Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks Zwolle wil vluchtelingen en inwoners samen laten wonen

  •  
27-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
terapel
De GroenLinks-fractie in Zwolle pleit ervoor om vluchtelingen en Zwollenaren nader tot elkaar te laten komen door ze samen te laten wonen en inburgeren. Dat is voorgesteld tijdens een debat over de komst van extra vluchtelingen, meldt RTV Oost. 
De gemeente Zwolle is op zoek naar woonruimte voor tweehonderd asielzoekers. In de stad komt er een azc voor zeshonderd mensen maar die is nog niet klaar. GroenLinks wil rondom de opvanglocaties graag voorzieningen waar wijkbewoners en vluchtelingen gebruik van kunnen maken. Van gemeenschappelijke trainingen tot aan een buurtcafé.
"GroenLinks wil verbindingen leggen waar de hele stad sterker van wordt. Om ontmoetingen te organiseren waardoor we geen vreemdelingen voor elkaar zijn."
Maandag meldde het Rode Kruis dat er deze zomer een bus langs opvanglocaties gaat met medewerkers die hulp bieden bij het vinden van familieleden of vrienden. Ook kunnen zij binnen bellen naar het land van herkomst, wat met de mobiele telefoon erg duur is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.