Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks-Kamerlid Kathalijne Buitenweg ernstig ziek

  •  
10-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
Uitslagenavond GroenLinks

© 2019-03-20 21:40:19 UTRECHT - Kathalijne Buitenweg (2eR)) van GroenLinks kijkt naar de exitpolls tijdens de uitslagenavond van de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. ANP PIROSCHKA

GroenLinks-Kamerlid Kathalijne Buitenweg is ernstig ziek en heeft darmkanker. Dat laat de partij weten. De vicefractievoorzitter van GroenLinks zal actief blijven in de Tweede Kamer en waar mogelijk ook deelnemen aan debatten. Een deel van haar taken zal voorlopig door collega’s worden overgenomen. Buitenweg wacht ‘een intensief traject, gericht op volledig herstel’.
De 49-jarige Buitenweg behoort tot de top van GroenLinks. Bij de Kamerverkiezingen van 2017 stond ze op de tweede plaats van de kandidatenlijst. Buitenweg verdiende haar sporen voor GroenLinks in het Europees parlement, waarvoor ze in 2004 lijsttrekker was. Haar meest recente wapenfeit is een voorstel om de politie te verplichten om zedenzaken binnen een maand in behandeling te nemen:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.