel kritiek op haar functioneren. Dat schijnt te mogen.

hugo bergveen
hugo bergveen23 mei 2016 - 7:13

@Buzzer Beste Buzzer, wie de schoen past, trekke hem aan. Je medegeadresseerde Vox weet al voordat er ook maar iets naders is gezegd dat Sylvana mikt op een eenvrouwsfractie en herstelbetalingen en zaait daarmee op voorhand twijfel aan haar integriteit. In mijn ogen is dat geen zindelijke manier van debatteren.

richarrd
richarrd23 mei 2016 - 8:08

Buzzer Dat u het met Voxpopuli eens bent, zegt meer over u dan over Sylvana Simons.

insignia
insignia22 mei 2016 - 8:50

Ik had nog booit van Sylvana Simons gehoord tot ik dit verontrustend stukje in Joop tegen kwam. Zij is dus een van de mensen die zwarte piet willen veranderen. In mijn ogen absoluut onnodig maar volkomen onschuldig. Als er een meerderheid voor is veranderen we dit traditionele toneelstukje. Iets heel anders is dat DENK. Zoals ik het begrijp zou er nu een politieke partij op basis van huidskleur komen. Dat is zover van mijn gevoel over Nederland dat ik dit voor ons land een grote sprong achteruit vind. We werken samen, sporten samen, hebben idealen en dan zouden we alle samenwerking moeten vergeten omdat onze huidskleur verschillend is? Eerlijk gezegd voelt dat voor mij racistisch aan. Ik hoop van harte dat dit DENK, met of zonder die mooie mevrouw, geen poot aan de grond krijgt.

5 Reacties
Indisch4ever
Indisch4ever22 mei 2016 - 12:53

Ik heb niet het idee dat alleen donkere mensen ingang hebben bij DENK. Bij de Partij van de Arbeid zijn de meeste leden ook niet de arbeiders die men bedoelde bij oprichting te bereiken. Vanaf het begin had de PvdA ook te maken met andere kwesties en belangen niet direct gerelateerd aan de doelgroep 'arbeiders' Ik verwacht dezelfde ontwikkeling bij DENK, maar het kan zijn dat die partij 2018 niet haalt door verkiezingen. Het is niet verkeerd als de partij veel aandacht heeft voor de Nederlanders die minder snel als Nederlander erkend worden....en donkere mensen zijn daar een belangrijke groep in. Toch zijn de huidige DENK-kamerleden niet donker te noemen . Als je die nadruk op mensen met een nabije buitenlandse afkomst verwerpt als racisme , want het zijn vooral niet-blanken. dan moet je de PVV ook verwijten racistisch te zijn, want hun aversie tegen niet-westerlingen betreft vooral mensen die minder blank tot donker zijn.

Nailles
Nailles22 mei 2016 - 13:51

@Indischforever Aangaande Denk zou je ook eens in overweging moeten nemen dat zij wél een issue maken van omgang van een beperkt deel van de witte en/of westerse Nederlanders met niet-witte en/of niet-westerse Nederlanders, én een issue maken van zwarte bladzijden uit de Nederlandse historie, maar deze issues ontkennen, niet willen zien, of zelfs het kwaad zoeken bij de slachtoffers, bij de omgang van een beperkt deel van Turkse Nederlanders, Turken, en de Turkse overheid met b.v. Koerden, Armeniërs, Arameërs e.a., evenzo in geval van Marokkaanse Nederlanders met b.v. Saharanen, zwarte Afrikanen, en Riffijnen, een beslist niet onachtzaam deel t.a.v. Joodse, zwarte, én blanke Nederlanders. Maar gezien je gekozen naam zou je gezien hun ontkennende en bagatelliserende houding t.a.v. zwarte bladzijden uitvverleden en zelfs nog hedendaagse omgang met minderheden in Turkije en Marokko door betrokken regeringen en hoofdvolken en hun diaspora alhier ook eens moeten denken aan de verscheidene minderheden in Indonesië die na de toch veel meer door huidig Nederland erkende zwarte bladzijden, al is dat nog niet voldoende, zozeer door opeenvolgende Indonische regimes tot op de dag van vandaag geterroriseerd worden. Ook al zou Denk dat wél als kwalijk erkennen vermoed ik dat dat dan slechts uit politiek opportunistische redenen zou zijn zoals ze dat in het ene geval wel en het andere niet opportuun blijken te achten.

Nagus
Nagus22 mei 2016 - 14:31

Indisch4ever: "Als je die nadruk op mensen met een nabije buitenlandse afkomst verwerpt als racisme , want het zijn vooral niet-blanken. dan moet je de PVV ook verwijten racistisch te zijn, want hun aversie tegen niet-westerlingen betreft vooral mensen die minder blank tot donker zijn." Dat is te kort door de bocht.De PVV uit zich niet tegen huidskleur, maar tegen de islam als ideologie. Dat de aanhangers van deze religie voornamelijk gekleurd zijn, tja dat is zo. Maar volgens mij ageert de PVV net zo hard tegen blanke bekeerlingen. De PVV is dan in mijn ogen ook niet racistisch, maar tegen een ideologie. Eigenlijk niets anders dan socialisten versus kapitalisten.

Indisch4ever
Indisch4ever22 mei 2016 - 17:01

Nailles. Na je aanhef "Aangaande Denk" kon ik het niet meer volgen. En ik denk zeker regelmatig aan minderheden in Indonesië. Vind mijn weblog Maar de kern van mijn reactie was dat het kiezen van een doelgroep met nabije buitenlandse afkomst niet racistisch is .

Indisch4ever
Indisch4ever22 mei 2016 - 17:05

Idd het is te kort door de bocht om de PVV racistisch te noemen Dat is mijn punt .. Hetzelfde geld voor DENK. Overigens is die zogenaamde "islamkritiek" van de PVV een dekmantel voor vreemdelingenhaat. Maar dat openlijk zeggen vindt men sociaal ongewenst. Dus houd men de schijn op van kritiek op een ideologie.

Marri2
Marri222 mei 2016 - 7:57

Waarom wordt Sylvana Simons ic Denk zo gehyped ? Geen inhoudelijk verhaal, appelleren aan de onderbuik , braaf de opdrachten uit Ankara uitvoeren etc. Een PVV is toch al erg genoeg ,: nog eentje erbij voor de allochtonen ? Dat moeten we toch niet willen!

Kurtz
Kurtz22 mei 2016 - 5:09

De nuance ontbreekt en dat is precies wat mensen haten aan Sylvania.

3 Reacties
joop69amsterdam
joop69amsterdam22 mei 2016 - 8:20

Klopt. Ze is verontwaardigd maar kan niet goed uitleggen waarom.

Nailles
Nailles22 mei 2016 - 10:20

Dat gold vele malen meer t.a.v. Ayaan Hirsi Ali die haar politieke inzichten heel goed kon uitleggen, en behalve beledigd, ook hier, zoals t.a.v. haar afkeer van diverse met islam samenhangend zaken, aangedane besnijdenis, erom bedreigd werd, wat veel honende reacties gaf, ook hier, dat ze de bedreigingen over zichzelf afgeroepen had, daarom voor haar veiligheid zelf de kosten diende op te brengen (wat ze noodgedwongen ook moest), en haar door haar eveneens als noodgedwongen ervaren vlucht toegejuicht werd. De huidige pek en veren voor Simons zijn zo bezien eerder te beschouwen als een over zichzelf afgeroepen fashion-statement gevolgd door een mogelijk later uitzwaaien.

hugo bergveen
hugo bergveen22 mei 2016 - 14:15

@Nailles In de tijd van Hirsi Ali was het politieke en maatschappelijke verkeer nog lang niet zo vervuild als nu.

Het Vrije Woord
Het Vrije Woord22 mei 2016 - 3:55

Ik kan niet oordelen over de opmerkingen, ik heb deze niet gelezen en eerlijk gezegd, ga ik dat ook niet doen. Echter het meenemen van Sylvana in de zak van Sinterklaas heeft niets met racisme te maken, dat is een ludieke grap. Het denken dat elke vorm van kritiek of grapjes als deze iets te maken hebben met iemands huidskleur is overigens wel racisme.

5 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens22 mei 2016 - 9:23

@ Het Vrije Woord Je schrijft: ik heb deze niet gelezen en eerlijk gezegd, ga ik dat ook niet doen. Als ik jou reactie samenvat: Je knijpt je ogen dicht en stopt je vingers in je oren. En je roept hard dat er niets aan de hand is.

robvaniren
robvaniren22 mei 2016 - 11:23

Klopt Daan, ruis.

Benillup
Benillup22 mei 2016 - 12:33

Wat is er dan aan de hand Daan????

il viaggiatore
il viaggiatore22 mei 2016 - 12:48

Nou daanOuwens, dat is wat politcor links al jaren doet. Regenbogen en unicorns, niets aan de hand. Die yezidi vluchtelingen die bedreigd worden door islamitische vluchtelingen in azc`s stellen zich aan.

DaanOuwens
DaanOuwens22 mei 2016 - 12:59

@ Handige Harry Die yezidi vluchtelingen komen helemaal niet in een AZC terecht als extreem rechts zijn zin krijgt. Dankzij links hoeven deze mensen niet in Syrië te blijven waar ze vermoord worden.

aburrido
aburrido22 mei 2016 - 3:09

Met haar zwijgen op de vraag over de Armeense genocide heeft mevr Simons de 18000 personen tellende Armeense gemeenschap ook een dikke vinger gegeven. Persoonlijk snap ik sommige negatieve reacties wel mits ze aan de geldige regels voldoen.

2 Reacties
aburrido
aburrido22 mei 2016 - 3:11

Ps Heb ik dan ook het recht om van deze Sylvana kwestie helemaal NIETS te vinden?

BingoGrubb
BingoGrubb22 mei 2016 - 9:31

@aburrido jij bent geen publiek figuur toch dus wat boeit het wat jij van iets vind. syl wil politicus worden en als je er dan een dubbele moraal om na houd zoals duidelijk werd bij dwdd ja dan val je door de mand en moet je op de blaren zitten. syl doet duidelijk aan cherry picking en das best gek je als je in een partij zit.

OlavM
OlavM21 mei 2016 - 23:08

[.....volgens Facebook zijn racistische pestcampagnes tegen zwarte vrouwen met een mening niet in strijd met de richtlijnen.] Tja, met die commerciële "richtlijnen" mag de goorst stinkende bagger worden geloosd. Want we zijn een voorbeeldige,"vrije" samenleving, hè.....Maar o wee, als een racist een racist wordt genoemd, of iets meer bloot is te zien dan de preutse Amerikaanse normen toelaten.....

3 Reacties
JohnVKR
JohnVKR22 mei 2016 - 9:07

Ik gisteren aan Facebook gevraagd de Zwarte Piet Moet Blijven pagina te verwijderen. Onder de posts over Sylvana staat een diarree aan racistische verwensingen. Ook ik kreeg als antwoord van Facebook dat dit niet in strijd met hun richtlijnen is. Kortom, racisme is blijkbaar niet in strijd met de richtlijnen van Facebook. Maar racisme is wel in strijd met de Nederlandse grondwet. Misschien heeft de Nederlandse regering om die reden geen keus om deze pagina te blokkeren. Het is technisch mogelijk om specifieke URL´s te blokkeren, dus ook specifieke Facebook-pagina´s. Als Facebook dat niet doet, moet Nederland dat maar zelf doen.

robvaniren
robvaniren22 mei 2016 - 11:25

nou Olav, als ik , omdat ik in zwarte piet geen neger zie, een racist ben naar jouw normen, mag je mij zo noemen hoor, geen probleem.

DaanOuwens
DaanOuwens22 mei 2016 - 14:54

@ robvaniren Het gaat er niet om wat jij ziet maar wat een grote groep gekleurde mensen er in ziet. Jij wordt pas racistisch als je zegt dat het je niets kan schelen als mensen in zwarte piet een karikatuur van zich zien. Want het is immers een kleine moeite piet een andere kleur te geven en te voorkomen dat mensen denken dat jij hen als minderwaardig beschouwd.

msj_meijerink
msj_meijerink21 mei 2016 - 23:02

Sylvana Simons: windvaan!

panterarosso65
panterarosso6521 mei 2016 - 21:52

"maar volgens Facebook zijn racistische pestcampagnes tegen zwarte vrouwen met een mening niet in strijd met de richtlijnen, maar het is toch geen campagne tegen zwarte vrouwen het is een campagne tegen sylvan simons die 2 dingen zijn totaal verschillend, iemand of dat nu pak em beet simmons is een dom wicht vinden is geen racisme noch gericht tegen zwarte vrouwen in het algemeen, als simons een blanke man was dan was ze nog net zo dom

Jhonathan
Jhonathan21 mei 2016 - 21:27

Altijd nog heel veel miljoenen mensen die geen Haatcampagne tegen Sylvana Simons zijn begonnen.

5 Reacties
il viaggiatore
il viaggiatore21 mei 2016 - 23:06

Die zijn alleen belangrijk als zij niet komen opdraven tijdens een referendum

Zandb
Zandb22 mei 2016 - 6:36

Zo zijn er ook miljoenen mensen die Wilders niet bedreigen.

Jhonathan
Jhonathan22 mei 2016 - 8:13

@ Zandb 22 mei 2016 at 08:36, Dit artikel gaat niet over Wilders.

C1953
C195322 mei 2016 - 10:11

@Zandb 22 mei 2016 at 08.36 Ik heb niets met Wilders, maar oow wat gedraagt u zich als een kind .....

Zandb
Zandb24 mei 2016 - 8:55

Jhonathan; ik pas slechts uw redenering in een andere situatie toe. Zodat u duidelijk wordt hoe nietszeggend zo'n opmerking is. Maar u hebt gelijk: Het artikel gaat niet over Wilders. Alleen is dat wat mij betreft dan ook weer zo'n volkomen nietszeggende opmerking.

Biko2
Biko221 mei 2016 - 19:31

Ik vond die Facebook-pagina nog wel grappig. Alleen sommige reacties gaan over de schreef. Dat is natuurlijk jammer en betreurenswaardig.

Van der Wal
Van der Wal21 mei 2016 - 19:28

Als die pagina nog van vorig jaar is, dan ligt het nogal voor de hand dat het alleen maar over Sinterklaas gaat. Zoiets heet een oude pagina, in het vak. En verder kan Simons gewoon een aanklacht indienen als de pagina zo racistisch is als hier wordt beweerd. Feijnen versus Nawijn.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen21 mei 2016 - 19:18

Ongelofelijk! Het is weer helemaal actueel. Er is niets geleerd, we zijn niets opgeschoten! http://www.joop.nl/opinies/zwarte-piet-fans-bind-nu-eens-in

2 Reacties
Marri2
Marri222 mei 2016 - 8:51

Goh, Alfred, jij bent zelf ook nogal van de nuances en de comtemplatie , is het niet ?

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus22 mei 2016 - 10:00

@ Blokhuizen Zo ongelooflijk is dat niet. Uiteraard heeft MoreelVerhevenLinks in alles gelijk. Alleen heb je niet heel veel kans om met een eindeloze stroom jammerklachten en drammerij andere mensen mee te krijgen. Luisteren naar minderheden - in uw optiek: De minderheden moeten perse hun zin krijgen. Leren - in uw optiek: je moet perse mijn denkbeelden overnemen. En ja - er zijn gewoon mensen die daar anders over denken. En die er niet zo van houden dat u en de uwen hen van alles voorschrijven. Ik kan er niet meer van maken dat iemand - mw Simons - die erg van aandacht houdt, en zich er erg op laat voorstaan dat ze een kleurtje heeft, en die n.i.e.t.s. van politiek weet, nu een hoop grofheid over zich heen krijgt. Gaat dat ergens een grens over? Dan aangifte doen. Anders is het gewoon een storm - wellicht in een discours dat niet de uwe is - die ze over zichzelf afroept. Ik vind het weer wel een uiterst slimme move van Kuzu. Met weinig middelen veel aandacht genereren. Petje af.

robvaniren
robvaniren21 mei 2016 - 18:47

De strijd om Piet gaat dus het hele jaar door. Nou is iedereen hier vrij om een onschuldig feest te vieren, of dat te mijden. Ga je het feest bederven, en de rassenkaart trekken, dan kijk ik niet vreemd op van blank racisme. sterker nog, als ZP racistisch is, dan ben ik een racist. Al heb ik als persoon niks met die vogel, ik zie echt geen neger in hem. Maar ik geniet van het plezier van mensen. Wat dat taalgebruik betreft, dat is gebrek aan correcte woorden,dat komt bij alle rassen voor. En daar hebben we Joop voor.

4 Reacties
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten21 mei 2016 - 20:53

"Nou is iedereen hier vrij om een onschuldig feest te vieren, of dat te mijden." Het is godsonmogelijk om dit onschuldig feest te mijden helaas. Het liefst vlak ik de hele maand december uit, wat een stompzinnige poppenkast allemaal, nog gefinancierd met belastinggeld ook! Triest dat ze de kindergeest vergiftigen met dit soort onzin.

Paddy3
Paddy321 mei 2016 - 22:00

@Tmtim, je weet dat Sinterklaas en zijn Pietermannen op 6 december het land weer verlaten? En het belastinggeld dat hier in omgaat is peanuts. Bij 1 voetbalwedstrijd wordt er meer gemeenschapsgeld weggegooid.

Benillup
Benillup22 mei 2016 - 1:45

timtim, overdrijven is zeker je hobby??? Weet je wat triest is, je ziekelijke gedachten. Zeker een slechte jeugd gehad.

robvaniren
robvaniren22 mei 2016 - 6:02

Ik snap je wel timtim. Zo mijd ik Nijmegen rond de Vierdaagse, optredens in het Goffert stadion en carnaval, de natuur in het weekend en in een straal van 1 km. van een autoweg, , en als de nieuwjaarsoorlog uitgebroken is, zit ik op een Thais eiland de achterblijvers te beklagen. Dit land is vol mensen, herrie en theater, en de tolerantiedrempel is soms bereikt. Maar door ZP vergiftigde kindergeesten, dat mag je me wel eens uitleggen, liefst niet met al teveel ideologie. Zelf ben ik opgegroeid onder een schoolmeester, die de schoen misbruikte om me de les te lezen(in plaats van lekkers, een briefje met: Sint heeft gehoord dat je met de deuren gooit als je kwaad bent). Gruwelijk, ik hoop dat dat niet meer voorkomt.

Ittekleur
Ittekleur21 mei 2016 - 18:25

Go Udvis 21 mei 2016 at 17:19 Blijkbaar zijn er heel wat mensen in Nederland die het leuk vinden om de Nederlandse samenleving te ondermijnen door het land te destabiliseren met haatcampagne’s. We kunnen als samenleving alleen hopen dat we sterk genoeg zijn om hier heelhuids doorheen te komen. - See more at: http://www.joop.nl/nieuws/haatcampagne-tegen-sylvana-simons-neemt-groteske-vormen-aan#sthash.AlBcRoji.dpuf ---------------------------- Wanneer bent u bereid voor uw volgende stap? Of heeft u geen mening?

Mary Jane
Mary Jane21 mei 2016 - 17:50

Gewoon allemaal supporters van zwarte piet en we hebben al lang samen besloten dat dat geen racisten zijn.

5 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen21 mei 2016 - 19:01

Ja, mensen rijden wel eens 120 km/u waar 80 mag. Maar de snelheidsduivels hebben zelf besloten dat ze geen snelheidsduivels zijn. Dus een bekeuring, zeg kom nou.... Die agenten moeten boeven gaan vangen..... Zoiets?

Robert Follon
Robert Follon21 mei 2016 - 21:42

@Alfred: zo'n opmerking heet ironie...

Nick the Stripper
Nick the Stripper21 mei 2016 - 22:44

Alfred Blokhuizen 21 mei 2016 at 21:01 De meest inadequate vergelijking die ik in tijden voorbij heb zien komen.

Mary Jane
Mary Jane21 mei 2016 - 23:02

Inderdaad, zoiets... We leven in het post- tijdperk, waarin fascisten ontkennen dat ze fascisten zijn en racisten ontkennen dat ze racisten zijn, ook al verkondigen ze meningen die het tegendeel duidelijk maken. Dat zijn dan ook geen meningen, maar feiten en tenslotte moet je gewoon de waarheid kunnen zeggen, want anders ben je tegen de vrijheid van meningsuiting, die overigens niet voor moslims geldt, want het gaat niet om een religie, maar om een verderfelijke ideologie, dus die moeten onze normen en waarden accepteren en ook niet voor Sylvana Simons, want die is tegen zwarte piet en zegt dat het om racistische erfenis uit het verleden gaat, terwijl we allemaal weten dat het daar niets mee te maken heeft. En als wij dat vinden dat is dat gewoon zo.

robvaniren
robvaniren22 mei 2016 - 6:09

Kan je niet volgen Alfred. Is er 1 snelheidsovertreder die vind dat een bekeuring voor 120 rijden waar 80 niet mag bestrijdt? Moeten agenten geen boeven vangen, of minder? Wat is volgens jou de relatie tussen ZP en gekleurde mensen? Zie jij een neger in ZP? Heb jij het idee dat blanke NLers zwarten als slaven of knechten ziet? En Hugo Berveen, vindt jij dan ook dat mensen GW niet mogen veroordelen als ze zelf niet het mikpunt van doodsbedreigingen geweest zijn?

hugo bergveen
hugo bergveen21 mei 2016 - 17:32

Ik vraag me af of de mensen die vinden dat Sylvana zich niet moet aanstellen en dat ze er maar om moet lachten zelf wel eens het mikpunt van de twitterati zijn geweest.

2 Reacties
TheHun
TheHun21 mei 2016 - 18:30

Die voorbeelden zijn er toch genoeg? Dat had je zelf ook kunnen bedenken.

hugo bergveen
hugo bergveen22 mei 2016 - 5:20

@Hun Er wordt al veel te veel bedacht op de sociale media. Voor de goede orde: ik bedoelde de jopers, maar ik sta open voor voorbeelden van mensen die net zo ondergekotst worden en desondanks vinden dat daar maar om gelachen moet worden.

Nick Ros
Nick Ros21 mei 2016 - 17:23

Is dit nu haat ? Of de draak steken met een sub-BN'er, die zichzelf regelmatig voor ..... zet en het vak niet beheerst. Je kunt alles wel racistisch gaan noemen, maar dat werkt ook niet meer.

1 Reactie
JohnVKR
JohnVKR21 mei 2016 - 20:30

Kijk gewoon op de ´Zwarte Piet Moet Blijven´-Facebook pagina onder de posts over Sylvana Simons. Een paar duizend reacties, waarvan een zeer groot deel door-en-door racistisch. Dat zijn dus de Nederlandse normen en waarden die deze mensen willen verdedigen. Zelden heb ik zoveel absolute en totale domheid samengebundeld op 1 plek gezien.

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten21 mei 2016 - 17:02

Ik zou mij eigenlijk alleen maar zorgen gaan maken op het moment dat deze lieden het wel met mee eens waren.

1 Reactie
Kurtz
Kurtz22 mei 2016 - 5:12

Dat is jouw maatstaf? Je kunt ook reden gebruiken om je standpunten te onderbouwen. Dat is nieuw; reden. Probeer het eens.

VBA
VBA21 mei 2016 - 16:36

Dat er dan ook nog mensen zijn (ook hier) die vinden dat ze het 'zelf uitlokt'. Kortom, racisme is niet goed tenzij je wij je mening/keuze bagger vinden.....

4 Reacties
TheHun
TheHun21 mei 2016 - 18:29

Dat doet Sylvana toch zelf ook. Ze gaf aan in DWDD dat ze 100% achter de vervolging van Ebru Umar staat. Kortom, vrijheid van meningsuiting is goed, tenzij we je mening/keuze bagger vinden.

VBA
VBA21 mei 2016 - 21:46

@ TheHun. Reageer dan inhoudelijk op wat zij zegt ipv met racistische termen te gaan smijten. Als ik het niet eens ben een mening/stelling van iemand uit de Joodse gemeenschap, mag ik dus antisemitische dingen roepen? Idioterie lijkt mij dat.

Zandb
Zandb22 mei 2016 - 6:40

The Hun; wel de feiten juist weergeven. Of ze voor 100% achter de vervolging van Ebru staat valt niet uit dat gesprek in DWDD op te maken.

Buzzer
Buzzer22 mei 2016 - 19:18

@Zandb het is ook nooit voor 100 procent bewezen dat Sneeuwwitje nooit geleefd heeft.

willemb2
willemb221 mei 2016 - 15:42

Je staat wel erg ver van de werkelijkheid als deze reacties je opwinden. We weten toch al heel lang hoe laag ontwikkelde asocialen zich gedragen? Daarop nog reageren is alleen maar aandacht vragen voor je eigen politieke correctheid. Laten we blij zijn dat ze niet, zoals elders in de wereld, daadwerkelijk aan het moorden slaan zodra iemand iets onwelgevalligs zegt. Bovendien lokt DENK het ook wel een beetje uit, zoals dat tegenwoordig heet.

2 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon21 mei 2016 - 17:27

Ik heb de vertegenwoordigers van "Denk" geen uitspraken horen doen die dergelijke op de persoon Sylvana Simons gerichte acties rechtvaardigen. Daarnaast denk dat de meeste reacties hier voortkomen uit oprechte verontwaardiging en niet uit politieke correctheid.

Zandb
Zandb22 mei 2016 - 6:43

Ja Willem: Laten we vooral blij zijn dat wij tenminste nog zo beschaafd zijn dat de daden nog niet bij de woorden voegen.

Sjefke_Erdogan
Sjefke_Erdogan21 mei 2016 - 15:25

Gelukkig verwijdert Facebook wel de pagina's en berichten van critici van Erdogan, zoals Keklik of Nanninga of cartoons zoals van Oppenheimer. En da's toch maar even het belangrijkste.

richarrd
richarrd21 mei 2016 - 15:19

Blijkbaar zijn er heel wat mensen in Nederland die het leuk vinden om de Nederlandse samenleving te ondermijnen door het land te destabiliseren met haatcampagne's. We kunnen als samenleving alleen hopen dat we sterk genoeg zijn om hier heelhuids doorheen te komen.

Geert5
Geert521 mei 2016 - 14:54

Helemaal mee eens. Weer wordt er een discussie over een belangrijk onderwerp verpest door een serie lieden die blijkbaar niet in staat is een beetje normaal te doen. Er zijn overigens voldoende redenen om Sylvana Simons heftig te kritiseren en niet al te serieus te nemen. Robert Vuistje ziet Denk en de keuze van en voor Simons als een belangrijke stap in het emancipatieproces van niet-blanke Nederlanders, maar dat lijkt me onterecht. De DENK heren zijn in hun houding, gedrag, in hun opvattingen een kopie van de PVV. Ronduit griezelig is de 'strategie' om Turks-Nederlandse tegenstanders met fotootjes op hun site te zetten. Verbijsterend is dat mevr. Simons s zegt niks te weten van de Armeense genocide etc. Die opmerkingen zeggen heel veel over de partij en haar leiders.

2 Reacties
ThomasWagenaar
ThomasWagenaar21 mei 2016 - 16:17

Niet *elke* turk is verantwoordelijk voor de Armeense genocide..

Tricky
Tricky21 mei 2016 - 17:57

Geert helemaal eens met deze reactie. Walgelijk dit soort mensen met hun haatgevoelens. Kritiek mag je hebben. Verkeerde opvattingen bestrijden prima. Maar wat je hier allemaal leest op facebook, ongelooflijk.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon21 mei 2016 - 14:41

In en in triest dat landgenoten zo diep kunnen zinken door dergelijke verwerpelijke Facebookpagina's te lanceren en te steunen. Dit verdient Sylvana niet. Ik hoop dat Facebook haar richtlijnen snel aanpast en dergelijke pagina's blokkeert.

johannes dree
johannes dree21 mei 2016 - 14:34

Toch wel grof ja! Sylvana is toch ook maar een mensenkind.

Aldus Mei
Aldus Mei21 mei 2016 - 13:58

Sinds de asociale media de boventoon voert in ons landje en in de hele wereld is het er niet beter op geworden. Tijd om uit te tunen en het achterlijke volksdeel in zijn eigen sop gaar te laten koken.

spagaat
spagaat21 mei 2016 - 13:51

Waarom probeert men Sylvana Simons te hypen? Iedereen weet toch dat dit afscheidingsbeweginkje op nul zetels in de peilingen staat en dat dit allemaal nergens over gaat? Laat mevrouw Simons lekker doen wat ze wil doen, dat is haar goed recht. Maar vooralsnog is dit nieuws in de categorie totaal onbelangrijk.

Pietersen2
Pietersen221 mei 2016 - 13:44

Daarom heb ik ook geen facebook. Hoewel ik haar uitlatingen en inzichten nul-komma-nul kan waarderen moet ze vooral doen wat ze niet laten kan. Ze komt er vanzelf wel achter met wat voor malloten ze zichzelf inlaat. Racisme is een zwaktebod.

1 Reactie
il viaggiatore
il viaggiatore21 mei 2016 - 16:42

Ik heb wel facebook, wel onder een pseudoniem maar ik heb wel FB. Ik heb ook nog de vrijheid gelukkig om dit soort pagina`s te ontlopen.

Ansie2
Ansie221 mei 2016 - 13:42

Maar wat wil men dan? Beledigen verbieden? Is dat wat men wil? Het gevang in als je iemand beledigt? Zeg het maar.

4 Reacties
ThomasWagenaar
ThomasWagenaar21 mei 2016 - 16:20

Een beetje Netiquette zou wel eens mogen.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen21 mei 2016 - 18:50

Beledigen is verboden! Leest u de krant wel eens? Kijkt u het journaal wel eens? http://nos.nl/artikel/2102685-sp-raadslid-gestraft-voor-belediging-nawijn.html

Molly Sweet2
Molly Sweet222 mei 2016 - 7:36

Alfred: 'Leest u de krant wel eens?' Voor iemand die hier vorige week nog een stuk plaatste over 'niet beledigen' en dat beledigen zo'n beetje het ergste is dat je kunt doen in een discussie, moet ik zeggen dat je zelf toch ook wel heel graag neerbuigend en beledigend van leer trekt, Alfre. Ik zit me er al sinds het verschijnen van je artikel aan te irriteren, al die beledigende uithalen van je naar iedereen. Doe eens niet zo hypocriet, man...

PocoPoco
PocoPoco22 mei 2016 - 10:01

"neerbuigend en beledigend van leer trekt" Modus operandi Molly.

JohnVKR
JohnVKR21 mei 2016 - 13:37

Dit soort haatpagina´s genieten de stilzwijgende goedkeuring van de meeste Tweede Kamerleden en het huidige kabinet. Racisme en discriminatie is immers nauwelijks een gespreksonderwerp in Den Haag. Vrijwel iedereen gaat mee met de uitspraak van Mark Rutte dat de politie daar niets aan kan doen en dat mensen zich dan maar moeten invechten.

1 Reactie
slopsma
slopsma22 mei 2016 - 20:42

Aannames aannames en nog eens aannames. En nog belachelijke ook!

Achterberghen2
Achterberghen221 mei 2016 - 13:36

Ik ben het ook niet eens met Sylvana maar ik zal mezelf nooit dat niveau verlagen. Ik zal het inhoudelijk tegen haar opnemen. Veel makkelijker.

Dantes040
Dantes04021 mei 2016 - 13:34

Dit is niet leuk. Aan de andere kant kun je wel aangifte doen, dus..

L.Brusselman
L.Brusselman21 mei 2016 - 13:30

Fuck facebook

1 Reactie
L.Brusselman
L.Brusselman21 mei 2016 - 13:33

And Twitter too

cockpol
cockpol21 mei 2016 - 13:27

In tijden van polariserende en radicaliserende politieke discours zijn martelaren nodig. DENK mag blij zijn dat Simons in deze rol gedwongen wordt. Het zal DENK geen windeieren leggen. Ik zal al een slogan bedenken, zodat DENK dit zelf niet hoeft te doen: "Onze Sylvana is het onschuldige slachtoffer van het gore onderbuikgevoel van de witte Nederlanders".. Zo versterken extremen mekaar. Ik ben ook zeker dat een aantal gutmenschen sorry zal zeggen, en zich uit plaatsvervangend schuldgevoel, zal aansluiten bij de partij, zodat de partij zich toch als multi etnisch zal kunnen profileren.

Frank Straathoff
Frank Straathoff21 mei 2016 - 13:15

Kom op mensen, erom lachen kan ook hoor. Links is haar gevoel voor humor kwijt, zoveel is duidelijk

4 Reacties
ThomasWagenaar
ThomasWagenaar21 mei 2016 - 16:21

Nouja, *humor*.. Ik vind het zielig voor die reaguurders die blijkbaar niets beters hebben te doen, maar wat mij betreft mag je dit wel de negatieve aandacht geven die het verdient.

Vrijheidsmening
Vrijheidsmening21 mei 2016 - 16:39

Hiermee geef je aan dat volgens jou de reacties op Facebook van "rechts" komen! Mocht dit waar zijn dan is dat niet vreemd omdat "rechts" de woorden sociaal ( niet te verwarren met socialist of links ) en samenhorigheid jaren geleden uit hun vocabulaire heeft geschrapt.

Sjefke_Erdogan
Sjefke_Erdogan21 mei 2016 - 17:32

Nou, eerlijkheidshalve geloof ik nou niet dat je juist links kunt verwijten hun gevoel voor humor kwijt te zijn als dit grappig bedoeld was. Het is vooral erg sneu.

Sardar2
Sardar221 mei 2016 - 23:07

@ Frank Straathoff, 21 mei 2016 at 15:15 [Kom op mensen, erom lachen kan ook hoor.] Met het lachen rondom Ebru Umar is men het lachen moe geworden!

Jan de Kort
Jan de Kort21 mei 2016 - 13:11

Na de commentaren over vluchtelingen en Ebru blijkt dat voor voor zo'n 20.000 mensen de bodem van de onderbuik toch nog steeds niet in zicht is. Laat iemand toch zijn gang gaan. Ik vraag me werkelijk af waar die 20.000 mensen zich in hemelsnaam druk om maken. Wat een trieste types...

Tomatenboer
Tomatenboer21 mei 2016 - 12:27

Ik betwijfel of alles door racistische motieven is ingegeven. Veel zal denk ik ook voortvloeien uit recalcitrantheid en ergernis. Want Sylvana Simons ontpopt zich wel als een irritatiefactortje in de media. Overtuigd van haar eigen gelijk, boos op alles en iedereen, en met chronisch minderwaardigheidscomplex. Dat is gewoon vermoeiend om aan te zien en horen. Zeker als je zaken in je schoenen geschoven krijgt als de gemiddelde autochtone Nederlander waar je je niet eens mee bezig houdt (beschuldigingen van latent racisme bijvoorbeeld). Dan gaan mensen zich daartegen afzetten (op een wijze die soms te ver gaat, en soms bedenkelijk / smakeloos is), maar niet noodzakelijkerwijs voortvloeiend uit racistische overtuigingen.

Twan Manders
Twan Manders21 mei 2016 - 12:13

Citaat uit het stuk: Volgens Facebook zijn racistische pestcampagnes tegen zwarte vrouwen met een mening niet in strijd met de richtlijnen> Volgens mij moeten we ons ernstig zorgen gaan maken, dat zoveel macht en invloed ligt bij (ongeremde) private personen(bedrijven).

Tom Meijer
Tom Meijer21 mei 2016 - 12:11

Wat zijn er toch veel enge, zielige mensen.

H.Witte
H.Witte21 mei 2016 - 12:07

Het wordt hoog tijd dat een internetpolitie hiertegen kan optreden en dat er niets meer anoniem gepost kan worden. Daar zullen vast 'gereedschappen' voor gemaakt kunnen worden.

3 Reacties
il viaggiatore
il viaggiatore21 mei 2016 - 16:37

Ik weet het niet, er zijn ook voldoende FB pagina`s die een ander geluid laten horen. Moeten we altijd maar optreden met een belerend vingertje? Een moraal politie? Ik vind van niet, laat het maar gewoon gebeuren. Juist mensen die dit soort gedrag willen indammen komen vaak wereld vreemd over. Dit is de maatschappij gewoon. De maatschappij in al zijn lelijke vormen soms.

EricDonkaew
EricDonkaew21 mei 2016 - 19:59

Het wordt hoog tijd dat een internetpolitie hiertegen kan optreden en dat er niets meer anoniem gepost kan worden. ------------------------------ Het voordeel van Facebook is nu juist dat er in principe niet anoniem gepost kan worden. Gewoon alles met de juiste voor- en achternaam, zo is door de Facebookbazen bepaald. Niet iedereen houdt zich daaraan, maar de ultieme straf is natuurlijk opheffing van het account. Daarom ben ik toch wel een dankbare gebruiker van Facebook.

Hank Nozemans
Hank Nozemans21 mei 2016 - 20:22

George Orwell heeft daar een leuk boek met tips over geschreven. Wellicht wat voor u.

hugo bergveen
hugo bergveen21 mei 2016 - 11:54

En dan zijn er nog mensen die zich afvragen hoe het allemaal zo gekomen is.

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick21 mei 2016 - 11:52

De vijand van mijn vijand is niet direct mijn vriend. Geen mening over een genocide en tegen vrijheid van meningsuiting. Een opportuniste die met een dubbele standaard DENK stemmers naar de mond praat.

Wesley Nielsen
Wesley Nielsen21 mei 2016 - 11:42

Kritiek uiten op een persoon (geen idee wat haar nationaliteit is) die toevallig zwart is staat niet gelijk aan racisme. Mensen, komop, geef eens toe, deze persoon is ook niet goed bij haar hoofd. Als haar bij DWDD gevraagd wordt wat ze vindt van dat DENK geen afstand doet van fascist Erdogan, zegt ze dood leuk "daar heb ik geen mening over". Ook zit ze bij een partij die Wilders een "kankergezwel" vindt, maar tegelijkertijd wil dat het debat minder hard wordt.. Die kan je dus echt niet serieus nemen. Racisme is fout natuurlijk, maar dat zal nooit verdwijnen. Zelf wordt ik ook wel eens racistisch bejegend, maar om nou om alles gelijk te gaan zeuren gaat mij wat ver.

Nick Ros
Nick Ros21 mei 2016 - 11:34

De schaduwkant van een sub-IDOOL ofwel een CONTRA GEERT sub-HYPE. Dit was gewoon als reactie te verwachten, gezien het optreden bij DWDD met de Sylvana Simons formule van rennen tussen net weer niet gelukt tot weer een nieuwe kans.

[verwijderd]
[verwijderd]21 mei 2016 - 11:33

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Grozny
Grozny21 mei 2016 - 16:06

@monique Het knuffelhormoon oxytocine doet, niet wat jij zegt. Laatst is er uitgebreid onderzoek geweest in nature dat heeft laten zien dat al het voorgaande onderzoek mbt oxytocine slecht was(slechte methoden en statistiek) en niet klopt(ze konden niets reproduceren).

Sardar2
Sardar221 mei 2016 - 23:29

[Marx, zei het al: Religie … is het opium van de mens] Halve waarheid. Onder kapitalisme is religie het opium! Anders waren eeuwenlang hetzelfde religies de bron van bewustzijn en sociale identiteit, ook volgens Marx! Wil je de opiumfunctie van religie bestrijden of moet je kapitalisme afschaven of religie uit politiek halen! Voor deze laatste doe je het niet met politiek of geweld maar met het wijzigen van sociaaleconomisch en culturele gesteldheid van mensen. Of ze allemaal oerdom (onwetend) of slim zijn maakt het niet anders!

Nailles
Nailles21 mei 2016 - 11:19

Zoals Wilders, andere PVV-ambtenaren, Pegida-leiders etc. vanwege opmerkingen over de Islam, moslims, Marokkanen, en asielzoekers een grote stroom van verwensingen, beledigingen, bedreigingen, etc. over zich heen krijgen zo krijgt Sylvana Simons dat met haar kompanen van Denk vanwege hun genocide-ontkenning, bewuste intimidatie-acties jegens onwelgevallige allochtone politici, verdediging van Turkse persbreidel, etc. Je dient te weten waaraan je begint als je bepaalde extreme politieke keuzes maakt. Keuzes die volgens velen in alle genoemde gevallen de veiligheid en vrijheden aantasten van degenen die je zelf op de korrel neemt, waarvan je door je extreme politieke keuze stelt dat de veiligheid of vrijheid door eigen toedoen in het geding zijn, of dat die helemaal niet in het geding zijn.

Bagus
Bagus21 mei 2016 - 11:08

Hoe Facebook alles uitvergroot en de 'naakte aap' in 'ons' naar boven haalt en daarmee tevens de 'beschaafde mens' in 'ons' naar beneden. Maar de digitale technologie is er nu eenmaal en daarmee zullen wij moeten leren leven en deze technologie maakt het sommigen (velen??) mogelijk om 'de schaamte over eigen opvattingen voorbij te zijn'. Zeker als daarbij ook nog de vrijheid van meningsuiting' een 'heilige koe' is geworden (incl. schelden, beledigen, leugens rondstrooien alsof het pepernoten zijn). Goed dat een aantal BNN-ers via Twitter daar weerwoord op geeft. Zo ook Jesse Klaver bij Pauw. In de mainstream media on line, ook hier op Joop, daarentegen is de waardering voor mw. Simons' keuze niet zo groot om het maar zacht uit te drukken. Wat heet er is daar forse kritiek op haar keuze. Ik denk dat de huidige samenleving zo uit balans is dat zich nu een wijdverspreide vorm van 'veranderingsangst' voordoet. PS. Ik gebruik hierboven termen die ontleend zijn aan publicaties van lang geleden en geef er op mijn manier een plaats aan in het lopend discours, zoals 'de naakte aap', 'de schaamte voorbij', 'het rondstrooien van pepernoten'). Is dat mijn dichterlijke vrijheid of niet?

2 Reacties
Bagus
Bagus21 mei 2016 - 13:52

Ik schreef eerder: "Zo ook Jesse Klaver bij Pauw". Dat moet natuurlijk Jesse Klaver bij DWDD zijn!

Bagus
Bagus21 mei 2016 - 13:55

Neen, toch bij Pauw. Ik word oud.

bob b.
bob b.21 mei 2016 - 11:00

De onderbuik van Nederland laat weer eens van zich horen en rondkijkend op straat heeft Nederland een enorme buik ontwikkeld. Misschien is het tijd voor een maagverkleining.

GeachteLezer
GeachteLezer21 mei 2016 - 10:49

Tsja. Het bewijst keihard het gelijk van Sylvana Simons. Dat racisme een behoorlijk onderschat fenomeen is (onder witte nederlanders).

6 Reacties
Pietersen2
Pietersen221 mei 2016 - 15:44

onder witte Nederlanders moet zijn: onder inwoners van Nederland Kul om daar alleen de 'witte' onder te verstaan

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten21 mei 2016 - 16:12

''Dat racisme een behoorlijk onderschat fenomeen is''' Waarom is dit racisme? Omdat het een huidskleur dingetje is, of omdat zij (in mijn ogen terecht) wordt afgefakkeld, omdat zij zich aansluit bij de trekpoppen van islamofascist Erdogan, en toevallig (of niet toevallig) zwart is?

HetNieuweTwentseRos
HetNieuweTwentseRos21 mei 2016 - 17:34

U geeft duidelijk blijk van uw racistische kijk op Nederland. Weet u nog op welk moment u zo geradicaliseerd bent?

Sardar2
Sardar221 mei 2016 - 23:15

@ A.M. Heupscheuten, 21 mei 2016 at 18:12 Je reactie lezende denk ik door jou bedoelde racisme is ergens tussen oud vuil of juist tussen je sieraden te vinden is, niet bij mensen in ieder geval!

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten22 mei 2016 - 8:30

@Bidar: Wel ongetwijfeld een erg intelligente reactie, maar ik snap er helemaal niets van.

Sardar2
Sardar222 mei 2016 - 12:52

@ A.M. Heupscheuten, 22 mei 2016 at 10:30 Omdat je torpedeert wat racisme is en je torpedeert ook de stelling van “GeachteLezer”. Dan lijkt het of “GeachteLezer” over iets heeft die zelf niet weet wat het is. Het zwart zijn, “afgefakkeld” zijn en Erdogan hebben nergens met racisme te maken! Dat zijn je eigen denkbeelden van wie jij wilt als doelwit kiezen!

Mark Huysman
Mark Huysman21 mei 2016 - 10:47

En dan heb je nog steeds wegkijkers die doen alsof er geen racisme in dit land bestaat. Ik hoop dat Sylvana hier alleen maar sterker van wordt. DENK is niet mijn partij maar het kan wel dienen als vehikel om terug te vechten. De tijd van theedrinken en slappe praatjes is voorbij. De racisten willen oorlog. Tijd om terug te slaan.

3 Reacties
HetNieuweTwentseRos
HetNieuweTwentseRos21 mei 2016 - 17:36

Ik ben erg geïnteresseerd in de groep die wegkijkt en aangeeft dat er geen racisme is in Nederland. Aangezien ik nergens iets kan vinden over deze groep, zou u mij dit toe kunnen lichten?

Paddy3
Paddy321 mei 2016 - 22:15

Wie ontkent dan dat er racisme is in NL? "Vehikel om terug te vechten." "Tijd om terug te slaan." U noemt uzelf zeker pacifist?

Mark Huysman
Mark Huysman22 mei 2016 - 21:37

[Ik ben erg geïnteresseerd in de groep die wegkijkt] Lees hierboven hoe verschillende reaguurders de racistische bagger bagataliseren. [U noemt uzelf zeker pacifist?] Hoezo?

Westen
Westen21 mei 2016 - 10:29

Mevrouw simons is lid geworden van een partij die Tegen onderzoek van de eigen negatieve culturele geschiedenis is. Sterker nog. Iedereen die dit doet dient de gevangenis in te gaan Verder is men tegen vrijheids van meningsuiting, tegen homoseksualiteit en tegen man vrouw gelijkheid Oja. Men steunt ook nog de dictator erdogan

5 Reacties
Ben Joop
Ben Joop21 mei 2016 - 15:21

gezwets

Appi Mohamud
Appi Mohamud21 mei 2016 - 15:24

Een echte westerse gedachte goed heb je hier.

Rootman2
Rootman221 mei 2016 - 15:27

Grote onzin! Mevrouw Simons heeft een hele andere agenda. Als haar geluid versterkt wordt door enkele anderen uit niet- witte, niet- moslim groepen komt het allemaal goed. Ze is tenslotte een nieuwkomer in de politiek, en mag dus de kans hebben wat foutjes te maken. Wordt het Erdogan geluid te dominant dan zal ze niet lang bij denk blijven denk ik...

mtw64
mtw6421 mei 2016 - 15:37

Je benoemt allerlei zaken die slechts zijdelings met het artikel te maken hebben. Volgens mij is het hoofdonderwerp toch echt die vreselijke racistische haatcampagnes tegen Simons. Nog los daarvan: het voorbeeld gaat over het feit dat men niet blij is met het feit dat Simons tegen het karakter 'Zwarte Piet' is.

Sardar2
Sardar221 mei 2016 - 23:10

@ Westen 21 mei 2016 at 12:29 Met je tekst maak je jezelf en Nederland belachelijk! Als jij Simons had uitgescholden was je meer serieus genomen!

Buzzer
Buzzer21 mei 2016 - 10:18

Ze heeft hier ook de nodige kritiek gekregen, maar gelukkig blijft het hier door de moderatie gewoon netjes. Dat hele Facebook gebeuren ook zo triest, je kan er alles op gooien wat je maar wilt, je geeft al je gegevens gratis aan Zuckerberg en aan personeelszaken.

2 Reacties
MichaelT2
MichaelT221 mei 2016 - 15:22

"maar gelukkig blijft het hier door de moderatie gewoon netjes." Het schijnt inderdaad nog erger te kunnen.

cockpol
cockpol21 mei 2016 - 16:45

Ja Buzzer, hier blijft het nog netjes, en dat is goed ook. Af en toe ,kan men hier zelfs een rationele discussie aangaan, en dat kan enkel maar goed zijn. Lof voor Joop.nl ! Wat heb je nou aan een forum waar iedereen zijn onderbuik maar ontlast? Een hoop schijt, meer niet. Dat van dat ontlasten geldt voor regressief links, zowel als voor extreem rechts, voor witte en voor zwarte gifspuwers.