Joop

Grote zorgen om paardenvirus

  •    •  
29-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1485 keer bekeken
  •  
paarden

Nederlandse paardenbezitters maken zich grote zorgen nu er in Doorwerth een uitbraak is met een levensbedreigend rhinovirus. Een eerste paard is al aan de ziekte overleden. Ten minste zeven andere paarden bij pensionstalling De Snippervlucht zijn positief getest. De besmette paarden mogen een maand niet van het terrein af, meldt De Stentor.

Inmiddels hebben de meeste maneges en pensionstallingen in de regio Arnhem voorzorgsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat de virusziekte naar hun bedrijven overslaat. Zo worden bijvoorbeeld de klanten, maar ook voederbedrijven en dierenartsen gevraagd om even niet te komen of extra hygiënemaatregelen (schoon schoeisel, andere kleren aantrekken), indien ze op De Snippervlucht zijn geweest.

Het rhinovirus duikt regelmatig op. Vorig jaar maart overleden zeker negen paarden die deelnamen aan een concours hippique in het Spaanse Valencia.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Vega !
Vega !29 mrt. 2022 - 17:47

Een reden temeer om geen geslachte dieren te consumeren. Wel eigenaardig dat deze ziekte die alleen in droge dorre warme streken voorkwam nu in NL opduikt.

Eric Minnens
Eric Minnens29 mrt. 2022 - 13:44

Bestaat daar geen paardenmiddel tegen? Of in dit geval een rhinomiddel?

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe30 mrt. 2022 - 9:21

Hopelijk blijven die beesten nu thuis in de wei ipv de postzegels bos onveilig te maken.