Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grieks hiernamaals blijkt echt onderwereld

  •  
06-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Grieks_graf_300.jpg
Grieken frauderen voor 16 miljoen per jaar met pensioengeld van hun overleden dierbaren
Het pensioengeld van 4500 overleden Grieken is jaren lang doorbetaald zonder dat de Griekse overheid dit had opgemerkt. Uit onderzoek van de regering blijkt dat de fout meer dan 16 miljoen euro per jaar heeft gekost. Het zou met name gaan om pensioengeld van oud-ambtenaren.
De Griekse autoriteiten houden de gegevens van burgers slecht bij, waardoor de fout onopgemerkt bleef. Veel Grieken geven de dood van een familielid bewust niet aan zodat ze nog steeds het pensioengeld van de overleden persoon kunnen opstrijken. De Griekse regering gaat nu een onderzoek instellen naar gepensioneerden boven de 100 jaar.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (25)

JoopSchouten
JoopSchouten6 jun. 2011 - 9:50

16 Miljoen maar? Peanuts, dat is maar 3555,55 Euri per lijk. Als je dit afzet tegen de de corruptie van de banken, politici, ambtenaren en het bedrijfsleven lijkt dit verhaal bedoeld de onderbuikers te voeden met hun domme idee dat alle Grieken corrupt en lui zijn.

ZwareVanNelle
ZwareVanNelle6 jun. 2011 - 9:50

Goh, er wordt in Griekenland gefraudeerd met pensioenen. Hoeveel politici gaan hier 'geschokt' op reageren?

Polleke.
Polleke.6 jun. 2011 - 9:50

in het oude griekenland was het hiernamaals een gegeven feit; vroeger was dat gratis, maar ook daar heeft het oprukkende kapitalisme ervoor gezorgd dat het zonder smeergeld een hel kan zijn. is dus gewoon een zakcentje, en gelukkig is de euro op elke wolk uit te geven.

Iskander2
Iskander26 jun. 2011 - 9:50

Och we kennen toch het klappen van de zweep... "Die onbetrouwbare IJslanders moeten onze spaarders compenseren !!!" Driehonderdduizend IJslanders boeten nu zwaar voor de inhaligheid van een dertigtal landgenoten, die met hun bijeengegraaide miljoenen naar het Europese vasteland zijn uitgeweken en nu van hun rijkdommen genieten - ongestoord. Dat geldt ook voor de profiteurs van de neoliberale golf, de private banken en de duistere en ondoorgrondelijke monetaire zwendelpraktijken rond Griekenland : De Wapenhandelaren (Frankrijk Duitsland maar ook NL) en die banken dus. Degenen die middels steekpenningen daarin verdiend hebben, hebben hun miljoenen al op een buitenlandse Bank staan hoor. - http://sp.nl/9n1d3g

JoopSchouten
JoopSchouten6 jun. 2011 - 9:50

Charon wordt slapend rijk...

objectivist
objectivist6 jun. 2011 - 9:50

Zo snel kun je ze verdienen.... Aan het werk Grieken!! Oprollen die praktijken.

MrOoijer
MrOoijer6 jun. 2011 - 9:50

In Japan "leefden" laatst ook al zo ontzettend veel honderd plussers.

JanB2
JanB26 jun. 2011 - 9:50

Waar maakt men zich druk om, 16 miljoen op een tekort van tientallen miljarden. Typisch weer een stel politici en bankiers die het noorden volledig kwijt zijn. Griekenland is failliet en als het systeem niet veranderd wordt het nooit meer wat. Wanneer hebben die neoliberale oetlullen dat nu eindelijk eens door.

JanB2
JanB26 jun. 2011 - 9:50

Dit krijg je dus als er geen belasting wordt betaald, geen overheidscontrole is en het private initiatief de regie in handen neemt. VVD haal die stront uit je ogen en oren.

rgeurtsen
rgeurtsen6 jun. 2011 - 9:50

mensen en media die dit soort berichten publikabel en relevante discussiethema vinden hebben volgens mij geen flauw idee van perspectief t.a.v. het financiele systeem probleem in Europa en al helemaal niet over wat er bij U om de hoek gebeurt. Een treurig aanzien. ...beter ware het om te berichten over 'de criminele slechte mensen' (typering van een pers-fotograaf die briljante plaatsjes schoot van Wellink en Buiten) die vandaag in Room for Discussion van de UVA op initiatief van de PvdA fractie bij elkaar waren om in het publieke domein te discussiëren over de crisis van de oplossing van het niet-probleem van de schuldencrisis in Griekenland.

MarcKaptijn
MarcKaptijn6 jun. 2011 - 9:50

En weer een berichtje wat valt in het rijtje: Kijk-nou-toch-eens-die-luie-en-niet-te-vertrouwen-Grieken. Het kan aan mij liggen maar 16 miljoen per jaar lijkt mij niet zo'n heel groot bedrag als er deze week nog gesproken wordt over extra steun t.w.v. 100 miljard. Ik vind dit een smaakloos tendentieus bericht waarbij alle Grieken meteen weer over een kam worden geschoren. Op zijn minst zou je moeten schetsen hoe de situatie is in de andere EU landen op dit vlak. Dit is pure stemmingsmakerij en heeft niets met journalisme te maken.

cormol
cormol6 jun. 2011 - 9:50

Om de zelfgenoegzaamheid van die Nederlanders dan maar op een andere manier aan de kaak te stellen. Met ons bijna perfecte bevolkingsregister kent Nederland ca 152.000 onverzekerden voor de ziektekostenverzekering en daarnaast nog eens 318.000 wanbetalers (CBS 2010). Heeft iemand daarvan al eens de jaarlijkse kosten op een rijtje gezet? En daar kan onze regering wel wat aan doen.

Bakoe
Bakoe6 jun. 2011 - 9:50

Nou nou nou, 16 miljoen , poe hee. Dit bericht valt echt in de categorie stemming makerij. Valt ook wel te zien op de site van de Telegrof. Daar gaat fatsoenlijk Nederland helemaal los.

leeuwenvanj
leeuwenvanj6 jun. 2011 - 9:50

Net Goudzoekers gezien? Hoe grote bedrijven een akkoord sluiten met de belastingdienst over de omzet en de te betalen belasting? Hoe brievenbuskantoren in diverse belastingparadijzen de belasting ontduiken? Zeer grote vooraanstaande bedrijven, Deloitte, KPMG etc etc.

hanso2
hanso26 jun. 2011 - 9:50

Moet natuurlijk aangepakt worden, maar 16 miljoen per jaar is peanuts

cormol
cormol6 jun. 2011 - 9:50

Als die Grieken net zo stevig gecollaboreerd hadden met de Duitsers als wij, dan hadden ze wel een ordentelijk bevolkingsregister gehad.

1 Reactie
bakkwast
bakkwast6 jun. 2011 - 9:50

misschien uw familie maar de mijne zeker niet!

AlbertHofmann
AlbertHofmann6 jun. 2011 - 9:50

1 van de honderden manieren om (Europees) overheidsgeld terug te 'verdienen' Het is een onderdeel van de Griekse cultuur en dat is net zoals in Italie, Portugal en Spanje al decennia lang zo Om op elke manier te proberen zo min mogelijk belasting te betalen of om te profiteren van Europese/overheidsgelden. Van studenten tot bakkers, van artsen tot ministers. Je kunt het de Grieken ook niet kwalijk nemen...De enige die je het kwalijk kan nemen zijn die, die de Euro koste wat het kost wilde invoeren in landen die zowel cultureel als ook financieel totaal niet geschikt zijn voor een gemeenschappelijke munt. Zelf altijd al sceptisch geweest tegen de Euro. De verschillen tussen de Europese landen (economische en sociale verschillen) zijn gewoon veel te groot voor een gezamenlijke munt en gezamenlijk beleid op tal van onderwerpen. De EU is veel te ver doorgeschoten....ik vergelijk de EU wle eens met een bedrijf wat haar eigen faillissement wil voorkomen door steeds maar weer uit te breiden om hiermee de aandacht af te leiden van de werkelijke problematiek. En dat komt in een financiele crisis waar we pas net in zitten goed naar voren.

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen6 jun. 2011 - 9:50

Albert, geef eens feiten... en verifieerbaare bronnen

heggenland
heggenland6 jun. 2011 - 9:50

De bouwfraude in Nederland heeft de fraudeurs miljarden euro opgeleverd, nog geen 5% daarvan hebben ze terugbetaald. Bij het frauderen hebben vooral politici van rechtse partijen een grote rol gespeeld. Onzin dus dat frauderen iets met Zuid-Europese volkkultuur te maken heeft. Frauderen is voornamelijk een Rechtse hobby.

1 Reactie
flipse2
flipse26 jun. 2011 - 9:50

Hunnie doen het ook! Sterk argument Joop!

[verwijderd]
[verwijderd]6 jun. 2011 - 9:50

Ik heb wel eens om minder een lidmaatschap opgezegd....: Niet iedereen heeft een wat beter pensioen van een pensioenfonds dat investeert in de wapenindustrie, een bijverdienste via de wiet of zwart bijklussen is ook niet voor iedereen weggelegd. En als je met wat hulp van de bank geen inkomstenbelasting hoeft te betalen maar lekker leeft van het lenen van je bedrijf aan jezelf, nou , dan kan je het pensioentje van je overleden moeder best missen. Maar soms moet je wat...verder nog nieuws? Goldman Sachs al aangeklaagd?

1 Reactie
hanso2
hanso26 jun. 2011 - 9:50

"Niet iedereen heeft een wat beter pensioen van een pensioenfonds dat investeert in de wapenindustrie" Waar zouden jouw helden, Khadaffi en Assad, zijn zonder de wapenindustrie?

JoopSchouten
JoopSchouten6 jun. 2011 - 9:50

Hier zat ik op te wachten.: Kwantumkop heeft deze 'opgeblazen fraude' gebruikt om van de Jager te eisen dat er geen cent Nederlands belastinggeld meer naar 'Het Corrupte Griekenland' gaat. Ook nu scheert hij weer een heel volk over één kam. Wat een ongelofelijk ongenuanceerde botterik en haatzaaier is het toch. Kots.

1 Reactie
AlbertHofmann
AlbertHofmann6 jun. 2011 - 9:50

Joop, Griekenland is helaas naar west-Europese begrippen corrupt. Het ontduiken van belasting in Griekenland is onderdeel van de Griekse cultuur. Van bouwvakker tot student, van arts tot pensioengerechtigde, en ja inderdaad "iedereen" doet het (lees cultuur.)