Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Haagse Pegida-demo flopt: buurtbewoners hebben geen interesse

  •  
28-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-03-28-om-10.56.24
Een demonstratie van het rechts-nationalistische Pegida tegen de komst van vluchtelingen in Den Haag is afgelopen zaterdag in het water gevallen. Van heinde en verre kwamen de Pegida-aanhangers de ‘getroffen’ bewoners van de wijk Ypenburg steunen. Die buurtbewoners zelf hadden er echter totaal geen boodschap aan en bleven massaal weg, tot grote woede van de wél aanwezige vluchtelingenhaters.
‘Waar sommige Pegida-aanhangers ruim 250 kilometer reisden om aanwezig te zijn, was 250 meter lopen waarschijnlijk net te ver voor onze buurtbewoners,’ schrijft een geïrriteerde Edwin Steen op Facebook. ‘Waar waren de 495 personen die hadden aangegeven aanwezig te zullen zijn? We demonstreerden tegen de komst van 150 statushouders in de mooie wijk Ypenburg. Wat is 1,5 uur op je vrije zaterdag of nemen we de komst voor lief?’
Was er dan helemaal geen interesse voor de vluchtelingenhaatparade in Ypenburg? Niet helemaal. Een enkele buurtbewoner wilde op zich best aanwezig zijn, maar had pech. Zoals Ginger van der Kleij, zij schrijft: ‘Ik kwam iets voor half twee aan, maar toen was er niemand meer.’
Steen laat ondertussen weten dat het gebrek aan interesse in de buurt voor hem geen reden is om er dan maar mee op te houden. Integendeel, de Pegida-fanaticus dreigt dat volgende demonstraties wel eens op geweld kunnen gaan uitlopen: ‘Blijft het vreedzaam? We kunnen niets beloven.’
Bron: Den Haag FM Beeld: YouTube
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (46)

Common Sense
Common Sense29 mrt. 2016 - 15:01

Lijkt me vrij duidelijk: een partij als de PVV staat op eenzame hoogte in de peilingen, maar bij demonstraties komt niemand opdagen. Dat komt doordat wanneer je bij de PVV gaat, een soort maatschappelijke zelfmoord pleegt. Je ramen worden ingegooid, je huis beklad, als het tegen zit heb je beveiliging nodig. Zie hoe op dit forum alles rechts van het midden wordt weggezet als fascistisch tuig. Kortom, rechts denkt, we lossen het wel op in het stemhokje.

2 Reacties
Frank Lenssen2
Frank Lenssen229 mrt. 2016 - 17:09

Yo. Ik begrijp het ineens. De PVV-adept is een moedige martelaar, iemand met wie wij compassie moeten hebben. Mag ik even hard lachen? En er wordt in het stemhokje niets opgelost. De zetels bij de Hond zijn niet alleen virtueel, ze zijn luchtfietserij. Alleen dwazen geloven dat alle verwachte PVV-kiezers het ook écht oplossen zal in het stemhokje. Die stemmers blijven thuis gewoon op de bank liggen, hoor. En later zullen de apostelen van Geert ons vertellen dat ook dat een vorm van verzet en protest is, die het verdient gehoord te worden. Geen wonder toch, dat de Wilders-fan gedwongen was thuis te blijven, want de linkse elites hebben het klimaar daarvoor geschapen? De rechtse logica is onnavolgbaar. Overal is een gunstige verklaring voor, via het inzetten van diverse drogredeneringen en onder de druk van wanen. De mensen aan de kant van extreem-rechts beschikken niet over de volgende capaciteiten: twijfel, scepsis, zelfkritiek, en het vermogen van het inzetten van eenvoudige redeneerkunst. Kennelijk loop je het op, en kom je er nooit meer van af.

Common Sense
Common Sense29 mrt. 2016 - 19:20

Nou ja, het lijkt me dat het velen het toch flink dun in de broek loopt, gezien de obsessie met Wilders in vele (o.a. jouw) reacties. Je loopt continue flink leeg, begeleid door een holle lach. Geen mooi gezicht, maar ja, achterblijvers zul je altijd houden. Mooi dat er een plekje is ingericht voor deze groep bezorgde burgers :-)

Aldus Mei
Aldus Mei28 mrt. 2016 - 22:19

Waarom doet me dit weer aan animal farm denken? :p

Common Sense
Common Sense28 mrt. 2016 - 21:09

Kennelijk hebben de bedreigingen en scheldpartijen hun vruchten afgeworpen.

2 Reacties
JanB2
JanB229 mrt. 2016 - 8:15

Het kan maar ergens goed voor zijn.

Zandb
Zandb29 mrt. 2016 - 8:28

Het zal wel weer te veel gevraagd zijn om zo'n stelling eens te onderbouwen, al was het met kloppende feiten. "Kennelijk" betekent namelijk dat het duidelijk aantoonbaar is.

Albert Einstein
Albert Einstein28 mrt. 2016 - 19:25

Fijn dat het laatste stukje groen tussen Den Haag en Delft eindelijk wordt volgebouwd.

Poezenmens
Poezenmens28 mrt. 2016 - 19:08

Je staat eigenlijk wel heel erg voor l*l met zo'n mutsje op.

msj_meijerink
msj_meijerink28 mrt. 2016 - 19:07

Goh, organiseer nog meer van dit soort evenementen, het liefst ergens op de heide, in een meer of op de Razende Bol!. Da's lekker ver reizen voor die varkenskopjes!

kapitanlaipose
kapitanlaipose28 mrt. 2016 - 18:02

Wat een lachertje is de Pegida zeg. Zogenaamd een volksbeweging maar ze kunnen de lokale bevolking niet eens mobiliseren. Ga je huiswerk doen!!!!

H.Witte
H.Witte28 mrt. 2016 - 15:57

>Integendeel, de Pegida-fanaticus dreigt dat volgende demonstraties wel eens op geweld kunnen gaan uitlopen: ‘Blijft het vreedzaam? We kunnen niets beloven.’ < Ik zou graag anders willen, ben voor vreedzaam demonstreren van wie ook, maar vrees toch dat de aangehaalde uitspraak bedoeld is als een provocatie en dan veronderstel ik dat deze met name gericht is aan AFA, in de hoop dat ze er bij de volgende demonstratie van Pegida weer bij zijn en schone schijn kunnen gaan spelen t.o.v. de uitgedaagde (ook niet zo lekkere) AFA. Of ze richten zich tegen de overheid die dan weer massaal met de ME op de proppen komen ten overstaan van wie ze dan ook de vermoorde onschuld zullen spelen.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods28 mrt. 2016 - 15:25

++Van heinde en verre kwamen de Pegida-aanhangers de ‘getroffen’ bewoners van de wijk Ypenburg steunen. Die buurtbewoners zelf hadden er echter totaal geen boodschap aan en bleven massaal weg.++ PP: Ik kreeg bij de anti-AZC-demonstraties bij de gemeentehuizen in de diverse dorpen ook al het idee dat een belangrijk deel van de demonstranten geen lokalen maar Pegida-lieden van elders waren.

Buzzer
Buzzer28 mrt. 2016 - 15:14

Het zijn toch rare snuiters met die roze kapjes op.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen28 mrt. 2016 - 14:29

Draagt deze man op de foto nu een "haatbaard" onder de varkensmuts? Wel grappig overigens: men heeft kennelijk niet in de gaten, mat die varkensmuts, dat carnaval echt helemaal voorbij is en dat ze door het dragen van die koddige muts zichzelf buitenspel zetten. Vraagje aan de PVV-aanhang: valt deze muts ook onder de kopvoddentax? Het is immers verplichte kost onder de Pegida aanhangers.......... En ja, de vervuiler betaalt toch?

Bernie2
Bernie228 mrt. 2016 - 13:51

Natuurlijk niet. Stinkende varkens horen niet in Ypenburg. Da's iets voor 't platteland. Boerderij, modderkuil, mesthoop. Die Ypenburgers kijken wel lekker uit. De stadse aspiraties van deze knorrende en militante marcheerbeweging van Geert Wilders klinken mi. beetje te luid. Zeker nu de zwijnen met geweld gaan dreigen...

Moeder Pietje
Moeder Pietje28 mrt. 2016 - 12:18

Btw, heeft iemand nog iets vernomen van de Turkse demo tegen terreur die gisteren in Rotterdam gehouden zou worden? Of is die afgelast?

3 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods28 mrt. 2016 - 15:21

http://www.nu.nl/terreur-in-europa/4237649/turkse-en-marokkaanse-nederlanders-demonstreren-in-rotterdam-terreur.html

Moeder Pietje
Moeder Pietje28 mrt. 2016 - 20:24

Geen massale opkomst dus. Als statement totaal waardeloos.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods28 mrt. 2016 - 21:44

++Geen massale opkomst dus. Als statement totaal waardeloos.++ PP: Niet zo waardeloos als wanneer hij zou zijn afgeschaft.

Cinema2
Cinema228 mrt. 2016 - 11:56

"tot grote woede van de wél aanwezige vluchtelingenhaters." Een zeer kleine minderheid haat vluchtelingen in dit land.....Plaatst wel vraagtekens bij het Merkel sprookje "wir schaffen das". Kom er maar in GL en de PVDA, hoe gaan wij 200.000 duizend mensen (met of zonder gezinshereniging?) voorzien van onderdak, hoe gaan wij ervoor zorgen dat deze nieuwkomers een bijdrage gaan leveren teneinde ONZE verzorgingsstaat overeind te kunnen houden? Ik zou het niet weten.....

1 Reactie
pieter53
pieter5328 mrt. 2016 - 13:49

Misschien eens de boeken van Joseph Stiglitz lezen en ook eens kijken op: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160117_02073463

Mark Gh
Mark Gh28 mrt. 2016 - 11:04

Top. Steun je ze niet? Ga er dan ook niet heen. Dat is zoveel effectiever dan de antidemocratische tactieken van AFA en de rest van repressief links.

2 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose28 mrt. 2016 - 18:00

Laat de fascisten niet de straat overnemen? Niet altijd sociaal wel antifacistisch

Mark Gh
Mark Gh28 mrt. 2016 - 19:04

Repressie en geweld zijn nooit OK, ook al zijn je motieven - in je eigen ogen - nog zo zuiver. Als je dat goedkeurt ben je een fascist van het ergste soort.

Savanne Rotsmoel
Savanne Rotsmoel28 mrt. 2016 - 10:53

Extreemrechts is van oudsher nooit echt te porren geweest voor demonstraties. Dat in tegenstelling tot de beroepsdemonstranten van extreemlinks. Waren die er trouwens niet bij, om de demonstratie te verstoren?

3 Reacties
Quibus2
Quibus228 mrt. 2016 - 12:04

Teveel daglicht he, bij zo'n demonstratie.

hugo bergveen
hugo bergveen28 mrt. 2016 - 12:52

Hé? Extreemrechts nooit te porren geweest voor demonstraties? Waar slaan al die foto's en films van prinsenvlaggen en spandoeken met al dan niet in prullenbakken verstopte hakenkruisen dan op? Om nog maar te zwijgen van fakkels en geheven armen? Of is dat ultra-extreemrechts? Ik zou me als mutsendrager trouwens behoorlijk bekocht voelen, als zelfs de antifa niet de moeite neemt om te komen.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik228 mrt. 2016 - 18:19

Zit wat in.Zo'n spandoek met woorden erop en zo, dat gaat de intellectuele capaciteiten ver te boven.

Meta Foor
Meta Foor28 mrt. 2016 - 10:32

ongepaste vreugde over een zgn lage opkomst van dit soort demonstraties; het zijn continue speldenprikken in de media die als een veenbrand voortwoekerd tot er een uitbarsting is. Het is niet voldoende om dit af te doen met een incidenteel hooligan, rechtsextreem, varkenskop of wat voor fantasierijke term dan ook, zonder af te vragen wat er achter deze -primitieve- uitingen van wanhoop zit waar niet naar geluisterd wordt.

3 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus28 mrt. 2016 - 12:01

Dus zelfs als ze niet uit de hangmat komen moeten we onze oren te luisteren leggen bij hun ongearticuleerd geuite ongenoegen? Is dat niet een beetje al te gemakzuchtig? Me dunkt dat wie serieus genomen wil worden daar om te beginnen zelf maar eens een beetje moeite voor moet doen. Bijvoorbeeld door dat primitieve niveau eens te ontstijgen.

Hell You
Hell You28 mrt. 2016 - 12:27

er wordt beslist wel geluisterd maar oa. ik sta niet toe dat de verantwoording voor wat de Pegida mensen voelen en wat hun drijft, afgeschoven wordt en geprojecteerd wordt op zondebokken .. Dat is niet oke. Dat is niet cool.

Zandb
Zandb29 mrt. 2016 - 8:33

Op deze wijze demonstreren is dus een "primitieve uiting van wanhoop waar niet naar geluisterd wordt", want de mensen bleven thuis. Het is duidelijk, Meta.

voxpopuli2
voxpopuli228 mrt. 2016 - 10:27

Demonstraties met dit karakter en sowieso demonstraties zijn Exit in deze wereld van digitale meningen. Je ziet dat het instrument van peilingen, foroms, en natuurlijk het referendum daar snel de plaats van inneemt. Vooral dat laatste zal steeds meer winnen aan populariteit , zeker nu de wet het toelaat en de organisatiegraad mede dankzij de digitale overheid en internet in het algemeen een mooi groot platform gaat bieden. Traditionele partijen zoals de SP , PvdA, CDA ,SGP en cu gaan daar op sneuvelen. Is dat populisme wat wint ? Nee gewoon diegenen die media kunnen inzetten net als vroeger de kranten met een bepaalde signatuur. Of de omroep. Die tijd is definitief voorbij.

komputerhulp
komputerhulp28 mrt. 2016 - 10:22

Dat is makkelijk. Dan kunnen al die komende demonstraties verboden worden omdat ze zelf niet kunnen garanderen dat er geen geweld gebruikt gaat worden. Ze waarschuwen er zelfs voor. Iets met gebrek aan wetskennis, intellectuele armoede en zo.... ..de Pegida-fanaticus dreigt dat volgende demonstraties wel eens op geweld kunnen gaan uitlopen: ‘Blijft het vreedzaam? We kunnen niets beloven.’

2 Reacties
Savanne Rotsmoel
Savanne Rotsmoel28 mrt. 2016 - 10:55

[..de Pegida-fanaticus dreigt dat volgende demonstraties wel eens op geweld kunnen gaan uitlopen: ‘Blijft het vreedzaam? We kunnen niets beloven.’] Na het geweld van de fascisten van AFA bij voorgaande Pegida demonstraties in Amsterdam, kun je dat inderdaad niet uitsluiten.

erwinnijhof
erwinnijhof28 mrt. 2016 - 12:19

Als je gewelddadig wordt ben je ook veel effectiever en krijg je veel meer demonstratie mogelijkheden van de overheid in de schoot geworpen. Zo zijn er plotseling geen vergunningen meer nodig om een demonstratie te houden en kun je andermans demonstratie gewoon simpelweg voortijdig beëindigen. Daarnaast krijgen gewelddadige demonstraties ook nog eens brede steun vanuit linkse hoek, toch leuk om die er ook eens bij te betrekken. Allemaal voordelen dus.

Kees Apollo
Kees Apollo28 mrt. 2016 - 10:14

Eindelijk een goede reactie van de zwijgende meerderheid op Pegida. Ypenburg wil duidelijk graag massaal vluchtelingen opvangen. - Het aantal vluchtelingen is nog wel erg mager maar daar komen er nog wel een paar honderd bij. Plek zat daar in Den Haag en omstreken. http://www.omroepwest.nl/nieuws/3054302/Dit-zijn-de-nieuwe-plekken-waar-1100-vluchtelingen-komen-wonen

2 Reacties
ArjanBrockman
ArjanBrockman28 mrt. 2016 - 12:52

Geloof je het zelf. Überhaupt bespottelijk dat in een druk stukje van Nederland als Ypenburg welvaart zoekende migranten gehuisvest worden.

Kees Apollo
Kees Apollo28 mrt. 2016 - 14:27

Volgens de gemeente Den Haag is er nog anders nog plek zat in Ypenburg Arjan. En nogmaals, veel belangrijker, de lokale bevolking/zwijgende meerderheid staat met open armen de vluchtelingen te verwelkomen. - Dus snel bouwen die onderkomens en als de vluchtelingen dadelijk zijn opgegaan in de samenleving kunnen de woningen nog goed gebruikt worden voor huisvesting van sociale noodgevallen. http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Kavels-te-koop-in-De-Gele-Lis.htm

rbakels
rbakels28 mrt. 2016 - 10:09

PEGIDA staat voor " Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes". Daarbij vergeleken zijn neonazi's nog lieverdjes. Geweld? Tegen buurtbewoners die het verdommen PEGIDA te steunen?? Waarom gaan ze naar Ypenburg, een keurige nieuwbouwwijk? Enfin, eigenlijk hoop ik bijna dat ze wel gewelddadig worden, want dan diskwalificeren ze zich ook voor de laatste twijfelaars. Als bleke blonde Hollander overweeg ik trouwens een beweging op te richten vóór de islamisering van ons land. Het lijkt me wel grappig om een verontruste AIVD-er of wijkagent op bezoek te krijgen die komt informeren of ik radicaliseer. Die mensen weten dat de echte radicalen zich gedeisd houden, dus zullen ze mijn onschuld wantrouwen. Mijn ervaringen ga ik uiteraard opschrijven om iedereen de zinloze hysterie van de autoritenten te laten zien.

snokiedeath
snokiedeath28 mrt. 2016 - 10:08

'De mooie wijk Ypenburg', ok, jij komt van ver..

Doppernia
Doppernia28 mrt. 2016 - 9:45

Ongeveer net zo succesvol als de demonstratie 'terreur kent geen kleur'.

Halve Zoolstra
Halve Zoolstra28 mrt. 2016 - 9:24

Ik blijf de varkensmutsen-groep een rare bende vinden. Kennelijk hebben de leden er nogal wat voor over om de boodschap van haat wekelijks ergens ver van huis te komen verspreiden. Hebben ze geen baan, hobby's, kinderen of leven? Gezien de internationale samenstelling worden er wekelijks heel wat kilometers afgelegd. En dat om ergens ver van huis met een varkensmuts op haat te zaaien tegen vluchtelingen, al dan niet met nazi-symbolen. Een triest clubje. Maar mooi dat in Ypenburg niemand zich gek liet maken.

voxpopuli2
voxpopuli228 mrt. 2016 - 9:11

Humor, maar die tegenstanders zitten lekker comfortabel achter de PC zich te uiten op allerlei forums. Dus waarom de straat op ? Dat is zo jaren 70 en 80.. En Belgisch dan

Buzzer
Buzzer28 mrt. 2016 - 9:07

De baard is een overeenkomst met de tegenpartij?