Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Er zijn maar enkele landen waarbij je direct je verdenkingen mag bekend maken en er zonder kleerscheuren mee weg komt. Stel je eens voor dat wij zonder enige bewijs Duitsland zouden beschuldigen voor vandalisme bij die Joodse restaurant in Amsterdam! Dit is zelfs geen vandalisme maar executie op buitenlands grondgebied. Sommige mensen noemen stemmingsmaken en enkelen zelfs propaganda. De kans is groot dat een ex-KGB agent de spion herkende en zelf actie heeft ondernomen of een Rus die heeft uit waanideeën voor zijn vaderland heeft gedaan. Nergens staat geschreven dat alleen westerse mensen verward kunnen/mogen zijn, ook Russen en moslims kunnen af en toe verward zijn.
"De kans is groot dat een ex-KGB agent de spion herkende en zelf actie heeft ondernomen" Wat een onzin, toevallig had die ex-KGB ook een spuitbus zenuwgas op zak? Zenuwgas produceer je niet even in je keukentje ook niet als ex-KGBer. Voor een ex-KGBer had een mes of pistool veel makkelijker en logischer geweest. Dit was een professionele moordaanslag met een zeer moeilijk verkrijgbaar middel. Wel rijst de vraag waarom zo'n geavanceerd wapen gebruiken i.p.v. simpel neerschieten? Mogelijk als afschrikwekkend voorbeeld voor andere mogelijke potentiele overlopers?
“De kans is groot dat......” De kans dat jij onzin uitkraamt om je favoriete dictator uit de wind te houden lijkt mij een stuk groter.
" Groot-Brittannië zet 180 troepen in bij nasleep Russische vergiftigingsaanval " UIt hoeveel man/vrouw bestaan die troepen dan wel? .
Het is geen correctie maar klinklare onzin. Het woord "troepen" betekent namelijk ook "individuele manschappen". Het woord wordt juist in deze context ook het meeste gebruikt volgens mij (bijvoorbeeld bij meldingen omtrent het aantal troepen (sic!) dat ergens is gelegerd). Het woord had dus gewoon mogen blijven staan.
Jan, Mis jan, het ligt aan de context. Masachappen en troepen zijn niet willekeurig inwisselbaar. "De troepen rukten op": manschappen "G. B. zet 180 troepen in.." : daar gaat mijn opmerking over en ziet de redactie een reden tot correctie in. .