Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Haat

  •  
09-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Online195sm

Meer over:

cartoon, gaza
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (18)

LaBou
LaBou 12 apr. 2018 - 12:38

Helaas Roy en Hosa: als jullie zo verblind achter de Israelische propaganda aanlopen is er geen discussie mogelijk. En dus kan ik ook de draad niet kwijt zijn. Roy: het thuis van de Palestijnen is daar waar ze door de Israeli's zijn verdreven. Het probleem met de illegale kolonisten is het probleem van Israel. Voor de rest is het je door anderen al meerdere malen uitgelegd maar als je niet wilt luisteren zul je nooit wat horen. Hosa: je kakelt als een kip zonder kop als je stelt dat de Palestijnen eerst een soort van democratische opvoeding meten volgen voordat er maar een begin van vredesgesprekken kunnen volgen. Overigens was mijn opmerking gericht op een uitspraak in jouw reactie op Olavm. En inderdaad, als dat de reden is om niet te praten maar meteen geweld te gebruiken vind ik dat een kinderachtig argument.

punt2
punt211 apr. 2018 - 21:55

@Labou, dus je hebt geen idee! En wanneer je er niet meer uitkomt is het makkelijker om te zeggen dat ik een propaganda persoon ben van Israël. Maar waar zouden die 5 miljoen Palestijnen moeten wonen? Moeten de Israëlische inwoners maar weg? En waarheen dan ?

LaBou
LaBou 11 apr. 2018 - 19:36

", Hamas is een corrupte misdadigerskliek waarvan de leiders miljardair " Ja maar hullie zijn nog veel erger. Wat een kinderachtig argument om aan te geven waarom Israel niet heeft gereageerd op het meerdere keren herhaalde vredesaanbod van de Arabische Liga dat zelfs door Hamas en de PLO wordt gesteund terwijl het de Palestijnen met minder bedeeld dan in 1948 door de VN aangegeven.

LaBou
LaBou 11 apr. 2018 - 19:33

Sorry hoor Rob Roy. Je kunt wel proberen heel redelijk over te komen maar in deze ben je gewoon een propagandist voor Israel. Je weet donders goed hoe de huidige situatie is ontstaan en ik denk niet dat ik je nog moet uitleggen hoe e.e.a. in elkaar steekt. Er is inmiddels genoeg over te vinden, zowel hier op Joop als op het internet in he algemeen. Jouw reacties duiden er op dat je het gewoon niet wilt weten.

punt2
punt211 apr. 2018 - 17:35

@Labou, wanneer alle Palestijnen die als vluchteling te boek staan naar de toegewezen gebieden zouden moeten verhuizen, Gaza en de Westoever de gebieden van de toewijzing van de VN, is er een heel klein probleem.... het gaat niet passen. Wanneer alle Palestijnen die in vluchtelingenkampen wonen (dat zijn tenten in de meeste gevallen maar woonwijken) naar Gaza willen.... past niet, naar de Westoever... past niet. De gemiddelde levensverwachting van de Palestijnen is ongeveer 75 jaar, zoals ik uit alle opmerkingen terug kan lezen zijn zijn ze al ruim 70 jaar niet meer "thuis"geweest.... Dan praat je over diverse generaties die nog nooit daar hebben gewoond waar ze willen wonen. De omstandigheden zijn ook niet meer gelijk, moerassen waar niemand kon wonen zijn nu vruchtbare gronden, woestijn is gecultiveerd, het land wat onbewoonbaar was is bewoonbaar gemaakt. Moeten honderdduizend Palestijnen naar een dorpje waar 50 man leefden? Moeten 500.000 Palestijnen leven in een dorpje met 10 hutjes? op 1 hectare? Hoe zie je het precies voor je?

punt2
punt211 apr. 2018 - 15:54

@LaBou, waar dan ? je geeft geen antwoord. want ook jij weet het niet. Wat is thuis voor deze Palestijnen ? zijn dat de stukken grondgebied die ze hebben toegewezen gekregen van de VN ? Of moeten ze daar niet aan voldoen? Terug naar de grenzen voor 1947? en waarom dan niet terug naar de grenzen voor 1870? Zijn het de grenzen van 1967? Wanneer het de grenzen zijn die zijn aangewezen door de VN is het dan goed? Dit voorstel werd op 29 november 1947 met een grote meerderheid aangenomen, waarna volgens VN Resolutie 181 Palestina werd opgedeeld. De Joodse staat kreeg 56 procent van het grondgebied van Palestina Deze resolutie werd door de Jewish Agency namens de Joodse gemeenschap geaccepteerd, maar de Palestijnen en de Arabische staten zagen de resolutie als een inbreuk op de rechten van de Palestijnen en weigerden akkoord te gaan met de bepalingen. Dit leidde in eerste instantie tot een burgeroorlog tussen de Joden en Palestijnen, die na de terugtrekking van de Britten op 14 mei 1948 escaleerde in een oorlog tussen Israël en verschillende Arabische landen. Dus Labou, zeg het maar waar komen de Palestijnen van Gaza vandaan? en waar zouden ze heen moeten?

LaBou
LaBou 11 apr. 2018 - 11:35

" het is bijzonder makkelijk om te roepen dat de Palestijnen naar huis mogen gaan. Maar op de simpele vraag waar dat precies is …. valt het stil hebben de mensen die het hardste schreeuwen geen enkel idee." Kortom, je wilt jezelf in deze als dom voordoen. Ja, die Palestijnen hebben het recht tot terugkeer naar de woonplaats vanwaar ze door Israel zijn verdreven (vergeet die paar verkochte eigendommen maar, want dat stelt niets voor). Praktisch de hele wereld is het daarover eens, alleen Israel doet of het gek is. En jij natuurlijk.

punt2
punt211 apr. 2018 - 6:43

@LaBou, schreeuwen is makkelijk, protesteren ook. het is bijzonder makkelijk om te roepen dat de Palestijnen naar huis mogen gaan. Maar op de simpele vraag waar dat precies is .... valt het stil hebben de mensen die het hardste schreeuwen geen enkel idee. Vandaar mijn vraag, waar precies zouden deze Palestijnen naar terug mogen gaan ? Naar voor de grenzen van 1948? Naar de plekken die hun voorouders hebben verkocht aan de Joden? Naar de grenzen van voor 1967 (toen waren de Westoever en Gaza en Jerusalem beziet door Jordanië en Egypte) Waarheen moeten ze terug?

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 apr. 2018 - 4:07

Die laat je niet zomaar 'je land inrennen', klinkt hier wel heel cynisch.

OlavM
OlavM10 apr. 2018 - 20:48

Herstel in vierde regel: ".....is een tot Apartheidsterritorium gemaakt" moet zijn: is tot een Apartheidsterritorium gemaakt.

OlavM
OlavM10 apr. 2018 - 20:45

@ Tina Hosa: [Het steeds eenzijdig partij kiezen voor de Palestijnen lost het probleem niet op.] Wat niets oplost, is: het ontkennen van het feit dat de ellende is begonnen met het vermoorden en verdrijven van honderdduizenden Palestijnen uit het door hen al eeuwenlang bewoond gebied, resp. de bezetting van Palestijnse gebieden (Westoever en Gaza; het eerste gebied is een tot Apartheidsterritorium gemaakt en het laatste is een nog steeds door de Israëli's van de buitenwereld praktisch geheel afgesloten en gecontroleerde gevangenis). Bovendien heeft Israël nooit serieus gereageerd op door de Palestijnen gedane vredesvoorstellen, waarbij zij genoegen zouden nemen met slechts 22 % van het oorspronkelijk door hen bewoonde gebied. [Het IDF heeft zich beheerst gedragen.] Een belachelijke en schaamteloze bewering.

LaBou
LaBou 10 apr. 2018 - 16:34

"Geef nou eens precies aan waar deze Palestijnen dan precies vandaan komen." Normaal geef je de indruk toch wel van e.e.a. op de hoogte te zijn. Ga dan hier nu niet doen alsof je zo dom bent dat je het antwoord op je vraag niet weet.

punt2
punt210 apr. 2018 - 13:09

@Klaas Punt, welk huis bedoelt u en vooral waar dan ? Geef nou eens precies aan waar deze Palestijnen dan precies vandaan komen.

Klaas Punt
Klaas Punt10 apr. 2018 - 7:56

Brave Tine, misschien waren ze wel op weg naar huis........

Inspector Gadget
Inspector Gadget10 apr. 2018 - 4:32

"Wat kan Israël doen als 30.000 mensen de grens bestormen" Die onvoorwaardelijke steun aan Israël moet gepaard zijn geweest met een soort propaganda of hersenspoeling denk ik. Mensen zijn makkelijk te beïnvloeden. Mensen die dat niet willen geloven zijn zelfs makkelijker te beïnvloeden.

Eric Minnens
Eric Minnens9 apr. 2018 - 21:23

Het vuur Ik leef bij dezen als het vuur: Gij zijt het blindelingse doel waartoe de vlam zich kromt en hoe al wat zij raakt verzengt tot grijze haat, geen wil weerhoudt de wil die recht tot u ingaat. (Helaas kan de 'ik' in dit gedicht zowel een Israëli als een Palestijn zijn.)

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens10 apr. 2018 - 8:15

Correctie: Het vuur Ik leef bij dezen als het vuur: Gij zijt het blindelingse doel waartoe de vlam zich kromt en hoe al wat ze raakt verzengt tot grijze haat, geen wil weerhoudt de wil die recht tot u ingaat Gerrit Achterberg

Johan eldert
Johan eldert9 apr. 2018 - 19:04

scherp. Mosh dayan heeft dat ooit eerder gezegd. Waarom komt de haat vandaan? Zolang we hun land inpikken, hun huizen verwoesten en hun toekomst ontnemen, zal er nooit vrede zijn