Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Haatcampagne tegen Sylvana Simons neemt groteske vormen aan

  •  
21-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
335 keer bekeken
  •  
sick
Racistisch Nederland laat zich weer eens kennen op Facebook. Een facebookevent genaamd ‘DE Sylvana Simons Uitzwaaidag’ gedateerd op 6 december en met als locatie een Zak van Sinterklaas in Veenendaal, heeft op het moment van schrijven bijna 8000 deelnemers en 11.000 geïnteresseerden. Op de facebookpagina laten talloze mensen hun onderbuik leeglopen en worden de meest vreselijke teksten, schaamteloos onder eigen naam, aan Simons gericht. Opvallend genoeg gaan de meeste haatcomments niet over haar recente politieke debuut voor DENK, maar over haar strijd tegen de omstreden traditie van Zwarte Piet.
De haatpagina is inmiddels door verschillende mensen gerapporteerd, maar volgens Facebook zijn racistische pestcampagnes tegen zwarte vrouwen met een mening niet in strijd met de richtlijnen. Gelukkig zijn er ook veel mensen die zich op de pagina uitspreken tegen haat, racisme en online intimidatie.
WhatsApp-Image-20160521
Afbeelding: screenshot Facebook
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.