Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grote zorgen om paardenvirus

  •  
29-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1515 keer bekeken
  •  
paarden

Nederlandse paardenbezitters maken zich grote zorgen nu er in Doorwerth een uitbraak is met een levensbedreigend rhinovirus. Een eerste paard is al aan de ziekte overleden. Ten minste zeven andere paarden bij pensionstalling De Snippervlucht zijn positief getest. De besmette paarden mogen een maand niet van het terrein af, meldt De Stentor.

Inmiddels hebben de meeste maneges en pensionstallingen in de regio Arnhem voorzorgsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat de virusziekte naar hun bedrijven overslaat. Zo worden bijvoorbeeld de klanten, maar ook voederbedrijven en dierenartsen gevraagd om even niet te komen of extra hygiënemaatregelen (schoon schoeisel, andere kleren aantrekken), indien ze op De Snippervlucht zijn geweest.

Het rhinovirus duikt regelmatig op. Vorig jaar maart overleden zeker negen paarden die deelnamen aan een concours hippique in het Spaanse Valencia.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.