Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gündogan schakelt advocaat in, noemt schorsing een nachtmerrie

  •  
15-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
301 keer bekeken
  •  
nilufergundogan
Nilüfer Gündoğan legt zich niet neer bij haar ‘schorsing’ door Volt. In een verklaring die ze op Twitter heeft gepubliceerd, noemt ze de maatregelen buitenproportioneel. Ze ervaart de gang van zaken “als een nachtmerrie”.
Gündoğan heeft advocaat Geert-Jan Knoops in de arm genomen, omdat ze twijfelt aan de rechtmatigheid van het besluit van Volt. Het lijkt niet meer goed te kunnen komen tussen de partij en Gündoğan. Het bestuur vroeg haar na de schorsing om niets op social media te plaatsen. Met de publicatie van haar verklaring dinsdagochtend heeft ze dat bizarre verzoek genegeerd.
Het Kamerlid is ook niet van plan haar Kamerzetel op te geven. Daarmee wordt de kans groot dat er straks twintig fracties in de Tweede Kamer zitten.
Gündoğan is tot nu toe het meest zichtbare Kamerlid van Volt. Ze streek de partijtop af en toe tegen de haren in, bijvoorbeeld met een initiatiefwet om de overwaarde van huizen bij de verkoop te belasten. Ook bekritiseerde ze fractieleider Laurens Dassen toen hij in een truc van de tabakslobby trapte.
Volt maakte zondagavond bekend Gündoğan te schorsen na meldingen over grensoverschrijdend gedrag. Het Kamerlid schrijft het te betreuren “mochten mensen zich vanwege mijn stijl van werken onveilig hebben gevoeld”.
Gündoğan moest zondagavond gissen naar de reden van haar schorsing. Volgens Volt was het logisch dat ze niet werd geïnformeerd over de inhoud van de klachten, omdat medewerkers niet zouden durven praten zolang Gündoğan een machtspositie binnen de partij bekleedde.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.