Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gündoğan doet aangifte tegen Volt en partijleider Dassen

  •  
26-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
300 keer bekeken
  •  
Debat over ontwikkelingen rondom coronavirus

© DEN HAAG - Nilufer Gundogan (VOLT) tijdens een schorsing van het debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. ANP BART MAAT

Nilüfer Gündoğan heeft zaterdagavond aangifte gedaan tegen Volt-partijleider Laurens Dassen wegens smaad en laster. Dat meldt RTL Nieuws. De aangifte is ook gericht tegen de vereniging Volt en de voor Gündoğan onbekende melders van grensoverschrijdend gedrag door het Kamerlid.
Bij de leiding van Volt waren dertien meldingen binnengekomen over ongewenst gedrag. Die zouden variëren van intimidatie tot seksueel grensoverschrijdend gedrag. Gündoğan ontkent alle aantijgingen. Dinsdag dient al een kort geding dat Gündoğan tegen Volt aanspande wegens haar schorsing uit de partij. Zaterdagmiddag liet Volt weten het Kamerlid definitief uit de fractie te zetten.
In een verklaring liet Gündoğan daarop weten dat Volt zelf voor rechter heeft gespeeld. Ze heeft de hoofdofficier van justitie in Amsterdam nu gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.