Joop

GroenLinks-jeugd doet klimaatonderzoek cadeau aan PVV'er

  •  
16-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
screenshot_DWARS_deMos.jpg
De jongerenafdeling van GroenLinks, DWARS, heeft PVV-kamerlid Richard de Mos bij zijn aankomst op het station van Kopenhagen begroet met een grote stapel wetenschappelijke rapporten van het European Environment Agency.
DWARS-voorzitter Diederik ten Cate tegen De Mos: “U ontkent dat er een klimaatprobleem is, terwijl al deze rapporten toch echt het tegendeel aantonen.” DWARS hoopt dat De Mos de rapporten leest en zijn mening zal herzien.
Ten Cate: “We weten dat de PVV meer van de onderbuikgevoelens is dan van de feiten, maar wij geven niet op om de PVV de feiten in te laten zien. De rapporten die we hebben overhandigd tonen aan dat als er op deze klimaattop geen actie ondernomen wordt, mijn generatie te maken krijgt met de afschuwelijk grote gevolgen van klimaatverandering: overstromingen, droogtes en andere natuurrampen.
Daarom drukten de GroenLinkse Jongeren de PVV vandaag nogmaals met de neus op de feiten: nu ongeveer heel Nederland ervan overtuigd is dat Kopenhagen moet slagen wordt het zo langzaamaan tijd dat ook Richard de Mos als laatste nog overstag gaat. “Wie weet helpt deze stapel rapporten daarbij.”
De Mos bedankte de voorzitter van de GroenLinks-jeugd voor de rapporten en toegezegd deze te zullen lezen.

Meer over:

nieuws, groen,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

jhades
jhades16 dec. 2009 - 14:49

GOEDE ACTIE!!!

JacquesHagoort
JacquesHagoort16 dec. 2009 - 14:49

Feiten? De uitkomsten van computer modellen.

ahoogeveen
ahoogeveen16 dec. 2009 - 14:49

De PVV heeft geen oplossing Maar wie dan wel ? Het zal wel uitdraaien op vooruitschuiven en geen harde maatregelen

frankie48
frankie4816 dec. 2009 - 14:49

Kinderachtig, en goedkoop willen scoren. Ze nemen allemaal over waar ze zo tegen zijn.

hetklopt
hetklopt16 dec. 2009 - 14:49

Kan De Mos dan al lezen?

rookie2
rookie216 dec. 2009 - 14:49

ook met dit probleem negeert de PVV de complexieit en richt zich weer op datgene waar wij Nederlanders zo gevoelig voor zijn; onze knip. want waar het gaat vooral om, volgens dhr. de Mos; ''hoe worden onze belastingcentjes besteed?'' Tja, daar gaat het echt om als we het over het klimaatprobleem hebben, ''onze belastingcentjes''. je hebt echt iets aan een dikke bankrekening als het (zee)water op zolder staat van diezelfde bank, of nog erger, bij u thuis. ja zeker, geld is belangrijk, maar juist om het klimaatprobleem op te lossen door het aan de juiste dingen uit te geven. investeren in een duurzame leefstijl. we hoeven echt niet als monikken te leven, maar we moeten ons geld en onze arbeid inzetten om tot duurzame oplossingen te komen. dat levert per direct genoeg op, maar ook in de verre toekomst werpt dat zijn vruchten af. in Duitsland heeft men fors geinvesteerd in zonne-energie en niemand eet daar een hap minder door. in tegendeel, dit heeft in Duitsland een hele klap werkgelegenheid gebracht. kortom; investeren in duurzaamheid is geen verspilling zoals de PVV dat feitelijk beweerd, maar dat is juist een diepte-investering die zich blijvend terug betaald. dus als het om de ''belastingcentjes'' gaat daar moeten we die zeker voorzichtig mee zijn door die te gebruiken om in ''het milieu'' te investeren.

DavidC
DavidC16 dec. 2009 - 14:49

Ach jee, rapporten. Dat zal hem niet overtuigen als de onderliggende data niet openbaar is, als er duidelijke aanwijzingen zijn dat er wat wordt gemanipuleerd en daar onderling discussie over wordt gevoerd. Wie een sterke zaak heeft, snijdt zich in de vingers met zulk gedrag. Dan gaat het niet meer over je uitkomsten, maar over je methodes en achterliggende agenda. Dom, de goede zaak waar ze voor staan is nu ook aangetast. Dat is niet de schuld van de PVV, maar van de rapportenschrijvers.

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 dec. 2009 - 14:49

Deze discussie heeft nu al een behoorlijke baard, en als je nou een nieuw argument bracht.... Om nou bij iedere keer als ergens het woordje klimaat in de buurt komt dit er weer bij te slepen wordt wel vervelend. Krijgt iets van een missionaris of zendeling (naar keuze).

Wobbel2
Wobbel216 dec. 2009 - 14:49

Lijkt me beter om meneer de Mos niet serieus te nemen. Het is wel iemand met gevoel voor humor maar daar zou ik het bij laten.

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 dec. 2009 - 14:49

Dat ben ik helemaal met je eens. Richard de Mos doet er niet toe in de klimaatdiscussie.

BATikker
BATikker16 dec. 2009 - 14:49

Sportief van De Mos om zo te reageren. Maar dat hij de 'laatste' zou zijn die de 'feiten' niet onderkent lijkt me niet helemaal de waarheid. Ik weet natuurlijk niet wat er exact door Dwars aangeboden is, maar neem aan dat dit de standaard IPCC-rapporten zijn.

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 dec. 2009 - 14:49

"Een grote stapel wetenschappelijke rapporten van het European Environment Agency."

robheus2
robheus216 dec. 2009 - 14:49

Die de Mos die liegt een beetje. Windmolens draaien alleen op subsidie, is een veelgehoorde kreet van hem. Echter: Een argument dat altijd onderbelicht blijft is het volgende. Energie uit het stopcontact kost de consument circa 25 eurocent per Kwh. De all-in kostprijs (inclusief afschrijvingen etc.) van windenergie bedraagt circa 11 eurocent per Kwh. Hiervan subsidieert de overheid vervolgens circa 5 ct per Kwh. Echter in de consumentenprijs is een energiebelasting verwerkt van 10,85 eurocent. Inclusief BTW daarover ontvangt de overheid dus circa 12 eurocent aan belasting op iedere Kwh die de consument afneemt. Per saldo levert windenergie de overheid dus nog steeds 12 ct minus 5 ct is gelijk aan 7ct per Kwh op. De conclusie is dan ook dat windenergie de overheid helemaal geen geld kost, maar alleen maar minder oplevert dan elektriciteit uit kolen en gas. Dit is toch heel anders dan de suggestie die altijd wordt gewekt dat er geld bij moet. Elektriciteit uit kolen en gas levert de overheid gewoon meer op.

1 Reactie
Klaas2
Klaas216 dec. 2009 - 14:49

--"Die de Mos die liegt een beetje."-- Hij zelf noemt het "jokkebrokken". Richard de Mos. De Barbapapa van de Klimaatsceptici