Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Haags PVV-raadslid loopt weg voor debat

  •  
21-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-PVV_Arnoud_van_Doorn300.jpg
Arnoud van Doorn hield tirade tegen burgemeester van Aartsen, smeet met oncontroleerbare cijfers en walste weg
Het Haagse PVV-raadslid Arnoud van Doorn heeft maar weer eens aangetoond dat het debat aangaan niet de sterkste kant van de beweging is. Tijdens een raadscommissie over het veiligheidsbeleid is hij voortijdig weggelopen, zo meldt het AD. Raadsleden van de overige partijen bleven in verbijstering achter.
AD schrijft dat Van Doorn eerst van leer trok tegen de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen. Hij meende dat de burgervader weg liep voor zijn verantwoordelijkheid en vond dat de gemeente door de bezuinigingen zelf geld vrij zou moeten maken voor meer blauw op straat, aldus AD.
Volgens de raadsleden kwam de PVV-er met cijfers over de politie die niet te controleren waren en waarvan men zich afvroeg of ze wel juist waren. Van Doorn kreeg stevige kritiek omdat de PVV in de Tweede Kamer deze bezuinigingen juist steunt. De PVV’er wachtte het antwoord van de burgemeester niet af en stormde de zaal uit.
De actie van Van Doorn zorgde voor een hoop verontwaardigde reacties. Rachid Guernaoui van D66 noemde het op Den Haag FM ‘een dieptepunt’. Frits Huffnagel van de VVD schrijft op Twitter over ‘de ware PVV’: ‘Weglopen bij een debat en daarna op Twitter gaan schelden. Makkelijk, doorzichtig en eigenlijk ook wel triest. Bah!’ Lees meer bij AD: PVV-raadslid loopt weg uit ‘te lastig debat’

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

FrenkMahon
FrenkMahon21 apr. 2011 - 11:32

Ik heb de gehele tweede kamer fractie van de PVV weleens weg zien lopen bij een debat, What's new.

mogime
mogime21 apr. 2011 - 11:32

Een beetje de tactiek van Geert Wilders bij de verkiezingsdebatten. Je roept iets in de microfoon, en rent dan hard weg. Soort belletjetrekken eigenlijk. Het werkt in Nederland, gezien de verkiezingsuitslagen.

JoopSchouten
JoopSchouten21 apr. 2011 - 11:32

Ik kijk hier niet van op....

JanB2
JanB221 apr. 2011 - 11:32

Meer zit er niet in bij deze partij. Ze kosten alleen maar geld. Afvoeren die hap.

brynnar
brynnar21 apr. 2011 - 11:32

Dat is toch geen bijzonderheid? Dat is gewoon PVV-beleid. Doen ze al jaren zo. Beetje foeteren, geen gelijk hebben, maar het toch willen krijgen en dan huiliehuilie doen en wegrennen.

Yggdrasil
Yggdrasil21 apr. 2011 - 11:32

Het leuke van dit soort berichten is dat je zo goed de PVV-volgers op dit forum daarmee kunt duiden. Zo hebben we een poster die bij iedere gebeurtenis in dit land de hand van de PVV ziet of het nu om regeringsmaatregelen gaat of om een goede asperge-oogst overal ziet hij wel de hand van Wilders. Of wat te denken van de beeldsprakerigheid van een bepaalde poster, die overal linksche mensen ziet en zich veelvuldig bedient van het gezegde "maak van een mug geen olifant" En natuurlijk hebben we dan ook nog een poster die in vrijwel ieder bericht komt met een vaste uitspraak de "multi-kul van de jaren 70". Die mensen vallen allemaal in die categorie die een andere poster hier al bestempelt als "belletje trekken". Zo is het ook met die PVV-posters op dit forum, ze kwakken hun al dan niet gekopieerde tekst op dit forum neer wel of niet ter zake doende en maken dan dat ze wegkomen. Ze verklaren zichzelf niet en ze discussiëren niet, ze plempen hun meestal controversiële boodschappen op dit forum en maken dan dat ze wegkomen om vervolgens diezelfde beeldspraken en diezelfde stukjes tekst ook weer bij een ander topic te plaatsen. Het is een beetje storend wat ze doen maar daarom gebruik ik ook de vergelijking met "belletje trekken". Je doet de deur open maar er is niemand.

doeidoei
doeidoei21 apr. 2011 - 11:32

Wanneer houden jullie nou eens op met eenzijdig PVV bashen? Joop moet zich buiten de partijpolitiek houden en gewoon een links blog worden. Met eerlijke kritiek op alle partijen, vanuit een links gedachtengoed.

Bernie2
Bernie221 apr. 2011 - 11:32

Goed voorbeeld doet volgen. Marcheervereniging PVV verdwijnt wel vaker in ganzenpas van het podium als de grond onder de voeten te heet wordt. Je pist een brievenbus vol en verdwijnt, je scheldt een burgemeester de huid vol en verdwijnt. Ik neem aan dat de blaag even de oren wordt gewassen door Jozias wegens niet toelaatbaar wangedrag: "...nog een keer en je kunt ergens anders gaan marcheren."

NNenNN
NNenNN21 apr. 2011 - 11:32

"Frits Huffnagel van de VVD schrijft op Twitter over 'de ware PVV': 'Weglopen bij een debat en daarna op Twitter gaan schelden. Makkelijk, doorzichtig en eigenlijk ook wel triest. Bah!' LOL en ondertussen wel samen regeren. De hypocrisie!

ElChe
ElChe21 apr. 2011 - 11:32

Dit gedrag van deze pvv-er lijkt meer op het gedrag op een vismarkt. Sorry voor de marktkoopman op de vismarkt. Ontoelaatbaar gedrag, waar hij niet mee weg mag komen. Ga gewoon normaal bij meningsverschillen het debat aan. Indien nodig fel, maar als een viswijf schreeuwen en daarna weglopen is zo zwak, zo onder de maat.

heggenland
heggenland21 apr. 2011 - 11:32

Foei ,Arnoud van Doorn . Het moet niet gekker worden: politieke partijen die partijdig zijn, behalve de PVV natuurlijk.

IngriddeGraaf
IngriddeGraaf21 apr. 2011 - 11:32

Moeten ze gewoon vaker doen, weglopen tijdens een debat. Zo veel mogelijk wat mij betreft. Dan hebben ze namelijk zeker geen enkele invloed.

bertvanbaar
bertvanbaar21 apr. 2011 - 11:32

Zoals zo vaak hebben PVVers veel weg van grauwe mantelmeeuwen: .... ze komen krijsend binnen, stelen het beleg van je brood en laten de boel ondergescheten achter ......

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 apr. 2011 - 11:32

Leeg is leeg.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen21 apr. 2011 - 11:32

Je dropt een paar onwaarheden waarover iedereen denkt; "Oh dat is erg, goed dat iemand dat ter sprake brengt", en als je er vervlogens op gewezen wordt dat je je niet erg veel van de feiten hebt aangetrokken weiger je daarover in debat te gaan. Dat is de defninitie van PVV, deze man weet hoe die in die club carriere moet maken.

msj_meijerink
msj_meijerink21 apr. 2011 - 11:32

Waar blijft de reactie vande GBL dat het allemaal de schuld van links is, dat zijn trawanten gedemoniseeerd worden enzo? Het lijkt allemaal op de de situatie in Duitsland in 1932. Toen Adolf ook dit zoort grappen en grollen in de Reichstag uitvrat. Als je van immigranten mag verlangen dat ze een inburgeringscursus doen, mag je ook van politici (ook die van de PVV) ook verlangen dat ze de meest elementaire fatsoensnormen kennen! De GBL beloofde na de verkiezingen dat hij 'gekwalificeerde raadsleden' zou leveren, maar daar is tot op heden niets van gebleken. Alweer een leugen van onze Peroxide-bruinhemd.

1 Reactie
brynnar
brynnar21 apr. 2011 - 11:32

Om er nòg een godwin tegen aan te smijten, nu we toch bezig zijn... Niemand, maar dan ook niemand heeft in deze tijd van internet, televisie, radio, telefonie en massacommunicatie, straks nog een excuus om te beweren dat ze het nicht gewusst haben.

fjacobse
fjacobse21 apr. 2011 - 11:32

Prima, dat dualisme binnen de PVV. Kunnen veel partijen een voorbeeld aannemen.

1 Reactie
sociaaltje
sociaaltje21 apr. 2011 - 11:32

Dualisme??? Lollig hoor, of was dit niet als grapje bedoeld. Dualisme houd in dat je met eigen alternatieven en tegenvoorstellen komt. Waar zijn de tegenvoorstellen en de alternatieven van de PVV? Weglopen voor het debat heeft niets met dualisme te maken.

sjaakie2
sjaakie221 apr. 2011 - 11:32

Ik viel bijna van mijn stoel van het lachen toen ik het filmpje zag.

1 Reactie
JanvdH2
JanvdH221 apr. 2011 - 11:32

filmpje?

NNenNN
NNenNN21 apr. 2011 - 11:32

Waarom zou hij niet mogen weglopen? Ik herinner me dat politici 'demonstratief' wegliepen toen Janmaat sprak.

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink21 apr. 2011 - 11:32

Men liep destijds weg vóór Janmaat begon te oreren, deze meneer liet een paar natte winden en ging daarna meneen weg zonder mogelijke vragen van zijn collega raadsleden af te wachten. Dat is niet vergelijkbaar met de tijden van Janmaat. Want wie de bal kaatst moet hem verwachten, ook in de politiek.

vanderwerff2
vanderwerff221 apr. 2011 - 11:32

Stoppen op je hoogtepunt :-)

1 Reactie
ElChe
ElChe21 apr. 2011 - 11:32

Maar liefst dan ook definitief en voor altijd.