Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks wil af van PVV-bestrijders Danen en Rabbae

  •  
31-10-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
258 keer bekeken
  •  
gl_300_01.jpg
Halsema twittert Rabbae van zich af … Dibi wil dat Danen partij verlaat
GroenLinks-leider Femke Halsema en -kamerlid Tofik Dibi hebben dit weekend de aanval geopend op partijgenoten Mohammed Rabbae en René Danen, voormannen van het harde verzet tegen de PVV.
Mohammed Rabbae riep de toorn van de GroenLinks-leider over zich af tijdens een manifestatie tegen vreemdelingenhaat in Amsterdam. Bij het beeld van de Dokwerker, symbool voor het verzet van een deel van de Nederlanders tegen de jodenvervolging in WOII, zei Rabbae, voormalig lijsttrekker van GroenLinks, zaterdag  onder meer : ”De strijd tegen het fascisme is vandaag begonnen.”
Halsema twitterde daarop:
Soms word ik wat ongemakkelijk van de toevoeging oud-groenlinkskamerlid: Rabbae doet zijn uitspraken bepaald niet namens ons. #pers
In de daarop volgende tweets stelde ze zich te willen distantiëren van Rabbae en van de manifestatie. Ze verwees naar de Amerikaanse demonstratie Rally for Sanity die zich keert tegen haatzaaien en twitterde  naar regisseur en zelfverklaard VVD-stemmer Eddy Terstall: 
ik heb nog nooit iemand voor fascist uitgemaakt, mijn collega’s ook niet. Ik ken ook geen rechtse politici die het gebruiken.
Tofik Dibi twitterde zaterdag op zijn beurt:
Rene Danen. Zucht. Kan die man geen eigen partij oprichten?
In een latere tweet verklaarde hij ‘veel respect’ te hebben voor Rabbae. In een toelichting in Trouw zegt Dibi:
 “Rene is van de verboden, van de boycots en van de rechtszaken. Wij staan juist voor het voeren van een open debat. Je kunt niet iedereen met wie je het niet eens bent de mond snoeren.
Danen en Rabbae zijn tevens de drijvende krachten achter het proces tegen Geert Wilders, een andere doorn in het oog van de GroenLinks-leiding die het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting als speerpunt heeft.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.