Joop

'Groene organisaties verliezen leden'

  •  
06-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_treehugging_LoveSophie_300_01.jpg
Milieu en natuur zijn grote 'verliezers', dierenbeschermers zien aanhang juist toenemen
Natuur- en milieu-organisaties hebben het afgelopen jaar opnieuw leden en donateurs verloren. In 2009 steunden in totaal net iets meer dan vier miljoen mensen (4.013.900) de goede doelen. In 2008 waren dat er 4.075.101. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het VARA-radioprogramma Vroege Vogels, dat de resultaten in de uitzending presenteerde.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek6 dec. 2009 - 12:44

Poe poe... 1,5% minder. Niet slecht in tijden van recessie.

JANEA
JANEA6 dec. 2009 - 12:44

Uiteraard, deze destijds opgerichte "stichtingen" werden bevolkt door ex kerk gangers (gelovigen) nu ze hierop zijn uitgekeken gaan ze zich richten op bewegende "beelden" de dieren. We zullen zien dat deze "dieren liefhebbers" na afrika, india, indonesia,natuur,milieu klimaat ook snel weer zullen zijn uitgekeken en een andere "religie - doelgroep - etc. gaan zoeken. Ja je hoeft geen geleerde te zijn dat door zulk soort mensen ten allen tijde een crisis ontaat. Het is de generatie van de "Vastklampers!!"

woorddienst
woorddienst6 dec. 2009 - 12:44

Natuurlijk verliezen die. Alles wat we aan "werving" zien is boskap en het met rasse schreden verdwijnen van de regenwouden. Ik zie ze nooit bomen planten. Wat zou ik geld geven aan afbraak. Dit is negatieve reclame.

2 Reacties
Klaas2
Klaas26 dec. 2009 - 12:44

Dat klopt niet, Natuurmonumenten breidt het aantal natuurgebieden flink uit. In mijn directe omgeving zijn de gebieden die beheerd worden door natuurmonumenten verdubbeld in omvang.

Klaas2
Klaas26 dec. 2009 - 12:44

Beste Ies Janssen, van wie weet jij dat de regenwouden met rasse schreden verdwijnen? Ik ben het met je eens dat dat klopt. Het zijn de zogenaamde "groene organisaties" die dit op de politieke agenda hebben gezet, en geen minuut te vroeg. Je bent zelf het bewijs van de effectiviteit van groene organisaties.

objectivist
objectivist6 dec. 2009 - 12:44

Ik vind ze ook zo zeurderig negatief altijd. Moeten ze niet doen. Als ze succesvolle campagnes willen maken moeten ze met positief nieuws komen. Maar het echte punt is volgens mij dat milieu en klimaat gewoon 'uit' raken. Zoals alles een keer uit de 'mode' gaat. Laten we ook niet vergeten wat er alemaal al is bereikt sinds de vieze jaren 70. Toen was het pas een bende in het milieu. We zijn goed bezig en dan willen we niet steeds hoiren wat er niet goed gaat. Dat boekje van Elsvier vorig jaar (het grote goed nieuws boek) vond ik wel een aardige vondst. Waarom moet dat van Elsevier komen. Laat als milieugroeperign zien wat je hebt bereikt ipv paniek te zaaien.

1 Reactie
Hersenschraper
Hersenschraper6 dec. 2009 - 12:44

Beste Rob, Goed nieuws verkoopt niet. Hetzelfde zie je gebeuren bij het klimaat/CO2 verhaal. Stel dat er inderdaad geknoeid is met gegevens en de aarde niet verder opwarmt. Goed nieuws zou je zeggen en op z'n minst een reden om dat verder uit te zoeken aangezien er forse investeringen op stapel staan. Het tegengestelde gebeurt: doodzwijgen. Waarmee ik maar wil zeggen dat er andere belangen spelen dan alleen natuur en milieu.