Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Groet van strijders in Syrië circuleert onder jongeren in Amsterdam-oost

  •  
02-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
124 keer bekeken
  •  
6809369562_9d18ace911_z
‘Onze Salam uit Idlib. Aan de broeders van Amsterdam-Oost. Vergeet ons niet in jullie dua.’ Een opmerkelijke boodschap, die onlangs in groepsgesprekken via berichtendienst Telegram rond ging. AT5 kreeg inzage in de reacties , die opvallend positief zijn: ‘Dikke pica. Wollah strijders helemaal vanuit Syrië de groeten doen aan de bro’s van Oost en dikke wapens op die pica’. Een ander schrijft: ‘Haha, het zijn ook strijders. Jihad voeren is stug en moeilijk, broer.’ Van wie de boodschap afkomstig is, wordt niet duidelijk uit het bericht.
De oproep is des te opmerkelijker, omdat verschillende geradicaliseerde jongeren uit Amsterdam zijn omgekomen terwijl ze streden voor IS. De 17-jarige Amsterdammer Achraf kwam om bij een bombardement op Raqqa. Een 29-jarige voormalig stadsgenoot volgde zijn lot na gevechten bij Kobani. Van tientallen Amsterdammers is bekend dat ze richting Syrië vertrokken om zich aan te sluiten bij IS.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.