Joop

Grote stijging positieve testen: carnavalsregio’s kleuren diep donker

  •    •  
08-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
carnaval

© BREDA - Mensen vieren carnaval 2022 in een caranvalcafe sinds vandaag zijn er geen coronaregels meer . Na 2 jaar keert Carnaval terug in Breda Van 25 februari tot en met 1 maart 2022 dompelt

De verspreiding van het coronavirus heeft vorige week een flinke impuls gekregen van carnaval en het loslaten van de coronamaatregelen. In verscheidene regio’s in Noord-Brabant en Limburg was het aantal positieve testen nooit eerder zo hoog. Dat blijkt uit het wekelijkse overzicht van het RIVM.
In totaal werden er 439.775 mensen positief getest. Dat is een stijging van bijna 80 procent in vergelijking met een week eerder, toen er 245.898 positieve testen waren.
Het RIVM constateert een stijging van het aantal besmettingen bij ouderen. Dat is volgens het instituut zorgwekkend, omdat ouderen een grotere kans hebben om na een infectie in het ziekenhuis te worden opgenomen.
Er overleden vorige week gemiddeld acht mensen per dag aan corona. Een week eerder waren dat er gemiddeld negen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

Uw Psychiator
Uw Psychiator9 mrt. 2022 - 19:09

De rol van de vrouw, of, hoe foto's een inkijkje bieden inzake de sociaal-culturele verhoudingen in dit rare land van pret en vermaak - ik zie vijf (5) mannen die enthousiast acteren in een pakkende enscenering van pret en feest en vermaak en consumptie en consumptie, en ze simuleren op briljante wijze vriendschap, verbroedering, en uitzinnigheid. Iedereen wil voorop staan, de 'maximaal zichtbare zijn', en degelijk bewijzen dat dit alles om heuse pret gaat. zo fijn als nooit tevoren beleefd. Plastic bekers met feestpils, sigaretten in de aanslag, dit bij vol daglicht ook nog... dat stemt me triest, mistreurig, en ook wat wantrouwend over de echtheid van het gebodene. De uitdossingen vind ik smakeloos in extremis, om het voorzichtig te stellen. Gelukkig is er één jonge vrouw, wie het nog nét lukt om over de schouder van die man op rechts mee te kijken; ze draagt een mooie bloementooi op heur hoofd, kijkt wat nadenkend; helaas is haar gezicht slechts voor de helft zichtbaar. Een 'tableau vivant' waar ik reserves bij heb. Kleurrijk, maar het juiste evenwicht ontbreekt. (Ik ga de Ombudsman benaderen, en ook de Commissie Gelijke Behandeling. Er moet wetgeving komen tegen het onheus afbeelden van carnavaleske leut, een manier van weergeven waarbij vrouwen weer eens (letterlijk) achtergesteld worden. Elke foto is ook een keuze.)

LHTJ
LHTJ9 mrt. 2022 - 8:55

Hilarische tv fragmenten op de regionale zenders: GGD medewerkers die met een uitermate serieus gezicht het volgende letterlijk uitgekraamd krijgen voor een camera: "We hebben een vermoeden dat de stijging te maken zou kunnen hebben met de versoepelingen en het afgelopen carnavalsfeest maar dat moeten we nader onderzoeken en daar gaan we over in gesprek". en ook "Vooralsnog hebben we aanwijzingen dat mensen elkaar meer hebben ontmoet vanwege de versoepelingen tijdens het carnaval" No shit, sherlock!!!!

4 Reacties
Uw Psychiator
Uw Psychiator9 mrt. 2022 - 11:38

@ LHTJ (09:55u) - mijn dank voor je inzending; ik heb smakelijk gelachen over de citaten die je geeft. 'vermoeden', 'te maken zou kunnen hebben met', 'nader onderzoeken' en 'daar gaan we over in gesprek' Majestueus is dat. Wat iedereen direct kan vatten en in enkele woorden kan uitdrukken, dat wordt hier plechtstatig en met maximaal voorbehoud naar voren gebracht. De taal van iemand die onzeker is. Die liever niet op een vergissing betrapt wil worden. Die altijd op zijn uitspraken terug wil kunnen komen. Ook de taal van de politicus. Je eigen intuïtieve oordeel opschorten. Behoedzaamheid is alles, anders wordt het functie elders. 'vooralsnog hebben we aanwijzingen dat mensen elkaar meer hebben ontmoet vanwege de versoepelingen tijdens het carnaval' Heerlijk. Er staat in mijn optiek: 'simpel: drukte, zuipen, dansen, zoenen, en sex hebben veel meer besmettingen veroorzaakt, begrijpt toch iedereen!?' (Wat zouden zulke mensen antwoorden als hun vrouw of man hen thuis vraagt of de piepers al gaar zijn?

LHTJ
LHTJ9 mrt. 2022 - 15:25

Het is enerzijds vermakelijk maar het is toch ook dieptriest, het legt pijnlijk bloot hoe de bureaucratie in elkaar zit en hoe men bezig is met zichzelf indekken ipv met stappen maken en slagvaardig te werk gaan. Zet eens een paar ondernemers in het hart van dit soort organisaties, dan worden er efficiëntie slagen gemaakt waar men van achterover valt.

Uw Psychiator
Uw Psychiator9 mrt. 2022 - 16:27

@ LHTJ (16:25u) - Dat is een zinvolle aanvulling. Inderdaad: met jou geloof ik dat bureaucratisering hier een rol speelt. Je hebt al geruime tijd het begrip 'managerialisme', het wordt sociologisch en psychologisch serieus bestudeerd. Dat is nodig. We praten over schimmige, mistige bestuursvormen. De verantwoordelijkheden zijn niet al te duidelijk gedefiniëerd. Hoe de machtsverhoudingen liggen? Die zijn er ongetwijfeld. Maar rechtstreeks op de vrouw/man af een ander aanspreken over iets wat niet goed gaat, wat niet klopt, dan kan heel ongewenst, want gevaarlijk zijn. De communicatie loopt trager dan nodig is. In zo een omgeving zijn de uitvoerende krachten op de begane grond, in de echte wereld, regelmatig schichtig, afhoudend - alsof er altijd een 'onbekende ander' met je meekijkt, je controleert. Dan is de angstcultuur een feit, hoewel intern niemand de sfeer zo echt zal durven noemen. En zo kan het gebeuren dat een medewerker van een GGD-dienst voor de microfoon zó voorzichtig spreekt, dat het komisch wordt. Had deze persoon mijn eigen woorden ('simpel: drukte, zuipen... (enz.)') gebruikt, dan zou zijn manager hem zomaar kunnen verwijten dat hij hiermee de vriendelijke en verbindende uitstraling van 'ons zorgbedrijf' ernstige schade berokkend heeft. Ook zouden de gekozen bewoordingen gewone mensen, mogelijk cliënten van de eigen instelling, ernstig in diskrediet gebracht hebben met ongefundeerde verdachtmakingen. Verdenkingen waarvoor nog geen enkel bewijs geleverd is. Kortom: die medewerker kan rekenen op een functie elders. Een waar hij zelf dan wel naar op zoek moeten gaan.

Uw Psychiator
Uw Psychiator9 mrt. 2022 - 17:12

(Een waar hij dan zelf wel naar op zoek moet gaan.)

pahan
pahan8 mrt. 2022 - 19:21

Alles volgens plan. Nu kijken wat het met de ziekenhuisgetallen doet, en dan hebben we een geweldige live test gedaan. Proefdiervrij, dat ook nog!

WillemdeGroot
WillemdeGroot8 mrt. 2022 - 16:39

Valt zoiets onder 'eigen verantwoordelijkheid' of overheidsfalen: lockdowns opheffen?

2 Reacties
itsme3
itsme38 mrt. 2022 - 21:06

Onder realistisch beleid en begrijpen dat uiteindelijk iedereen wel een keer besmet zal raken.

WillemdeGroot
WillemdeGroot9 mrt. 2022 - 9:19

a. Realistisch beleid? Kijk naar de cijfers, itsme.. b. Totaal onzinnig. Lang niet iedereen zal besmet raken. c. Al kennis genomen van de trieste gevolgen van een besmetting, tot lange tijd daarna? d. Realisme is een schone deugd, itsme; jammer dat velen in bekrompen werelden verkeren.

Paleocon
Paleocon8 mrt. 2022 - 16:39

Volgens mij is Joop.nl het enige platform of medium dat zich nog met corona bezighoudt. De rest van Nederland (inclusief virologen en medici) gelooft het allemaal wel.

4 Reacties
WillemdeGroot
WillemdeGroot8 mrt. 2022 - 17:27

Paleo: ' De rest van Nederland (inclusief virologen en medici) gelooft het allemaal wel.' Waar baseer je dat op? Zou het ook kunnen zijn dat er andere, vreselijke, zaken spelen? En dat daarom corona pas op pagina vijf te vinden is? Maar minder pontificaal in de media, en nu terecht, heeft niets te maken met 'het wel geloven...'.

Thuiszitter
Thuiszitter8 mrt. 2022 - 18:23

Welnee , https://www.nu.nl/coronavirus/6188169/aantal-positieve-coronatests-bijna-verdubbeld-daling-opnames-afgevlakt.html

Paleocon
Paleocon8 mrt. 2022 - 21:11

@Willem Hierop: https://www.telegraaf.nl/nieuws/901371580/alle-coronaregels-overboord-stellen-experts-het-is-nu-vooral-een-stevige-verkoudheid

WillemdeGroot
WillemdeGroot9 mrt. 2022 - 9:24

Paleo. Dat bericht, dat verschillende kranten haalde (lekker sensationeel toch, passen bij de Telegraaf?), wordt slechts inhoudelijk gedragen door een beperkte groep medici. Heb je ook kennis genomen van de voor heel velen fysiek gevaarlijke gevolgen op den duur van een besmetting? Blijf a.u.b. realistisch en ga niet mee in de sensatiezucht van een krant, al citeert die z.g. kenners op dit terrein, Paleo.

∆
8 mrt. 2022 - 16:02

????Lala lalala, Corona!???? Waar is het feest? Hier is het feest!