Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grote opkomst bij ultrarechtse anti-regeringsdemonstratie in Amsterdam

  •  
05-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1234 keer bekeken
  •  
Demonstratie 'Samen voor Nederland' tegen coronabeleid

© AMSTERDAM - Demonstranten op de Dam tijdens de manifestatie Samen voor Nederland. De actie richt zich tegen vrijheidsbeperkende coronamaatregelen en medische apartheid. ANP RAMON VAN FLYMEN

De organisatie had aangekondigd dat er 50.000 demonstranten zouden komen opdagen. Dat aantal werd bij lange na niet gehaald maar de opkomst bij de demonstratie tegen coronamaatregelen was wel opvallend groot. De gemeente schatte het aantal deelnemers aan de mars op 10.000. Initiatiefnemer van het protest is de Amsterdamse ex-evenementenorganisator Michel Reijinga die al eerder protesten tegen het coronabeleid organiseerde. De zelfverklaarde aanhanger van Fortuyn, Wilders en Baudet heeft de demonstratie opgezet als een anti-regeringsprotest dat niet alleen gaat om coronamaatregelen maar ook toeslagenaffaires, huizentekorten en de Groningen-affaire.
Uit interviews wordt duidelijk dat nogal wat demonstranten zich aansluiten uit onvrede over de F1-race in Zandvoort. Er wordt onder meer Rutte Rot Op gezongen. De betoging trekt langs een 7 kilometer lange route door de stad.
Zestig organisaties doen mee, waaronder Forum voor Democratie en diens afsplitsing Belang van Nederland van Wybren van Haga. Thierry Baudet sprak de menigte op de Dam toe.
Op de demonstratie zijn ultrarechtse deelnemers duidelijk aanwezig, onder meer met zogeheten Prinsenvlaggen, het vaandel dat onder meer door de NSB werd gebruikt. Ook zijn er aanwezigen die lopen met jodensterren als symbool van verzet tegen vaccinatie. Het CIDI veroordeelt dat.
Onder de demonstranten onder meer Jandino Asporaat.
Update: Volgens de politie waren er 20.000 deelnemers.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (230)

Kuifje3
Kuifje39 sep. 2021 - 7:02

Jarenlang was het links dat tegen van alles en nog wat protesteerde. Steeds weer was het niet goed of te veel of te weinig. Tatatata aanvallen… klonk het bijna wekelijks als de groep van het Malieveld optrok naar het Binnenhof. Demonstreren is een recht en daar maakten deze mensen maar al te gretig gebruik van. De laatste tijd zie je ook mensen steeds vaker demonstreren tegen linkse stokpaardjes of wordt een demonstratie georganiseerd waar rechtse politici achter staan. Dan is de wereld te klein. Boeren vechten voor hun bestaan, maar worden op deze site voor oud vuil uitgemaakt. Mensen komen naar demonstraties omdat ze de coronamaatregelen zat zijn. Opa’s en oma’s mochten van onze overheid maandenlang verpieteren in hun tehuizen, maar o wee als je daartegen protesteert want dan ben je van de KKK zoals ik Satya steeds weer zie schrijven. Selectieve verontwaardiging van lieden op een site waar juist dat demonstratierecht belangrijk gevonden zou moeten worden. En o jee als je voor dat demonstratierecht opkomt want dan ben je bruin en zo. Bah!

Abma
Abma7 sep. 2021 - 5:01

Daar ga je dan demonstreren voor de vrijheid en tegen afbraak van de democratie. Maar dan zie je niet dat om je heen een nieuwe NSB probeert om weer voet aan de grond te krijgen. Als je dan moedig bent spreek je mensen die echt de fout in gaan daar op aan. Doe je dat niet, dan keur je het goed, of je kijkt weg. Allebei verwerpelijk, waar kennen wij dit gedrag ook al weer van. Ikke, ikke en de rest kan stikke is vooral de motivatie. Schaamte zou hier erg op zijn plaats zijn.

Arend Wortel
Arend Wortel6 sep. 2021 - 19:50

Helemaal niet erg hoor, dat veel mensen afgaan op berichten die ze op facebook, instagram of ninefornews lezen en besluiten om zich niet te laten vaccineren. Voor hen gaan we in oktober of november gewoon weer een tijdje in lockdown. Vindt vast niemand erg ????

1 Reactie
Libertain
Libertain7 sep. 2021 - 6:14

("Voor hen gaan we in oktober of november gewoon weer een tijdje in lockdown. Vindt vast niemand erg ????") Inderdaad zolang Kaag Premier is, gaat het allemaal met menselijke mate gebeuren.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout6 sep. 2021 - 17:41

Ik snap trouwens niet hoe al dat miltitaire groen bij elke wappiedemo meemarcheert. In vol ornaat. Mag dat van defensie? Ze hadden allang op S-5 afgekeurd moeten zijn. Of zijn het nepperds? Of is het privémilitie?

9 Reacties
Arend Wortel
Arend Wortel6 sep. 2021 - 19:54

Vaak dragen ze uniformen die rechtstreeks bij de legerdump vandaan komen en hebben ze baretten verkeerd om op het hoofd. Net als die nepverpleegkundigen in hun witte jassen uit de carnavalswinkel. Treurige types. Eindelijk horen ze ergens bij.

Reaguurtje
Reaguurtje7 sep. 2021 - 10:23

Ja, ik heb het allemaal gezien. Het zijn allemaal acteurs. We weten immers allemaal dat in 2021 je geen echte militair bent als je niet in een gendertransitie zit. Trouwens, hoe weet u eigenlijk wie wel en wie niet een militair is? Heeft u uberhaupt ooit gedient, of was u (als typisch linkse) zeker een onderduiker?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout7 sep. 2021 - 17:23

`Trouwens, hoe weet u eigenlijk wie wel en wie niet een militair is?' Nou, alleen al de manier groeten. Met de volle hand, (als kolenschep zeg maar) zichtbaar tegen een baret die foutief op het schedeldak is geplaatst. Van voren gezien moet een militaire groet de gestrekte hand vanaf de zijkant tonen.

Kuifje3
Kuifje39 sep. 2021 - 7:15

Het zijn zeker wel militairen die meelopen. Bijna allemaal zijn het veteranen die gediend hebben in Aganistan, Irak, Libanon, Mali, enzovoorts. Voor zo’n demonstratie organiseren ze zich en bewaken de orde. Het zijn zeker geen acteurs. Ik heb met mijn neef (een Afganistan veteraan) hele discussies gehad. Ik heb hem een Wappie genoemd en ik kreeg in mijn mailbox vervolgens van hem alle soorten onzin over corona, griep, statistieken. Zinnige en onzinnige zaken werden door elkaar gehaald. Viel niet mee te praten. Mijn neef is geen bruine KKK aanhanger. Hij is trots op zijn Joodse afkomst en weet maar al te goed wat er in WO2 gebeurd is. De vergelijking is dan ook vals en drijft mensen zoals hem weg van het linkse kamp.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout9 sep. 2021 - 10:49

@ K `Voor zo’n demonstratie organiseren ze zich en bewaken de orde.' Het mocht wat! Daar hebben ze geen recht op. Klappies voor wappies worden uitgedeeld door de politie indien nodig. En die komen ook de zelfverklaarde militanten toe als ze niet luisteren, plus een boete wegens ongeoorloofd vertoon van militair tenue.

Kuifje3
Kuifje39 sep. 2021 - 11:39

@Hannes: van wie mag dat niet? Waarom deze mensen zelfverklaarde (?) militanten noemen in plaats van veteranen? Welke boetes zijn uitgedeeld? Sorry dat ik dit moet zeggen… Je zwamt maar wat.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout9 sep. 2021 - 16:26

Het kunnen geen veteranen zijn. Het Militair Tuchtrecht stipuleert dat op een politiek-ideologisch geleide manifestatie het meemarcheren in door Defensie voorgeschreven Rijkstenue en PSU (persoonlijke uitrusting verschaft door Defensie) is verboden. De Nijmeegse Vierdaagse is het hoogst haalbare voor dezulken. Op diverse filmpjes op social media wordt zelfs gewag gemaakt van `veteranen' van slechts twintig jaar, hetgeen me tamelijk ridicuul voorkomt. Conclusie: Het zijn nepperds, en waarschijnlijk zijn hun medaljes uit valse munt geslagen.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout9 sep. 2021 - 16:28

https://www.dumpert.nl/item/8091659_3cd29480

Kuifje3
Kuifje39 sep. 2021 - 22:29

@Beste Hannes… ik ken er een aantal waaronder mijn neef. Hij is ongeveer 35 jaar oud. Ik weet wat er gebeurt en wat ze doen. Of het wel of niet mag is onbelangrijk want ze doen het en het wordt gewoon toegestaan. Wat ik er zelf van vind (waarschijnlijk zullen we daar niet echt van mening verschillen) maakt ook niet uit.

west012
west0126 sep. 2021 - 15:12

Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar het vervolg. De F1-fans in Zandvoort zijn gevaccineerd of konden een negatieve test tonen. Ik vermoed dat dit niet geldt voor de demonstranten in Amsterdam.

1 Reactie
Reaguurtje
Reaguurtje7 sep. 2021 - 10:23

Ja gelukkig maar heh. Ben je al klaar voor je volgende booster-shot?

Gerygrr
Gerygrr6 sep. 2021 - 14:30

Corona is niet links of rechts. Ieder kan het virus oplopen, doorgeven en schuldig zijn aan het ernstig ziekmaken van anderen, ook weer links of rechts! Wie demonstreert is degene van rechts, die geld wil verdienen. Maar ook degene die gelooft in een complot van rechts via big pharma. Ten slotte wint de laatste.

Tom Lucassen
Tom Lucassen6 sep. 2021 - 13:11

Die jodenster, hoe sneu. Een jaartje geen festival of feest vergelijken met miljoenen die vergast zijn in de Tweede Wereldoorlog. Ik zou zeggen ga eens een cursus geschiedenis doen. Schandalig.

4 Reacties
harmmeijer
harmmeijer6 sep. 2021 - 14:20

Inderdaad, intriest en verontrustend dat de holocaust reeds na 70 jaar al aan het vervagen is.

GvdV
GvdV6 sep. 2021 - 15:21

Typisch een antwoord van iemand die niet weet wat er echt aan de hand is. Erg sneu.

Arend Wortel
Arend Wortel6 sep. 2021 - 20:00

Nou GvdV, vertel jij dan eens wat er aan de hand is? Wat rechtvaardigt volgens jou de vergelijking met het onpeilbare leed tijdens de holocaust?

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!6 sep. 2021 - 20:17

GvdV, Gefeliciteerd met de meest zielige opmerking van de dag. Hoe haalt u het in uw hoofd!?! De jodenvervolging was van een compleet andere orde dan wat er nu aan de hand is. Dit stelt niks maar dan ook niks voor bij wat de joden toen is aangedaan.

Tom Lucassen
Tom Lucassen6 sep. 2021 - 13:08

Als 10.000 al mega is, hoe treurig ben je dan.

4 Reacties
gimli55
gimli556 sep. 2021 - 14:51

@Tom Als dat je enige argument is, hoe triest is dat.

GvdV
GvdV6 sep. 2021 - 15:28

Misschien is het u ontgaan, maar er waren er meer dan 100.000

adriek
adriek6 sep. 2021 - 16:05

Als je iets niet kunt tellen is het ontelbaar, en dat is net zoiets als oneindig. Naar Zandvoort kwamen ruim zeventigduizend mensen, dat is veel, naar deze demonstratie kwamen ook heel veel mensen, dus dat zullen er dan ook wel zeventigduizend geweest zijn. Wie niet kan rekenen moet slim zijn, wie niet slim is moet iets verzinnen dat slim lijkt.

GvdV
GvdV6 sep. 2021 - 18:00

Zo ziet een demonstratie van 10.000 ultrarechtse demonstranten er uit. https://youtu.be/CicoJoo6eRo

Joopinie
Joopinie6 sep. 2021 - 12:55

Ik heb liever een opa die in Amsterdam zijn vuist opsteekt voor een betere wereld voor zijn kleinkinderen, dan een opa die in Zandvoort de feiten negeert en zijn vuist in jubelstemming opsteekt pal naast zijn kleinkinderen. Bij de meeste demonstraties staan tegenwoordig extreem denkende lieden. Dat geeft geen reden de rest van de menigte automatisch als asociaal neer te halen. Ze riepen Rutte Rot Op. Sinds wanneer is dat rechts? De mensen zijn boos. Wie kan dat nou NIET begrijpen. De overheden nemen continu beslissingen die niemand van te voren kon vermoeden, en die een andere uitwerking hebben dan waarmee ze aangekondigd worden. Al jaren en jaren.

8 Reacties
gimli55
gimli556 sep. 2021 - 14:15

Thanks Joopinie. De radicale ideeën zijn bij "links" ook verdwenen, net als bij Rutte en de nieuwe bestuurscultuur bij Kaag. Ik vind het ontzettend triest dat de enige oppositie bij de andere zijde te vinden is. De meeste partijen zijn meelopers geworden zonder inhoud.

vdbemt
vdbemt6 sep. 2021 - 15:16

" Ik heb liever een opa die in Amsterdam zijn vuist opsteekt voor een betere wereld voor zijn kleinkinderen, dan een opa die in Zandvoort de feiten negeert en zijn vuist in jubelstemming opsteekt pal naast zijn kleinkinderen." Bedoel je dat die 10.000 in Amsterdam allemaal op anderhalve meter van elkaar liepen. En dat DAARin Baudet vooropliep????

Pater
Pater6 sep. 2021 - 15:34

Een opa die in A'dam met de tegenstanders van vaccinatie demonstreert streeft helemaal niet naar een betere wereld, die streeft naar nog meer besmettingen, overvolle IC-klinieken en meer doden. En bij een pandemie zijn het altijd de mensen die onderliggen die méér het slachtoffer zijn dan de rijken. @Gimli De enige oppositie tegen vaccinaties zit inderdaad bij (extreem-)rechts, en dat is maar goed ook. Links streeft nl. naar gezondheid voor iedereen. Niet-vaccineren is daarmee in strijd.

adriek
adriek6 sep. 2021 - 16:08

Volgens een fors deel van Nederland is Rutte groen en links. Tenminste, dat denk ik: zij geven Groen en Links de schuld van alle onpopulaire maatregelen die de laatste tien jaar genomen zijn onder leiding van Rutte/de VVD.

DaanOuwens
DaanOuwens6 sep. 2021 - 16:35

@ Joopinie Jij schrijft: Ze riepen Rutte Rot Op. Sinds wanneer is dat rechts? Sinds rechts van de rechtse Rutte een grote groep kiezers extreem rechts is. En je schrijft: De overheden nemen continu beslissingen die niemand van te voren kon vermoeden Die besluiten zijn al jaren van te voren te voorspellen en worden jaren te laat genomen. Zoals bijvoorbeeld gratis kinderopvang en het onteigenen van boeren. @ gimli55 Jij schrijft: De radicale ideeën zijn bij “links” ook verdwenen Dat komt omdat jouw radicale ideeën extreem rechts zijn. Het ligt niet aan links, het ligt aan de keuzes die jij zelf maakt. Prima, maar loop daar dan niet over te klagen. Jouw denkbeelden sluiten beter aan bij extreem rechts dan bij linkse partijen.

Satya
Satya6 sep. 2021 - 17:48

"De radicale ideeën zijn bij “links” ook verdwenen" Valt best mee, velen willen ongevacineerden uitsluiten. Iets wat ik radicaal vind, het tast vrije keuze en dus vrijheid aan. Ik ben het daar dus ook niet mee eens.

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 19:30

@Daan Zoals gewoonlijk zie ik geen inhoudelijke argumentatie is je relaas. Beschuldigen met extreem rechts en populisme is niet inhoudelijk, dat hoort met argumenten onderbouwd te worden. Het is de bekende lege herhaling van zinloze verwijten, die gebracht worden door aanhangers van een falend systeem. Daar hoor ik je niet over, wel veel ontwijken, verwijten en beschuldigen.

Reaguurtje
Reaguurtje7 sep. 2021 - 10:29

Nou hun hebben liever een opa die gewoon blind doet wat hem wordt gezegd als de goede nieuwe 'heilarbeider' waar de lieden hier zo in lijken te geloven. Ze zijn alleen eventjes vergeten dat in de voormalige CCCP het om het welzijn van de arbeider ging en niet om het welzijn van de kleine groep rijken, die ze nu halsstarrig lijken te dienen en vertegenwoordigen.

The Apple
The Apple6 sep. 2021 - 11:36

Als ze een "Rutte Rot Op Demonstratie" hadden gehouden waren er misschien nog veel meer mensen komen opdagen, die het allemaal slechts over één ding eens zijn en over de rest niet.

5 Reacties
The Apple
The Apple6 sep. 2021 - 11:51

Zandvoort, deze demonstratie, het onderwijs en wat voetbalwedstrijden, -Ik heb het even nagekeken op de kalender en ik verwacht de aankondiging van de volgende lockdown ergens in de eerste week van oktober. Dat komt natuurlijk niet door al het boven genoemde, maar door de deltavariant en dat had natuurlijk niemand kunnen voorzien.

Jozias2
Jozias26 sep. 2021 - 12:33

@apple Als er een stijging komt verwacht ik eerder dat deze komt uit de hoek van 20.000 mensen die demonstreren tegen vaccinaties en testen (en dus niet gevaccineerd of getest zijn) dan van de 70.000 mensen gevaccineerd of getest in Zandvoort waren.

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 12:42

Paniek zaaien is ook een vak. Vergelijkbaar met de voorspellingen van Kuipers, die er iedere keer een factor 10 x kleiner naast zit? Of alle andere voorspellingen die onzin bleken te zijn. Ook vergelijkbaar met de dansen met Jansen uitspraak van de Jonge? Wanneer bij alles wordt uitgegaan van het slechtste scenario, treedt er een verkramping op in de maatschappij. Die geeft veel meer schade aan de mentale gezondheid voor de gemiddelde burger dan de werkelijkheid. Het lost niets op en het verlaagt het risico op geen enkele wijze. Het creëert een massa hysterie en massa psychose in de samenleving. het is nu zo ver dat je constant moet bewijzen dat je geen Covid hebt, denk daar eerst eens over na, voordat je weer een nieuwe ongefundeerde voorspelling doet.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout6 sep. 2021 - 14:14

Gim: `Het creëert een massa hysterie en massa psychose in de samenleving. het is nu zo ver dat je constant moet bewijzen dat je geen Covid hebt' Hysterisch psychotisch gedrag zie ik alleen bij wappies. Want het wappistisch bewustzijn duldt geen kritiek en is weigert met bewijs aan te komen dat Covid niet zou bestaan.

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 14:44

@Hannes Ik zie juist geen hysterisch gedrag, die ontstaat alleen bij de gevaccineerden in mijn directe omgeving, waarbij ze niet gevaccineerden willen buitensluiten. Dat hoor ik niet bij niet gevaccineerden. De demonstratie verliep zonder gedoe en rellen, er werden logischerwijs soms onzin uitgekraamd, echter dat gebeurt ook door menig gevaccineerde. Het uitvergroten van individuele opmerkingen en daarna generaliseren wordt door beide zijden gedaan. Is er 1.5 jaar verder ook maar 1 oplossing gevonden voor Covid. Vaccineren blijkt toch niet zo effectief te zijn als gehoopt en kijk naar Australië en Nieuw Zeeland, hun systeem werkt ook niet echt. Als we in de afgelopen tijd onze zorg op orde hadden gebracht op een peil als in Duitsland of België, dan was veel meer mogelijk geweest. Daar is niet eens een begin mee gemaakt, er is niets gedaan en zo wordt er al 6 maanden gesteggeld wie wel wie niet in de zandbak mag komen spelen. De gemiddelde burger is het zat en vreemd genoeg ziet "links" dat niet als probleem, maar wel of er gender neutrale toiletten in het Rijksmuseum zijn. De demonstratie van gisteren was een motie van wantrouwen aan de politiek en de manier waarop die niet functioneert. Het is ontzettend triest dat de rechtse partijen de enige oppositie zijn in die land, de rest zit te hakketakken over poppetjes. Hoe triest kan het zijn.

Satya
Satya6 sep. 2021 - 10:11

"De zelfverklaarde aanhanger van Fortuyn, Wilders en Baudet heeft de demonstratie opgezet als een anti-regeringsprotest dat niet alleen gaat om coronamaatregelen maar ook toeslagenaffaires, huizentekorten en de Groningen-affaire." En zo heeft meneer voor een aantal mensen hier op dit forum extreemrechts witgewassen. Dit is hoe propaganda werkt. Slim gedaan dom er in te trappen.

23 Reacties
MG1968
MG19686 sep. 2021 - 10:55

Ze zijn er niet ingetrapt. Ze denken dat jij en ik er in trappen en ze daardoor welwillend benaderen. Deelnemers en degene die hier 'nuanceren' wat betreft demonstraties (mede, maar in dit geval toch vooral) opgezet door extreem rechts doen dit omdat ze dat zelf ook zijn. Anders namen ze er afstand van. Ook als een belang in de marge overeenkomt dat op zich zelf niet als extreem rechts te beschouwen is.

Arend Wortel
Arend Wortel6 sep. 2021 - 10:56

Goed gezien.

Jaco38
Jaco386 sep. 2021 - 12:08

MG1986, de vraag is of dit een ultra rechtse demonstratie omdat - laten we aannemen dat dit zo is - ultra rechtse elementen dit georganiseerd hebben of zijn de onderwerpen waartegen gedemonstreerd wordt bij uitstek ultra rechtse onderwerpen?

frankie48
frankie486 sep. 2021 - 12:54

Ach Satya, tijdens de Tweede wereldoorlog hebben wij ideologische tegenstanders in de strijd tegen het as van de kwaad toch ook om die reden uitgesloten van deelnamen aan het geallieerde verzet daartegen.

MG1968
MG19686 sep. 2021 - 12:57

@Jaco Indien georganiseerd door 'ultra-rechtse' elementen maakt het dit per definitie een 'ultra-rechtse' demonstratie. Of het onderwerp waartegen gedemonstreerd wordt ook bij ander gedachtengoed leeft is daarbij niet relevant. Daarnaast, binnen deze demonstratie is het uitgangspunt ( want reden van organiseren) dan de 'ultra-rechtse' visie op het onderwerp. Ze zijn met name bedoeld ter normalisering van de organisatoren en daarmee van het onderliggende gedachtekader. Daar werk je alleen aan mee als je de kern van het gedachtegoed onderschrijft en dat blijkt ook. De anderen blijven thuis. Ook als ze Rutte niet zien zitten. Het gaat PVV en FvD en aanverwanten niet om Rutte. Of om Corona. Die onderwerpen instrumenteel ingezet.

Joopinie
Joopinie6 sep. 2021 - 12:58

@satya Dom van links om dit niet zelf eerder te organiseren. De onvrede was er al toen Baudet zijn rijtjes grieks en latijn nog zat te leren.

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 14:13

@Joopinie Het is de lethargische houding en het gebrek aan vertegenwoordiging van de gewone burger door "links". Wanneer dan anderen het werk doen wat zij nalaten zijn ze voorspelbaar ultra of extreem rechts, zijn ze fascistisch of hebben ze het niet begrepen en laten ze zich gebruiken door de verkeerde partijen. De laatste keer dat er nog principes waren bij "links" is ooit bij de antikernbom demonstraties heel lang geleden, daarna zijn ze verworden tot papieren tijgers om het neoliberalisme te beschermen tegen die subversieve elementen in de samenleving. Marginaal zijn ze geworden en ze vertegenwoordigen al lang niet meer hun oude kiezers. Verder dan verwijten en beschuldigingen komen ze niet en liefst nog een Godwin, maar die is niet acceptabel als de andere kant die als argument gebruikt.

Jaco38
Jaco386 sep. 2021 - 14:23

MG1968, dank, kan je zienswijze ook volgen voor zover er een duidelijk verschil zou zijn tussen een linkse en rechtse visie. U veronderstelt dat er een duidelijk verschil is tussen de linkse en (ultra) rechtse visie op de diverse thema’s die de demonstranten bijeen bracht. Maar het valt bepaald niet mee een min of meer coherente linkse en rechtse zienswijze te onderscheiden op een thema als aardgas/Groningen. Ook vwb de weerstand tegen het Corona beleid kan ik niet direct een linkse en rechtse visie van elkaar onderscheiden. Ik verwacht dat FvD vwb visie op de aanpak van dossier Groningen niet veel afwiijkt van de visie van bijv de SP of een willekeurig andere linkse partij.

Satya
Satya6 sep. 2021 - 14:43

"Het is de lethargische houding en het gebrek aan vertegenwoordiging van de gewone burger door “links”. Wanneer dan anderen het werk doen wat zij nalaten zijn ze voorspelbaar ultra of extreem rechts, zijn ze fascistisch of hebben ze het niet begrepen en laten ze zich gebruiken door de verkeerde partijen." Wanneer ga jij met de KKK uit eten? Sterkte met je goedkope excuses voor het normaliseren van racisten. Ben jij niet in staat zelf iets te organiseren buiten racisten om? Je goedkope excuses maken me aan het lachen. Joopinie Niks met zulke goedkope excuses. Wat heb jij gedaan toen de problemen ontstonden? Op je handen gezeten waarschijnlijk en nu verenig je je met mensen die een zondebok zoeken. Held! Franky Het is veel interessanter wat er door de geallieerden na wo2 gebeurde, met wie ze toen gingen samenwerken om het rode gevaar te stoppen. Klaus Barby was geen uitzondering. Jacco Natuurlijk zijn dit extreemrechtse onderwerpen. De media heeft het gedaan, de overheid is onbetrouwbaar, het ligt aan links en de zondebok kunnen we van de huizen crisis de schuld geven.

Jaco38
Jaco386 sep. 2021 - 19:37

“Satya: Natuurlijk zijn dit extreemrechtse onderwerpen. De media heeft het gedaan, de overheid is onbetrouwbaar, het ligt aan links en de zondebok kunnen we van de huizen crisis de schuld geven.” Zo duidelijk is dat niet hoor, uit onderzoek komt naar voren dat zowel extreem rechts vatbaar is voor complottheorieën. Wel eens dat in het complotdenken ter rechterzijde een irrationeel wantrouwen van de overheid sterk zichtbaar is, ter linkerzijde is dat eenzelfde irrationeel wantrouwen van de “elite”, de bankiers, farmaceutische industrie etc. Zo rechts vaker te denken dat COVID gefabriceerd is in een lab, terwijl links de schuld geeft aan 5G masten. In de weerstand tegen het COVID beleid vind je een smeltkroes van beide. Idem rond de woningnood. Het is of alle ballen op de overheid of het vermaledijde grootkapitaal. https://www.advalvas.vu.nl/verhalen/populistisch-wereldbeeld-leidt-bijna-onvermijdelijk-tot-complottheorieen https://vu.nl/nl/nieuws/2020/extreem-links-of-rechts-geloven-eerder-in-complottheorieen

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 19:41

@Satya je komt net als de rest niet verder dan beschuldigen met inhoudsloze argumentatie, je lijkt op de meeste reageerders. Ik zie geen weerwoord of inhoudelijke reactie, alleen copy paste. Ik vind het juist erg trieste en stuitend dat de rechtse partijen de enige zijn die enige oppositie plegen. Ik mis de "linkse" partijen in het geheel, vandaar mij opmerking over de lethargie. Kom maar met voorbeelden waar de "linkse" partijen een ander standpunt innemen dan de regering en iets doen aan het institutioneel racisme en discriminatie. Ik zie helemaal niets en gedurende de formatie is de "linkse" oppositie onzichtbaar, alleen in woord maar niet in daad. Het is geleuter uit de nek en als dat pijnlijk is voor je, dan moet je misschien eens in de spiegel kijken en bij jezelf te raden gaan. "Links" is marginaal geworden door gebrek aan echte vertegenwoordiging van de gewone burger, die taak is overgenomen door rechts en het maakt niets uit om die extreem of ultra of zelfs fascistisch te noemen. Daar verandert de situatie niet door, je hebt je zeggenschap weggegeven en verkwanseld.

Mark Huysman
Mark Huysman6 sep. 2021 - 19:59

Jaco38 [Ik verwacht dat FvD vwb visie op de aanpak van dossier Groningen niet veel afwiijkt van de visie van bijv de SP of een willekeurig andere linkse partij.] Ik verbaas me erover met hoe weinig kennis dingen hier af en toe neergeplemt worden. Als je wilt weten wat het standpunt van de SP is over Groningen lees dan o.a. hun zwartboek Groningen. En vergelijk dat met wat Baudet over Groningen te zeggen heeft: https://dvhn.nl/groningen/Thierry-Baudet-Aardbevingen-verdomd-vervelend.-Je-moet-een-weekend-ergens-anders-logeren-25762038.html

Joopinie
Joopinie6 sep. 2021 - 20:32

Weer @ satya. Held? Je moest eens weten wat ik er aan gedaan heb. En weet je wat ik steeds tegenkwam? Werknemers van allerlei organisaties die met hun linkse spijkerjassen ons ronduit aanvielen omdat de overheid hèn geen geld meer gaf voor òns. Die types heb ik meer dan eens de voet dwarsgezet, ja. Risico's genomen, uitgelachen en weggehoond. Maar daar stond ik weer voor hun deur. Stoer, hè?

OlavM
OlavM6 sep. 2021 - 22:17

@ Satya: [En zo heeft meneer voor een aantal mensen hier op dit forum extreemrechts witgewassen.] Exact, Satya. De extreem-rechtse organisatoren halen om opportunistische redenen de kindertoeslagenaffaire, woningnood en de aardbevingen in Groningen erbij, zodat een amalgaam van onderwerpen wordt gecreëerd, waarmee henzelf propaganda wordt bedreven en mensen worden misleid wat betreft de werkelijke doeleinden van de organisatoren.

Satya
Satya7 sep. 2021 - 5:16

Jacco Extremisten pakken ieder falen van de overheid aan om het wantrouwen bij hun achterban naar de overheid te voeden, vandaar zeg ik dat het extreemrechtse onderwerpen zijn. Wilders is notabene degene die met zijn roep om hard beleid naar mensen die afhankelijk zijn van de overheid mede aan de wieg heeft gestaan van het regelneuken op de toeslagenaffaire en niet naar mensen luisteren. Baudet wilde Groningse gasvelden leegtrekken en toonde geen medeleven met de gedupeerden. Het zijn opportunisten en veel zijn hun eerdere opstelling alweer vergeten. Ik heb van beide partijen geen analyse over de problemen op de woningmarkt gelezen die een oplossing zal bieden, ze willen het kleinste percentage aanpakken, dat zou betekenen dat er een groot tekort aan woningen blijft. Dit zou je inderdaad bij extreemlinks ook tegen komen, die twee verschillen inderdaad niet. Beide ver vandaan blijven voor burgers die oplossingen willen en een rechtvaardige samenleving.

Satya
Satya7 sep. 2021 - 5:19

"je komt net als de rest niet verder dan beschuldigen met inhoudsloze argumentatie, je lijkt op de meeste reageerders." Ik vind de KKK een zeer sterk argument, dat is geen inhoudsloze organisatie maar een met een haatideologie.

Satya
Satya7 sep. 2021 - 5:20

Olav Ze willen het niet zien.

Jaco38
Jaco387 sep. 2021 - 6:08

Mark, het punt dat ik wil maken is wel duidelijk toch? Heb idd niet uitgebreid de programma’s bestudeerd. Je hebt gelijk dat SP en FvD niet hetzelfde denken over voortzetting van gaswinning in Groningen. Dat een echt rechts standpunt noemen lukt ook niet echt, de PVV is bijv wel weer voor staken van gaswinning in Groningen. Maar de kritiek van de “boze burger” bij deze demonstratie gaat m.i vooral over de trage compensatie van benadeelden en daar zie ik geen verschil. FvD is voor ruime compensatie.

frankie48
frankie487 sep. 2021 - 6:47

Beste Satya, U begrijpt best wat ik met allianties bedoel te zeggen die niet meteen voor de hand hebben gelegen in onze geschiedenis. In bijna alle allianties werden pragmatische overwegingen om toch tijdelijk voor het gemeenschappelijke welzijn te gaan kiezen belangrijker gevonden, dan het feit van de grote onderlinge ideologische verschillen die aanwezig waren, en in die tussenliggende tijd werden door landen in zo'n pact ook de ideologische gevaren die zij zagen, gewoon benoemd en bestrijden. (W. Churchill) En waarom u met een verachtelijk persoon als Klaus Barbie komt aanzetten, dat mag u mij uitleggen.

Satya
Satya7 sep. 2021 - 10:27

Joopinie Als je met dit soort figuren samenwerkt, die niet op zoek zijn naar oplossingen maar zondebokken heb ik daar geen enkel respect voor. Franky Dus de situatie is nu vergelijkbaar? Er is de noodzaak een alliantie aan te gaan met PVV en FvD? Ik begrijp de vergelijking en noodzaak niet dat mag duidelijk zijn. Barbie werkte met de CIA samen in Z Amerika, net als veel Italiaans fascisten wat velen het leven heeft gekost. "en in die tussenliggende tijd werden door landen in zo’n pact ook de ideologische gevaren die zij zagen, gewoon benoemd en bestrijden. (W. Churchill)" Bekend met de Keniaanse mau mau? Hun strijd tegen de Engelse bezetter resulteerde in concentratie kampen, poging tot genocide op de Kikuyu. Dit was onder Churchill in 1952 begonnen. De wreedheden van de Britten onder Churchill in de Britse kolonies onder Churchill doen niet onder voor die van Stalin of de nazi's, hongersnoden gecreeërd in India die betreft grote niet onder doen voor de Oekraïne. Mijn opa en oma hebben gezien hoe mannen en vrouwen met bajonetten werden verkracht, bij mannen de ballen werden afgeknipt, de Britten hebben daar een speciale tang voor ontwikkeld en de ouderen werden afgevoerd en vermoord omdat ze Kikuyu waren. De geschiedenis wordt door overwinnaars geschreven, het is tijd dat te beseffen. De leiders in het westen in die tijd waren allemaal zeer racistisch en totalitair. De les dient te zijn dat totalitaire partijen geen alliantie verdienen, je komt van de regen in de drup.

Joopinie
Joopinie7 sep. 2021 - 14:51

@Satya Rutte Rot Op roepen, is dat een zondebok zoeken? Regel dan zelf een demonstratie met jouw medestanders, want demonstreren is een recht waar je wèl respect voor moet hebben ook al staan de gezichten jou niet aan.

Satya
Satya7 sep. 2021 - 16:20

Joopinie Waar zeg ik dat er niet gedemonstreerd mag worden? Ik zeg dat waar je je mee inlaat best kritisch mag worden bekeken. De partij die deze demonstratie georganiseerd heeft zoekt wel een zondebok. Jij mag best kiezen om met die lui te demonstreren, dan demonstreer je met mensen die tegen mij zijn. Dan vertrouw ik je niet dus demonstreer niet met jou. Nog meer verdeeldheid, jij hebt het fvd en de pvv normaal gemaakt.

frankie48
frankie487 sep. 2021 - 17:17

Beste Satya, Geen alliantie of de situatie waaruit die ontstaan is te vergelijken met wat er nu in deze tijd aan het gebeuren is, en of het nuttig is dat wij nu gezamenlijk het gevecht tegen de toenemende misstanden van het neoliberalisme moeten gaan voeren. Dat ligt aan de streep die je voor jezelf wil gaan trekken, als jij het niet een systeem vindt die wereldwijd steeds meer slachtoffers begint voort te brengen, dan kan ik daar niks aan veranderen. Maar als ik wereldwijd naar de negatieve effecten van dit systeem ga kijken, dan ben ik er zelf wel uit, dan weet ik dat wij voor onze (klein)kinderen zo snel als mogelijk van dit onrechtvaardige systeem af moeten gaan komen, want volgens mij moeten wij anders over niet alle lange tijd weer een hele donkere periode in onze geschiedenis boeken gaan opschrijven.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart6 sep. 2021 - 9:51

Dit weekend waren er dus in Zandvoort 70.000 en in 't Mokumse 10.000 vol-malloten op drift. Geen bijzondere aantallen, al zijn ze in een 'gewoon' weekend natuurlijk minder geklonterd en minder bizar uitgedost. Uit het verslag van de NRC maak ik op dat die lui in Amsterdam voor het meerendeel volstrekt kierewiet waren - in hun gedaas zat geen greintje logica, men sprak elkaar tegen, wist van voren niet wat er van achteren leefde etc; bovendien was het een protest tegen 'alles' en dus een protest tegen niks. De sfeer was, aldus het NRC, gemoedelijk; - maar uit het geraaskal bleek dat men volledig in de war was en snakte naar iets dat grijpbaar en benoembaar is (vroeger waren de prelaten in dit gat gesprongen - en de heksen etc aangewezen - maar nu hebben we andere duivelaanbidders nodig). Al met al het sufste en treurigste weekend van dit jaar: zoveel mensen 'on the move' die in humanere tijden in verzorgingstehuizen zouden zitten.

13 Reacties
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout6 sep. 2021 - 10:49

Dat krijg je als de overheid bezuinigt op GGZ en dagopvang psychiatrie.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart6 sep. 2021 - 12:19

Zo is het. Het is een levend, bewegend protest tegen de bezuinigingen op de (geestelijke) gezondheidszorg, de afbraak van het onderwijs, de teloorgang van verzorgingsstaat etc.; - niet in woorden maar als tableau vivant. Jammer, dat ze dat zelf niet in de gaten hebben, die zombies; - maar zo heeft 't toch nog enig nut. (En die doorgesnoven kwasten - huisjesmelkers als Haga voorop - bewijzen 't des te meer)

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 13:38

Wat heeft "links" de laatste 40 jaar opgelost voor de gewone burger? Verder dan een aantal ongefundeerde beschuldigingen kom je niet. Wat heeft "links" gedaan om het neoliberalisme te stoppen? Helemaal niets. Wel grove beschuldigingen en verwijten en dan verstelt staan dat de "linkse" partijen marginaal zijn in de politiek. Jullie standpunten zijn achterhaald en vervangen door zinloze woke bestrijding, of er gender neutrale toiletten moeten komen in de musea. Terwijl het neoliberalisme het institutionele racisme en discriminatie heeft ingevoerd, het Ongekend Onrecht en Rutte 2 de sociale ondersteuning heeft afgebroken. Jullie veinzen een moreel en ethisch superioriteitsgevoel wat nergens op gestoeld is. Maar wel andere partijen verwijten maken zonder inhoudelijke argumenten alleen makkelijk vergelijkingen maken met een tijd en dan als antwoord wijzen op de Godwin van de tegenpartij. Het is het failliet van de sociaal democratie, waarbij de basis gelegd is in Paars 1 en verder uitgebouwd in volgend kabinetten. Als je langs de kant blijft zitten bij Onrecht, ben je zelf geen spatje beter.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout6 sep. 2021 - 14:07

Gim: Hou eens op met dat slachtofferige gejullie, voor klachten moet je elders zijn.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine6 sep. 2021 - 14:37

"Dat krijg je als de overheid bezuinigt op GGZ en dagopvang psychiatrie." Een behandeling tegen de grootheidswaanzin van Grietje en Hannes zou idd niet verkeerd zijn ;-) Iedere neutrale lezer die een keer op Joop verdwaald zal na het lezen van jullie comments nooit meer links stemmen. Ongelofelijk hoe elitair jullie neerkijken op het gepeupel (eigenlijk de gemiddelde Nederlander).

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 15:23

@hannes Laat daardit forum nu juist voor zijn, als jij verwijst naar mijn slachtoffer rol, dan geef je impliciet aan dat hij terecht is, het komt alleen niet uit. Vergelijkbaar met de populisten kaart, het is complex en het is een Godwin. Allemaal tactieken om de inhoudelijke discussie uit de weg te gaan. Geef eens een voorbeeld waarbij de laatste 10 jaar enig positief effect van de sociaal democratie is geweest. Als er een groep is die in de slachtoffer rol kruipt is het juist de sociaal democratie. We zijn verkeerd begrepen en we deden zo onze best om de schade van Rutte 2 te verzachten. Het zijn loze opmerkingen zonder inhoud.. Geef gewoon toe dat je in de politiek marginaal bent en dat het helemaal ligt aan de besluiten die jullie zelf genomen hebben. Verder dan verwijten en beschuldigingen komen jullie niet.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart6 sep. 2021 - 15:51

Het 'morele en ethische superioriteitsgevoel' van @gimli is ongetwijfeld het enige rechtvaardige en juiste. Dat wijsvingertje en dat getut, komt hem/haar rechtens toe omdat... omdat.. omdat-ie de waarheid in pacht heeft, en van de hoed en de rand weet, en het volk het altijd beter weet. En dus ga je met huismelkers als Haga in zee gaat, tegen, jawel, de huismelkers, en met politieke koehandelaren als Baudet - die eerst draconische corona-maatregelen eisen, en dan uit politiek gewin, omdraaien als een .. een.. drol in een koe - tegen de politieke koehandelaren. En met louche ondernemers die klagen dat ze niet louche kunnen ondernemen en ik-weet-niet wat in hun broodje-bal kunnen stoppen. Logisch. Maar je staat met je broek op de kuiten lelijk te kijk, voor altijd en eeuwig.

Satya
Satya6 sep. 2021 - 16:20

"Het is het failliet van de sociaal democratie, waarbij de basis gelegd is in Paars 1 en verder uitgebouwd in volgend kabinetten. Als je langs de kant blijft zitten bij Onrecht, ben je zelf geen spatje beter." Dus loop je met mensen op straat die de KKK geen probleem vinden? Kom op zeg ! ! Had zelf een sociaal democratische partij opgericht. Dat neoliberalisme scoort is omdat veel mensen het waanzinnig goed hebben. Ipv samen opkomen voor de slachtoffers normaliseer jij bruinhemden, precies waar Leo Strauss al voor waarschuwde. Het verdeel en heers werkt uitstekend, kijk naar jezelf. Je verwacht toch niet dat ik mensen die met een leider optrekken die de KKK acceptabel vindt optrek?

FransAkkermans1947
FransAkkermans19476 sep. 2021 - 17:24

@Achterhoutat De psychiatrie inzetten om politieke tegenstanders tot zwijgen te brengen is dacht ik meer beleid van totalitaire regimes.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart6 sep. 2021 - 18:35

En natuurlijk ontbreekt de potsierlijke en hilarische spuit elf niet die op hoge toon anderen toebijt dat ze niet zo elitair moeten doen. Enfin, da's gewoon doordeweeks provincialisme, en doorzichtig dommig heikneuterschap, daar kun je nog om lachen, om die koddige dwaallichten. Erger zijn de fascisten - die WOII een voetnoot in de geschiedenis noemen en- die Rutte te links vinden. Die zullen niet rusten totdat er alleen maar smeulende puinhopen zijn.

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 19:52

@Grietje 40 jaar Neoliberalisme heeft Nederland afgebroken en het is de schuld van de regeringspartijen, niet van de FVD of de PVV. Je kunt de schuld blijven geven aan de verkeerde partijen, helaas gaat de neoliberale sloopkogel door met de afbraak, door de verdeel en heers tactiek van Rutte. Blijf gericht op de foute partijen en je wordt vanzelf tot 0 gereduceerd. Ik zie alleen veel verwijten, maar weinig inhoudelijke argumenten en het negeren zegt meer dan genoeg over de vertegenwoordiging van de burgers van Nederland. Die is gericht op de verkeerde onderwerpen. Gender neutrale in plaats van betaalbare woningen, de woke discussie in plaats van de stijging van besteedbaar inkomen van modaal, de verwijten en beschuldigingen in plaats van de bestrijding van institutioneel racisme en discriminatie door de staat. Geen enkel idee om de stikstof crisis op te lossen of de energie transitie of de klimaat veranderingen. Het is tunnelvisie net als de neoliberale partijen en het navelstaren, en als daardoor zijn jullie partijen steeds kleiner. Geen inhoud en geen visie.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart6 sep. 2021 - 22:22

Kom op, de PVV bestaat 17 jaar - da's de helft van de periode waarover je het hebt - die partij heeft gedoogd, altijd met de VVD meegestemd, ontkent het bestaan van alle problemen waarover jij je druk lijkt te maken en bestaat uit ex-VVD'ers die de VVD nog veel te mild en te links vinden. Hetzelfde geldt, mutatis mutandis, voor de FvD, die bestaat voor het grootste deel ook uit gefrustreerde VVD'ers die alle problemen ontkennen - er is geen stikstof probleem enz.etc - dan wel steviger op de ingeslagen weg voort willen gaan (over het antisemitisme, het fascisme, het verlangen naar het land van nooit, het opdoeken van het discriminatie verbod etc etc. zwijg ik maar even). Tot zover de oplossingen, dat wil zeggen: in het gunstigste geval meer, veel meer van hetzelfde, maar waarschijnlijk 't opheffen van vrijheid, medezeggenschap, rechtspraak, het inrichten van tuigdorpen, ontkennen van wetenschap enz. etc. Voorwaarts de vaandels hoog, de ijzeren kelen opengesperd; laat de naïeve, bange sukkelaars tot mij komen.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine7 sep. 2021 - 7:41

@Grietje, je mag zo elitair doen als je wilt. Ik vind het persoonlijk erg vermakelijk.

Vera3
Vera36 sep. 2021 - 8:56

Wat ik gezien heb is een enorme groep mensen die uitblonk in diversiteit maar in gedachten en overtuiging één waren en zich uitsproken tegen het huidige beleid.

1 Reactie
ton14024
ton140246 sep. 2021 - 9:50

´´in gedachten en overtuiging één waren´´ En dan dus ook hoofdelijk aansprakelijk.

Leman
Leman6 sep. 2021 - 8:53

Ik heb geen bruinhemden gezien.

1 Reactie
MG1968
MG19686 sep. 2021 - 10:56

Natuurlijk zie jij die niet.

Mirzas
Mirzas6 sep. 2021 - 8:43

Het gepolariseerde gesprek is het beëindigde gesprek. Juist door dit soort koppen zullen meer mensen naar de rechterzijde verdwijnen. Want daar worden ze ogenschijnlijk wel gehoord, zonder meteen wap, antivaxxer, of fascist genoemd te worden. Dat het ter linkerzijde lastig is om hier een positie in te kiezen snap ik. Maar het gepolariseerde frame betekent volgens mij uiteindelijk de nekslag juist voor links. Een gezond links geluid zou als water in de woestijn zijn, dus kom nu eens uit de eigen identiteitscrisis, in plaats van de identiteit van de ander te besmeuren. Dat regelen ze ter rechterzijde uiteindelijk heus zelf wel.

rvb2
rvb26 sep. 2021 - 8:07

ironisch dat juist partijen die de vrijheid bestrijden (FvD, PVV) demonstreren voor vrijheid.

6 Reacties
Norsemen
Norsemen6 sep. 2021 - 9:39

Helemaal juist rvb

MG1968
MG19686 sep. 2021 - 11:02

Natuurlijk is 'vrijheid' iets dat door deze partijen gecommuniceerd moet worden. Want anders staan ze met lege handen als ze aangesproken worden op de standpunten. Vlucht vooruit. Aanval is beste verdediging. Dat soort zaken. Nu denken ze nog te kunnen zeggen 'natuurlijk ben ik niet tegen vrijheid, kijk maar eens hoe ik er voor vecht'. Dat vechten gebeurd natuurlijk niet wat betreft de speerpunten maar heeft betrekking op zaken die de kern van die partijen niet raakt.

Kuifje3
Kuifje36 sep. 2021 - 11:13

@rvb: kennelijk zien zij dat anders dan dat jij dat ziet. Kennelijk ervaren zij een stukje onvrijheid. Ik verwijs bijvoorbeeld naar het pleidooi laatst op deze site om mensen met PVV of FvD voorkeuren voor de klas te weigeren. Als DAT al geen aantasting van vrijheid is…

Robin Heyerdahl
Robin Heyerdahl6 sep. 2021 - 11:51

Fijn dat de heren het zo eens zijn met elkaar. Ik ben zelf ook geen fan van deze partijen maar volgens mij was het het demissionair kabinet dat u aan isolatie en een avondklok heeft geholpen, toch?

ton14024
ton140246 sep. 2021 - 13:40

K, jij geeft liever 1 persoon de vrijheid zijn gal te spuwen door 30 kinderen ermee te belasten. Grappig idee van vrijheid heb jij.

Satya
Satya6 sep. 2021 - 14:01

"Als DAT al geen aantasting van vrijheid is…" Jij wilt dus leraren die de vrijheid van sommige kinderen die zij les geven willen aantasten? Die het gelijkheidsbeginsel voor de wet willen schrappen. Hoe sloop je vrijheid denk je? Ik denk door mensen te normaliseren die die vrijheid niet voor anderen gegarandeerd willen zien maar enkel voor zichzelf, ze zijn dus uiteindelijk niet voor vrijheid. Toch ben ik tegen een verbod, dat zou hetzelfde nastreven zijn als deze bruinhemden. Ik vind het wel belangrijk ouders de vrijheid te geven hun kind naar een andere school te laten gaan zodra deze bruinhemden voor de klas staan. Als ik moeder was en mijn kind krijgt een FvD of PVV leraar gaat mijn kind naar een andere school.

Rens2
Rens26 sep. 2021 - 8:05

Voormalig links was de grote afwezige op deze enorme demonstratie tegen dit rechtse kabinet. Waar zijn al die mensen die vroeger opkwamen voor menselijkheid en democratie?

15 Reacties
Libertain
Libertain6 sep. 2021 - 8:19

Gebruikelijk hun salaris en pensioen aan het tellen.

ton14024
ton140246 sep. 2021 - 9:41

Je kunt niemand kwalijk nemen dat ze niet met fascisten marcheren.

Mannes Kooistra
Mannes Kooistra6 sep. 2021 - 9:52

@Ton Ze marcheren toch ook met trotskisten zoals de Internationale Socialisten zonder zich daar noodzakelijkerwijs schatplichtig aan te voelen?

Rens2
Rens26 sep. 2021 - 10:04

@Ton. De vraag is waar de linkse politiek is als gaat over opkomen voor onze vrijheid. Schokkend dat, als het over corona gaat alleen wat jij fascisten noemt, zich druk maken over de dictatoriale maatregelen van een rechts kabinet.

Satya
Satya6 sep. 2021 - 10:13

Niet op een demonstratie met bruine politici. Hopelijk blijft dat zo.

MG1968
MG19686 sep. 2021 - 11:11

'Voormalig links was de grote afwezige' Is dat zo? Er was best wel wat conservatief links aanwezig. En die zijn toch echt wel te typeren als 'voormalig links' (nu zoveel raakvlakken met rechts dat links de lading niet meer dekt). "Waar zijn al die mensen die vroeger opkwamen voor menselijkheid en democratie?" Natuurlijk niet aanwezig bij een demonstratie georganiseerd door partijen de niets hebben met menselijkheid en democratie. Ook niet met vrijheid.

MG1968
MG19686 sep. 2021 - 11:17

@Rens "Schokkend dat, als het over corona gaat alleen wat jij fascisten noemt, zich druk maken over de dictatoriale maatregelen van een rechts kabinet" Vind je dat nou echt zo vreemd dat als mensen om een bepaalde onvrede uit te dragen aansluiting zoeken bij fascisten om deze onvrede te uiten benaderd worden voor wat ze zijn: zelf fascist. Een ander doet dat namelijk niet. En die waren er dus niet.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout6 sep. 2021 - 11:38

U bedoelt dat we weer moeten meedoen aan een soortgelijke actie van Sjerrie Baudet van bijna tien jaar geleden vanwege ''te weinig democratie'' in Brussel? Of: dit binnenkort ook in Nederland: Republican Calls To STORM Pro-Mask School Boards (niet meer luisteren naar wetgevers; wij willen vrijheid!!): https://www.youtube.com/watch?v=U7lcWsdd8hM Bedenk wel dit: Covid Deaths Surge Across a Weary America as a Once-Hopeful Summer Ends https://www.nytimes.com/2021/09/05/us/covid-surge-united-states.html Wat dichterbij lopen de cijfers van Georgië tot in Centraal Europa alarmerend op. Ik waarschuw maar even, want van Rutte c.s. hoor je pas wat als de ziekenhuizen vollopen. Hoe protesteer je tegen het grote Niets (Rutte dus)?

Herr Vorragend
Herr Vorragend6 sep. 2021 - 11:39

@Rens Ik snap je punt helemaal. Ik ben ook gefrustreerd dat links het steeds laat liggen en (extreem) rechts steeds in het gat springt en de boel kaapt. Ik was het met de meeste uitgangspunten van de demonstratie roerend eens maar ben niet gegaan toen ik hoorde dat Baudet en trawanten zouden spreken. Met dat volk wil ik niet zij aan zij gezien worden. Lastig verhaal dus.

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 12:57

@Herr Als je niet mee wil doen omdat er mensen meelopen waar je het fundamenteel mee oneens bent, maakt je wel mede verantwoordelijk voor de status quo en het huidige systeem. "Links" is hoofdzakelijk bezig met in hun eigen ogen zeer belangrijke woke onderwerpen. Ze vertegenwoordigen echter de gewone burger niet meer, vandaar de marginalisering van "links". iedereen is ethisch en moreel superieur en wil niets te maken hebben met democratisch gekozen partijen, je hoeft het niet met ze eens te zijn, maar op dit moment zijn zij de enige die werkelijk oppositie voeren. De rest is een stelletje jaknikkers, en iedereen die niet zijn stem laat horen is verantwoordelijk voor het huidige neoliberale systeem. Niets doen en geen keuze maken is ook iets doen, net als wat Rutte al 10 jaar doet. Wegkijken, ontwijken, bagatelliseren en uitstellen. In 2019 is er een rapport geschreven door cie Remkes en dat was 1 op 1 over een rapport te leggen uit 2001. Er is in 20 jaar niets veranderd en al helemaal niets verbeterd. Het enige wat niet veranderd is, het wijzen naar die vreselijke partijen en verder is het stilstand.

vdbemt
vdbemt6 sep. 2021 - 12:59

Mensen die op willen komen voor menselijkheid en democratie gaan niet schouder aan schouder lopen met nazi's en/of racisten die die menselijkheid en democratie juist ondermijnen, alleen maar omdat je samen tegen 'het beleid' bent.

ton14024
ton140246 sep. 2021 - 13:47

H, helemaal niet lastig. Je eet geen Big Mac omdat je van augurken houdt.

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 14:23

@vdbemt De FVD is nog op geen enkel punt schuldig bevonden aan fascisme, volgens mij is het nog steeds het recht van vrijheid van meningsuiting en bepaalde groepen de mond willen snoeren door ongefundeerde beschuldigingen is fout. Wat heeft de sociaal democratie voor de gemiddelde burger opgeleverd? Het is volkomen terecht marginaal geworden in de politiek. De huidige stuiptrekkingen zijn de laatsten voor de totale afbraak van het systeem, waar de sociaal democratie ooit belangrijk is geweest. Wat heeft "links" de laatste jaren betekent voor Nederland? Helemaal niets en dan als enige daad verwijten rondstrooien is wel erg gratuit en nietszeggend.

Joe Speedboot
Joe Speedboot6 sep. 2021 - 15:37

'Schokkend dat, als het over corona gaat alleen wat jij fascisten noemt, zich druk maken over de dictatoriale maatregelen van een rechts kabinet.' Op 18 maart 2020 vonden die zelfde FvD en PVV de maatregelen anders niet ver genoeg gaan, en dienden ze een motie in voor een onmiddellijke lockdown voor heel Nederland. Beide partijen zijn dus gewoon zo opportunistisch als de pest. Ze zijn 'tegen' wanneer het ze uitkomt. Hun achterban heeft gemiddeld genomen toch een geheugen als een zeef. https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail?id=2020Z05296&did=2020D11007

Satya
Satya6 sep. 2021 - 16:43

Vdbemt Kort maar krachtig heb je heel goed weergegeven wat de essentie is. Herr Goed omschreven.

Division Bell
Division Bell6 sep. 2021 - 7:54

"ook toeslagenaffaires, huizentekorten en de Groningen-affaire." "Er wordt onder meer Rutte Rot Op gezongen." Ik zie hierin eerlijk gezegd weinig verschil tussen ultrarechts en uiterst links, deze kretologie is hier in de reacties en bij sommige van de auteurs ook regelmatig te vinden.

1 Reactie
MG1968
MG19686 sep. 2021 - 11:21

Zie je buiten de kretologie ook géén verschillen? Dat kan. Want er is een nogal grote overlap tussen de extremen op links en rechts.

frankie48
frankie486 sep. 2021 - 7:45

Ik zag veel jongere mensen meelopen die aandacht vroegen voor de rampzalige situatie die voor hen op onze woningmarkt gaande is. Maar de schenkers en begunstigde van schenkbelasting die er warmpjes bijzitten, gaan deze demonstranten rechtse Wappies noemen? Deze weg om mensen die voor hun rechten willen opkomen, om die in een kwaad daglicht te kunnen gaan plaatsen, die wordt door neoliberale duitengraaiers bij onderwerpen waar zijzelf wel beter van zijn geworden, altijd op precies dezelfde manier weggezet.

6 Reacties
ton14024
ton140246 sep. 2021 - 9:27

Meelopers met bruinhemden en fascisten. Meer zelf nadenken.

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 9:33

@Ton Het is makkelijk verwijten en beschuldigen, zonder inhoudelijke argumenten. Dat is zeker niet nodig op een "links" forum. Daar kunnen de aanhangers iedereen beschuldigen en beschimpen zonder inhoud en maar overtuigd blijven van hun onterechte superieure morele standpunt. Lost het iets op? Neen. Verandert het iets aan de blunders van neoliberaal rechts? Neen Verandert er iets aan de toestand van Nederland en de destructie van 10 jaar Rutte? Neen. Het is net als marginaal "links", nutteloos en leeg. Kun je je gelijk afvragen, wie hier niet nadenkt.

ton14024
ton140246 sep. 2021 - 9:44

G, die argumenten staan in het artikel. Wel eerst zelf lezen en nadenken voor je anderen valselijk beschuldigt.

Kuifje3
Kuifje36 sep. 2021 - 11:16

@Ton: Vrijheid van meningsuiting. Demonstratierecht. Meer zelf nadenken inderdaad.

frankie48
frankie486 sep. 2021 - 11:28

Beste Ton, Als slachtoffers van het huidige neoliberale systeem, mogen de slachtoffers ongetwijfeld dankbaar zijn voor al jouw deelnames bij elke demonstratie en stem bij de verkiezingen tegen ongetoetste neoliberale beleidsregels, die voor een tweedeling in onze maatschappij hebben gezorgd. Maar het protest van een handje vol eenzame zonderlingen (individualisme) hebben decennia lang niet tot een oplossing geleid waar iedereen bij gebaat is. (collectivisme) Maar uw advies is blijf zitten waar je zit, en laat je door het neoliberale tuig kaal scheren!

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 12:31

@Ton de FVD en de PVV en Haga zijn democratisch gekozen in de TK, ze hebben alle rechten die het democratische bestel geeft. Het is lui en gemakkelijk om te wijzen, te schelden en namen te noemen. Dat maakt het nog niet waar en zeker niet inhoudelijk. Gewoon de repressie accepteren omdat er groepen mee demonstreren die je niet welgevallig zijn, is laf en zal niets verbeteren. die truc voert Rutte al 10 jaar uit en het gevolg is dat jij en je aanhangers evenwel verantwoordelijk zijn voor de huidige situatie. Zo kun je altijd iedere boodschapper uitschakelen, waardoor de puinhoop voortduurt. Vergelijkbaar met de Toeslagaffaire en de schade van de gaswinning verbetert er niets voor de slachtoffer omdat de boodschapper niet salonfähig is in de ogen van de "linkse" aanhangers. Blijf woke bestrijden en je morele en ethische superioriteit onterecht uitstralen en je zal nog verder marginaliseren. De "linkse" politiek zorgt voor zijn eigen afbraak. Neoliberalisme en "links" is corrupt, repressief, destructief en asociaal.

Ed Verbeek
Ed Verbeek6 sep. 2021 - 7:19

“Anti-regeringsdemonstratie” Ja goed idee. Waarom krijgt links dat niet voor elkaar? Omdat ze de VVD D66 en het CDA niet te veel in het harnas wil hagen om nog kans te maken om met hun mee te mogen reageren.

4 Reacties
gimli55
gimli556 sep. 2021 - 9:39

@Ed Verbeek Oorzaak en gevolg. Ze zijn lang geleden door andere keuzes hun aanhang verloren en zijn nu marginaal aanwezig in de politiek. Ze hebben zich aangesloten bij het neoliberale systeem, waarna het niet meer uitmaakt welke partij je stemt. Het resultaat is een TINA systeem zonder alternatief en geen perspectief op verbetering. Geen oplossingen voor de maatschappelijke grote problemen. De gevolgen worden weggewoven. weggekeken, en gebagatelliseerd en de woke heeft toegeslagen om de aanhangers het gevoel te geven dat ze moreel en ethisch superieur zijn aan het neoliberalisme. Verder dan zinloze verwijten en beschuldigingen komen ze niet, vergelijkbaar met de aanhangers van het neoliberalisme. Gevolg is dat er niets principieels en fundamenteels wordt opgelost.

The Apple
The Apple6 sep. 2021 - 11:32

"Ze hebben zich aangesloten bij het neoliberale systeem, waarna het niet meer uitmaakt welke partij je stemt. (..) De gevolgen worden weggewoven. weggekeken, en gebagatelliseerd en de woke heeft toegeslagen om de aanhangers het gevoel te geven dat ze moreel en ethisch superieur zijn aan het neoliberalisme." De sociaal-democraten hebben zich -anders dan de socialisten- vanaf het allereerste begin afhankelijk gemaakt van het kapitalistische systeem. Dit is het logische gevolg.

BlackUhuru
BlackUhuru6 sep. 2021 - 11:32

Omdat links niet meer links is. De klassieke linkse achterban, zeg maar het minder welvarende gedeelte van de samenleving, wordt niet vertegenwoordigd door de partijen die voor hen pretenderen op te komen. De arbeider die via de eu door goedkopere werknemers wordt weggeconcurreerd, de verpleger die geen huis kan vinden of betalen. De buschauffeur die voor bruinhemd wordt uitgescholden. U kijkt er naar en ziet het gebeuren en toch volgt het besef niet. Alleen al de titel van dit artikel galmt van het onbegrip van de lege echokamer.

Satya
Satya6 sep. 2021 - 18:00

Black uhuru Kies even een andere naam joh. Ik neem aan dat je weet wat het betekent.

harmmeijer
harmmeijer6 sep. 2021 - 7:12

“Sociale media zijn al veel te lang een wetteloos Wilde Westen, met levensgevaarlijke gevolgen voor individuen en de samenleving,” aldus Sander Schimmelpenninck in zijn column van vandaag inde Volkskrant. Helemaal eens. Weg met dat gif.

mijn-mening
mijn-mening6 sep. 2021 - 6:19

!0.000 idioten en Jandino. Krijgt hij toch nog een beetje aandacht. Verder hoor je er gelukkig niets meer van.

1 Reactie
gimli55
gimli556 sep. 2021 - 6:49

Je kunt de andere kant uitkijken en je oren dichtstoppen, daarmee zijn de fundamentele problemen niet opgelost, is Covid niet effectief bestreden. Echter heb je je zegje weer gedaan om je misplaatste morele superioriteit te tonen. Ik ben goed en zij zijn fout, en Rutte lacht zich een kriek met zijn verdeel en heers tactiek. Iedereen vraagt zich af, hoe het komt dat hij in de peilingen zo hoog staat? Gebrek aan een alternatief en perspectief en dan kiest de burger voor continuïteit, terwijl er geen probleem wordt opgelost. Neoliberalisme is corrupt, repressief, destructief en asociaal, en "links" doet mee.

Jaco38
Jaco386 sep. 2021 - 6:04

Wat maar weer eens bevestigd dat het onderscheid links-rechts achterhaalt is. Het gaat om een vergaarbak aan onvrede en een hartstochtelijk wantrouwen jegens de overheid.

6 Reacties
gimli55
gimli556 sep. 2021 - 6:43

@Jaco38 Helemaal mee eens. zeker gezien het overweldigend bewijs van onvermogen en blunders in de aanpak van alle fundamentele problemen, de voorbeelden zijn overduidelijk. Uiteraard moet "linkse" aanhangers het geheel weer ophangen aan extreem rechts of liefst nog fascisme. Ze zijn al marginaal en hun aandacht gaat hoofdzakelijk naar woke, in plaats van de vertegenwoordiging van hun oude kiezers. De verdeel en heers tactiek van de regering werkt perfect en de groepen gunnen mekaar het licht in de ogen niet. Daarom is "links" marginaal, ze zijn hun kiezers terecht kwijtgeraakt. Die zijn naar andere partijen gegaan in het versplinterde politieke landschap, wat veroorzaakt wordt door het individualisme en het niet bieden van enig alternatief of perspectief in verbetering van de leefomstandigheden van de gemiddelde burger. Al 40 jaar is het besteedbaar inkomen niet gestegen en worden fundamentele problemen niet opgelost. Wordt Nederland opgezadeld met de gaswinning schade en Ongekend Onrecht. Verdwijnen memo's en briefjes in diepe lades van de ministeries. Moeten integere Kamerleden gesensibiliseerd worden of liever verdwijnen naar elders. Maar ja, alles is natuurlijk de schuld van extreem rechts, en de tot fascistisch uitgeroepen partijen. "Links" heeft het nog steeds niet door dat ze marginaal zijn en blijven zo lang ze hun huidige koers blijven voeren. Het neoliberalisme is een ramp, maar "links" biedt geen alternatief of verbetering, alleen maar woke. Het wantrouwen jegens de regering is volkomen terecht en zeker gezien het institutionele racisme en discriminatie. De regering voert uit, wat de "linksen" de bekende partijen van beschuldigen en het verwijt aan de regering blijft uit. Net als de tandeloze oppositie, waardoor Rutte 4 in de verre toekomst weer een feit is. Er is geen onderscheid tussen de onderling uitwisselbare regeringspartijen van de laatste 10 jaar en een groot deel van de oppositie Neoliberalisme is corrupt, repressief, destructief en asociaal.

nikita72
nikita726 sep. 2021 - 7:53

Nee hoor. Het verschil is dat rechtse partijen klagen "schande" roepen maar niets ertegen doen als ze de macht hebben. Er is nog een verschil: linkse partijen komen niet alleen voor zichzelf op, maar ook voor anderen.

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 8:33

@peinzer Dat linkse partijen opkomen voor anderen, is in 2012 zeker vergeten? Ik kan me de PvdA met Samson nog goed herinneren voor de verkiezingen en 60 dage na de verkiezingen. Gevolgd door het institutionele racisme en discriminatie, uitgevoerd door de bewindslieden van de PvdA. In woord "links" en in daad neoliberaal.

MG1968
MG19686 sep. 2021 - 11:30

Het onderscheid links-rechts is maar ten dele achterhaalt. Op de uiterste flanken bestaat dat onderscheid immers niet meer en is er eigenlijk ook nooit geweest. Het etiketje wat bewegingen (en 'uitvoerders van grote ideologieën') zich zelf op plakken zegt immers niets. Dit etiket is namelijk vaak aangenomen ter verdediging ten opzichte van gerechtvaardigde kritiek uit die hoek. Kijk naar de PVV: alleen in naam voor vrijheid maar zeker niet wat betreft de speerpunten uit het programma. Kijk naar het FvD: alleen in naam voor democratie, maar zeker niet wat betreft andersdenkenden. Maar ook op 'links': er is weinig links aan de Farc.

Jaco38
Jaco386 sep. 2021 - 12:29

“@peinzer: Het verschil is dat rechtse partijen klagen “schande” roepen maar niets ertegen doen als ze de macht hebben” Als dit de achterban is van FvD / PVV (ik denk nog wel wat meer dan dat) gaat dit verwijt niet op toch? bovendien zat de PvdA tot in 2017 in de regering en de D66 en CU als “rechts” kwalificeren op sociale thema’s lijkt mij ook onjuist. Anders gezegd, welke linkse partij laat volgens u zien dat zij er wel wat aan doet als ze de macht heeft?

Reaguurtje
Reaguurtje7 sep. 2021 - 10:50

@peinzer Welke macht? Ben je soms de 'cordaine sanitaire' (mijn frans is niet zo geweldig sorry) die in 2002 was opgezet tegen Fortuyn? Er word continu gezegd dat (wat de establishment noemt) 'extreem rechtse' partijen nooit aan de macht mogen en kunnen komen. Oftwel populisme. Ondanks dat dit totaal ondemocratisch is. In principe geven de elite gewoon toe dat de wil van het volk minder is en minder 'verlicht' als hun wil. Aangezien wij (de domme grijze massa) nooit goed kunnen beslissen wat in ons eigen voordeel is.

Petra Privacy
Petra Privacy6 sep. 2021 - 6:00

Op zondag 12 september zijn alle mensen die een actief en sociaal woonbeleid willen weer welkom in Amsterdam. Die dag is het Woonprotest, een alliantie van vele organisaties, groepen, bewegingen en partijen die een betaalbaar woonbeleid willen. Voor huurders en kopers, met alle woonvormen die modern zijn zoals duurzaam wonen en collectief wonen. Maar vooral om duidelijk te maken dat we dus een modern beleid willen. En het is de SP die dit jaar als succes heeft bereikt dat er voor de huurders geen huurverhoging is geweest. Een resultaat wat is bereikt door samenwerking van huurders in de sociale en particuliere woonsector. Alle informatie over zondag 12 september op: https://woonprotest.nl/

2 Reacties
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine6 sep. 2021 - 7:57

"En het is de SP die dit jaar als succes heeft bereikt dat er voor de huurders geen huurverhoging is geweest" Met dank aan de VVD die tegen alle verwachtingen in instemde met deze motie in de tweede kamer. Dus is het dan ook de VVD die dit jaar als succes heeft bereikt dat er voor huurders geen huurverhoging is geweest. En de PvdA, en GL?

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout6 sep. 2021 - 15:43

[Met dank aan de VVD die tegen alle verwachtingen in instemde met deze motie in de tweede kamer.] Tsja, het druiste ook niet in tegen hun belangen. Dus dat was een makkie: = De vastgoedmarkt, maar ook de financiering van enorme openbare werken, zijn al sinds Haussmann Parijs hertekende cruciale reservoirs voor de absorptie van overtollig kapitaal. David Harvey concludeert: “urbanization has played a particularly active role, alongside such phenomena as military expenditures, in absorbing the surplus product that capitalists perpetually produce in their search for profits.” (Harvey, 2008:25) = p.12 Onder het hoofdstuk ‘Het kapitalistische landschap’ in Place-making als politiek proces. De creatie van autonome ruimten als strategie van verzet en bevrijding. https://libstore.ugent.be/fulltxt/RUG01/002/305/443/RUG01-002305443_2016_0001_AC.pdf Kijk, dit is nu iets om te pleiten voor een stuk over ‘intersectionaliteit’ bij Joop.nl. VVD en SP mogen dan wel voor hetzelfde hebben gestemd, maar hun motieven zijn tegengesteld. Dat wordt nu toegedekt.

Rick Hofland
Rick Hofland6 sep. 2021 - 5:19

Eng dat er zo veel onrust heerst bij mensen die niet helemaal stabiel zijn als je het mij vraagt. Maarrreehhh…… ik was er niet bij dus ik moet af gaan op de foto’s en dan zie ik wel een meervoud van 10.000 mensen, nog erger dus eigenlijk.

1 Reactie
Weegie
Weegie6 sep. 2021 - 7:26

Niet stabiel?? Ik denk dat deze mensen wakker zijn en u slaapt.

MarkwithaK
MarkwithaK5 sep. 2021 - 22:25

Schandalig ja! Waarom doet heel Nederland niet gewoon wat de PABO leraar zegt???!!! :-(((

1 Reactie
korheiden2
korheiden26 sep. 2021 - 10:04

@Mark : Hugo de Jonge was geen Paboleraar. Hij heeft de Pabo gedaan en was dus leraar op de basisschool.

Jan Kivits
Jan Kivits5 sep. 2021 - 20:47

Dit heeft dus echt geen ene **** met LINKS óf RECHTS te maken.

3 Reacties
Peterrr3
Peterrr36 sep. 2021 - 7:17

Sssst.... wees geen spoiler. Het bekt zo lekker om het wel te beweren.

ton14024
ton140246 sep. 2021 - 9:15

J, P, grote onzin wat jullie hier uitkramen. ´´Het liefst had Reijinga gezien dat Pim Fortuyn het land regeerde, maar Wilders en Baudet krijgen ook een ‘like’.´´

MG1968
MG19686 sep. 2021 - 11:32

Lol @Jan, dat geloof je zelf niet eens.

Tom Meijer
Tom Meijer5 sep. 2021 - 20:36

Walgelijke lieden.

2 Reacties
MG1968
MG19686 sep. 2021 - 11:34

Ja, zelfs het laagje vernis verdwijnt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 sep. 2021 - 13:10

Ik doe er maar het zwijgen toe!

Kuifje3
Kuifje35 sep. 2021 - 20:04

Gelukkig hebben we in dit land nog steeds het recht om het ergens niet mee eens te zijn. We hebben het recht van demonstratie en het recht op vrije meningsuiting. Dat geldt niet uitsluitend voor linkse mensen overigens. Gelukkig maar.

8 Reacties
ton14024
ton140245 sep. 2021 - 20:16

En zo heb ik het recht om te zeggen dat deze lui idioten zijn. Maar ik voel me er ook toe verplicht. Meelopen in een demonstratie met die sterren is verachtelijk. Daar móeten we wat van zeggen.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout5 sep. 2021 - 21:59

Standaard reactie zoals van Wilders of Sjerrie. Héél fatsoenlijk even een pootje lichten.

Kuifje3
Kuifje36 sep. 2021 - 6:34

@Ton & Arjan: Een tikkeltje selectieve verontwaardiging wellicht? Ik heb niets met deze demonstratie en al helemaal niets met anti-coronawappies. Ik heb niets met Baudet en zijn lavendelvrienden. Ik zal zijn recht om op deze wijze op te komen voor zijn idioterie echter altijd verdedigen. Dat zou JUIST op deze site standaard moeten zijn. Kennelijk wordt echter wat democratie inhoudt niet door iedereen even goed begrepen.

ton14024
ton140246 sep. 2021 - 9:09

Onzin K, van mijn mogen ze demonstreren. Ik zeg alleen dat de wijze waarop laat zien dat het idioten zijn. Leer lezen of hou je mond.

Kuifje3
Kuifje36 sep. 2021 - 11:24

@Ton: Jij noemt ze verachtelijk en jij noemt ze idioten en dan moet IK mijn mond houden? Mag uitsluitend links protesteren?

Norsemen
Norsemen6 sep. 2021 - 12:11

Waarom denken onze rechtse vrinden toch zo vaak dat als je hun opvattingen dom noemt, dat je hun opvattingen dan ook wil verbieden?

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout6 sep. 2021 - 16:06

@Kuifje 6 september 2021 at 13:24 Sneeuwvlokje! :) https://en.wikipedia.org/wiki/Snowflake_(slang)

Kuifje3
Kuifje37 sep. 2021 - 11:16

@Norseman: Waar staat dat ik het met de demonstratie zelf eens was?

Thijs Van Otterloo
Thijs Van Otterloo5 sep. 2021 - 19:58

Slecht geschreven. Titel doet vermoeden een ultrarechtse bijeenkomst, terwijk hiervoor jong, oud, wit, bruin, hetero, lesbo, dik, dun alle Nederlanders opgeroepen waren, om op te komen voor hun vrijheden. Maar goed ik begrijp dat in bepaalde kringen sommige titels het goed doen. Voor de rest klopt er niks van het aantal aanwezigen. Er staat 10.000, terwijl het er in ieder geval meer dan 200.000 waren (politie bevestigd). Alsof een journalist zegt de wedstrijd is 1-1 geworden, terwijl degenen die erbij aanwezig waren duidelijk en eenduidig hebben gezien dat de uitslag 4-2 was. Prullenjournalistiek, zoas ik al een tijd niet anders van Joop.nl gewend ben! En dan houd ik het netjes...

7 Reacties
Jan de Boer2
Jan de Boer25 sep. 2021 - 20:19

U schrijft nu anders ook nepnieuws. AT5, nu.nl en de NOS hebben het over 20.000 (politie bevestigd). https://www.at5.nl/artikelen/210818/demonstratie-tegen-coronamaatregelen-rustig-verlopen-politie-schat-20000-aanwezigen https://www.nu.nl/binnenland/6155410/coronaprotest-amsterdam-trok-ruim-20000-deelnemers-geen-grote-incidenten.html https://nos.nl/artikel/2396609-drukte-bij-mars-tegen-coronamaatregelen-in-amsterdam

michellekepen
michellekepen5 sep. 2021 - 21:10

Thijs Van Otterloo, Volgens het artikel 10.000, volgens jou meer dan 200.000 ("zelfs politie bevestigd"). Waarschijnlijk vergis je je een nulletje. Een woordvoerder van de gemeente spreekt namelijk van 20.000 demonstranten. (en de organisator zelf, Reijinga, schat dat er tussen de 50.000 en 100.000 deelnemers waren. Dan wordt meer dan 200.000 wel erg onwaarschijnlijk....!)

OlavM
OlavM6 sep. 2021 - 0:56

@ Thijs van Otterloo: [Er staat 10.000, terwijl het er in ieder geval meer dan 200.000 waren (politie bevestigd).] Voor het gemak maak je er wel liefst het tienvoudige van. Dus óf even bijles nemen op de basisschool, óf je belazert de boel opzichtig.

mijn-mening
mijn-mening6 sep. 2021 - 6:12

Thijs, het waren er rond de 10.000. Emotioneel een beetje in de war? Dat waren ze allemaal die hierop af kwamen. 10.000 emotioneel gestoorde mensen waren het.

LaBou
LaBou 6 sep. 2021 - 6:13

@OlafM: overduidelijk een rechtse trol die speciaal een account heeft aangemaakt voor dit onderwerp.

Mark Huysman
Mark Huysman6 sep. 2021 - 6:47

[Titel doet vermoeden een ultrarechtse bijeenkomst, terwijk hiervoor jong, oud, wit, bruin, hetero, lesbo, dik, dun alle Nederlanders opgeroepen waren, om op te komen voor hun vrijheden.] Het was een demonstratie tegen corona-maatregelen die kwetsbaren moeten beschermen. Het initiatief lag bij een aanhanger van Fortuyn, Wilders en Baudet. Er werden NSB-vlaggen meegedragen, FvD en de club van Haga hoorden bij degenen die opgeroepen hebben en Baudet en Gideon van Meijeren spraken de mensen toe. Dan lijkt me de titel ‘ultrarechtse anti-regeringsdemonstratie’ correct. Om de deelname te vergroten waren er ook een aantal andere actuele thema’s meegenomen in het protest. Hier ligt wel degelijk een gevaar. Als ultrarechts opportunistisch thema’s als het toeslagenschandaal en Groningen weet te claimen dan kunnen zij zich presenteren als alternatief tegenover Rutte’s neoliberale rotpolitiek. Daarom zal links harder oppositie moeten voeren (en niet de hele tijd met Rutte in een kabinet willen komen) en meer de straat op moeten gaan. 12 september 14:00 op de Dam groot woonprotest. Dat is een mooi begin. 23 oktober vervolg met de woonopstand in Rotterdam.

gimli55
gimli556 sep. 2021 - 6:57

@Thijs Van Otterloo Mee eens. Het is de bekende stuip waarin "links" schiet, wanneer er denkbeelden worden geopperd, die afwijken van hun vastgeroeste standpunten. Ze zijn dom, ze zijn fascistisch, ze zijn extreem rechts, ze hebben niet alles op een rijtje, ze snappen het niet, er wordt gewezen naar details om maar niet inhoudelijk in te gaan op de redenen om terecht te demonstreren. Laat "links" zich maar richten op hun woke standpunten, dan marginaliseren ze zichzelf nog verder en worden de gewone burger niet meer vertegenwoordigd en kan de versplintering door het individualisme nog verder doorzetten. Rutte spint garen bij de verdeel en heers tactiek en het gebrek aan een werkbaar alternatief en perspectief voor Nederland. Neoliberalisme is corrupt, repressief, destructief en asociaal, en “links” doet mee.

Ecclesia
Ecclesia5 sep. 2021 - 19:42

'Rutte Rot op' is vrijwel iedereen het over eens, van links tot rechts. Toch liever Rutte dan Baudet... In het land der blinden is éénoog koning helaas.

1 Reactie
gimli55
gimli556 sep. 2021 - 7:12

Uiteraard heb je liever de "real deal ", wat heb je aan een copycat als je het echte institutionele racisme en discriminatie krijgt met Rutte en de regeringspartijen. Waarbij memo's verdwijnen en het 10 jaar of langer duurt voordat het boven komt drijven. Ik begrijp je volkomen. Sarcasme off.

whatsinthename
whatsinthename5 sep. 2021 - 19:17

Ik begrijp werkelijk niet wat de kop met ultrarechts hier suggereert. Trouwens, is dat erger dan extreemrechts? Ik zou het niet weten, gaarne wat nadere uitleg hierover.

3 Reacties
Weegie
Weegie6 sep. 2021 - 7:28

Ben er geweest, demo had niets met ultra rechts te maken, maar met het schenden van de grondrecht, uitsluiting en discriminatie, en het onnodig vaccineren van kinderen

Arend Wortel
Arend Wortel6 sep. 2021 - 9:45

@Weegie: Welk grondrecht wordt er precies geschonden? Er is geen vaccinatieplicht en die komt er ook niet, vrijwel alle coronamaatregelen zijn in Nederland opgeheven, je mag vrij demonstreren, virusontkenners en andere "bezorgde burgers" mogen zo'n beetje alles roepen wat ze willen, ook op sociale media, ze mogen krantjes vol nepnieuws verspreiden, eigen mediakanalen opzetten, ze mogen ongestraft de boel opruien, ze mogen roepen dat Nederland een dictatuur is (en daarmee zichzelf voor lul zetten), en als ze besmet raken en bij het ziekenhuis aankloppen worden ze nog geholpen ook, wat wil je nog meer?

Norsemen
Norsemen6 sep. 2021 - 12:08

"demo had niets met ultra rechts te maken, maar met het schenden van de grondrecht, uitsluiting en discriminatie" Ultra rechts is toch voor het schenden van grondrechten, mensen uitsluiten en discrimineren? De demonstratie had dus wel wat met ultra rechts te maken. En wat ultra rechts en een anti corona demo in ieder geval gemeen hebben is dat ze voornamelijk heel dom asociaal volk aantrekken.

chwiedijk
chwiedijk5 sep. 2021 - 19:11

Die Bernhard van Vollenhoven had zich tegen dat Zandvoortse gedoe moeten verzetten.

Nina4
Nina45 sep. 2021 - 18:54

Jandino was er ook? Heb de beste man nog geen enkele keer begrepen. Denk dat zijn humor te diep gaat.

Absentereo
Absentereo5 sep. 2021 - 18:30

Ietwat vooringenomen schrijf stijl? Het waren 60 verschillende organisaties die bijeen kwamen. En duizenden mensen uit alle lagen van de bevolking. En dan in de kop ultra rechts anti overheid? Daar zullen er ook vast een paar van bij waren. Maar om daarmee de andere 95% gelijk te stellen is natuurlijk geen journalistiek. Iedereen: kijk vooral ook de berichtgeving ook op andere nieuws kanalen. Even een wat breder beeld voordat je een oordeel vormt.Kijk ook naar de rapportages van mensen zelf op youtube.

Norsemen
Norsemen5 sep. 2021 - 18:12

Ze zijn niet allemaal rukkend dom, maar als je met een demonstratie mee gaat lopen waar 90% echt half achterlijk is, zet je jezelf wel volledig buitenspel.

6 Reacties
MarkwithaK
MarkwithaK6 sep. 2021 - 0:47

Goede opmerking!

mijn-mening
mijn-mening6 sep. 2021 - 6:24

????

Peterrr3
Peterrr36 sep. 2021 - 7:20

@Mark, de reacties van Norsemen zijn altijd inhoudelijk erg sterk ;-)

Weegie
Weegie6 sep. 2021 - 7:58

90% half achterlijk? Ik mag aannemen dat u dan universitair bent opgeleid om zo'n bewering te uiten? Ik denk dat 90% van de demonstranten meer en beter nadenken dan zo'n npo gehesenspoelde, alles klakkeloos aannemende figuur als u.

JohannesV2
JohannesV26 sep. 2021 - 8:52

Als je m.i. tijdens het demonstreren merkt dat er types rondlopen met zaken zoals jodensterren en NSB vlaggen, dan lijkt het mij dat je je beter zo snel mogelijk uit de voeten kan maken. Met dit soort walgelijke zaken wil ik niet geassocieerd worden.

Norsemen
Norsemen6 sep. 2021 - 9:44

@Weegie Ik neem niet alles klakkeloos aan van de NPO, dat ten eerste. Maar als je iets klakkeloos aanneemt, kun je dat beter van de NPO doen dan van Lange Frans of Robert Jensen.

Hallo4
Hallo45 sep. 2021 - 17:48

''Initiatiefnemer van het protest is de Amsterdamse ex-evenementenorganisator Michel Reijinga die al eerder protesten tegen het coronabeleid organiseerde.'' De rijke festivalondernemers klagen wel dat ze ook massa's mensen op de been willen brengen maar nu gooien ze met een rechtse demonstratie toch hun eigen glazen in. Geen links/progressief, niet viruswaanzinnig persoon, ooit meer te zien natuurlijk op festivals. Of het zouden hypocriete ''progressieven'' moeten zijn.

RaymondenJoop
RaymondenJoop5 sep. 2021 - 17:45

Dus als ik het goed begrijp is zo'n beetje iedereen tegenwoordig aan het demonstreren en oneens met alles. Maar toch weer op Rutte stemmen de volgende keer? Ook dat hebben ze dan gemeen

JanB2
JanB25 sep. 2021 - 17:42

Het is al langer hoogste tijd om maatregelen tegen de leiders van dit soort “bewegingen” te nemen. Het juridisch kader daarvoor is er al sinds mensenheugenis. Dit is opruiing. Als je in de problemen kunt komen door “fuck de koning” te roepen dan mag een oproep tot omverwerping van de rechtsorde (een restant is nog aanwezig na 10 jaar Rutte) toch zeker snoeihard worden aangepakt.

5 Reacties
JanB2
JanB25 sep. 2021 - 17:51

PS Met het verplicht dragen van een insigne door lieden die zonder medische reden niet gevaccineerd zijn is overigens niks mis. Een gele ster is alleen wat smakeloos. Een badge met een bio-hazard symbool is meer van toepassing en minder aanstootgevend. Bovendien wordt het vaak weergegeven op een driehoek met gele achtergrond dus over het kleurtje kunnen de wappies dan toch nog tevreden zijn. Doen dus!

RainB
RainB6 sep. 2021 - 5:09

@JanB, probleem is dan wel dat elk levend wezen een medische reden heeft om zich niet te laten vaccineren.

JanB2
JanB26 sep. 2021 - 19:27

@ RainB Wat een onzin. Problemen tussen de oren zijn dan wel een geval voor de psychiater maar een goede psychiater zal niet meegaan in de waandenkbeelden van een viruswappie maar ze weg proberen te nemen. Een immuunziekte waardoor mensen behoorlijk ziek worden van een vaccin is wat anders.

Reaguurtje
Reaguurtje7 sep. 2021 - 11:04

Jenus, heb je uberhaupt wel eens het boek gelezen van de man waar je zo trots de foto van als avatar hebt?

JanB2
JanB27 sep. 2021 - 17:03

Wie is Jenus?

Jozias2
Jozias25 sep. 2021 - 17:31

Volgens mij zijn deze mensen tegen de Corona maatregelen. Waarom zouden ze dat doen uit onvrede over de F1?

Phantom3
Phantom35 sep. 2021 - 17:14

Het vervelende is dat er ook steeds meer wappies uit de linkse hoek bijkomen. Het is inmiddels geen uitsluitend rechts feestje meer geworden, maar een breder gedragen sentiment.

2 Reacties
JasDon
JasDon5 sep. 2021 - 20:34

Die waren er altijd al, alleen voor Corona waren het antivaxxers. Veelal hoogopgeleide vrouwen uit progressieve steden die een beetje te veel zweverige materie te serieus namen. Baudet en co. waren wel de partijen die hier tijdens Corona graag gebruik van maakten. Maar antivax is echt niet specifiek een rechtse hobby.

GHS
GHS6 sep. 2021 - 12:53

Phantom: en vergeet ook de "beroepsstakers" niet. Ik heb eens op het Malieveld in Den Haag, vanaf de zijkant een demonstratie gadegeslagen en toen ook eens even gepraat met een deelnemer. Zijn redenering: ik ga naar iedere demonstratie. Er is altijd wel iets goeds bij. Hij had een spandoek gemaakt, dat hij altijd gebruiken kon. Er stond n.l. op: AD IS HET ZAT.

Piet Helmons
Piet Helmons5 sep. 2021 - 17:13

Ik zag wat interviews met mensen die meeliepen in deze demonstratie. Leken mij niet echt ultrarechtse mensen.

Rearden8
Rearden85 sep. 2021 - 17:13

De koppen boven JOOP artikelen worden steeds sensationeler, "let the comment wars begin...". Blijft overigens interessante maar tragische paradox op hemelsbreed klein oppervlak: 50.000 critikasters op de Dam, vs. 70.000 proleten op Zandvoort. Toeval, of geraffineerd "divide et impera"? Framing als ultrarechts komt hier overigens wat vreemd over, intellectuelen als Thierry Baudet, kunstenaars, en andere minderheden (niet-ingeënten) werden destijds ook al tijdens Duitse sessies als Intelligenzaktion tegen intelligentsia (1), en Sonderaktion Krakau tegen Poolse professoren en academici (2), als eerste opgeruimd. Daarbij is het minstens ongelukkig en hooguit oerdom te noemen dat Duitsland anno 2021 ook "Sonderaktion Impfung" (=inenten) heeft uitgeroepen (3). Hoe verander je democratie in dictatuur? Daar zijn beproefde recepten voor, zie Duitsland anno 1930 (4): "And then in 1930, the global economic crisis hit. Germany could no longer pay the war debts stipulated in the Versailles Peace Treaty. Millions of Germans lost their jobs. The country was in a political crisis as well. Cabinets were falling, and new elections were held all the time. It seemed impossible to form a majority government.". Klinkt herkenbaar? Het CIDI mag dan wel aanstoot nemen aan Davidssterren, parallellen met WOI (kredietcrisis en eurocrisis 2008-2015), gevolgd door "Roaring 20's" (AEX €800+, aandelenmarkten wereldwijd t.w.v. $120 biljoen+) (5), gevolgd door Grote Depressie jaren '30 (afbouwen "steunmaatregelen" door centrale banken), en WOII zijn afgezien van (militaire) massamoord, die overigens nog steeds kan plaatsvinden, niet te ontkennen. Bij nieuwe verkiezingen die onvermijdelijk zijn lijkt duidelijk wie deze gaat winnen: Thierry Baudet als zelfuitgeroepen Willem Schermerhorn (Eenheid door Democratie, Mussert noch Moskou), of Willem Drees (6)? 1. https://www.science.org/news/2021/08/archaeologists-unearth-nazi-era-massacre-poland-s-death-valley 2. https://www.agh.edu.pl/en/university/history-and-traditions/history/sonderaktion-krakau/ 3. https://www.stmgp.bayern.de/veranstaltungen/sonderaktion-impfen-in-altenstadt/ 4. https://www.annefrank.org/en/anne-frank/go-in-depth/germany-1933-democracy-dictatorship/ 5. https://twitter.com/Schuldensuehner/status/1434430600455327746/photo/1 6. https://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2020/09/waarom-kiest-baudet-voor-politieke-isolement-777926/

3 Reacties
Ecclesia
Ecclesia5 sep. 2021 - 21:23

'intellectuelen als Thierry Baudet' Hah!

Rearden8
Rearden86 sep. 2021 - 15:31

@Ecclesia Intellectuelen zijn doorgaans kritische denkers, als er al iemand kritisch denkt in de 2e Kamer is dat Baudet en zijn partij(genoten), en dan ook nog publiekelijk. En dat dr. Baudet op zijn 30e al 8 boeken had geschreven doen ook niet velen hem na (1)? Of zijn intellectuelen tegenwoordig alleen mensen die met de huidige kritisch academische pro-injectie wind meewaaien? Wellicht was de toevoeging "onbegrepen" aan "intellectuelen" hier op zijn plaats. Maar dat ligt meer aan het opleidingsniveau en de 6-jes cultuur van de massa, dan aan de heer Baudet zelf. Zo ook Omtzigt, gepromoveerd econometrist, weggebonjourd, door een setje anti-intellectuelen. Overigens is nog maar de vraag hoeveel mensen wereldwijd indirect zijn overleden t.g.v. coronamaatregelen, bijv. ontmoedigen ziekenhuisbezoek door onterechte bangmakerij van ouderen. Volgens sommige bronnen heeft dat in Nederland al 520.000 QALY's gekost (2). 1. https://uitgeverijprometheus.nl/auteurs/thierry-baudet.html 2. https://twitter.com/hommel_b/status/1434227942423412741/photo/1

Ecclesia
Ecclesia6 sep. 2021 - 20:51

Yes. Vooral doorgaan met jezelf voor schut zetten. En dat met zoveel woorden ook nog, toe maar.

Break on through
Break on through5 sep. 2021 - 17:00

Ja je moet het e.e.a. bij elkaar vergaarbakken natuurlijk om nog iets van een opkomst te krijgen natuurlijk. :) Ik zou het de volgende keer gewoon een anti alles demo noemen. Komen er vast nog meer, iederen is wel ergens tegen. Ook wel in en in triest natuurlijk dat mensen zich inlaten met fascisten en nazi´s om hun punt maar te kunnen maken

4 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 sep. 2021 - 17:38

ik vind het dus ook triest dan mensen zich bij dat soort mensen moeten aansluiten om hun punt te kunnen maken

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout5 sep. 2021 - 19:22

Goed gezien, helemaal mee eens.

Le Chat Botté
Le Chat Botté5 sep. 2021 - 20:14

@griezel Waar zie jij het moeten? Ik zie vooral gebrek aan ruggengraat (=wilskracht) om een intelligent alternatief voor het anti-democratisch narratief uit wappitanië neer te zetten.

Break on through
Break on through6 sep. 2021 - 3:31

Weet ik. maar toch bedankt voor het compliment. Dank voor de bijval. Ik snap best dat mensen hun ongenoegen willen uiten en als ze willen demonstreren, be my guest. Grondrecht, punt. Maar toch niet samen met extreem rechts man. Dat geeft direct weer zo´n negatieve uitstraling

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -5 sep. 2021 - 16:56

MEANTIME ... Paralympics .. veel minder Royal, stuk minder subsidie en sponsors, geen aandacht maar des te meer respect dan de jankerds die ik zie.

Harba Lorifa2
Harba Lorifa25 sep. 2021 - 16:44

"De zelfverklaarde aanhanger van Fortuyn, Wilders en Baudet heeft de demonstratie opgezet als een anti-regeringsprotest dat niet alleen gaat om coronamaatregelen maar ook toeslagenaffaires, huizentekorten en de Groningen-affaire." Ik ken deze persoon gelukkig niet, maar een antiregeringsprotest dat ernstige zaken in de Nederlandse samenleving agendeerd lijkt mij niet ultra rechts. Naar mijn mening is de titel, ondanks de aanwezigheid van de prinsenvlag, dan ook ongelukkig gekozen.

Greendutch
Greendutch5 sep. 2021 - 16:09

al die viruswaanzinnigen -dus al die 10000 personen- die vandaag in Amsterdam hebben gelopen met als doel de regels overboord te gooien>> op een onbewoond eiland kwakken dan kunnen zij doen wat zij willen zonder rekening met anderen hoeven te houden! een 'samen'leving heeft nadenkende mensen nodig. domme uitspraken in ons-journaal: ik wil vrij zijn! hoe is dat mogelijk als het land vol hangt met camera's die iedereen in de gaten houden??? er zijn beloftes gedaan: blijkbaar snapt zo iemand niet dat het leven en de tijd vol veranderingen zitten waarvoor aanpassingen nodig zijn?? moeder:ik wil dat mijn kind zonder mondkapje naar school kan? i.p.v. een kind leren met veranderende omstandigheden omgaan?

3 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 sep. 2021 - 16:36

verandering is een slecht argument als dingen ten kwade veranderen noem het dan geen vooruitgang

RaymondenJoop
RaymondenJoop5 sep. 2021 - 17:42

Kunnen we van A'dam dan geen eiland maken? Kansloze politiek heeft men daar uitgevonden en met GL en wat dubieuze wethouders aan het roer, zeg ik: gracht eromheen en lekker laten gaan in hun cocon. Zonder subsidie uiteraard.

whatsinthename
whatsinthename5 sep. 2021 - 19:14

U bent een echte socialist? alle anders denkenden op een eiland kwakken? U bent zelf wel nadenkend? Nou, nu maar eerst even goed nadenken en dan weer wat posten, misschien iets over Green? Over Green gesproken, kent u de cult klassieker Soyent Green? Een aanrader voor u.

Rudi Staal
Rudi Staal5 sep. 2021 - 16:09

Dat de demonstranten tegen de corona-maatregelen ultrarechts zouden zijn is al net zo'n complottheorie die toch echt niet vol te houden is. Met buiten de coronamaatregelen ook nog de toeslagenaffaires, huizentekorten, en de Groningengasvelden-problematiek als items is dat helemaal niet meer vol te houden. Het kan hooguit chagrijn zijn dat de organisator met een Furtuijnistische achtergrond in dezelfde populistische vijver vist als populisten ter linkse zijde dat ook zo graag met zoveel succes zouden doen.

ton14024
ton140245 sep. 2021 - 16:04

Als je alle standpunten hier steunt ben je een uitzondering. Het is net een rechts regeerakkoord. Je bent een wappie als je dit steunt. CIDI mag Rutte dit verwijten.

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 sep. 2021 - 16:33

Toeslagen schandaal Groningen tegen Rutte tegen de F1 van Bernhard Waarom geven we dit weg aan rechts? Te druk met demonstreren tegen zwarte piet of tegen abortuswetten op Jupiter?

LBNB
LBNB5 sep. 2021 - 15:56

Mooi dat jandino bijvoorbeeld ook mee loopt! Wellicht dat er inderdaad wat nazi's mee liepen, maar juist het samen strijden tegen de waanzin en de schendingen van de grondwet door dit kabinet verbindt.

1 Reactie
Arend Wortel
Arend Wortel6 sep. 2021 - 10:06

Welke schendingen van de grondwet ziet u precies in relatie tot het coronabeleid?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout5 sep. 2021 - 15:35

Rechtse elementen hebben het antivaxxersbewustzijn gekaapt. Waanzuchtige wappies, begeesterd snakkend naar verlichte Leiders die hen beloven vrij te maken. Nationaal-populisme als Leitmotiv voor het narcistoïde ego in een tendentieuze Sturm und Drang ambiance. Dus wie als gutmensch geneigd is zich naïef in te laten pakken op emotioneel-bevlogen wijze, moet eerst maar eens kijken naar het boreaal appèl van de posters (gotische letters!) en naar de dubieuze deelnemersclusters van het spektakel. Daar lijkt veel geld en uiterst rechtse propaganda mee gemoeid.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland5 sep. 2021 - 15:34

[maar ook toeslagenaffaires, huizentekorten en de Groningen-affaire.] 'Links' ga je schamen ! Dit is jullie terrein!

Bouwman2
Bouwman25 sep. 2021 - 15:18

Ook al roep je met velen dat democratie onzin is dat het Gezag weg moet, de verkiezingsuitslag TK21 blijft gewoon staan. Ook aldoe je zo'n geel vestje aan, ook al zeg je het vertrouwen in Mark Rutte op, hj blijt immer vriendelijk. Hij neemt het mevrouw Kaag noet kwalijk. Allen God hoort hem brommen. bij tijd en wijle. En Alexander Pechtold natuurlijk, want die is helderhorend.

Joop den Uil
Joop den Uil5 sep. 2021 - 15:16

Voor een heleboel politici en BN-ers een duivels dilemma: Zandvoort of Amsterdam ?Waar heb ik de meeste kans op een foto? Uit bovenstaand feitenrelaas valt dat niet op te maken.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine5 sep. 2021 - 15:06

Nou poeh, 10.000 betogers. Daar zal politiek Den Haag van onder de indruk zijn. Vandaag een terrasje gedaan in de bossen. Overal superdruk en gezellig. Het overgrote deel van de Nederlanders kan prima leven met de huidige maatregelen (hoe k die ook zijn voor de getroffenen).

Biff Everwood
Biff Everwood5 sep. 2021 - 15:03

Zaterdag herkansing voor links, 14.00 op de Dam, tegen de wooncrisis. Komt allen!

Biff Everwood
Biff Everwood5 sep. 2021 - 15:02

misschien rechts qua organisatoren, maar de thematiek zou eenieder moeten aanspreken. Het steevast saboteren van festivals en cultuur, terwijl een F1 wel doorgang vindt, groningen, toeslagen, woningnood. Het lijken me eigenlijk thema's waar links mee zou moeten weglopen.

EricDonkaew
EricDonkaew5 sep. 2021 - 14:57

Volgens mij wordt het nu echt tijd om de historische tegenstelling links-rechts en daarmee ultralinks-ultrarechts definitief te herzien. Vandaag was het misschien het keerpunt, maar het zat er toch al heel lang aan te komen. Is kritiek op de toeslagenkwestie en de Groninger aardgasaffaire, om waar wat te noemen, ultrarechts? Ik mag toch hopen van niet. Andere redenen van onvrede zijn dan wel weer rechtspopulistisch, of misschien gewoon populistisch? Het oude links-rechts bestaat niet meer. Misschien is er een compleet nieuw links-rechts voor in de plaats gekomen, maar dan moet dat wel helder gedefinieerd worden, want ik weet het voor mezelf ook niet meer. Of compleet afzien van de termen links-rechts in dit verband. Het was de plaats van de Britse leden van het Lagerhuis destijds. Zeg het maar...

8 Reacties
ton14024
ton140245 sep. 2021 - 22:00

Een kwestie is een ramp die voor de regering geen ramp mag wezen. Wij, links, spreken dus van de toeslagenaffaire.

EUpiet
EUpiet5 sep. 2021 - 22:05

Zo in 1848 schudde het oude continent op haar grondvesten. Overal schalde het klaroen van de rode revolutie en menig autocratisch heerser krabde zich achter de oren, Want hoe deze volkswoede te beteugelen. Maatschappij kritische filosofen zoals onze mopperkont Schopenhauer spraken schande van de spontane volksoproer. Tenslotte deugde er dan wel weinig van de instituties in zijn ogen maar kritiek er op moest toch overgelaten worden aan mensen met voldoende geestelijke bagage. Niet dat plebs moest het voortouw nemen. Ik denk dat wat wij links noemen tegenwoordig lijdt aan dezelfde kwaal. Maatschappelijke veranderingen moeten we overlaten aan mensen die er voor doorgeleerd hebben. Daar moeten debatten over gevoerd worden en de polemiek moet geleid worden door mensen uit de zelfbenoemde intellectuele kring. Spontane acties vanuit welke geledingen van het "volk" dan ook moeten we ten diepste wantrouwen. Populisme noemen we het en ultra rechts.

EricDonkaew
EricDonkaew6 sep. 2021 - 3:03

@Ton14024 ------------------------------------ Och arme. Ik wilde naast affaire gewoon een ander woord gebruiken. Geen enkele intentie hiermee. Trouwens, taalkundig heb je waarschijnlijk geen gelijk. Ook 'kwestie' heeft in de regel een negatieve ondertoon.

groeneDemocraat
groeneDemocraat6 sep. 2021 - 6:04

De groenen en de bruinen misschien?

EricDonkaew
EricDonkaew6 sep. 2021 - 8:14

@groeneDemocraat: De groenen en de bruinen misschien? --------------------------------- Nou nee, er zijn veel te veel mensen die tot geen van beiden willen behoren.

ton14024
ton140246 sep. 2021 - 9:33

E, jij weet dus niet van kwestie zoals ´de Armeense kwestie´. Kan ik je dan kwalijk nemen met fascisten te heulen?

EricDonkaew
EricDonkaew6 sep. 2021 - 11:21

Ton14024: E, jij weet dus niet van kwestie zoals ´de Armeense kwestie´. Kan ik je dan kwalijk nemen met fascisten te heulen? ------------------------------------------- Waar gaat dit nu weer over? Je begint te raaskallen.

Reaguurtje
Reaguurtje7 sep. 2021 - 11:02

@EUpiet Ja dat vind ik nou ook. Het domme gepeupel is veel te dom om voor zichzelf na te denken. Wij, de adel, zijn hier (door God verkoren) voor op de wereld gezet om voor de resterende 99 % van de bevolking alle beslissingen te maken. Dat is ons recht, en onze plicht. Het is maar goed dat Billie en co het feodalisme aan het terugbrengen is met hun superieure kreet. 'You will own nothing and you will be happy.' Hoe gelukkig waren dan ook al die boeren die pleuterden in het veld om onze oorlogen (onder elkaar), onze paleizen en onze huurlingen te bekostigen. Iedereen weet toch dat de primitieve mens, levend in armoede, eigenlijk veel gelukkiger is.

groeneDemocraat
groeneDemocraat5 sep. 2021 - 14:51

Ultra rechts of gewoon ultra dom soms zie ik het verschil niet meer zo. Protest tegen de f1 bij rechts toch nog een mini lichtpuntje

harmmeijer
harmmeijer5 sep. 2021 - 14:36

Even voor de goede orde: met fascisten aan de macht is het gedaan met de vrijheid, in welke vorm dan ook.