Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Groen licht voor pil tegen corona

  •  
04-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
US - SCIENCE - HEALTH - VIRUS - MEDICINE

© This handout photo obtained May 26, 2021 courtesy of Merck & Co,Inc. shows capsules of the investigational antiviral pill Molnupiravir. Will pharmacies soon have boxes of anti-Covid drugs

De Britse toezichthouder voor geneesmiddelen heeft een pil tegen corona goedgekeurd. Molnupiravir, zoals het middel heet, zal worden verstrekt aan ouderen en mensen met een afweerstoornis. Dat meldt The Guardian.
Het Verenigd Koninkrijk is het eerste land dat het geneesmiddel van MSD goedkeurt. Ook in andere landen wordt er met belangstelling naar gekeken. Zo spreekt de Belgische viroloog Marc Van Ranst van “goed nieuws”.
De eerste pillen zullen vanaf half november worden verstrekt. Gebruikers moeten het medicijn tweemaal daags nemen. De pil snijdt het virus de pas af. Na een positieve test is de kans dat gebruikers in het ziekenhuis belanden of overlijden de helft kleiner.
De Britse gezondheidsautoriteiten raden aan om na een infectie zo snel mogelijk te beginnen met het innemen van de pillen. Als coronapatiënten langer wachten met inname neemt de effectiviteit van het middel af.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.