Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grote stijging positieve testen: carnavalsregio’s kleuren diep donker

  •  
08-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
158 keer bekeken
  •  
carnaval

© BREDA - Mensen vieren carnaval 2022 in een caranvalcafe sinds vandaag zijn er geen coronaregels meer . Na 2 jaar keert Carnaval terug in Breda Van 25 februari tot en met 1 maart 2022 dompelt

De verspreiding van het coronavirus heeft vorige week een flinke impuls gekregen van carnaval en het loslaten van de coronamaatregelen. In verscheidene regio’s in Noord-Brabant en Limburg was het aantal positieve testen nooit eerder zo hoog. Dat blijkt uit het wekelijkse overzicht van het RIVM.
In totaal werden er 439.775 mensen positief getest. Dat is een stijging van bijna 80 procent in vergelijking met een week eerder, toen er 245.898 positieve testen waren.
Het RIVM constateert een stijging van het aantal besmettingen bij ouderen. Dat is volgens het instituut zorgwekkend, omdat ouderen een grotere kans hebben om na een infectie in het ziekenhuis te worden opgenomen.
Er overleden vorige week gemiddeld acht mensen per dag aan corona. Een week eerder waren dat er gemiddeld negen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.