Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Groentesoep uit blik heeft meestal niet veel met soep te maken

  •  
25-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
843 keer bekeken
  •  
6181703313_133911fcec_z
Met acht huismerken groentesoep heb je wat te kiezen, zo lijkt het. De praktijk blijkt weerbarstiger: liefst zeven van de acht (huis)merken groentesoep uit blik die werden getest door een panel van het AD worden door dezelfde fabriek gemaakt. Het AD nam de proef op de som en liet een panel proeven. De conclusie: groentesoep uit blik is niet veel soeps.
Kant en klare tomatensoep is in talloze varianten verkrijgbaar. Extra zoet, kruidig, Chinees, gegrild, zongedroogd of biologisch; je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Voor groentesoep geldt iets anders: in sommige supermarkten is het zelfs geheel verdwenen uit het assortiment. Struik Foods uit Voorthuizen maakt opvallende varianten: de zeven groentesoepen die zij maken, kennen exact dezelfde ingrediënten. Wel is er variatie in kruiden, waterigheid en zogenaamde ballenbleekheid.
‘Dit is soep voor tandeloze omaatjes, je kunt de groente­snip­pers bijna opzuigen, zo doorge­kookt zijn ze,’ zegt panellid Tal Maes over één van bliksoepen. ‘En allemaal zo vreselijk zout.’ De volledige test is hier te vinden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.