Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks teleurgesteld na debat gezinsmigratie

  •  
12-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-ojik_300.JPG
'Treurig voor de gezinnen waar het om gaat'
GroenLinks is teleurgesteld dat de Tweede Kamer er vandaag niet in slaagde voor de duur van de formatie een oplossing voor de impasse op gezinsmigratie te vinden.
Fractievoorzitter Bram van Ojik:
Twee weken geleden hadden we als Kamer nog succes op gezinsmigratie. Vandaag neemt de PvdA genoegen met de vage voorspelling van Leers dat voor 1 december niemand afgewezen wordt op grond van het strengere regime. De Kamer kon de aanscherping vandaag terugdraaien, maar de PvdA werkte helaas niet mee. De motie die wel is aangenomen is maar heel beperkt houdbaar. Treurig voor de gezinnen waar het om gaat.
Een verdergaande motie van GroenLinks kreeg niet voldoende steun.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (19)

Henkgrid
Henkgrid12 okt. 2012 - 13:32

It's PvdA stupid! Daar kan je nooit op vertrouwen!

RMHeijmans
RMHeijmans12 okt. 2012 - 13:32

Zou de titel niet gewoon moeten zijn: Groenlinks teleurgesteld. Groenlinks heeft verloren en dus doet het er niet meer aan toe hoe Groenlinks zich voelt. Wat is Groenlinks trouwens nog, niet meer de mensen die eerst Groenlinks waren, want die zijn nu weg en de mensen zijn tenslotte de partij. Dus er is geen partij meer, in ieder niet meer de dezelfde partij waarop niemand gestemd heeft.

JoopSchouten
JoopSchouten12 okt. 2012 - 13:32

De dwingelandij van de democratische meerderheid doet zich gelden. De PvdAso's heeft de ideologische rode veertjes eruit getrokken en verruild voor paarse.

ThunderTune
ThunderTune12 okt. 2012 - 13:32

Ben benieuwd wat de PvdA hier uit gaat slepen. En GroenLinks zal er aan moeten wennen dat het minder kan als voor de verkiezingen.

WillemKorenman
WillemKorenman12 okt. 2012 - 13:32

Bram van Ojik moet niet zo verongelijkt doen naar de PvdA toe. Groen Links begint daardoor steeds meer op de SP te lijken. Het is een gospe, als de PvdA te hooi en te gras moties moet steunen, omdat het GL of de SP goed uitkomt.

[verwijderd]
[verwijderd]12 okt. 2012 - 13:32

Ik begrijp niet dat er überhaupt politici zijn die instemmen met bedoelde "1 vinger - hele arm" regeling. Waarom anders zetten "ouders" die het zich kunnen permitteren hun minderjarig kind op het vliegtuig richting Nederland ? Toevallig las ik vandaag in een Maarten v Rossem boek over een Filipijnse vrouw die het aldus presteerde om 34 familieleden Amerika in te krijgen. Maar goed, oom Geert (W) lacht zich een deuk, nóg meer munitie.

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat12 okt. 2012 - 13:32

Het is nu inderdaad even afwachten hoe GBL de Filipijnse staat >90 miljoen inwoners en de VS > 300 miljoen inwoners, binnenkort gaat reorganiseren. 'spannend, hoor.....' Niet dus !

toshiba
toshiba12 okt. 2012 - 13:32

Het wordt steeds duidelijker dat de PVDA wel heel erg sterk naar rechts gaat overhellen. Voor de verkiezingen duidelijk steun van de PVDA voor deze motie en nu vallen de rode veren er al weer van af.

6 Reacties
JanB2
JanB212 okt. 2012 - 13:32

"Het wordt steeds duidelijker dat de PVDA wel heel erg sterk naar rechts gaat overhellen" Dat had ik van tevoren al voorzien. Heb me dus ook niet laten verleiden tot een strategische stem op die club.

Rootman
Rootman12 okt. 2012 - 13:32

Maar dat zal ze zwaar gaan opbreken de volgende verkiezingen! SP en groen links moeten dan wel de kiezer kunnen bijbrengen dat strategisch op de PvdA stemmen tot dit soort situaties leidt

Ter Havested
Ter Havested12 okt. 2012 - 13:32

>Het wordt steeds duidelijker dat de PVDA wel heel erg sterk naar rechts gaat overhellen. Voor de verkiezingen duidelijk steun van de PVDA voor deze motie en nu vallen de rode veren er al weer van af.< Hans, ben jij nu zo dom of neem je ons niet serieus ??. Jij weet heel goed waarom de PVDA op dit moment geen steun zal geven. Mocht je het niet weten, dan wil ik het je wel even uitleggen.

bruces
bruces12 okt. 2012 - 13:32

De groene veren zijn wij al kwijt. Dus blijven er geen veren meer over.

Voice
Voice12 okt. 2012 - 13:32

Net zoals voor veel VVD-ers, PVV-ers en andere rechts stemmers, de VVD steeds linkser gaat overhellen. Geloof maar, dat Rutte gewoon door gaat met uitstel en extra geld voor Griekenland. Niemand gaat uiteindelijk blij zijn met deze coalitie, omdat na de regeerperiode, de mensen zo teleurgesteld zullen zijn, dat de flanken weer vol lopen. Let op mijn woorden, na de regeer periode van VVD/PvdA, zullen SP en PVV weer een monsterzege gaan halen. Men heeft deze partijen alleen maar zo groot gemaakt, omdat beide zijde niet wilde, dat 1 van die andere zijde aan de macht zou komen. En nu, regeren ze samen, dat kan imo nooit goed gaan. Er is ook niet gestemd voor een pro-Europa, omdat deze partijen nu gekozen zijn, wat er gebeurd is, is alleen dat er strategisch gestemd is.

JongLinks
JongLinks12 okt. 2012 - 13:32

Vreselijk als een GL-lid dit zegt. Gl was namelijk de partij die mee deed aan het kunduz-akkoord waarbij al het linkse en het Groene werd vergeten. Toen wilde u niets van de kritiek weten en dan nu wel een partij aanvallen die gewoon in het landbelang een coalitie steunt. (ben zelf net van dwars naar de JS overgestapt, mede door dit soort hypocrisie)

bruces
bruces12 okt. 2012 - 13:32

Als wij 50% VVD-beleid krijgen en 50% PVDA-beleid, dan is er meer bereikt dat met een linkse PVDA-SP-GL-PVVD oppositie met ca. 60 Zetels.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten12 okt. 2012 - 13:32

Het is maar WAT je bereiken wilt.

JoopSchouten
JoopSchouten12 okt. 2012 - 13:32

Peiling: PvdA-kiezers lopen over naar D66 en SP http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3331520/2012/10/14/Peiling-PvdA-kiezers-lopen-over-naar-D66-en-SP.dhtml (...)

2 Reacties
bruces
bruces12 okt. 2012 - 13:32

In de voorronde gaat het lekker met Emiel. Maar overwinteren in de CL lukt niet.

FransLenaen
FransLenaen12 okt. 2012 - 13:32

Boeit niet. Als het om het echie gaat, stappen deze kiezers weer naar de PvdA.