Joop

GroenLinks-wethouder Nuijens stapt op

  •  
21-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2019-06-21 om 12.19.17
De Diemense wethouder Jorrit Nuijens van GroenLinks stapt op. Dat meldt het Parool. Nuijens kwam donderdag in het nieuws nadat hij voor de Amsterdamse Stopera werd gearresteerd. Op het bureau zou hij een agent in het gezicht hebben gespuugd, aldus een verklaring van de politie. Die maakte vrijdag ook bekend dat Nuijens GHB en wiet in zijn bezit had en dat twee agenten aangifte tegen hem hebben gedaan wegens belediging.
Op de website van GroenLinks laat Nuijens weten:
"Ik heb besloten om per direct terug te treden als wethouder van de gemeente Diemen. De komende dagen en weken zal ik rust nemen om op de gebeurtenissen te kunnen reflecteren. Ik bied mijn oprechte excuses aan. Allereerst aan de agenten die ik zoveel werk heb bezorgd, maar ook aan alle inwoners van de gemeente Diemen, aan mijn partij en aan de raad en het college van Diemen. Het spijt me dat ik mijn werkzaamheden voor de gemeente Diemen niet heb kunnen afronden."
GroenLinks laat weten het besluit van Nuijens te respecteren:
"In zijn tijd als wethouder heeft Jorrit Nuijens met zijn grote inzet veel betekend voor GroenLinks Diemen en voor alle Diemenaren. Mede dankzij hem is duurzaamheid een van de belangrijkste pijlers van het coalitieakkoord. Daarnaast was van het begin af aan zijn sterke betrokkenheid bij de gemeente en haar inwoners zichtbaar door zijn open wijze van communiceren onder andere over de biomassacentrale."
Update: Tegenover AT5 ontkent de advocaat van Nuijens dat zijn cliënt naar een agent zou hebben gespuugd. Omdat de politie in een verklaring schreef, wilde Nuijens daar de videobeelden van zien. Daarop zou de politie hebben gezegd dat het spuugincident niet op het bureau, maar op straat plaatsvond. Ook daarvan kon de politie geen bewijs overleggen. Volgens de verslaggeving van De Telegraaf zou Nuijens ‘iets in zijn neus gesnoven’ hebben voorafgaand aan zijn arrestatie, ook dit wordt door de advocaat van Nuijens ontkend. In het NPO1-radioprogramma Spraakmakers was vrijdagochtend Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen te gast. In de uitzending geeft hij toe de berichtgeving rond Nuijens extra te hebben aangezet, of zoals hij zelf zegt ‘in het zonnetje gezet’, omdat Nuijens zich in het verleden kritisch heeft uitgelaten over de Telegraaf.
Beeld: Gemeentehuis Diemen, Google streetview
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (87)

de Boer2
de Boer223 jun. 2019 - 7:52

De reactie van GroenLinks iin Diemen is voorbeeldig. Men dient altijd de waarden van een ander te benadrukken en niet de tekortkomingen. Vaak is dat precies andersom, dan gaat het over fouten, en minder over waarden. Waarden zijn blijvend, fouten maakt iedereen. De media zijn vaak meer gericht op wat fout ging, wat allemaal goed ging heeft geen nieuwswaarde. Sonja Barend, had eens een show die de "goed nieuws show" heette. Wat fantastisch is het dat ze nog steeds leeft. En wat verdrietig dat de bijbel die dezelfde intentie heeft zo slordig wordt gelezen.

Extra belegen
Extra belegen23 jun. 2019 - 7:15

Op mijn werk wordt je onherroepelijk ontslagen als je 'even een jointje' rookt tijdens werktijd. Dat hij dit regelmatig deed blijkt uit de verhalen die nu los komen. Waarom zouden wethouders dit wel mogen doen? Dat is toch niet normaal?

Reinier4
Reinier422 jun. 2019 - 11:00

Ik lees net in het Parool dat het in het stadhuis een publiek geheim was dat Nuijens weleens een jointje buiten rookte.... moet kunnen toch?? Bij VDL een reden om op staande voet ontslag te krijgen als men onder werktijd drugs gebruikt... trieste toestand in Amsterdam ... de inwoners en toeristen worden met boetes nagejaagd en de ambtenaren permitteren zich “ vrijheden” ... als dit de politiek is die GroenLinks wilt bedrijven ben ik nu wel klaar met hen...

4 Reacties
madbako
madbako22 jun. 2019 - 17:24

@Reinier 22 juni 2019 at 13:00 Ik lees net in het Parool dat het in het stadhuis een publiek geheim was dat Nuijens weleens een jointje buiten rookte…. moet kunnen toch Inderdaad, moet gewoon kunnen.

de Boer2
de Boer223 jun. 2019 - 7:38

Uitstekend voorbeeld van verongelijkt gedrag.Iemand is geïrriteerd, raakt gefrustreerd, verbitterd ook. Dat wil ie wraak nemen. Mag ik er op wijzen dat daar andere partijen dan Groen Links speciaal voor zijn opgericht?.

Reinier4
Reinier423 jun. 2019 - 12:02

@de boer ... ik neem geen wraak ... ik ben teleurgesteld omdat GroenLinks altijd het ethische hoog in het vaandel heeft en juist andere de maat neemt ... ik mag hopen dat Jesse Klaver het gedrag van Nuijens afkeurt???

Ivan61
Ivan6123 jun. 2019 - 13:50

madbako en de boer, Wethouder die niet nuchter is...moet kunnen. Een kleuterjuf die rookt tussen de kinderen...moet kunnen. Een trein bestuurder die fles jenever opzuipt en gaat werken...moet kunnen. Een chirurg die 2 lijntjes coke neemt voordat hij iemand gaat opereren...moet kunnen. Wie wil nuchter zijn?

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander21 jun. 2019 - 20:37

Werkdruk? Niet handig een snuifje. Dat beseft Jorrit nu zelf ook wel. Nee, dan Brave Hendrik Paul Jansen. Zelfs ongesnoven niet te pruimen. Typisch voorbeeld van karakterzwakte en lekker goedkoop scoren. Ja dan wordt je hoofdredacteur bij de Telegraaf.

1 Reactie
MountEverest
MountEverest22 jun. 2019 - 16:04

Hi Sjoerd Wat een kinderachtige, onvolwassen, zure opmerking.

de Boer2
de Boer221 jun. 2019 - 18:34

Nou nou nou Jansen van de Telegraaf wat lees ik op Joop nou weer? Je zegt: We hadden je al lang in de gaten, wethouder, en nu pakken we je. Wij nemen wraak! Wraak? Omdat iemand links is? Kom op, Jansen. de hele kwestie is opgeblazen net als jullie bij de Telegraaf wel vaker doen. Van een muggenbult elefantiasis maken. Want wat is er nu helemaal gebeurd? Nauwelijks iets. Die Hernandes, die Mitch die riep nog pas op, ik heb hier een wapen. Maar deze wethouder had geen wapen, alleen een paar party-pilletjes en twee gram hasj Er viel een glas kapot ook nog. Nou dan krijg je een behandeling alsof je een koosjere supermarkt hebt gegijzeld. Dan neem je plaatsvervangend wraak, want inderdaad je krijgt als politie- functionaris heel wat over je heen. Dus dan mep je de frustraties van je af. Nou wie nu nog wethouder wil zijn, bedreigd worden, een schuiladres moeten opzoeken, je auto in brand zien staan en dan nog ook nog het geweldsmonopolie op je rug krijgen ?Je baan kwijt zijn? Nou, ik zou het niet eens kunnen, maar ik zou je als ik zou worden gevraagd gratieus bedanken. Gezag heeft net als schoonheid haar gezicht gruwelijk verbrand.

2 Reacties
Ivan61
Ivan6121 jun. 2019 - 19:28

@ de Boer, Welke bril zet jij op als je desbetreffende filmpje bekijkt? Kan jij nog zaken onderscheiden? Hufterigheid kent geen politieke of welke andere kleur niet. Zet de bril af en bekijkt filmpje blanco als je durft.

Cave Canem
Cave Canem22 jun. 2019 - 12:17

@ de Boer Ik heb het sterke vermoeden dat je reactie geheel anders was als het hier een wethouder van de PVV of FvD betrof.

Ivan61
Ivan6121 jun. 2019 - 17:28

Ik las paar andere reacties en sommige geven schuld aan krant en politie. Beetje raar.en hypocriet vind ik dat. Deze volwassene man gedroeg zich als een hufter op klaarlichte dag onder de invloed van drank en coke, had GHB bij zich. En dat proberen sommige goed te praten vanwege zijn politieke kleur. Waar gaan wij naar toe met ons allen?

4 Reacties
Satya
Satya21 jun. 2019 - 19:48

'En dat proberen sommige goed te praten vanwege zijn politieke kleur. Waar gaan wij naar toe met ons allen?' Jammer dat je er niet bij vermeld dat dit heel groen links door sommigen wordt aangerekent, ik weet niet wat ik zorgwekkender vind. Ik denk het laatste. Hoe kan dit Klaver worden aangerekendt? Bij iedere sociale groep heb je iemand die een keer de mist in gaat. Kraus bij pvv, ik ben geen fan van pvv maar geloof niet dat ze allemaal hun vrouw slaan. Doe mij maar iemand die zijn idool verdedigd, tegen beter weten in hoop ik maar de zonden van een enkeling op de groep verhalen, ai.

Ivan61
Ivan6121 jun. 2019 - 19:58

Satya, Ik praat namens mijzelf. Zijn gedrag heeft niks met GL te maken wat mij betreft, Hij is volwassen als ik zijn geboorte akte moet geloven,

Me, Myself and I
Me, Myself and I22 jun. 2019 - 6:07

@Satya, klopt dat dit GL aangerekent wordt, maar ik denk ook wel dat we nu eenmaal daar in zitten. We zijn er hier ook niet vies van om daden van enkelen hele groepen aan te rekenen dus dan kun je verwachten dat dit ook in dit geval gebeurd.

Satya
Satya22 jun. 2019 - 13:19

Sarajlija Ik ben het in principe met je eens, ik bedoelde de discussie alleen breder te trekken. Me, Myself and I Je hebt een punt. Misschien iets om met zijn allen over na te gaan denken hoe zuiver dat is.

Rechtse Bal3
Rechtse Bal321 jun. 2019 - 16:26

met alle respect voor de politiek , maar dergelijke fratsen met zware drugs in het openbaar kun je alleen verwachten van het hedendaagse Groen-Links. Nu de verslaafde heer in kwestie zijn eigen verantwoordelijk genomen heeft (al dan niet ''geholpen'' door Klaver) zal de politieke leiding van GL opgelucht zuchten en afzien van welke toelichting dan ook. Wee degenen die slachtoffer worden door dergelijke personen: in het verkeer, of in beslissingen op GL niveau in de politiek (ik begin nu ook het zwalkbeleid van Amsterdam te begrijpen ....)

7 Reacties
Satya
Satya21 jun. 2019 - 19:37

Dit is een belachelijke reactie.

Ivan61
Ivan6121 jun. 2019 - 19:47

@ Satya, Wat is hier belachelijk aan? Leg dat uit.

Gerard von Berlichingen
Gerard von Berlichingen21 jun. 2019 - 20:33

Nee Satya, dit is spot on.

Satya
Satya22 jun. 2019 - 13:25

Sarajlija De suggestie dat bij gl allemaal drugs gebruikers zitten. Gerard von Berlichingen Dus als een fvd lid nu een vrouw aanrand is het gelegitimeerd om te stellen dat ze dat allemaal doen omdat hun partij daar toe aan zet?

gravin2
gravin222 jun. 2019 - 14:17

"De suggestie dat bij gl allemaal drugs gebruikers zitten." Dat suggereert ie niet hoor!

Satya
Satya22 jun. 2019 - 15:31

Gravin 'Wee degenen die slachtoffer worden door dergelijke personen: in het verkeer, of in beslissingen op GL niveau in de politiek (ik begin nu ook het zwalkbeleid van Amsterdam te begrijpen ….)'

Erik Tervoort
Erik Tervoort23 jun. 2019 - 4:42

"dergelijke fratsen met zware drugs in het openbaar kun je alleen verwachten van het hedendaagse Groen-Links" Nou, ik sta er bij meer partijen - zowel links als rechts van het spectrum - niet van te kijken als er leden zijn die geregeld in de poederdoos duiken. Politiek trekt toch vaker aandachttrekkers aan met geen specifieke kwaliteiten.

Joop den Uil
Joop den Uil21 jun. 2019 - 16:11

mijnheer is uit eigen beweging nu ''opgestapt''. Dat wil zeggen: kan doorgaan als afzonderlijk partijtje, kan de volle bak ontvangen van wachtgeld, kan zo weer ergens aan het werk. Waarom geen -met terugwerkende kracht - ontslag wegens wangedrag en overtreding vd wet ? Dan heb je dergelijke faveurtjes niet

chwiedijk
chwiedijk21 jun. 2019 - 14:47

Tja ...

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins221 jun. 2019 - 14:21

En de bavianen van de Telegraaf en Geenstijl maar weer lachen, gieren, brullen terwijl FvD ook vol zit met asociale achterlijke aso's. Bah, bah.

3 Reacties
JanKlaasen
JanKlaasen21 jun. 2019 - 17:51

"ook vol zit met asociale achterlijke aso’s" Puike vergelijking met GroenLinks.

Me, Myself and I
Me, Myself and I22 jun. 2019 - 6:09

Lol, ik weet niet of je nu wel beseft hebt wat je geschreven hebt.

BartP2
BartP222 jun. 2019 - 11:22

Tja, zo gaat dat, een soort leedvermaak. Dat is niet partijgebonden. Wanneer een VVD-er of PVV-er zó in het nieuws komt zijn er linkse mensen die hun lol niet opkunnen.

Erik Tervoort
Erik Tervoort21 jun. 2019 - 13:48

En dan zijn er op joop nog figuren die voor deze mafklapper opkwamen. Ik zou zeggen: tel je knopen en leer hier iets van. (Zal wel niet gebeuren, maar ik heb ijdele hoop)

4 Reacties
Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart21 jun. 2019 - 16:28

Tja, we staan nergens meer van te kijken. Dus ook niet dat 'r lui zijn - knettergek, volmalloten, fascisten, zulthoofden - die Paul Jansen verdedigen. Onze lieve Heer heeft vreemde kostgangers, Erik. Dat je dat maar weet.

doron
doron21 jun. 2019 - 18:27

Grietje, Jij hebt van een appelboom gegeten.

Ivan61
Ivan6121 jun. 2019 - 19:55

Grietje Vleeshart en Drunken Pumpkins, Waarom zijn krant of een site belangrijk in deze kwestie. Wij hebben allemaal gezien hoe fout deze man was. Onze lieve Heer heeft vreemde gevoel voor humor. Dat zeg ik zelf.

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 jun. 2019 - 7:24

doorn Ze haalt er enkel een rotte appel uit.

Ayomide
Ayomide21 jun. 2019 - 13:30

Wat een kouwe drukte. Nuijens heeft zich met hart en ziel ingezet voor GroenLinks: een door en door sociale partij, die ook veel doet voor diversiteit en gendergelijkheid. Duurzaamheid is zijn stokpaard. Wat hij heeft gedaan is niet goed te praten, maar zijn politieke betrokkenheid compenseert dat ruimschoots. En wat het drugbezit betreft: eigen gebruik is toegestaan.

5 Reacties
Zapata
Zapata21 jun. 2019 - 15:59

GroenLinks: een door en door sociale partij, Percpeptie. Ik zie dat heel anders.

gravin2
gravin221 jun. 2019 - 16:31

"Wat hij heeft gedaan is niet goed te praten, maar zijn politieke betrokkenheid compenseert dat ruimschoots." Vreemd, u hanteert een wat emotionele balans waarop u dingen tegen elkaar wegstreept?

Joe Speedboot
Joe Speedboot21 jun. 2019 - 16:44

' En wat het drugbezit betreft: eigen gebruik is toegestaan. Een wethouder die zo nu en dan een joint opsteekt prima, GHB is wel een ander verhaal.

Robert Follon
Robert Follon22 jun. 2019 - 8:13

[Duurzaamheid is zijn stokpaard] Nou................ Ruimt Jorrit dan ook het gedumpte drugsafval mee op?

wegmetons
wegmetons22 jun. 2019 - 11:58

Ook voor een politicus geld de wet, ook hij dient een agent te respecteren. Juist een politicus dient de politie te respecteren, een wethouder die een agent bespuugt zou nooit meer in een publieke functie mogen fungeren. En dat ongeacht zijn prestaties als wethouder.

4Vier!
4Vier!21 jun. 2019 - 13:17

Nu vond ik het een tamelijk irritante vertoning van een pompeus menneke dat nogal hoog van de toren blies; maar ik heb geen gespuug gezien en een wat merkwaardig handelen vd politie. Of meneer was zo vervelend op het terras dat hij daarvoor opgepakt moest worden, en dat leek niet echt het geval. Of hij is opgepakt omdat hij eiste naar het politiebureau te gaan, eiste dat politieagenten meegingen en eiste dat ze beelden vernietigden. Maar ik zie niet helemaal hoe dat strafbaar is. Ze hadden ook gewoon weg kunnen lopen met de mededeling dat hij vooral naar naar het bureau moest gaan en een klacht indienen. Een beetje overtrokken... Wel nuttige info: niet op date met die kerel gaan. Onplezierige pompeuze mannen die van alles eisen in combi met GHB is meestal niet zo’n beste combi.

3 Reacties
madbako
madbako21 jun. 2019 - 14:19

@4Vier! 21 juni 2019 at 15:17 Of meneer was zo vervelend op het terras dat hij daarvoor opgepakt moest worden, en dat leek niet echt het geval. Misschien doen ze wel aan politiek profileren daar in Amsterdam

Satya
Satya21 jun. 2019 - 14:19

'Wel nuttige info: niet op date met die kerel gaan. Onplezierige pompeuze mannen die van alles eisen in combi met GHB is meestal niet zo’n beste combi.' Grappig maar oh zo waar.

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 jun. 2019 - 18:06

Satya Dat van die GHB moet nog onderzocht worden. Dat kan enkele weken duren. Dus laten we geen voorbarige conclusies trekken.

madbako
madbako21 jun. 2019 - 12:45

Dat siert hem dan wel weer. Gewoon aftreden als je je misdraagt in dit soort voorbeeldfuncties. Nu nog alle andere klootzakken die na een geintje wat niet door de beugel kan gewoon op hun reet blijven zitten

1 Reactie
Peterrr2
Peterrr221 jun. 2019 - 20:54

Daar heb je wel een punt. Het is wel een heel dure les geweest voor hem. Ook al krijg je wachtgeld, dus hoef je niet aan de bedelstaf. Toch is dit niet wat hij een anderhalve dag geleden voor ogen heeft gehad als toekomstplaatje.

manic
manic21 jun. 2019 - 12:42

even voor men het vergeet de telegraaf bedankt ook namens groen links en Nijens

1 Reactie
Buitenstaander
Buitenstaander21 jun. 2019 - 13:37

Want van u had die sukkel wel mogen blijven zitten met z'n voorbeeldgedrag?

MountEverest
MountEverest21 jun. 2019 - 12:22

Deze gebeurtenis legt de achilleshiel van Groen Links bloot. Als je andere politici met het opgestoken vingertje aanspreekt op hun gedrag en de maat neemt, kun je hoon verwachten als je zelf nat gaat.

1 Reactie
Satya
Satya21 jun. 2019 - 12:58

Beetje rare redenatie dit. Laten we vooral zo laag mogelijk inzetten als iemand dan een fout maakt worden we er niet op aangekeken. Ik maak genoeg fouten en behandel mensen wel eens onrechtvaardig, toch vind ik Wilders een gemeen mens. Heb ik ik doordat ik weleens iemand afsnauw of benadeelt heb geen recht meer mijn mening over Wilders te hebben?

MountEverest
MountEverest21 jun. 2019 - 11:57

Er is veel te doen geweest over de brievenbusplasser, maar een doorgesnoven en glas gooiende wethouder is veel gevaarlijker. Deze Groen Links ex-wethouder verdient een taakstraf, bijvoorbeeld 120 uur papierprikken op de Ouddiemerlaan of de Nesciobrug vegen.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin21 jun. 2019 - 15:06

Hij ontkent vooralsnog met een glas gegooid te hebben!

wegmetons
wegmetons22 jun. 2019 - 22:27

@Minoes, ontkennen doen wel meer mensen ook als ze het wel gedaan hebben. Niemand is schuldig tot hij veroordeeld is door een rechter echter als het zo is dan verdiend deze meneer wel een straf gelijk aan een straf voor een willekeurige andere burger die hetzelfde doet. Overigens is overmatig drugs gebruik toch wel een doods zonde voor een wethouder.

WiebeI
WiebeI21 jun. 2019 - 11:47

Dat mensen de fout ingaan. Nou ja, een ieder maakt fouten. Maar een gezagsdrager heeft natuurlijk wel een voorbeeldfunctie. Jorrit moet overigens geholpen worden. Hij is waarschijnlijk in die zin ook slachtoffer van een verslaving. Maar: waar ik een hekel aan heb is mensen met een dubbele moraal. Wel biologisch eten, maar ondertussen het lijf volstoppen met troep, zoals GHB. Zo verwacht ik ook van iedere Groen Linkser dat hij/zij niet het vliegtuig neemt. Als ik het twitteraccount van Jorrit lees heeft hij de mond vol van duurzaaamheid. Totaal niet te rijmen met drugsgebruik en de vervuiling van het milieu en de criminaliteit die daarvan het gevolg zijn. Practice what you preach! Anders ben je geen knip voor de neus waard. Ik zie deze dubbele moraal vooral bij Groen Linksers. Wel verre vakanties met het vliegtuig nemen. Doordeweeks biologisch eten en in het weekend XTC slikken en de neus volsnuiven. Ik woon in de biblebelt tussen gereformeerden. Hun dubbele moraal (onder meer rolluiken naar beneden om stiekem TV te kijken) is niet erger dan een deel van de linkse mensen. Zodra er dogma’s gaan overheersen, ontstaat schijnheiligheid.

5 Reacties
Satya
Satya21 jun. 2019 - 13:04

Waarom zou iemand die groen links stemt niet mogen vliegen? Wie denk je dat je bent zoiets te beslissen en wat denk je ermee te bereiken met zo'n vliegverbod? Ik stem geen groen links. Vlieg veel, mag ik nu geen mening hebben over andere vervuilers? Laat ze de ticket prijs verhogen en zodra ik dan merk dat het misschien verschil maakt wat ik doe denk ik misschien over jouw verhaal na.

Sam V
Sam V21 jun. 2019 - 13:35

@Satya Je stemt dan geen GL, maar je hanteert wel dezelfde redenering: milieuvriendelijker worden door prijzen te verhogen. Het zijn niet de GL-stemmers die daar het meeste last van hebben. Die kunnen verhogingen nog wel betalen. GL en ook D’66 hanteren op dat vlak nogal rechtse gedachtengangen.

Willem D2
Willem D221 jun. 2019 - 14:22

@Satya "Laat ze de ticket prijs verhogen" Lijkt me een soort variant op de vroegere Katholieke aflaat. Overigens bevestig je wel mijn 2 stellingen over Groen Links: - Doe wat ik zeg, maar doe niet zoals ik doe. - GL is vooral aantrekkelijk voor 2x modaal

Satya
Satya21 jun. 2019 - 14:28

Sam Ik heb ook best rechtse meningen. Ik vind er niets raars aan dat de vervuiler betaalt of dat naar Thailand vliegen niet voor iedereen is weggelegt. Ik vind dat er voor iedereen goede gezondheidszorg moet zijn, een redelijk bestaansminimum maar als je werkt moet je daar iets voor terug zien en niet hetzelfde hebben als iemand die niet werkt maar die door allerlei toeslagen misschien zelfs meer te besteden heeft. Als je dat als negatief uitlegt prima maar ik mag toch best reizen als ik het kan betalen?

Satya
Satya21 jun. 2019 - 17:27

'Overigens bevestig je wel mijn 2 stellingen over Groen Links: – Doe wat ik zeg, maar doe niet zoals ik doe. – GL is vooral aantrekkelijk voor 2x modaal' Misschien moet je beter lezen. Ik schrijf duidelijk dat ik geen groen links stem, hoe ik dan jouw beeld kan bevestigen over groen links is mij een totaal raadsel.

beetlejuice150
beetlejuice15021 jun. 2019 - 11:36

Op de site van GroenLinks staat een nieuwe versie van de verklaring van Nuijens. In die nieuwe versie biedt hij de agenten geen excuses aan. Hij zegt alleen dat hij achteraf vindt dat hij ze anders had moeten aanspreken. Daarna komen zijn excuses die hij richt tot de Diemenaren en het bestuur van de stad. Twee agenten hebben aangifte gedaan van bespuugd worden. Fijne jongen, die Nuijens!

1 Reactie
Joop Sidiman
Joop Sidiman21 jun. 2019 - 13:20

De ware aard van GroenLinks komt naar boven. Zijn reactie zal met het instemmen van het bestuur van GroenLinks geplaatst zijn. Dit betekent maar een ding en dat is dat GroenLinks vindt zij, als bestuurders, boven de wet staan.

van Dalfsen
van Dalfsen21 jun. 2019 - 11:28

Agressief mannetje, dat altijd denkt gelijk te hebben..

1 Reactie
rvb2
rvb221 jun. 2019 - 13:20

tja... zo is de politie nu eenmaal. Daarom: vertrouw nooit een diender.

tempest
tempest21 jun. 2019 - 11:11

Zeer begrijpelijk. Denk ook dat dit de enige oplossing was nadat hij zich zo had misdragen en dat alles zo prominent in de media kwam. Doet me wat denken aan Yes Minister, waar de minister dronken had rondgereden. https://www.youtube.com/watch?v=xAKrGu3-7Eg

msj_meijerink
msj_meijerink21 jun. 2019 - 10:49

Kluns!

Bernie2
Bernie221 jun. 2019 - 10:18

Het houdt niet op, niet vanzelf... Drank en andere drugs maken meer kapot dan je lief is. Dat zo'n junk als wethouder werd belast met de zorg over minima en hun wel en wee is ongelofeloos. En natuurlijk sluit ook Nuijens zich na gedane zaken op dat gewraakte terras gemakshalve aan bij de lege 'sorry-cultuur' die we inmiddels zo goed kennen.

4 Reacties
prgrssf
prgrssf21 jun. 2019 - 10:31

"Drank en andere drugs maken meer kapot dan je lief is." Daarom houdt de overheid dat ook in stand. Je kunt moeilijk hard blijven optreden als daarmee het probleem wordt opgelost. Hard optreden was de belofte, en het probleem wordt daarmee dus alsmaar groter.

Spanveer
Spanveer21 jun. 2019 - 11:23

Nuijens trekt de conclusie dat hij niet aan kan blijven en vertrekt. Dat is iets anders dan de inhoudsloze sorry cultuur.

beetlejuice150
beetlejuice15021 jun. 2019 - 11:41

Lege sorry cultuur? Wat moet hij anders doen?

adriek
adriek21 jun. 2019 - 11:52

"Dat zo’n junk als..." Het aantal tonnen party- en andere drugs dat in Nederland/de EU naar schatting gebruikt wordt lijkt er op te duiden dat niet alleen deze 'hooggeplaatste' zich er mee bezig houdt. XTC schijnt vrijwel standaard te zijn voor bezoekers aan dance feesten, cocaine is meer weggelegd voor mensen met genoeg geld, cannabis is voor eenzame arme sloebers, de combinatie met GHB is op zijn zachtst gezegd verontrustend.

Frits Jansen
Frits Jansen21 jun. 2019 - 10:09

Nuijens werd ongevraagd gefilmd nota bene door de politie die bezig was een voorlichtingsfilm te maken. Nog steeds zijn er lieden die niet begrijpen dat je mensen niet mag filmen of fotograferen zonder hun toestemming.

14 Reacties
Driedubbel
Driedubbel21 jun. 2019 - 10:34

Op de openbare weg mag je zonder toestemming fotograferen en filmen.

Reinier4
Reinier421 jun. 2019 - 10:38

Kom op Frits, een wethouder die GHB nuttigt op een terras die heeft inderdaad een reden om niet gefilmd te worden... maar dat terzijde... mensen op de openbare weg lopen de kans dat ze gefilmd worden en daar kunnen ze niets tegen doen ... behalve als je ernstige hinder ... o ja hij gebruikte drugs in het openbaar, stelde zich enorm aan en hield 10 agenten nodeloos bezig ... ja je hebt een punt.

Joe Speedboot
Joe Speedboot21 jun. 2019 - 10:39

'Nog steeds zijn er lieden die niet begrijpen dat je mensen niet mag filmen of fotograferen zonder hun toestemming.' Flauwekul. Je mag mensen in de openbare ruimte gewoon filmen en fotograferen. Mensen kunnen weliswaar bezwaar maken tegen publicatie, maar dat wordt i.h.a. alleen gehonoreerd als ze daar een 'redelijk belang' bij hebben. In praktijk gaat het dan meestal om mensen die geld kunnen verdienen met hun portret. Bron: handboek straatfotografie van de fotografen federatie.

Handige harry
Handige harry21 jun. 2019 - 10:40

Het is een volksvertegenwoordiger. Hij scheld politie mensen uit, bespuugd ze, zat aan de drugs en had GHB bij zich. Hij bevond zich in publieke ruimte en mag gewoon gefilmd worden. Hoezo verdedigt u zo een gek?

Ecclesia
Ecclesia21 jun. 2019 - 10:45

Wat Joe Speedboot zegt is waar. Het oog is een camera. Als het oog iets kan zien, dan mag een camera dat ook zien. Het probleem komt pas bij de opslag en verspreiding, daar zijn de wetten over. Daarnaast moet - in het geval van een camera in de openbare ruimte - de camera goed zichtbaar zijn (vandaar de ophef over verborgen camera's op reclame schermen op treinstations van een jaar geleden) of expliciet vermeld zijn. Maar nogmaals, als ogen jou kunnen zien, dan mogen camera's jou ook zien, dat is de vuistregel. Onder het mom van: zodra je de voordeur achter je kont dichtdoet, heb je geen privacy meer, je bent in het publieke domein, deal with it!

RobH2
RobH221 jun. 2019 - 10:46

@Frits, dus als dit niet gefilmd zou zijn, was er niks aan de hand volgens u?

KM2
KM221 jun. 2019 - 11:13

Wat het filmen betreft: Nuijens moet niet zo kleinzerig doen. Je mag gewoon filmen op de openbare weg.

Tijn Snijders
Tijn Snijders21 jun. 2019 - 11:14

Onderbuikwijsheid... Misschien handig om, voordat je dit soort uitspraken doet, eerst eens even in te lezen hoe het werkelijk zit. Nu roep je als een kip zonder kop maar gewoon iets. Maar dan de 100.000 euro vraag; waarom verdedig je die clown?

JanKlaasen
JanKlaasen21 jun. 2019 - 11:23

Op de openbare weg is filmen geen probleem.

van Dalfsen
van Dalfsen21 jun. 2019 - 11:28

Dus je praat zijn agressieve gedrag goed? Daarnaast mag het in het openbaar filmen (per wet) gewoon.

Erik Smit2
Erik Smit221 jun. 2019 - 11:30

Beste Frits, dat is pertinent niet waar. Op de openbare weg mag je mensen gewoon zonder toestemming filmen. Ik vindt het juist bijzonder dat mensen, in sommige gevallen ook politie die het denkt te kunnen verbieden, dat niet weten.

beetlejuice150
beetlejuice15021 jun. 2019 - 11:43

Voor de Stopera is bovendien cameratoezicht. Je wordt er sowieso gefilmd. En de beelden die van zijn arrestatie online staan zijn niet van de politie, maar van een omstander. Bloedirritant trouwens.

madbako
madbako21 jun. 2019 - 12:50

Filmen en fotograferen op/aan/in de openbare is gewoon toegestaan. Voor gebruik van die beelden ter informatie en/of instructie of publicatie is toestemming nodig van degenen die op die beelden staan. Achteraf zonder toestemming worden de gezichten geblurred

Satya
Satya21 jun. 2019 - 17:30

Het is belachelijk dat de politie aan programma's als blik op de weg meewerkt.