Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grimmige Poetin-propaganda demoniseert Merkel, vluchtelingen en homo's

  •  
08-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
propaganda
Je hebt nieuws, je hebt gekleurde berichtgeving en je hebt keiharde propaganda. Het nieuws in en uit Rusland bevat momenteel een duidelijke boodschap, die in elk bericht door lijkt te sijpelen:
"De vluchtelingen zijn de slechterikken. De tolerantie in Duitsland en Europa is slecht en gevaarlijk. West-Europese overheden willen misdragingen van immigranten verbloemen en beschermen hun eigen bevolking niet."
Op die boodschap wordt genadeloos gehamerd in de door het Kremlin aangestuurde media. Het is een logische strategie van Poetin, die zich door de gebeurtenissen in Oekraïne in een politiek isolement bevindt. Sleutelfiguur in de Europese Ruslandpolitiek is Merkel. Mocht haar positie en daarmee die van het machtigste EU-land wankelen, dan kan Poetin mogelijk profiteren van de destabilisatie in de EU.
De propagandavideo ‘Tolerantiewaan in Duitsland’, die momenteel over het internet woekert, past naadloos in het Poetin-frame. Volgens Ruslandexpert Boris Reitschuster toont de video dat ‘hij op onverdraaglijke wijze haat zaait tegen vluchtelingen en Merkel’. Huffington Post citeert experts die aangeven dat het design van onderstaande video niet het ‘werk’ van individuen kan zijn, maar dat er ‘een zeer professioneel netwerk van Kremlin-propagandisten’ actief is in Duitsland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.