Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Groningen krijgt extra miljard voor hulpprogramma

  •  
05-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8475833853_dc4338e258_z
Bovenop het geld dat bedoeld is als vergoeding voor de schade en het versterken van huizen tegen eventuele aardbevingen in Groningen heeft het kabinet 1,15 miljard uitgetrokken voor een zogenaamd Nationaal Programma Groningen. In de komende tien jaar moet het geld gebruikt gaan worden voor de ontwikkeling van projecten op het gebied van energietransitie, economische ontwikkeling en stads- en dorpsvernieuwing.
Niet iedereen is blij met het programma. Eelco Eikenaar, gedeputeerde namens de SP in de provincie, blijft bijvoorbeeld weg bij de presentatie van de plannen. Hij vindt dat er weinig aanleiding is voor een feestje. Hij wijst op de nog niet nagekomen afspraken over de afhandeling van de schade die er nu al is aan Groningse huizen, veroorzaakt door aardbevingen die ontstonden na decennialange gaswinning in het gebied.
Eerder dit jaar klapte een overleg tussen de provincie, gemeenten waar aardbevingen hebben plaats gevonden en verschillende maatschappelijke organisaties met minister Eric Wiebes (VVD) van Economische Zaken. Bijna 1600 huizenbezitters werden daardoor voor de zoveelste keer in de wachtkamer gezet.
Cc-foto: Jos
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.