Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Groengas, de duurzame brandstof die niemand kent

  •  
14-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groengas_300.jpg
Marie-Claire van den Berg over goedkoop en schoon autorijden op een duurzame brandstof van Nederlandse bodem en waarom niemand dat weet
Marie-Claire van den Berg wilde een auto hebben die zo schoon mogelijk rijdt. Dan luidt het advies al snel ‘elektrisch’ maar daarbij is het probleem dat je er geen grote afstanden mee kunt afleggen. Toen ontdekte ze dat er een brandstof is die vrijwel net zo ‘schoon’ als elektriciteit is: groengas.
Er bestaan wel tankstations wat waar je groengas kunt tanken en er zijn ook al auto’s die er op rijden maar bij het grote publiek is de brandstof verder niet bekend. Journalisten  Marie-Claire van den Berg en Daan van Alkemade zochten uit wat groengas is, wat de voor- en nadelen zijn, hoe je er aan komt, waarom bijna niemand er van op de hoogte is en hoe het kan dat de overheid het gebruik van groengas tegenwerkt. In 14 afleveringen, hier op Joop te zien, doen ze verslag van hun speurtocht.
Meer informatie op Plankgas, de film. Of volg ze op Facebook.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

lembeck
lembeck14 sep. 2013 - 12:27

Mevrouw vd Berg, dit wil de VVD echt niet horen, hoor. De lobby van de oliemaatschappijen zal alles doen om te laten zien dat hun brandstof veel beter is. En als het niet lukt, kopen ze de politici gewoon om.

kidkriool
kidkriool14 sep. 2013 - 12:27

wel weer jammer dat in jan 2014 de houderschap belasting gelijk is aan lpg en dus 3 keer de benzine variant betaald moet worden

adriek
adriek14 sep. 2013 - 12:27

Enne.. hoeveel groengas kunnen we redelijkerwijze produceren in ons koeien landje? Hoeveel autokilometers kunnen daarmee gereden worden? Daarom zou het weleens 'geheim' kunnen blijven. Hardstikke goed project, daar niet van. Ik weet er nog wel eentje: auto's op waterstofgas, waterstofgas uit 'gratis' stroom (zonnepanelen en windmolens). Technisch prima realiseerbaar, groener kun je het niet maken, maar je hebt er waanzinnig veel van nodig!

Rechterhand
Rechterhand14 sep. 2013 - 12:27

Ik vraag me bij dit soort en andere initiatieven, als rijden op koolzaad, altijd af of je dan niet bezig bent met het onttrekken van voedingsstoffen uit de kringloop?