Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Amerikaans Hooggerechtshof draait strijd tegen klimaatcrisis de nek om

Zeg maar dag tegen een leefbare planeet
Joop

Groep Kuzu/Öztürk roept Nederland op ideeën in te sturen

  •  
18-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tunahan-kuzu-1349989722.jpg
Het duo vormt samen een nieuwe politieke beweging ... De beweging wil zich voor iedereen inzetten
Ze waren tot voor kort de Turks-Nederlandse boegbeelden van de PvdA, stapten uit die partij na een conflict met Marcouch en Asscher (of werden eruit gezet, de verhalen spreken elkaar tegen), maar vanaf dinsdag laten Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk ook het gedachtengoed van de sociaaldemocraten achter zich wanneer ze Nederland oproepen ideeën in te sturen voor hun nieuwe beweging.
Iedereen die voor verdraagzaamheid, tolerantie, acceptatie en verbinding is, kan die ideeën aandragen via e-mail.
Of het Surinaamse Nederlanders zijn, Marokkaanse Nederlanders of Turkse Nederlanders, dat maakt ons niets uit.
Men wil tornen aan onze geloofwaardigheid. De PvdA-top lijkt daarmee op een omgekeerde wasstraat. Je gaat er schoon in, je komt er besmeurd uit als je niet doet wat ze van je eisen.

Meer over:

denk, politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Mrsvenderleek
Mrsvenderleek18 nov. 2014 - 22:45

Dus je moet wel allochtoon zijn? Of mogen autochtone Nederlanders ook insturen?......

Michiel Online
Michiel Online18 nov. 2014 - 22:45

Ik ben voor verbinding maar daarom stuur ik nog geen email.

GingerTed
GingerTed18 nov. 2014 - 22:45

Nou ik zou zeggen begin eens met een verklaring Koerden, en Armeniërs als niet Turkse volken te erkennen. De rechten van homoseksuelen en vrouwen in alle opzichten gelijk te stellen aan die van mannen. Seculariteit volledig te onderschrijven en dus islamitisch recht stelselmatig onderworpen aan het Nederlandse recht. a, b, ceetje.

123456zeven
123456zeven18 nov. 2014 - 22:45

Die geloofwaardigheid hebben ze zelf naar de knoppen geholpen. Als je geen Sociaal-Democraat bent, wat dééd je dan in de PvdA? Of als je erbij zat vanwege het Neo-Liberalisme, waarom richt je dan geen Neo-Liberale partij op? De heren hebben echter geen enkele politieke ideologie.

Rootman
Rootman18 nov. 2014 - 22:45

Eigenlijk een prima idee, dat deze politici een fractie willen vormen die een klankbord wil zijn voor ´allochtone´ Nederlanders, dat ze boven hun Turkse achtergrond willen reiken. Ook al zullen veel van hun standpunten niet de mijne zijn.

Warren2
Warren218 nov. 2014 - 22:45

De pvda is 27 zetels gedaald, als die allemaal naar hen gaan, worden ze nog eens groot.

Meta Foor
Meta Foor18 nov. 2014 - 22:45

wat beide heren doen is politiek en integratie ten top: - goede bespeling van media - (ogenschijnlijke) inspraak van kiezers - veel op straat te vinden - eenvoudige boodschap - goed gedefinieerde doelgroep - uitspelen van underdog positie - spreekt ca 2 miljoen potentiele kiezers aan - gegarandeerde steun van teleurgestelde GL en PvdA kortom: gat in de markt die ze professioneel afdekken en dat alleen omdat de PvdA in slaap was gevallen (of coma om het niet netjes uit te drukken)

Sardar2
Sardar218 nov. 2014 - 22:45

Prima idee, van onderaan beginnen. Hoewel ik geloof niet dat zij daarin geloven. Maar een partij die nieuwe politieke geluid laat horen is goed voor NL. Zij zijn product van polarisatie en zij zullen ook polarisatie verder versterken. Maar ik denk zij zullen wel een heel klein minderheid kunnen vertegenwoordigen Zij hebben al stevige en duurzame basis in grote turkse organisaties in NL. Het is afwachten wat met hun gaat gebeuren.

JanVrij
JanVrij18 nov. 2014 - 22:45

"Iedereen die voor verdraagzaamheid, tolerantie, acceptatie en verbinding is, kan die ideeën aandragen via e-mail." Ik neem aan dat hier ideeën over verdraagzaamheid, tolerantie, acceptatie en verbinding bedoeld worden. Wat heeft die man al die jaren bij de PvdA gedaan dat hij zelf geen ideeën op dit vlak ontwikkeld heeft? "Surinaamse Nederlanders zijn, Marokkaanse Nederlanders of Turkse Nederlanders" Waarom deze onderverdeling? Waarom niet gewoon 'alle Nederlanders'? Ik vrees dat ze niet beseffen hoezeer ze de beslissing van de PvdA onderschrijven met dit soort uitlatingen.

jimdavis
jimdavis18 nov. 2014 - 22:45

beetje lui, anderen om ideeen vragen.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos18 nov. 2014 - 22:45

Ach wat aandoenlijk, die 15 minutes of fame.

feitenchecker
feitenchecker18 nov. 2014 - 22:45

Net als Erdoğan vrouwen aanraden om te stoppen met werken.

Ruud12
Ruud1218 nov. 2014 - 22:45

Wat is de PvdA met deze affaire ontzettend door de mand gevallen. Allochtone stemmentrekkers , die geen enkele band hadden met de sociaal democratie werden op het schild gehezen . Louter en alleen om de allochtone stem te krijgen , zodat men op het pluche kon blijven zitten. De multiculturele samenleving werd de hemel ingeprezen , terwijl allochtone PvdA-gekozenen hun clientelisme konden botvieren . Zie de gebeurtenissen in Rotterdam Fijenoord met de moskee-internaten en in Roermond met het verzoek aan de wethouder om turkse nederlanders in dienst te nemen. De PvdA-leiding heeft nooit iets aan deze misstanden gedaan , bang als men was om allochtone stemmen kwijt te raken. Drees en den Uyl zullen zich in hun graf hebben omgedraaid.

JoopSchouten2014
JoopSchouten201418 nov. 2014 - 22:45

Één tip; volledige transparantie.

RaymondenJoop
RaymondenJoop18 nov. 2014 - 22:45

Met alle goede wil begrijp ik niet hoe men deze twee 'heren' ooit heeft binnen kunnen halen bij de PvdA. Wat ik ook niet begrijp is hoe je een partij pretendeert te zijn die rechten voor homo's en vrouwen hoog in het vaandel heeft staan en vervolgens makkelijk je principes overboord kan zetten (langdurig blijkbaar voor vele, vele jaren) puur en alleen -lijkt het- om stemvee voor je te winnen. Deze meneer verwoord het goed: http://politiek.thepostonline.nl/column/kutfeministes-zijn-klote/ Als PvdA, juist ook het vrouwelijk deel, blijk je dan geen ruggengraat te hebben en blijken de principes van ook bijv. een SGP toch heel erg veel aanhang te hebben in NL, ook bij de PvdA, helaas.

pietdeg2
pietdeg218 nov. 2014 - 22:45

Hierbij mijn inzending: doe het niet!

1 Reactie
Sardar2
Sardar218 nov. 2014 - 22:45

Waarom niet? Ze kunnen degelijk van elk partij een deel van stemmen weg halen, van turken en ik geloof ook van andere bevolkingsgroepen. Ze hoeven niet succes hebben. Maar dat voegt wel een ervaring toe aan politiek Nederland.Tot de tijd dat grote partijen iets gaan doen tegen polarisatie is elk georganiseerde oppositie welkom. Zo leggen we de ware aard van polarisatie bloot, tot de burgers toe.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij18 nov. 2014 - 22:45

Hoe kun je nu 11 en 18 jaar bij de PvdA zitten en nu opeens roepen dat je er schoon ingaat en smerig uitkomt? Die mensen willen mijn stem hebben?

1 Reactie
Bakoe
Bakoe18 nov. 2014 - 22:45

Van al de prominenten die ooit in de PvdA hebben gezeten en naderhand dikbetaalde baantjes bij de woningbouw corporaties en in de zorg kregen kan je nu niet echt zeggen dat het frisse lieden zijn.

msj_meijerink
msj_meijerink18 nov. 2014 - 22:45

Denken ze nu werkelijk dat ze hun op cliëntelisme gebaseerde, conservatieve ideeën in Nederland kunnen uitrollen? De pvda heeft ze uiteindelijk ontmaskerd.

1 Reactie
Bakoe
Bakoe18 nov. 2014 - 22:45

/Denken ze nu werkelijk dat ze hun op cliëntelisme gebaseerde, conservatieve ideeën in Nederland kunnen uitrollen?/ Nu ja, de PvdA heeft het 40 jaar lang gedaan, en ze bestaan nog steeds.

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2014 - 22:45

En als mijn idee jullie niet aanstaat, zal Allah mij straffen? Schandalig dat dit soort opportunisten een podium krijgt.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 nov. 2014 - 22:45

[En als mijn idee jullie niet aanstaat, zal Allah mij straffen? ] Waar haal je *dat* idee vandaan???

[verwijderd]
[verwijderd]18 nov. 2014 - 22:45

Het eerste beleidspunt zal wel zijn het invoeren van een moslim als ontdekker van de Amerika's in de twaalfde eeuw zoals Erdogan algemeen verplicht wil maken in het Turkse onderwijs oftewel dat ook door zeer veel Turks Nederlandse jongeren gevolgd wordt op internaten en zondag scholen

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman18 nov. 2014 - 22:45

[Het eerste beleidspunt zal wel zijn het invoeren van een moslim als ontdekker van de Amerika's ] Waar den k je precies gelezen te hebben dat dit een partij wordt voor Moslims die achter Erdogans uitspraken staan?