Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grondrecht volgens Amerikanen

  •  
14-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
601 keer bekeken
  •  
image0b
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen14 apr. 2022 - 18:11

Mooie tekening, het doet me denken Charlton Heston: From my cold, dead hands! https://www.youtube.com/watch?v=5ju4Gla2odw Heston, ik vond hem geweldig als acteur, zijn persoonlijke opvattingen vond ik dan weer minder.

r v b
r v b14 apr. 2022 - 11:55

Ook hier zijn er veel gewelddadige wapengekkies die denken: Hoe meer wapens, hoe beter en veiliger.Die pleiten dan voor uitbreiding van het leger, en geven hun volle steun aan oorlog en moord. Zij zijn de geestverwanten van Poetin, en vinden het maar wat fijn dat het russisch leger de boel "veilig" komt maken. Vaak zijn die mensen ook nog voor slavernij in de vorm van dienstplicht.

3 Reacties
wittecisnoot
wittecisnoot14 apr. 2022 - 13:19

Misschien een raar idee: ik heb een brandblusser in huis. Ik heb nog nooit dat ding leeggespoten in mijn woonkamer. Tenzij er brand is, heb ik geen intentie om dat ding te gebruiken. Maar als er brand is, dan kan het mijn huis redden. Ik ben inderdaad voor een goed leger en sterke NATO. Maar dat leger zie ik het liefst ongebruikt. Dus zie ik niet hoe ik dan steun geef aan "oorlog en moord". Eigenlijk zorgt NATO er voor dat er geen oorlog en moord komt. Eigenlijk zie ik dat Russische leger als bron van onveiligheid.

Hernandez
Hernandez14 apr. 2022 - 19:38

'Zij zijn de geestverwanten van Poetin, en vinden het maar wat fijn dat het russisch leger de boel "veilig" komt maken. ' Ah dus de mensen die voorstander zijn van een sterke NAVO zijn ook geestverwanten van Poetin..? Fantastische argumenten weer, RVB.

r v b
r v b15 apr. 2022 - 8:11

@wittecisnoot: de NAVO zorgt er niet voor dat er geen oorlog en moord komt. U stelt duidelijk dat het russisch leger een bron van onveiligheid is, daar ben ik het mee eens. Maar als u zegt dat 1 land een leger mag, dan mogen alle landen een leger, u vindt dus dat Poetin een leger tot zijn beschikking moet hebben. Legers moorden, brandblussers blussen brand: zij zijn onvergelijkbaar.

Effie2
Effie214 apr. 2022 - 7:52

'Geen probleem hoor. Een schietgebedje doet wonderen'.