Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grote twijfels bij NSC maar Omtzigt zal niet weglopen van de formatietafel

  •  
03-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5055 keer bekeken
  •  
image0
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Waar Maar Raar
Waar Maar Raar3 feb. 2024 - 10:35

Deze reactie is verwijderd

5 Reacties
Dracae
Dracae3 feb. 2024 - 12:20

Het verschil tussen arm en rijk is absoluut het grote probleem, waarbij de ontevredenheid van juist de mensen die het goed hebben wordt aangeboord door de politiek. Maar...wat is de oplossing? Toch zeker niet de VVD, wiens beleid al decennia centraal staat, de PVV, wat in feite de nog ergere vorm van de VVD is met een racistisch sausje of de BBB dat juist voor de relatief rijke hebberige mensen opkomt, die leven van subsidies? Zolang wij, als Nederlandse kiezers er in blijven trappen en vooral met onze lelijke onderbuik-gevoelens blijven stemmen wordt het alleen maar erger!

Waterman3
Waterman33 feb. 2024 - 14:02

We weten in elkgeval dat die "kloof" waar u het over heeft is gegroeid onder recht liberaal gelul en het wegdrukken van onderwijs, zorg, leefomgeving, belastingdruk (alles wat volgens rechts linkse hobbies zijn). Dus (extreem) rechts nu het voordeel van de twijfel geven is vooral heel dom voor de mensen die er op gestemd hebben.

Vylum
Vylum3 feb. 2024 - 15:08

GL heeft natuurlijk al een lijstverbinding met PvdA, dus die zit er gewoon bij. CDA en CU zijn dan niet nodig voor eeen meerderheid in de tweede kamer. In de eerste Kamer is dan wel steun nodig van enkele niet regeringspartijen. CDA, CU, SGP, Volt zullen denk ik de voorgelegde wetten in de eerste Kamer beoordelen zoals het hoort en dat zorgt ervoor dat er iig geen hele gekke dingen doorgevoerd kunnen worden. Lijkt mij een beter alternatief dan welke combinatie met een nationalistische one-man partij en een agro-industrie lobby vehikel.

Frits Jansen
Frits Jansen4 feb. 2024 - 2:56

Bij het probleem-Wilders gaat het niet over links of (extreem) rechts maar over democratie of autocratie. De verkiezingsuitslag geeft blijk van ontevredenheid over onze weinig besluitvaardige democratie - maar de dictatuur van Wilders is toch een ongezond alternatief. Ik ben voor een Grote Coalitie - inclusief PvdA, maar toch wel een beperkt regeerakkoord want het debat over het regeerakkoord moet niet het reguliere politieke debat vervangen. De Minister-President moet boven de partijen staan, een soort burgemeester van het land. Job Cohen misschien?

Martin van der Linde
Martin van der Linde4 feb. 2024 - 13:53

Raar maar, dus volgens jou ligt de oorzaak van rechts extremisme in pure afgunst of althans een vertroebeld beeld van de maatschappelijke verhoudingen?