Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Groenlinks... rechts... links...

  •  
27-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_Adriaan_Groenlinks-rechts_01.jpg.jpg
Cartoon over Kunduz

Meer over:

cartoon, politiek,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

JoopSchouten
JoopSchouten27 jan. 2011 - 9:42

Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, alweer een bommenvreter....

poezzz
poezzz27 jan. 2011 - 9:42

War Is Peace.

objectivist
objectivist27 jan. 2011 - 9:42

Dus links is altijd tegen dit soort missies volgens de tekenaar. En als je een keer genuanceerd ja zegt is dat meteen rechts. Dat noem ik PVV denken. Zwart-wit. Ik begrijp de wens voor een simpele wereld maar helaas, het is soms best complex. Ik heb respect voor elke partij die niet automatisch reageert. De PvdA geeft inmiddels Pavlov reacties op elk politiek signaal. Daar is het denken al helemaal gestopt. GL worstelt nog en dat siert ze dan wel weer.

AlbertRichie
AlbertRichie27 jan. 2011 - 9:42

Om te kunnen opbouwen heb je eerst vrede nodig, want je kunt niet sneller opbouwen dan oorlog kan afbreken. Afghanistan zit weer vol in een burger oorlog sinds het westen zich er mee is gaan bemoeien. Deze missie is alleen olie op het vuur van deze Oorlog. De zaken waar Jolande Sap zich druk over maakt in dit debat, geven een beeld van iemand die niet doordrongen is van de zwarte en gruwelijke aard van oorlog. Het idee dat je een effectieve betrouwbare politie macht in het leven kunt roepen tijdens een burgeroorlog getuigd van een gevaarlijke naïviteit. Iemand die dat werkelijk gelooft is ongeschikt te leiden.

Opinius
Opinius27 jan. 2011 - 9:42

sapperdeflap

jvanarkel
jvanarkel27 jan. 2011 - 9:42

Ik mis trouwens die helm uit full metal jacket. Born to Kill en het peace symbol

Yggdrasil
Yggdrasil27 jan. 2011 - 9:42

Tip 1. De camouflagekleur van het Nederland van nu is bruin

3 Reacties
jvanarkel
jvanarkel27 jan. 2011 - 9:42

Aha dus Groenlinksers zijn straks net zo slecht als PVVers en worden dus voortaan met bruine overhemden gezien? Is het dan nu ook een net zo slechte gedoog partij als de PVV? Ik vermoed dat het toch een nee wordt van GL. De absurde vragen die gesteld worden is alleen maar om aan te geven dat ze er over nagedacht hebben maar ook meteen een rustpunt dat ze nee kunnen zeggen overeenstemmend met de achterban. Zo meteen komen ze nog met de Srebrenica oplossing. Politie hulp met wapenstok messen ipv vuurwapens en body armour. Er is al eerder een eenheid Nederlanders onder bewapend naar een serieuze opdracht gestuurd dan zij GL, dus ik hoop dat GL nee zegt want anders krijgen we nog een Srebrenica maar dan in Afghanistan.

jvanarkel
jvanarkel27 jan. 2011 - 9:42

De Band om de arm had beter KAN DUS kunnen zijn.

Chaki
Chaki27 jan. 2011 - 9:42

Van Nederland, en van Groen Links. Oftewel Bruin Links. Yuck.

Ginerted
Ginerted27 jan. 2011 - 9:42

Het blijkt dat de linkse oppositie veiligheid en het gevaar per ongeluk vuile handen te maken (hoe goed je je daar ook voor hoedt, altijd mogelijk) hoger acht dan een poging tot opbouw- of ontwikkelingshulp in combinatie met een veiligheidstaak (mogelijk zelfs doden) in een crisisgebied, omdat er geen goed-functionerend en/of betrouwbaar overheidsapparaat aanwezig is, en/of tevens gevaarlijke opstandelingen rondwaren. Een situatie die zich bijna altijd voordoet in crisisgebied. Daar krijgt links nog spijt van als ze ergens anders hun zo geliefde ontwikkelingswerk willen doen. Rechts hoeft alleen maar aan te tonen dat er gevaar is voor de medewerkers of dat er misschien alleen ontwikkelingswerk in combinatie met veiligheidsmensen mogelijk is. Dan gaat het dus niet door. Ook niet als die veiligheidsmensen blauwhelmen uit een ander land zijn. Want dan wel gaan zou hypocriet zijn. Rechts zal wel blij zijn met dit ongekende argument om op ontwikkelingswerk en crisisbestrijding in den vreemde te bezuinigen. Zo gauw links deze argumenten in een andere crisis bestrijdt moeten ze hun hypocrisie en eigenlijke partijpolitieke motieven in de huidige situatie erkennen. Oppositievoeren over de ruggen van mensen die hulp nodig zijn ook als dat gevaarlijk is en de uitkomst onzeker. En dan ook nog regelmatige de morele trom blijven roeren.

1 Reactie
krid58
krid5827 jan. 2011 - 9:42

Ginger, Gevaar is niet het hoofdargument. Het gaat er om of politie opleiden in deze situatie zinvol is, en of het op een goede manier gebeurt. Dat is overigens niet links of rechts, dat is gewoon nadenken.

meijerlahn
meijerlahn27 jan. 2011 - 9:42

Het pacifistische gedeelte van de GL-achterban kan omzien naar een andere partij.

1 Reactie
cmore
cmore27 jan. 2011 - 9:42

Hoort lijsttrekker Leen Harpe ook bij die pascifistische achterban ?