Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Haagse raad woedend op PVV om 'stupide' anti-islamfilmpje

  •  
04-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-02-04-om-10.55.23
De Haagse PVV heeft zich wederom de woede van de gemeenteraad op de hals gehaald. Ditmaal wegens een bijzonder onsmakelijk anti-islamfilmpje , dat door PVV-raadslid Willie Dille op internet werd gezet en vervolgens werd gedeeld door collega Elias van Hees en fractieleider Karen Gerbrands werd gedeeld. Volgens de leden van de Haagse raad gaan de PVV’ers hiermee ‘elke grens over’.
De clip is een verbastering van John Lennons hit ‘Imagine’ en bevat teksten als ‘De islam moet naar de hel worden teruggestuurd.’ Volgens Dille is er niets mis mee, want: ‘Ik heb het net als het filmpje over de religie en dus niet over de mensen. En de islam mag worden weggevaagd. Dat is gewoon het standpunt van de PVV. ’ Zinnen vertalen als ‘Imagine no more muslims’ waren voor Dille wellicht wat te hoog gegrepen.
De PvdA-fractie is woedend. ‘De PVV is volledig geradicaliseerd,’ zegt fractieleider Martijn Balster.
"Er zijn organisaties die we fundamentalistisch noemen, die veel minder ver gaan dan deze film. De PVV voegt zich met het uiten van sympathie voor dit soort walgelijke films in het rijtje van de fundamentalisten."
D66 raadslid Hanneke van der Werf noemt het ‘de zoveelste stupide uiting om verdeeldheid te zaaien’.
"De PVV gaat verder op de weg die de partij vervreemdt van de Haagse maatschappij."
De Partij van de Eenheid wil dat de Haagse politiek afstand neemt van Willie Dille. Daarnaast overweegt de partij juridische stappen tegen het PVV-raadslid.
Bron: AD.nl

Meer over:

politiek, nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.