Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Griekenland ruimt op: vluchtelingen mogen vakantiepret niet verpesten

  •  
18-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
Vluchtelingenproblematiek op Lesbos

© 2015-07-05 11:04:23 PETRA - Een vluchteling bedelt op het strand van de badplaats Petra bij toeristen in de hoop wat geld te krijgen voor eten. Pas aangespoelde vluchtelingen vormen een steed

De Griekse politie is druk bezig met de ontruiming van het provisorisch opgezette vluchtelingenkamp in de haven van Piraeus. Vanavond worden er 500 mensen naar een officieel kamp gebracht. De autoriteiten willen de vluchtelingen weg hebben – niet omdat zij in erbarmelijke omstandigheden vertoeven – maar omdat het toeristenseizoen begint en veel toeristen op dat gebied aankomen. En mensen die vluchten voor hun leven, mogen de vakantiepret natuurlijk niet drukken. Dat meldt d e NOS. 
De ontruiming is vorige week begonnen. In het kamp waren er aanvankelijk 3700 vluchtelingen. De autoriteiten hebben in de loop van de weken folders uitgedeeld, in de hoop dat mensen uit zichzelf zouden vertrekken. In het vluchtelingenkamp leven mensen onder zeer erbarmelijke en onhygiënische omstandigheden.
Het idee dat toeristen tegen een dergelijk kamp moeten aankijken is blijkbaar reden genoeg om het vluchtelingenkamp op te doeken en vluchtelingen over te plaatsen. Het doet denken aan het bezoek van de paus aan vluchtelingenkampen in Moria, waar de plaatselijke autoriteiten alles op alles gezet hebben om een positiever beeld van het kamp te schetsen. Er heeft een grote schoonmaakactie plaatsgevonden, tenten zijn vervangen door containers en in alle haast is hier en daar airconditioning geplaatst.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.