Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks-PvdA heeft na storm van protest spijt van steun aan pro-Israël motie van SGP

  •  
19-10-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4832 keer bekeken
  •  
ANP-461504278

De Tweede Kamerfractie van GroenLinks-PvdA betuigt spijt over het steunen van een SGP-motie waarin onder meer begrip wordt gevraagd voor het niet naleven van internationaal humanitair recht door Israël. Die omstreden passage is onderdeel van een tekst die verder voornamelijk gaat over het recht op zelfverdediging van Israël. De motie werd op 12 oktober ingediend door SGP-fractievoorzitter . Onder meer SP, PvdD, D66, DENK en Volt stemden wel tegen de motie. GroenLinks-PvdA stemde in omdat in het slot van de motie wordt gesteld dat onderzocht moet worden welke humanitaire steun Israël nodig heeft. In een stemverklaring voorafgaande aan de stemming benadrukte Kati Piri onder meer:

Er is geen twijfel over waar GroenLinks en de PvdA voor staan. (…) Israël heeft zich te houden aan het humanitair recht bij het beschermen van zijn burgers en Hamas moet de gegijzelden onmiddellijk vrijlaten. Het collectief straffen van Palestijnen voor de daden van Hamas is een grove schending van oorlogsrecht en moet stoppen.

Die nuancering ging vervolgens verloren in de storm van protest die op sociale media losbarstte. Ook Amnesty International keerde zich tegen het stemgedrag van GroenLinks-PvdA:

Ook Francisco van Jole zette bij De Nieuws BV uiteen dat de motie neerkomt op een gedoogbeleid voor het schenden van het internationaal humanitair recht.

De motie Stoffer is de afgelopen dagen rond gegaan op social media en heeft bij sommigen tot onbegrip en boosheid geleid over onze positie. Het was nooit onze bedoeling om schendingen van het internationaal humanitair recht te bagatelliseren of er uitzonderingen op te formuleren. We hadden hier een andere keuze moeten maken. Het was beter geweest als we zelf een motie hadden ingediend met onze eigen bewoordingen, en deze motie niet hadden gesteund.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (53)

Pater
Pater21 okt. 2023 - 2:49

Excuus is zeer op z'n plaats, ben er blij mee. Maar het is niet het eerste slippertje. Het gaat om nuances, die vaker net wat de verkeerde kant op gaan. Zoals eerder gezegd, ik ga waarschijnlijk op Kauthar stemmen.

2 Reacties
Martin van der Linde
Martin van der Linde21 okt. 2023 - 14:44

Pater, als blijk van protest?

Pater
Pater22 okt. 2023 - 3:54

Ja.

Dehnus
Dehnus20 okt. 2023 - 11:40

IK blijf het zeggen, Timmermans, dit was de nagel in de kist waardoor het niets gaat worden. HEt word het volgende VVD-CDA kabinet met de nieuwe "CDA partijen die eigenlijk geen CDA zijn - knipoog" en dan nog kneiter rechtser. De VVD is hier dus ook heel blij mee, kunnen ze weer lekker "Moslims" de schuld geven van alles.

Mirzas
Mirzas20 okt. 2023 - 9:53

Ja, voor mij is de combinatie van Timmermans als lijsttrekker en de steun aan deze motie reden om te heroverwegen. Het nieuwe van verenigd links verdwijnt in oude patronen. Mensen die de motie en bijbehorende steun niet als big deal zien begrijp ik niet. Hij roept op tot het gedogen van fundamentele onrechtvaardigheid. Als dat er al niet meer toe doet, wat dan wel?

5 Reacties
GroenLand2
GroenLand220 okt. 2023 - 19:29

Timmermans begrijpt als een van de weinigen binnen de combinatie dat je pas echt het verschil maakt door te besturen. Progressief Nederland heeft niets aan verontwaardigde volksvertegenwoordigers bij de interruptiemicrofoon en nét niet aangenomen moties van wantrouwen. Daarvoor kan men al bij de SP terecht. Kiezers zijn op dit moment vooral geinteresseerd in nieuw binnenlands beleid en veel minder in een uitgesproken standpunt over een buitenlandse kwestie waar niemand in dit land ook maar enige invloed op heeft.

Pater
Pater21 okt. 2023 - 2:52

@Groenland Ik ben het ten dele met je eens, het gaat nu om machtsvorming om een nieuw rechts kabinet te voorkomen. Maar dat wil niet zeggen dat je voor verkeerde moties moet stemmen. @Mirzas Ze hebben excuus aangeboden, daar was ik blij mee. Bij jou lijkt dat niet te tellen. waarom niet?

Martin van der Linde
Martin van der Linde21 okt. 2023 - 14:50

Mirzas, Kauthar Bouchallikht heeft aangekondigd dat zij ondanks alles op VL gaat stemmen omdat zij ervan overtuigd is dat dat het beste voor Nederland is. Waarom zou jij roomser dan de Paus willen zijn?

Pater
Pater22 okt. 2023 - 3:55

@Martin Een stem op Kauthar is een stem op GL/PvdA, ongeacht of zij die zetel gaat bezetten, wat ze trouwens niet van plan is. Niks roomser dan de paus.

Mirzas
Mirzas23 okt. 2023 - 14:24

@Pater, ik denk omdat de excuses voortkomen uit een achterban die zich er niet achter kan scharen. @Martin, ik zie niet in hoe je het maken van eigen afwegingen gelijk kunt schakelen aan gedrag roomser dan de Paus.

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 6:57

Dit kan wel eens een enorme splijtzwam worden in de prille lijstverbinding. Achterbannen denken over dit thema zeer verschillend. Over 95% wordt hetzelfde gedacht, het gaat nu net om die overige 5% waar de pijnpunten zitten. Timmermans moet in de verkiezingsdebatten op eieren lopen. ik vond zijn initiële reactie op de ongekend barbaarse aanslagen van Hamas zeer sterk 'je moet je moraliteit wél op orde hebben'.

1 Reactie
Waterman3
Waterman320 okt. 2023 - 9:52

idd en daar kunnen we bij zowel de Israeliers en de pallestijnen erg aan twijfelen. Echter de moraliteit is natuurlijk vervormd en verworden tot wat het is op basis van het verleden.... en die is niet te vergelijken met "ons" westerse verleden waar alles ongeveer heel makkelijk is

pahan
pahan20 okt. 2023 - 5:12

Ik zag op X het een en ander voorbij komen, ik denk dat ik begrijp waar GL/PvdA moeite mee hebben maar vind de negativiteit er omheen wel erg overtrokken. Er zijn meerdere moties van die strekking in stemming gebracht, en op Denk na zijn de partijen het er over eens dat de situatie daar afschuwelijk is. Het is ook weer geen excuus, je zet toch zelf je poot onder de motie. Als je dan achteraf beter gaat lezen, kan je je afvragen wat de eerdere stemmen op moties waard zijn? Ook hier is pas op de plaats wel aan te bevelen. Ik maak me wat zorgen over de komende debatten, je kan de aanvallen van Wilders wel weer uittekenen en dat gaat niet helpen bij het besturen van Nederland.

Gio Servas
Gio Servas20 okt. 2023 - 4:50

Mensen die Pro Israel en Pro Palestina zijn, zijn onderdeel van hetzelfde probleem. Je kunt zeker in dit geval alleen maar Pro-slachtoffers zijn en de slachtoffers zijn de bewoners van het gebied. Ja de Israelische bevolking heeft gekozen voor deze extremistische regering, net zoals de Palestijnen ooit gekozen hebben voor hun extremistische regering, maar ik kan mij niet voorstellen dat zowel de meerderheid van de Israeliers als de meerderheid van de Palestijnen bewust kiezen voor de ellende waarin zij nu zitten.

6 Reacties
Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...20 okt. 2023 - 6:59

Het extremisme van Hamas is van een heel andere orde dan dat van Israelische hardliners.

Adrienne van Diepen
Adrienne van Diepen20 okt. 2023 - 8:09

De laatste verkiezingen in Gaza waren in 2005, daarna heeft Hamas verkiezingen onmogelijk gemaakt. Rond 50% van de Palestijnen is na die laatste verkiezingen geboren, een goed deel van degenen die vóór 2005 geboren zijn was bij de verkiezingen in 2005 niet stemgerechtigd. De mensen in Gaza leven niet in een democratie en hebben niet gekozen voor deze regering. De Israëlisch leven volgens de supporters van "de enige democratie in het midden oosten" wel in een democratie. Zij kozen wel voor de regering die het jatten van Palestijnse huizen, het doodslaan van Palestijnse kindertjes en het verkrachten van Palestijnse vrouwen niet alleen goedkeurt, maar zelfs mogelijk maakt. Ze kozen voor een regering die Gaza al sinds 2006 blokkeert .

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 okt. 2023 - 10:30

Met zo'n 65 procent jonger dan 25, heeft Gaza niet alleen de jongste bevolking ter wereld maar ook heel veel jonge mannen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 okt. 2023 - 10:34

In de leeftijdsgroep van 18 tot 30 jaar is de frustratie groot. Ook de zelfmoordcijfers zijn uitzonderlijk hoog.

Dehnus
Dehnus20 okt. 2023 - 11:43

@Nou ja, Kijk: Dan heb jij de echte hardliners daar nog niet ontmoet. De Kahanisten en Likud gangers kunnen er wat van hoor.

Adrienne van Diepen
Adrienne van Diepen20 okt. 2023 - 12:40

Weet u Nou ja, kijk..., Het extremisme van Hamas is het zeer verwerpelijke terroristische extremisme van een groepering die ooit, in 2005 de macht kreeg in Gaza en die sindsdien een schrikbewind in dat gebied voert. De blokkade van Gaza, de steun aan de hardliners in de Westbank, ("hardliners", best een mooi woord voor een stelletje fascistische, volledig gestoorde religieuze fanatici, die uit pure hobby Palestijnen vermoorden, hun olijfgaarden vernielen en hun huizen in de hens steken) is steun door de staat Israël, de onvolprezen "enige democratie" in het midden oosten. Dezelfde democratie die het Palestijnse volk nu al sinds jaar en dag wegzet als "kakkerlakken". Kunt u mij eens uitleggen waarom het antisemitisme is als Palestijnen de Israëlisch uit maken voor kakkerlakken, maar het kennelijk voor Israëlisch bonton is om Palestijnen voor kakkerlakken uit te maken?

Paul Spijkers
Paul Spijkers20 okt. 2023 - 0:38

De paragraaf is natuurlijk waar, maar is niet het soort waarheid dat in een steun manifesto behoort te staan, waardoor het een instrument word. Daar stem je niet voor.

Sonic2
Sonic219 okt. 2023 - 23:14

Ik maak het geregeld mee met een "rechtse" kennis van mij die ik op verjaardagen soms tegen kom. Hij zag mij in Corona tijd als steunpilaar. Ik was tegen verschillende corona maatregelen. Zoals het sluiten van winkels en het sluiten van terrassen. En ik vond vaccinatie een eigen keus. Op elke verjaardag presenteert hij mij zo beetje als medestander. Je wordt door "rechts" sowieso misbruikt. Of het nu neoliberaal is in Rutte 2. Of het is door nationalisten. Als je voor minder overdracht bent van bevoegdheden, wordt je in een Nexit kamp gesleurd. Ze zijn 100% hondsonbetrouwbaar op "rechts". Of het nu christelijk, neoliberaal of nationalisten zijn. Het is ook de fout van links. Links wil elke keer waardering van de andere kant. En wil teveel boven de partijen staan. Terwijl "rechts" alleen maar links kapot wil maken, demoniseren, haten en een zeer diepe minachting kent voor alles wat links is. De SGP is de laatste jaren helemaal verschrikkelijk, omdat ze extreem naar radicaal rechts zijn opgeschoven. En nu niet alleen op abortus. Laat je toch niet zo naaien door al die nep rechtse figuren. Doe alleen zaken met ze op je eigen voorwaarden. Laat het een les zijn

4 Reacties
Gio Servas
Gio Servas20 okt. 2023 - 4:46

Ik denk dat je met je 3e alinea de plank flink misslaat eerlijk gezegd. Ik zit nu al een tijdje op deze opiniesite en hou verder ook nog wel een aantal dingen in de gaten, maar links heeft het niet zo vaak over haar eigen ideeen als dat zij het heeft over de ideeen van rechts waarbij zij alle ideeen probeert te torpederen of rechts in een ander kwaad daglicht probeert te brengen. Het lijkt er wel op dat links niets anders kan.

Sonic2
Sonic220 okt. 2023 - 7:41

@ Gio Servas Ik sla de plank niet mis. Dat doe jij. Het is vooral "rechts" dat geen enkel eigen verhaal heeft. In het verleden waren CDA en VVD blij als ze tijdens de formatie de PvdA konden afremmen. Nu is vooral radicaal rechts overal tegen. Tegen de VVD. Tegen Frans Timmermans. Tegen Kaag. En ook op deze site merk je dat. Een aantal "rechtse" mensen zijn no matter what tegen mij. En je kunt mijn naam vervangen voor allerlei andere namen. Volgens mij heb je nog nooit een links verkiezingsprogramma van dichtbij gezien. Want het staat vol op met oplossingen. En dat is het probleem van "rechts" hier. Hun grote mond loopt niet gelijk op met kennis van zaken

Lijster2
Lijster220 okt. 2023 - 7:54

Deze reactie is verwijderd

Sonic2
Sonic220 okt. 2023 - 15:23

@ Lijster Laten we eens beginnen met BEGRIP voor mij. En geen demonisering, haat en dergelijke wat ik over me heen krijg. Laat PVV'ers en Forum kiezers er maar voor zorgen( en hier de reageerders) dat ik weer wat overtuigd raak van hun goede bedoelingen. Verzoening en depolarisatie moet van 2 kanten komen. Tot een jaar of 4 a 5 geleden heb ik ze geen strobreed in de weg gelegd. Omdat het alleen goed gaat als links buigt voor dat rechts radicaal volk. En voor de rest is er hier een overdadige hatelijk obsessie van anderen voor mij. En niet andersom. Ook u weer. Ik ben er van overtuigd dat u totaal geen flauw idee hebt wat ik van BBB/VVD/ SP vind. Het is maar net waar je de focus op legt. En als je die alleen legt bij "rechts". Tja

Jan Man
Jan Man19 okt. 2023 - 20:40

Dat is politiek, de mensen zijn de Israëlische slachtoffers alweer aan het vergeten. Het gaat nu in de media weer meer over de Palestijnen. Politici spelen daar handig op in. Ik vind het wel sneu voor de Israëlische burgers. Die moeten blijkbaar maar accepteren dat ze tot in de eeuwigheid bestookt worden met raketten door een stel gekken van Hamas, die van Israël een Islamitische staat willen maken.

2 Reacties
Kees Mierlo
Kees Mierlo20 okt. 2023 - 6:37

"Dat is politiek, de mensen zijn de Israëlische slachtoffers alweer aan het vergeten. " De scheidsrechter ziet altijd de vergelding en nooit de overtreding die daar aan vooraf ging.

Daslief
Daslief20 okt. 2023 - 9:45

'De scheidsrechter ziet altijd de vergelding en nooit de overtreding die daar aan vooraf ging.' Een goede scheidsrechter ziet dat juist wel. Helaas is er in deze ellendige 'wedstrijd' nog geen goede scheidsrechter aangesteld.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans319 okt. 2023 - 20:39

Wil Verenigd Links dan wel aangeven hoe je je kan verdedigen tegen een vijand die zich met wapens en munitie schuil houdt onder de burgerbevolking en je vanuit die positie aanvalt?

2 Reacties
Frans Akkermans3
Frans Akkermans320 okt. 2023 - 7:31

Bij voorkeur voor 22 november.

Lijster2
Lijster220 okt. 2023 - 7:56

Misschien dat verenigd links weglaten want er zijn ook mensen met een andere politieke overtuiging die ook er anders over denken. Geen aanval maar een mogelijkheid misschien?

Mark Huysman
Mark Huysman19 okt. 2023 - 20:33

Ze stemden een paar maanden geleden ook al voor samenwerking met het Israëlische bezettingsleger. https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/detail?cfg=wetsvoorsteldetails&qry=wetsvoorstel%3A36021#activity-2023A02712

MarcusLucas
MarcusLucas19 okt. 2023 - 20:10

Ik snapte de stemverklaring van Piri, over waarom ze met alle moties mee hadden gestemd. Ik snap ook de kritiek op die passage in de SGP-motie. Voor mij is het geen halszaak, maar ik begrijp wel hoe het geïnterpreteerd kan worden. Netjes dat ze daar op terugkomen, om er geen misverstand over te laten bestaan. Verder zijn dit soort moties in het Nederlandse parlement natuurlijk grotendeels symbolisch, en voor 'binnenlandse consumptie'. Want Israël luistert alleen naar de Verenigde Staten, en Hamas luistert naar geen enkel westers land. Rechtse politici en media lopen deze weken erg te rellen over de oorlog door die in Nederlandse politieke context te trekken. Denk en Bij1 overigens ook. Zij vertegenwoordigen daarmee een minderheid. Uit een recente Ipsos-peiling voor de NOS blijkt dat de meerderheid van de Nederlanders geen partij wil kiezen in dit conflict, en veel mensen voorwaarden stellen aan het steunen van zowel Israël als de Palestijnen. Dit afgewogen enerzijds/anderzijds van GroenLinks-PvdA mag misschien niet 'sexy' zijn voor veel media (die leven van harde, duidelijke uitspraken, conflict en clickbait) maar het komt wel overeen met hoe het in realiteit is voor de meeste Nederlanders. Waar sommige andere partijen een achterban/doelgroep lijken te bedienen, tonen ze zich bij GroenLinks-PvdA hiermee echte volksvertegenwoordigers.

4 Reacties
Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen19 okt. 2023 - 20:37

Na een opleving eind deze zomer zakten de peilingen voor de GL/PvdA weer in, ze staan bij Ipsos nu al een tijdje op 20/21 zetels, Peilingwijzer schat ze iets hoger in op 21-25 zetels. Dit gedoe in het MO komt op een erg ongelegen moment voor de combinatie. Zal je zien dat je voor het eerst sinds jaren weer kans maakt om de grootste te worden en dat dit dan weer roet in het eten gooit.

Mark Huysman
Mark Huysman19 okt. 2023 - 20:48

Dus als ik het goed begrijp vind jij dat een volksvertegenwoordiger de mening moet vertegenwoordigen van de meerderheid van de Nederlanders? Dan kun je politieke partijen wel afschaffen en beleid gaan maken aan de hand van peilingen.

Sonic2
Sonic220 okt. 2023 - 7:45

@ Kees van Bemmelen Er waren verkiezingen dat de peilingen er tientallen zetels naast zaten, maar nu PvdA/ Groenlinks dalende is in de peilingen zijn peilingen opeens een soort bijbel. De wens is de vader van de gedachte? Het zou fijn zijn als wat reageerders hier zouden zeggen wat ze stemmen. Als die mensen PVV of Forum stemmen hebben ze geen enkel recht Verenigd Links de grond in te bashen. Ook aan BBB mankeert genoeg. Ik ben dus benieuwd wat velen hier stemmen. Waaruit ze menen te kunnen opmaken dat PvdA/ Groenlinks slecht is. En de "vijand" is. Zijn dat miljonairs? Ik ben benieuwd.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen20 okt. 2023 - 11:11

Sonic, "nu PvdA/ Groenlinks dalende is in de peilingen zijn peilingen opeens een soort bijbel." Heb ik ooit ontkend dat peilingen er naast kunnen zitten? Ik haal wel vaker peilingen aan, en niet als het evangelie nee. Over mijn politieke opvattingen hebben we het al een keer gehad kan ik me herinneren.

FelixFlex
FelixFlex19 okt. 2023 - 19:55

Ik heb de motie wel gelezen, daar staat nadrukkelijk in "met inachtneming van internationaal recht". Dus ik snap werkelijk niet waarom dit een vrijbrief moet zijn. Tja het wordt nu wel duidelijk dat de extreem linkse, elitaire activistische vleugel binnen GL - anti Israel en met een grote blinde vlek voor islamisme - onverenigbaar is met het traditionele deel van de PvdA... De ambities van Timmermans gaan hiermee in rook op... met activisme en dwarsliggen wordt je geen politieke beweging van betekenis.

3 Reacties
Little monster
Little monster19 okt. 2023 - 20:36

Blinde vlek voor extremisme?

Little monster
Little monster19 okt. 2023 - 21:26

""met inachtneming van internationaal recht"." Had je alles wat voor die tekst in de motie staat ook even moeten kopiëren, dan klopt de conclusie van van Jole. Moeten moslims weer even een trap hebben? Wat ben ik blij met mensen van GL waarvoor je acties tellen en niet de groep waar je door toevallige omstandigheden in je leven toebehoort.

Sonic2
Sonic219 okt. 2023 - 23:21

Nu loop ik toch op verschillende sites al tien a vijftien jaar mee op verschillende sites. Ik volg nieuws via internet al tientallen jaren. Al die jaren is de tendens dat de PvdA een salonsocialistisch partij is geworden. Die allang een soort D66 in zakformaat is. Alle "rechtse kenners" zijn het daar over eens. Nu opeens menen velen lieden dat er allemaal traditionele arbeiders zitten binnen de PvdA. En heeft Groenlinks opeens een extreem linkse elitaire vleugel. Halsema werd door de VVD jongeren als "liberaal van het jaar" benoemd. Groenlinks is de partij van het sociaal leenstelsel? Hoe is dat in godsnaam een extreem links partij? En voor de rest is het goed dat u in de laatste zin mijn gelijk bevestigd. Dat het met de PVV niets wordt. En dat ik dus altijd gelijk had. En dat u het met mij eens bent dat heel veel rechts radicalen hier excuses moeten maken naar mij. Want dat doet de PVV. Dwarsliggen, liegen en activisme. En volgens mij hebben we op 22 november verkiezingen. En daar gaat u niet alleen over. De kiezer bepaald dat. Ik heb Klaver overigens louter de 2 kanten van de medaille zien benoemen. Als dat al antisemitisch is. Of anti Joods of anti Israel. Wat zijn al die mensen die dat beweren toch zeer radicaal naar "rechts" opgeschoven. Wat een indoctrinatie.

hgroen2
hgroen219 okt. 2023 - 19:41

Hier zie je de cesuur die er loopt tussen Groenlinks en PVDA. En zo zijn de afgelopen tijd nog meer breuklijnen duidelijk geworden. Dit is een slecht huwelijk. De uiteindelijke doelstellingen van beide partijen komt wel redelijk overeen, maar de weg er naar toe en op welke manier, verschilt als dag en nacht.

3 Reacties
MarcusLucas
MarcusLucas19 okt. 2023 - 20:23

Dit is misleidend en eigenlijk gewoon onwaar. Timmermans zei al eerder: meningsverschillen over dit conflict bevinden zich onder leden in beide partijen, en die mogen er zijn. Verder hebben beide partijen de afgelopen jaren altijd hetzelfde gestemd op dit onderwerp. In de Haagse politieke praktijk maakte het dus geen verschil. Jouw bewering dat dit een breuklijn tussen de partijen is, is onwaar.

Martin van der Linde
Martin van der Linde19 okt. 2023 - 23:14

Dit komt in iedere partij voor maar die houden het binnenskamers.

Sonic2
Sonic219 okt. 2023 - 23:23

@ MarcusLucas Binnen PvdA/ Groenlinks mag je het nog met elkaar oneens zijn. Bij dictator Wilders en Baudet lig je er bij 1 afwijkende mening uit. Daar hoor je al die "rechtse" types zoals Gimli nooit over. Die komen altijd op voor een afwijkende mening. Behalve voor de afwijkende mening bij PVV en Forum. Alles wat een afwijkende mening heeft is inmiddels weg.

DaanOuwens
DaanOuwens19 okt. 2023 - 19:39

Het gevolg van een bereidheid met iedereen zaken te doen en dan een grote misser maken. Alleen al de hoek waaruit de motie komt had de fractie wakker moeten maken. Mooi dat ze achteraf hun fout erkennen. Maar ze hadden beter moeten weten.

2 Reacties
Marcus A.2
Marcus A.219 okt. 2023 - 19:52

Achteraf kakelen de kippen

DanielleDefoe
DanielleDefoe19 okt. 2023 - 22:02

[Maar ze hadden beter moeten weten.] eens.

Rick Hofland
Rick Hofland19 okt. 2023 - 19:37

Laten we hopen van niet, maar als dit conflict uit z’n jasje groeit ga je toch 2 kampen krijgen, die van Hamas, Isis, Hezbollah, Moslim Broeders, Iraanse overheid (niet volk), Assad’s Syrië, N-Korea, Venezuela, Rusland en nog meer uit die humanistische hoek. Tegenover Israël, VS, Oekraïne en het vrije democratische westen. Het wordt oppassen met wie je je inlaat als je je blind inlaat met groepen die zich anders voordoen dan wie ze heimelijk steunen of door gesteund worden.

Farmer3.0
Farmer3.019 okt. 2023 - 19:33

Het zal voor Timmermans nog een grote uitdaging worden om de combinatie GL/PvdA bijeen te houden. De GL leden beginnen al uit de emmer te springen. Zo vlak voor de verkiezingen een partij die niet geheel stabiel is. Dit, terwijl de andere partijen tot dusver behoorlijk eensgezind en stabiel zijn.

Hagen Samuels
Hagen Samuels19 okt. 2023 - 19:22

Deze reactie is verwijderd

Martin van der Linde
Martin van der Linde19 okt. 2023 - 19:21

Behoorlijk dom. Ondanks de terechte nuancering van Verenigd links is het enige dat telt wat de motie beoogt en dat is onvoorwaardelijke steun voor een land dat zweert bij oog om oog etc. Emotie hoort bij politiek, je mee laten slepen duidelijk niet. Hoe graag je ook een gebaar wil maken. Links heeft er een handje van onhandig te zijn. Kijk naar de verhuurderheffing of het idiote leenstelsel. Dat verhaal van die bakkerszoon snap ik nog steeds niet en hoe Bussemaker het verkocht doet me denken aan hoe Aegon zijn woekerpolissen aan de man bracht. Een idee valt of staat bij hoe het in de praktijk uitpakt. Niet hoe het er onder een studielamp uitziet.

Adaestuo
Adaestuo19 okt. 2023 - 19:05

Ja stemmen voor een motie die ook van het volkenrecht feitelijk een privilege maakt, en dat wordt dan gedaan door twee partijen die zichzelf gezamenlijk luidkeels als links presenteren, het kan dus altijd nog veel gekker dan je meent te weten.

hamar2
hamar219 okt. 2023 - 19:01

Je kan je nu wel afvragen wie nu eigenlijk het beleid bepaald. Gaan ze bij elke motie eerst vergaderen of iedereen het er wel mee eens is?